GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tο λυκόφως του εκσυγχρονισμού...

Γράφει ο Δευκαλίων http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Και ενώ εμείς ασχολούμαστε με τα μεγάλα και ιδεολογικοπολιτικά ερωτήματα πο...

Γράφει ο Δευκαλίων
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
  
Και ενώ εμείς ασχολούμαστε με τα μεγάλα και ιδεολογικοπολιτικά ερωτήματα που θέτει η οικονομική κρίση στο παγκόσμιο αλλά και στο εγχώριο πεδίο, η παρέα των «Σημιτικών λογιστών» -θλιβερή κληρονομιά που μας άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου- προχωράει στην ψήφιση του Προϋπολογισμού 2012.
Γιατί αποκαλούμε παρέα των «Σημιτικών λογιστών» και θλιβερή κληρονομιά που άφησε στον τόπο ο Γιώργος Παπανδρέου το σημερινό οικονομικό επιτελείο;
Διότι πάρα πολύ απλά αυτή είναι η...
θλιβερή πραγματικότητα. Στα ίδια περίπου πρόσωπα και αντιλήψεις που κυριάρχησαν την 8ετία Σημίτη παρεχώρησε την εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου. Τα ίδια εκσυγχρονιστικής αντίληψης οικονομικό-πολιτικά και τραπεζικά στελέχη στους ίδιους ρόλους. Απλά επειδή η πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμα θεωρούμε βέβαιο ότι από αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο από τα καταστροφικά αποτελέσματα που επισώρευσαν στον τόπο τη δεύτερη τετραετία Σημίτη (2000-2004) και τη διετία Γιώργου Παπανδρέου (2009-2011).
Τώρα για τα θέματα του Προϋπολογισμού 2012. Κατ’ αρχήν υπάρχει σαφέστατο πολιτικό πρόβλημα. Πως είναι δυνατόν να ψηφίζεται προϋπολογισμός και όλοι να γνωρίζουμε από δημόσιες ανακοινώσεις κομμάτων ότι την άνοιξη θα διενεργηθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Δηλαδή αν προκύψει από αυτές τις βουλευτικές εκλογές κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα αντιτίθεται στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό τι θα γίνει;
Είναι πολύ απλό. Τον προϋπολογισμό τον εφαρμόζει η προτίθεται και δεσμεύεται να τον εφαρμόσει η κυβέρνηση που τον εισηγείται στην Βουλή. Εδώ έχουμε το οξύμωρο ο υπουργός Οικονομικών να εισηγείται και να υποστηρίζει την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού και σε 2-3 μήνες να εκφωνεί προεκλογικούς λόγους στους οποίους τι θα λέει; Ότι ο προϋπολογισμός είναι καλά σχεδιασμένος και θα επιτύχει. Αφού όλοι ξέρουμε ότι από τον Μάρτιο ο προϋπολογισμός θα χρειάζεται νέα μέτρα για να παραμείνει εντός στόχων το 2012.
Πάμε τώρα επί της ουσίας. Για να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει ο προϋπολογισμός 2012, θα πρέπει να επιτευχθούν οι στόχοι του περιορισμού της ύφεσης και την επιτυχούς υλοποίησης του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων PSI που προβλέπει η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου. Δηλαδή αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επιτυχή υλοποίηση του Προϋπολογισμού 2012, είναι ύφεση -2,8% του ΑΕΠ και υλοποίηση PSI. Με τις καλύτερες συνθήκες διεθνώς και στην Ελλάδα, οι τεθέντες επίσημοι δημοσιονομικοί στόχοι κρατάνε την ύφεση κοντά στο -6% του ΑΕΠ το 2012, ενώ ο υπερφίαλος στόχος για επενδύσεις που μειώσουν την ύφεση από το -6% του ΑΕΠ στο -2,8%, μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί λόγω της διεθνούς και εσωτερικής οικονομικής συγκυρίας. Τέλος γίνεται και πάλι φανερό ότι επιτυχής υλοποίηση του PSI μάλλον θα πρέπει να θεωρείται φευγαλέο όνειρο.
Ας είμαστε ειλικρινείς. Ποιος προϋπολογισμός από το 2001 έως σήμερα υλοποιήθηκε επιτυχώς και επέτυχε τους στόχους του; Κανένας!
Ποίοι συνέταξαν τους περισσότερους από αυτούς τους προϋπολογισμούς; Μα οι ίδιοι που συνέταξαν και τον Προϋπολογισμό 2012!
Η σφραγίδα της έγκαιρης πρόγνωσης και της επιτυχίας!
Αν ο Προϋπολογισμός του 2011 ονομάσθηκε από την στήλη «Ο αδύναμος κρίκος», ο αντίστοιχος του 2012 θα μπορούσε να ονομασθεί: «Προϋπολογισμός 2012: το λυκόφως του εκσυγχρονισμού»!

8 σχόλια

  1. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ"
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ = Ο ΕΥΦΗΜΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Giorgo ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ (έκ νέου) ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤΗ…!!!

    ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ «ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ» ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο… ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ…!!!

    Τον είχε ο Giorgo Εκπρόσωπο Τύπου τον Πεταλωτή και τον «πούλησε» για το χατίρι του… Καθηγητή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής Η.Μόσιαλου…!!!
    Ο οποίος Μόσιαλος με την σειρά του, «πούλησε» τον Giorgo για χατίρι των Λοβέρδου—Διαμαντοπούλου—Ραγκούση…
    Σήμερα όμως ο Πεταλωτής «καθάρισε» σε όσα είπε ο «ανευλαβής» Χρυσοχοϊδης
    Τον κατακεραύνωσε στο Βήμα fm, λέγοντας:
    «Πολλά στελέχη τα οποία αναδείχθηκαν κοντά στον Γ. Παπανδρέου, που τους περιέβαλε με απόλυτη εμπιστοσύνη και τους ανέδειξε ο κ. Παπανδρέου, σήμερα αρθρώνουν ένα λόγο, λες και ήρθαν από το πουθενά, λες και δεν είχαν τη δυνατότητα να τα πουν στον κ. Παπανδρέου, όταν ήταν δίπλα του, ή λες και ανακαλύψαν σήμερα την Αμερική».
    ---------------------------------
    «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ και ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ»…!!!

    Ασυνήθιστη για τον χαρακτήρα και το μέγεθός του επίθεση εξαπέλυσε ο Χρυσοχοϊδης κατά Giorgo…!!!
    Εμβρόντητους άφησε με όσα είπε σήμερα το πρωϊ στο MEGA…

    Αφού επανέλαβε ότι θα είναι Υποψήφιος για την Αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τον Giorgo να αποχωρήσει από την Ηγεσία τώρα…!!!

    Είπε χαρακτηριστικά:
    «Δεν μπορεί πλέον ο κ. Παπανδρέου να εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ, μέσα…. στην Ελληνική κοινωνία, αλλά ούτε και στο εξωτερικό αφού διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ξένους»…!!!

    Τέλος, τόνισε με σημασία, πως αν ο κ. Παπανδρέου δεν κινήσει άμεσα τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας, τότε όπως είπε, «τις διαδικασίες θα τις κινήσουμε εμείς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10.58, Εμβρόντητους άφησε με όσα είπε σήμερα το πρωϊ στο MEGA Ολους εμας ποσο μαλλον τον Παπανδρεου και φυσικα μας εξοργησε επειδη δεν περιμενε κανεις απο αυτο τον ανθρωπο αυτη την υβριστικη συμπεριφορα.Αυτο ομως που εξοργησε περισσοτερο ειναι η δηθεν εκπληξη του δυδυμου των παρουσιαστων γιαυτα που ειπε αφου και γνωριζαν και το ειχανε σκηνοθετησει απο την αρχη. Καποιος εφραψε πριν πολυ καιρο οτι καλουνται στο Μεγαλο καναλι ολοι οι προθυμοι να αποδομισουν τον ΓΑΠ και να που ειχε δικαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λεβεντη Δευκαλιωνα ξεχασες την κληρονομια του καταλληλοτερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΩΩ..ΩΙ Μ ΜΑΝ΄Μ..
    Τι άλλο θα δούμε !

    Εμφανίστηκε και ομάδα Καστανίδη !

    Ένα 24ωρο μετά την ηχηρή παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δήλωσε ότι ο Γ.Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, 12 βουλευτές του κόμματος -μεταξύ των οποίων και ο Χ.Καστανίδης- προχώρησαν στην υπογραφή κειμένου, με το οποίο ζητούν μία νέα ιδρυτική διακήρυξη της κεντροαριστεράς.

    Ως προς την παραίτηση του Γ.Παπανδρέου από την πρωθυπουργία κάνουν λόγο για ανατροπή εκ των έσω.
    ± ± ± ± ± ± ± ± ± ±

    Το κείμενο έχει τίτλο «Το παρόν και το μέλλον της Κεντροαριστεράς» και το υπογράφουν οι βουλευτές:

    Γιουματζίδης Βασίλης, βουλευτής Πέλλας, Δημητρουλόπουλος Τάκης, βουλευτής Ηλείας, Θεοδωρίδης Ηλίας, βουλευτής Πέλλας, Θεοχάρη Μαρία, βουλευτής Καρδίτσας, Κασσάρας Γιώργος, βουλευτής Δωδεκανήσου, Καστανίδης Χάρης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κυριακοπούλου Μαρία, βουλευτής Αχαΐας, Μιχελογιαννάκης Γιάννης, βουλευτής Ηρακλείου, Μίχος Λάμπρος, βουλευτής Β' Αθηνών, Παραστατίδης Θεόδωρος, βουλευτής Κιλκίς, Τεκτονίδου Κυριακή, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, βουλευτής Αχαΐας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη ξέθαψαν το «τσεκούρι» του πολέμου στο ΠΑΣΟΚ.


    Οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη- η αλήθεια να λέγεται, βρήκαν πολλούς στο ΠΑΣΟΚ να τις υιοθετούν. Σιωπηρά όμως. Αντιθέτως βρήκαν άλλους τόσους να τις αποδοκιμάζουν και αρκετοί από αυτούς το έκαναν δημοσίως.

    Ο Χρυσοχοΐδης είπε αυτό που πολλοί πιστεύουν αλλά δεν το λένε. Απέδωσε ευθύνες στον Γιώργο για την οικονομική και πολιτική κατάσταση των δύο τελευταίων χρόνων και ζήτησε να απομακρυνθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να κάνει κάτι άλλο- πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό, πρότεινε και πολλοί στην Ιπποκράτους κινδύνευσαν με έμφραγμα.

    Η διπλή απάντηση Καρχιμάκη, στη Βουλή και το περιστύλιο, δεν πρέπει να εκληφθεί σαν απάντηση ενός στελέχους που υποστηρίζει τον Γιώργο. Η ομιλία του από τα βήμα της Βουλής, ΟΚ, ήταν αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία. Αυτό πιστεύει, αυτό είπε. Η δήλωση όμως που ακολούθησε, με τις αιχμές περί αλαζονείας, αχαριστίας και προπέτειας, δεν αποκλείεται να ήταν σε γνώση του προεδρικού γραφείου.

    Το γεγονός ότι στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, κατηγορώντας για αναποτελεσματικότητα τον Χρυσοχοΐδη, κάνει την κατάσταση πιο περίπλοκη. Ως γνωστόν, ο Πρωτόπαπας είναι πολιτικός φίλος της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία μετέχει στην «πράσινη τρόικα». Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι λειτούργησε προς όφελος του Λοβέρδου, ο οποίος έχει το προβάδισμα στην «τρόικα», αλλά οι πληροφορίες λένε ότι η Άννα, αυτό (περί προβαδίσματος) δεν το έχει καταστήσει σαφές στον Ανδρέα.

    Αυτή τη στιγμή, ο μόνος που έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την (μετά ΓΑΠ) προεδρία, είναι ο Χρυσοχοΐδης. Ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος δεν το έχουν δηλώσει αλλά θα το κάνουν. Μέχρι στιγμής, ουδείς είχε αμφισβητήσει ευθέως τον ΓΑΠ. Δεν το έκαναν ούτε οι έξι (βενιζελικού κλίματος) βουλευτές που ζήτησαν να δρομολογηθούν αλλαγές.

    Όλοι μέχρι χθες κρατούσαν τους τύπους. Και μαζί με αυτούς την επίπλαστη ενότητα του κυβερνώντος κόμματος.
    Από χθες όμως έγινε σαφές ότι το τσεκούρι του πολέμου ξεθάφτηκε.

    Και στις συγκρούσεις των «φυλών» του ΠΑΣΟΚ που θα ακολουθήσουν θα υπάρξουν δάκρυα, πόνος και αίμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδιά τι γίνεται λιμάνι που από το 2001 έγινε ανώνυμη εταιρία κάποια πασοκη - δεξιοί Έπαιρναν το μήνα 3.500 euro καθαρά όταν ο μιστός τους ήταν 1.300 euro χωρίς παιδιά την ίδια στιγμή που στα νοσοκομεία υπάλληλοι Τ.Ε. έπαιρναν 1.150 euro μήνα στο λιμάνι αυτοί έπαιρναν 3.500- 1.300 που ήταν το μηνιάτικο =2.200×14=30.800 euro το μήνα χωρίς το μηνιάτικο τους με πλασματικές υπερορίες × 10 χρόνια= 308 000 euro στα χρόνια αυτά έφτασαν στο σημείο που δεν πατούσαν στη δουλειά της καθημερινές ενώ έρχονταν μετά το ωράριο για να γράφουν υπερορίες . αυτοί λοιπόν πήραν κάποια λεφτά που δεν τα δικαιούνταν αυτούς δεν θα τους πιάσε κανένας νομός ούτε θα επιστρέψουν μέρος τον χρημάτων που έχουν πάρει όταν έξω δουλεύουν 12ωρα με 500 ευρώ το μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση