GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λένε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Τράπεζα της Ελλάδος για την Probank;...

Ο πρόεδρος της Τράπεζας προωθεί - με την αύξηση κεφαλαίου - σχέδιο ομηρίας του προσωπικού! Από τον Θανάση Λεπίδη Το θέμα με την Probank ...

Ο πρόεδρος της Τράπεζας προωθεί -με την αύξηση κεφαλαίου- σχέδιο ομηρίας του προσωπικού!
Από τον Θανάση Λεπίδη

Το θέμα με την Probank έχει και συνέχεια: Ο Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Δαμανάκης, στις συγκεντρώσεις των διευθυντών τους διαμηνύει ότι αν αποτύχει η αύξηση κεφαλαίου με κοινές μετοχές και το ομολογιακό (πράγμα που θεωρείται σχεδόν βέβαιο), τότε θα δώσει (από τα λεφτά των καταθετών και των μετόχων) δάνεια 150.000 ευρώ στο προσωπικό (σε κάθε ένα από τους 1000 υπαλλήλους) για να καλύψουν οι ίδιοι την αύξηση κεφαλαίου που ζητάει.
 Με αυτόν τον τρόπο θα παγιοποιηθεί πλέον οριστικά η κατάσταση ομηρίας στην οποία από χρόνια και συστηματικά τους κρατά η διοίκηση, μη έχοντας καμία εξασφάλιση ότι θα μπορέσουν κάποτε να αποπληρώσουν το κεφάλαιο.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Τράπεζα της Ελλάδος τι λένε για όλα αυτά που εξυφαίνει ο κ. Δαμανάκης;
Προκύπτουν λοιπόν δύο  θεμελιώδεις ερωτήσεις:...
- Έχουν ζητήσει και λάβει από την Τράπεζα της Ελλάδας νομική γνωμάτευση για το κατά πόσον αυτό επιτρέπεται;
- Έχουν συναίσθηση ότι αν δώσουν στους υπαλλήλους μετοχοδάνειο με επιτόκιο χαμηλότερο της απόδοσης του ομολογιακού δανείου ότι διαπράττουν το αδίκημα της απιστίας κατά της ίδιας της τράπεζας και των μετόχων της;

4 σχόλια

  1. ΤΣΟΥΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΩΛΟΑΡΙΣΤΕΡΑΝΤΖΕΣ.
    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΔΑΝΕΙΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΟΠΩΣ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ Η ΠΡΟΤΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.
    ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΧΡΑΤΣΑ ΧΡΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΥΤΣΑ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ.
    ΚΩΛΟΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΨΕΥΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΝΤΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΟ ΤΟΠΟ ΑΙΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ .
    ΧΑΧΟΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΕΦΘΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Σ<Σ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΧΧΟΥΝ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΟ 3,16
    ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ

    ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ..ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΟΙ
    ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΡΟΜΠΑΝΚ είναι η συνέχεια της τράπεζας εργασίας και πρέπει να μείνει στο προσωπικό και τους μετόχους για να μη έχει την τύχη αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ να δοθεί δάνειο στο προσωπικό για να αγοράσει μετοχές ώστε να σωθεί η τράπεζα είναι πολύ σωστό γιατί με το τρόπο αυτό διατηρείται μια μορφή αυτοδιαχείρισης, οι ίδιοι οι τραπεζικοί διατηρούν την διοίκηση της τράπεζας και αυτό είναι το πλέον ορθολογικό. Ομως για να λειτουργήσει αυτό πρέπει να υπάρχει συναντίληψη και συνείδηση ότι όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά θα προχωρήσουν σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση