GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oι χρηματαγορές απέρριψαν τις αποφάσεις...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Συνήθως θεωρούμε την διαμόρφωση σε διεθνές επίπεδο των τιμών δεικτών, μετ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
  
Συνήθως θεωρούμε την διαμόρφωση σε διεθνές επίπεδο των τιμών δεικτών, μετοχών και νομισμάτων ως απάντηση στις οποιοσδήποτε πολιτικές αποφάσεις. Εάν δηλαδή οι χρηματαγορές ανέβουν τότε οι πολιτικές αποφάσεις κινούνται σε θετική κατεύθυνση, ενώ αν οι χρηματαγορές πέσουν τότε οι πολιτικές αποφάσεις κινούνται σε αρνητική κατεύθυνση.
Έχουμε και λέμε λοιπόν για την διαμόρφωση των χρηματαγορών, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της ΕΕ που έγινε την...
προηγούμενη Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου και Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Κατ’ αρχάς οι χρηματαγορές ήταν κλειστές το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου. Οι πρώτες χρηματαγορές που άνοιξαν ήταν της Νοτιοανατολικής Ασίας, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 12.00 πμ. Καμιά ουσιαστική θετική ή αρνητική ανταπόκριση οι τιμές δεικτών, μετοχών και νομισμάτων παρέμεναν ουσιαστικά αναλλοίωτες. Ήταν φανερό πως οι Ασιάτες περίμεναν του Ευρωπαίους να πάρουν θέση. Να εγκρίνουν ή να απορρίψουν δηλαδή τις αποφάσεις της πρόσφατης ΕΕ.
Και πραγματικά έτσι και έγινε. Μόλις άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έγινε φανερό ότι πηγαίναμε σε μία ευρεία πτώση τιμών δεικτών και μετοχών. Τελικό αποτέλεσμα: Φρανκφούρτη -3,36%, Παρίσι -2,61%, Λονδίνο -1,83%, Νέα Υόρκη -1,34% και φυσικά Αθήνα -2,08%. Ταυτόχρονα το ευρώ κατέρρεε έναντι του δολαρίου, αφού η τελική ισοτιμία στις 12 Δεκεμβρίου ήταν ευρώ/δολάριο 1,31. Στις 13 Δεκεμβρίου οι χρηματαγορές της Ασίας ακολούθησαν την ευρωπαϊκή πτωτική πορεία: Τόκιο -1,17% και Σαγκάη 1,94%.
Συμπέρασμα: οι χρηματαγορές απέρριψαν τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου της ΕΕ.
Θέλετε και το αποτέλεσμα αυτής της απόρριψης; Πολύ σύντομα, αλλά σίγουρα μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (μιας και μπαίνουμε σε εορταστική περίοδο) τα spread της Ιταλίας, Ισπανίας και Γαλλίας θα αρχίσουν να διευρύνονται. Δηλαδή τα επιτόκια δανεισμού αυτών των χωρών θα αυξάνονται. Μαύρα μαντάτα για το Ελληνικό Δημοσιονομικό Πρόβλημα.
Και τα μαύρα μαντάτα ήρθαν ακριβώς με την απόρριψη των αποφάσεων της πρόσφατης συνόδου της ΕΕ. Νέες ιταμές και σκληρότατες απαιτήσεις της περιβόητης τρόικας, για την ομαλή συνέχεια του ελληνικού προγράμματος. Απαίτηση για νέες απολύσεις, περίπου 40.000 στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015 και μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα από τα 751 ευρώ σε 450 ευρώ. Ο πολύς και συνήθως λαλίστατος υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ότι η ύφεση θα φτάσει εφέτος κοντά στο 6% (που είναι οι εποχές που έσκιζε τα ρούχα του για ύφεση περίπου 5%...), αλλά και να δηλώσει ότι τα νέα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν προκειμένου να διορθωθούν οι ατέλειες του προϋπολογισμού του 2011 και όσες προκύψουν το 2012, θα ληφθούν το καλοκαίρι του 2012 από νέα κυβέρνηση. Πάει και αυτός, ο πολύφερνος και παν-ευφυής, τερμάτισε!
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Οι αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου της ΕΕ απέτυχαν για μία ακόμα φορά να πείσουν τις χρηματαγορές ότι αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την κρίση χρέους. Αλλά ο χρόνος τελειώνει κι η ιστορία δεν έχει κάνει μόνιμη στάση στις Βρυξέλες.
Η κρίση χρέους έπρεπε να αντιμετωπισθεί από την υφιστάμενη ευρωπαϊκή ηγεσία προκειμένου να μην παρασυρθεί ο πλανήτης σε περιπέτειες. Και αφού η υφιστάμενη ευρωπαϊκή ηγεσία δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους έγκαιρα προκειμένου να μην μπει ο πλανήτης σε περιπέτειες, πρέπει να αλλάξει. Συνεπαγωγικά και ευνόητα λοιπόν, εντός του 2012 θα προκύψουν αλλαγές στην υφιστάμενη ευρωπαϊκή ηγεσία.
Δηλαδή Μέργκελ και Σαρκοζί, εντός του 2012 μάλλον μας αποχαιρετούν. Άρα μεγαλώνει το club των τέως ηγετών που θα ψάχνουν για δουλειά. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) για τα πράσινα παπιά αναζητά εθελοντές… Πρόεδρο απέκτησε!

15 σχόλια

  1. Εκεινο που δεν εχουν καταλαβει μερικοι -μερικοι ειναι ,οτι ενα απο τα ΚΥΡΙΑ προβληματα της Ελλαδος ειναι αυτο ακριβως το ηλιθιο βλακογιοργο της φωτο..

    Παιδια!! Παρακαλω ..
    Δεν ξερετε μην μιλατε..

    Αυτο το ηλιθιο σκατοπραμμα βλακογιοργο της μαγκυ τσαντ ,ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ..

    Μιλαμε το εχουν παρει χαμπαρι οτι ειναι διανοητικα καθυστερημενο και σπανε πλακα μαζι του..

    Ρε κυριοι.. Ετσι εχουν τα πραγματα..

    Αυτο το διανοητικα αναπηρο ΠΡΕΠΕΙ να κρεμαστει αναποδα σε καποιο δενδρο και αστο εκει να ψοφησει,αγαπητοι μου ανθρωποι..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καθυστερημενος χαζογελαει. Βαλτο στο κωλο σου παλιομαλακα αυτο που κρατας. Και μην ξεχασεις και σημερα να μας πεις οτι μας εσωσες και οτι πονας. Αντε ξεφτιλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παναγια μου η φωλια του ΚΟΥΚΟΥ, Τζων κλπ καλοπαιδα, οτι ποιο ακροδεξιο εχει να προβαλει το παρων Μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΔΗΛ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. Η ΞΕΥΤΙΛΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΙ'ΑΝ ΠΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΠΛΕΟΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 14 Δεκ 2011 10:53:00 π.μ.

    ==
    Ναι..
    Να σου γαμισοω οτι εχεις και δεν εχεις γαμημενο πουστρακι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέξυπνο άρθρο!
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙ ΤΟ 60% ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΝΟΙΚΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΩΣΗ.
    ΠΑΡΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ.
    ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα λόγια είναι φτώχια
    ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βαθιά ύφεση ως και το 2012 και κανένα περιθώριο για νέους φόρους βλέπει ο Τόμσεν.
    _____________________________
    Τα όρια της είσπραξης εσόδων διαμέσου της φορολόγησης στην Ελλάδα έχουν εξαντληθεί υπογραμμίζει ο Πόουλ Τόμσεν, μέλος της τρόικας εκ μέρους του Ταμείου ενώ προχωρά και σε επί τα χείρω προβλέψεις καταρχάς για την ύφεση εκτιμήσεις τις οποίες καταγράφει και στην έκθεση του ΔΝΤ (διαβάστε ολόκληρη την έκθεση του ΔΝΤ εδώ (αγγλικά)) για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι «αναθεωρήσαμε προς τα κάτω την ανάπτυξη σε -6% για το 2011 και -3% για το 2012». Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές προβλέψεις του ΔΝΤ μιλούσαν για ύφεση της τάξης του 4,5% για το 2011.

    Πρόσθεσε ότι «περιμέναμε το 2011 να είναι σημείο καμπής οπότε η ύφεση θα ‘έπιανε πάτο’ και περιμέναμε μία αργή ανάκαμψη. Ωστόσο η οικονομία συνεχίζει να έχει καθοδική πορεία. Οι ελπίδες για την βελτίωση στη ψυχολογία της αγοράς και στο επενδυτικό κλίμα δεν ευοδώθηκαν».

    Σε ό,τι αφορά το έλλειμμα ο Τόμσεν επισήμανε ότι φέτος θα φτάσει στο 9% του ΑΕΠ, αν και προβλέψεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών έκαναν λόγο ακόμα και πάνω από 10%.

    Παράλληλα, επισήμανε ότι η ολοένα βαθύτερη ύφεση κάνει δυσκολότερη την προσπάθεια της χώρας να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος λιτότητας.

    Η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει εκ νέου το πρόγραμμα λιτότητας που ακολουθεί και να επικεντρωθεί σε μακροπρόθεσμες περικοπές δαπανών, είπε.

    «Το πρόγραμμα στην Ελλάδα, κατά τη γνώμη μας, βασίστηκε υπερβολικά στους φόρους. Ένα από τα πράγματα που είδαμε το 2011 είναι ότι φτάσαμε στο όριο του τι μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την αύξηση των φόρων», υπογράμμισε αλλά συμπλήρωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν πρέπει να παρθούν νέα μέτρα λιτότητας το 2012.

    «Τυχόν επιπλέον μέτρα πρέπει να είναι στον τομέα των δαπανών».

    Επιπλέον, οι δομικές μεταρρυθμίσεις υπολείπονται σημαντικά των προσδοκιών, όπως επισήμανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακόμα και ο Τόμσεν καταλαβαίνει καλύτερα απο αυτόν τον θεομαλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΡΕΝΤΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΟΝΤΙ?
    ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΩΝ 8 ΚΑΙ 9.
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ.

    1. ΒΟΡΙΔΗ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ = ΜΠΕΤΑ + ΔΙΟΔΙΑ.
    Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΣΙΜΕΝΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.
    2. ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ. ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΑ ΝΟΥΔΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατανοητα τα νευρακια και τα μπινελικια ειναι κατανοητα αλλα το παρτι τελειωσε οσες συγκυβερνησεις και αν ακολουθησουν οποια κυβερνηση και αν ελθει απο εδω και περα γιαυτο συγκρατηθειτε καλοπαιδα, οι μασες οι βουτες και η λεηλασια του δημοσιου χρηματος ελαβε τελος. Αυτο το κατορθωμα ειναι του ΓΑΠ λεβεντες (που παρεπιπτωντως δεν θελω ουτε να τον ακουω προς αρσιν καθε παρεξηγησεως και οποιος καταλαβε καταλαβε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΓΑΠ ας μας πεί πρώτα για την λεηλασία του δημόσιου χρήματος που έκανε ο ίδιος και τα αδέλφια του μετά να βάζει τους οπαδούς του να τον παριστάνουν σάν τιμητή της ηθικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βενιζέλος για τον εκτροχιασμό του προυπολογισμού:
    Δεν φταίω εγώ αλλά η Ευρωπαϊκή αβεβαιότητα, η ανομβρία, η τρύπα του όζοντος, το νέφος στο Πεκίνο....
    το ΚΤΗΝΟΣ.. Η αγελάδα με κοστούμι


    στα ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ..
    ___________________________________
    Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε 2 χρόνια πρόσθεσε 100 δις στο δημόσιο χρέος... μόνοι τους το λένε..

    Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο Δημοσίου Χρέους, τα τέλη Σεπτέμβρη του 2011 αυτό ανέρχονταν σε 360 δις. Σύμφωνα με το παρακάτω σποτ του ΠΑΣΟΚ, την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου του 2009 το χρέος της χώρας ανέρχονταν σε 260 δις.
    ----------------------------------
    Συμπέρασμα: Ο ΓΑΠ φέσωσε τη χώρα μέσα σε 2 χρόνια με 100 δις!!!

    Δείτε το βίντεο (α 5 ψέματα του κ. Καραμανλή στα debates των πολιτικών αρχηγών)του ΠΑΣΟΚ:

    Και φυσικά δεν ισχύει το παραπάνω μιας και στηρίζεται σε στοιχεία του ΠΑΣΟΚ που ως συνήθως είναι κάλπικα καθώς το δημόσιο χρέος τον Σεπτέμβριο του 2009 δεν ήταν 260 δις που λέει το ΠΑΣΟΚ, αλλά 290 δις...

    Ήρθε η ώρα όμως τα ψέμματα που έλεγε το ΠΑΣΟΚ να τα βρει μπροστά του...

    ΥΓ. Και βέβαια έχουμε ξαναπεί για τη γελοιότητα της τότε προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ που μετρούσε το χρέος σε απόλυτα νούμερα (100 δις) προκειμένου να ψαρώνουν οι χαχόλοι (που τελικά ψάρωσαν)..

    Αποκρύπτοντας ότι είχε επέλθει και ταυτόχρονη αύξηση του ΑΕΠ με αποτέλεσμα ο Καραμανλής να έχει, εκτός από το 2009, καταφέρει να μειώσει το χρέος σαν ποσοστό του ΑΕΠ (από 110% το πήγε κάτω από το 100% το 2007), που είναι και ο δείκτης που μετράται το χρέος παγκοσμίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. οσοι εχασαν
    πρεπει να εκδικηθουν
    αλλοιως
    θα χασουν κιαλλα..

    καμμια ψηφος στα κομματα των τραπεζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση