GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε λίστα με τρομοκρατικές οργανώσεις το «Occupy London»...

Από το tvxs.gr Σε λίστα με τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριέλαβε η αστυνομία του Λονδίνου, το κίνημα « Occupy London » υποστηρίζοντας ότι ο...

Από το tvxs.gr
Σε λίστα με τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριέλαβε η αστυνομία του Λονδίνου, το κίνημα «Occupy London» υποστηρίζοντας ότι οι διαδηλωτές αποτελούν «λόγο ανησυχίας». Το έγγραφο με τίτλο «Ενημέρωση για τρομοκρατικές/ εξτρεμιστικές κινήσεις για την επιχειρηματική κοινότητα του Λονδίνου» εστάλη σε επιχειρήσεις του Σίτι και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα και Farc στην Κολομβία. Η συγκεκριμένη λίστα, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των...
διαδηλωτών του κινήματος.
Το έγγραφο ενημερώνει τους επιχειρηματίες για τις κινήσεις οργανώσεων όπως η Αλ Κάιντα, οι Farc στην Κολομβία και για τα αποτελέσματα δίκης στη Λευκορωσία για βομβιστική επίθεση στο Μινσκ.

Έπειτα σε τμήμα με τίτλο «Εσωτερικά», το οποίο είναι αφιερωμένο εξ' ολοκλήρου στο κίνημα Occupy London, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι διαδηλωτές αποτελούν «λόγο ανησυχίας».  Μάλιστα, κάνει αναφορές σε προηγούμενες κινήσεις των Λονδρέζων Αγανακτισμένων αλλά και στις επόμενες κινητοποιήσεις τους.
«Καθώς παγκοσμίως το κίνημα Occupy δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι ύφεσης, είναι πιθανό οι ακτιβιστές να θέλουν να εντοπίσουν άλλες θέσεις για να καταλάβουν, ειδικά εκείνες που ταυτίζουν με τον καπιταλισμό» αναφέρει το έγγραφο.
Προστίθεται ότι η αστυνομία είχε «λάβει μια σειρά εχθρικών εκθέσεων αναγνώρισης σχετικά με τα άτομα που θα ταίριαζαν στο αντι-καπιταλιστικό προφίλ».  Οι Αρχές ζητούν εν συνεχεία από τις επιχειρήσεις να είναι σε επαγρύπνηση.
Το εν λόγω έγγραφο έφτασε στα χέρια των Αγανακτισμένων, μέσω ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση ακτιβιστών του κινήματος Occupy London: «Η αναφορά σε "ύποπτους ακτιβιστές" δείχνει μια ανησυχητική απώλεια προοπτικής».
«Ο ακτιβισμός δεν είναι έγκλημα και η επιθυμία για συμμετοχή στη δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων δεν θα πρέπει να αποτελεί αιτία ανησυχίας για την αστυνομία σε οποιαδήποτε ελεύθερη κοινωνία. Ένα ίδρυμα που συγχέει τους ενεργούς πολίτες με εγκληματίες και εξισώνει την Αλ Κάιντα με τις προσπάθειες να επαναπροσδιοριστεί η πόλη, είναι ένας θεσμός που αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο να χάσει το δρόμο του» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Από πλευράς της αστυνομίας, πηγή φέρεται να παραδέχτηκε ότι ο τίτλος του εγγράφου δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός αλλά αρνήθηκε ότι στόχος ήταν να εξισωθεί το κίνημα με οργανώσεις, όπως η Αλ Κάιντα.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση