GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποψήφιος και o Βιλπέν, φαβορί ο Ολάντ στη Γαλλία...

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012 στη Γαλλία ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικώ...

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012 στη Γαλλία ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι...
 «το ραντεβού του 2012 θα είναι το ραντεβού της αλήθειας, του θάρρους και της δέσμευσης», ενώ δήλωσε ότι ανησυχεί διότι βλέπει «τη Γαλλία ταπεινωμένη από το νόμο των αγορών που επιβάλλει όλο και μεγαλύτερη λιτότητα».
«Θα δείτε ότι σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία του 2012, θα υπάρξουν εκπλήξεις, πολλές εκπλήξεις. Έχω εμπιστοσύνη στην ικανότητα των Γάλλων να διακρίνουν ποιο είναι το γενικό συμφέρον και σε ποιο σημείο περισσότερο από ποτέ η εθνική ενότητα επιβάλλεται σε όλους μας», υπογράμμισε ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν.
«Μπορούμε κάλλιστα να συνεχίσουμε με τον ίδιο (...) για άλλα πέντε χρόνια. Δέκα χρόνια είναι μια μακρά περίοδος», είπε για το Νικολά Σαρκοζί.
Τόνισε επίσης ότι «πρέπει οι Γάλλοι να ξυπνήσουν» και επισήμανε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει η αλήθεια στα δεξιά, στα αριστερά ή στο κέντρο».
«Σήμερα, η κυριαρχία μας μάς διαφεύγει σε μεγάλο βαθμό. Ευθυγραμμιζόμαστε με συμφέροντα που δεν είναι αυτά της Γαλλίας. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερο θάρρος από αυτό», πρόσθεσε ο ντε Βιλπέν.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαϊρού, σχεδόν διπλασίασε το ποσοστό του.
Στην πρόθεση ψήφου ο κεντρώος πρώην υπουργός Παιδείας καταγράφειποσοστό αυξημένο κατά έξι μονάδες (13%), σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου LH2 για τον ιστότοπο Yahoo!
Ο ιδρυτής του κόμματος Δημοκρατικό Κίνημα (MoDem) πλέον εμφανίζεται να διεκδικεί την τρίτη θέση από την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία συγκέντρωσε το 13,5% στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό μειωμένο κατά 1,5 μονάδα από τον περασμένο μήνα.
Ο Μπαϊρού θα μπορούσε να αποσπάσει ψήφους τόσο από το συντηρητικό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, που διεκδικεί την παραμονή του στο θώκο, όσο και από τον αντίπαλό του που θεωρείται φαβορί, τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ.
«Σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία καταγράφεται απώλεια της εμπιστοσύνης στους πολιτικούς και αξιοσημείωτα στα παραδοσιακά κόμματα, φαίνεται ότι ο Φρανσουά Μπαϊρού, που λέει πως είναι ανεξάρτητος και θέλει εθνική ενότητα, έχει ορισμένη απήχηση στην κοινή γνώμη», ανέφερε το ινστιτούτο.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ολάντ συνεχίζει να προηγείται με 31,5%, ποσοστό αυξημένο 1,5% από την 20ή Νοεμβρίου, ενώ ο Σαρκοζί ακολουθεί με 26%, ποσοστό μειωμένο κατά 3%. Το 57% των ερωτηθέντων είπε ότι θα ψηφίσει τον Ολάντ στον δεύτερο γύρο εάν αναμετρηθεί με το Σαρκοζί. Το ποσοστό του Ολάντ στο δεύτερο γύρο είναι μειωμένο κατά 1% συγκρινόμενο με την 20ή Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση