GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι γράφει το "καυτό" 10σέλιδο σημείωμα της τρόικας για τα νέα μέτρα...

Σε «θετικό κλίμα συναίνεσης», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ολοκληρώθηκε η πολύωρη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μ...

Σε «θετικό κλίμα συναίνεσης», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ολοκληρώθηκε η πολύωρη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με κορυφαίους υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Κατά τις ίδιες πηγές στο τραπέζι της σύσκεψης τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές της επικείμενης σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, επί του δεκασέλιδου σημειώματος που συνετάγη από εκπροσώπους της και ειδικότερα όλες οι πτυχές του εργασιακού και μισθολογικού ζητήματος, καθώς και...
 ο τρόπος κάλυψης των αποκλίσεων του προϋπολογισμού του 2011 ύψους 2 δισ. ευρώ.
Ο κ. Παπαδήμος, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, επεσήμανε στους υπουργούς τη μεγάλη πίεση χρόνου που υπάρχει για να κλείσει η διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση και πώς κρίνεται η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Έγινε ακόμη γνωστό ότι το εν λόγω σημείωμα με τις απαιτήσεις των πιστωτών για τη χρηματοδότηση της χώρας έχει δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς και στους εμπλεκόμενους υπουργούς. Τονίστηκε επίσης ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.
Το «άνοιγμα» του 2011, ύψους 2 δισ., αποφασίστηκε να καλυφτεί από περικοπή στη φαρμακευτική δαπάνη και από κονδύλια που αφορούν τους εξοπλισμούς, τομείς για τους οποίους εκτιμήθηκε ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια.
Όσον αφορά τα εργασιακά και τη μείωση του μισθολογικού κόστους, που απαιτεί πιεστικά η τρόικα, έγινε εκτεταμένη και αναλυτική συζήτηση, κατά την διάρκεια της οποίας ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, ανέλυσε με στοιχεία όλα τα δυνατά σενάρια.
Κυβερνητικοί παράγοντες ανέφεραν μετά την σύσκεψη ότι στη συνάντησή του με την τρόικα ο κ. Κουτρουμάνης, χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που δεν αποδέχθηκαν να παραστούν, θα πρέπει να καταστήσει σαφές στους εκπροσώπους των πιστωτών ότι δεν μπορεί να μειωθεί ο κατώτατος μισθός ούτε ο 13ος και ο 14ος, με βάση την συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.
Ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να αντιπροτείνει στοχευμένες επιχειρησιακές συμβάσεις σε κλάδους της οικονομίας καθώς παρατηρούνται μισθολογικές αποκλίσεις μεταξύ κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων. Εκτιμάται δε ότι με τον τρόπο αυτό και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η συνολική μείωση θα ανέλθει στο 10%.
Συζήτηση έγινε επίσης και για το τι πρέπει να γίνει με το θέμα των επικουρικών συντάξεων για το οποίο ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι απαιτούνται τα επόμενα τρία χρόνια 650 εκατ. ευρώ για να μην περικοπούν.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Τάσος Γιαννίτσης, Δημήτρης Ρέππας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μάκης Βορίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Παπουτσής και ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Ζαννιάς.
Συνάντηση Παπαδήμου - Νταλάρα
Στη συνέχεια ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα. . Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση των δυο πλευρών θα συνεχιστεί την Παρασκευή σε νομικό και τεχνικό επίπεδο.
Για «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ιδιωτών πιστωτών της για την απομείωση του ελληνικού χρέους έκανε λόγο το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) μετά τη συνάντηση Νταλάρα – Παπαδήμου. «Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε νομικά και τεχνικά ζητήματα και πραγματοποιήθηκε κάποια πρόοδος», αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου σημειώνεται ότι «οι εργασίες θα συνεχιστούν την Παρασκευή».
Εξάλλου, το βράδυ της Παρασκευής ή το Σάββατο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια

  1. Θέλω να πιστεύω κάποιοι λογικοί άνθρωποι να διαβάζουν αυτά που γράφω πότε πότε ,γραψετε ρε κάτι η μηπως εγω τρελάθηκα !!

    Εβαλα και εδώ το κείμενο με το αγγλοσαξονικό δίκαιο ( που για να το καταλάβω το διάβασα εκατο φορές όπως και την δανειακή σύμβαση με το μνημόνιο, με τα μαθηματικά του δημοτικού που ξέρω δεν μου έβγαινε ο λογαριασμος με τίποτα, τώρα δυστυχώς δικαιώνομαι ..

    (γράφω με το όνομα μου αν θα ψάξετε θα τα βρείτε και εδώ) τα έστελνα και στην δημοκρατική συμμαχία ,με αγνόησαν, τους έστειλα ένα εϊμελ
    να με διαγράψουν, δεν περίμενα έναν χώρο που στην αρχή τον προέβαλαν ως κεντρώο θα συμμαχούσε με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.ΟΣ και να υποστηρίζει τον Παπαδήμο,τον Λοβέρδο, τον Βενιζέλο, το Γομάρι και τον Μπουμπούκο , αλλά ποιος ακούει σημερα για να ακουσουν και αυτοί;

    Όπως εγώ δεν μπορώ να υπακούσω τον καθοδηγητή του Κ.Κ.Ε, να μου λεει να κλαίω όπως οι βόρειο Κορεάτες , όπως δεν με ενδιαφέρουν με μερικοί που παρουσιάζουν τον Θεό τους, ως εκδικητή και ως λυτρωτή με την δευτέρα παρουσία ..

    Παρακολουθώ στενά τον κ. Καμένο και τον κ .Καζάκη, συμπαθώ και το λόγο της κ. Καννέλη, του κ. Κουρουπλή, του κ. Τσίπρα όμως απαντήσεις δεν παίρνω απο αυτούς, αλλά ένα ΌΧΙ σε όλα, ενώ ο κ. Καμένος ο κ.Καζάκης έχουν μια άποψη έναν σταθερό λόγο στο τι πρέπει να γινει για να ξεφύγουμε απο τα δόντια του Δράκου..

    Σήμερα έβγαλε ο κ. Καμένος ένα έγγραφο που δείχνει ότι έχουν υπογράψει για το PSI+ με όρους του Αγγλοσαξονικού δίκαιου και φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή
    του Βενιζέλου, είμαι σίγουρος ότι αύριο θα φέρει και του Σαμαρά, του Παπαδήμου, του Καρατζαφέρη ,
    του Παπανδρέου και του κ. Παπούλια...

    Άρα το δίλημμα δραχμή η ευρώ δεν έχει πια καμιά σημασία, δεν ξεπούλησαν οι ΑΛΗΤΕΣ μονό την γη και το ύδωρ της Ελλάδος, αλλά τα παιδιά και τα εγγόνια μας..

    Όλοι αυτοί οι δωσίλογοι σίγουρα θα φύγουν, το ζητούμενο είναι το τι κάνουμε εμείς από εδώ και πέρα;

    Η Χώρα είναι ξεχαρβαλωμένη την ξεχαρβάλωσαν αυτοί που ήταν και είναι στα πράγματα που λέει και ο Λάος μας, ο κόσμος που τους ψήφιζε δεν φταίει, φταίνε αυτοί που λέγανε ψέματα για να του κλέβουν την ψήφο, φταίνε αυτοί που ψηφίζανε νόμους άνομους, φταίνε αυτοί που έχουν κάνει της κυβέρνησης της χώρας Καρτέλ,
    θυμάμαι που μας έλεγαν κάποιοι μεγάλο δημοσιογράφοι σαν τον Τριανταφυλλόπουλο οι βουλευτές και οι υπουργοί θα πρέπει να πληρώνονται καλά για να μην λαδώνονται, για να μην παρανομούν, ΑΚΟΎΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΈΛΕΓΑΝ!! και ΠΩΣ ζητάνε σήμερα από έναν ΠΟΛΊΤΗ που δεν έχει να πάρει
    γάλα του παιδιού του να μην παρανομήσει, να μην σκοτώσει, να μη ληστέψει, να μην αυτοκτονήσει;

    Τι μυαλα κουβαλάνε αλήθεια, που την πανε την δουλεια, τι συφεροντα
    εξυπηρετούν;


    Θα πρέπει να αρχήσομαι να του τρώμε για να φαγοθουμαι μεταξύ μας, να αντέξουμε στον πόλεμο αυτό για να μην γίνομε τα γκαρσόνια τους οι άντρες, και οι γυναικες μας οι πουτάνες τους, αλλιώς θα γίνομε οι Κινέζοι, οι Ταιλανδοι, οι Φιλιππινέζοι οι Ινδοί εμείς και τα παιδιά μας της Ευρώπης και των 14.000 ΠΡΟΔΟΤΏΝ μεγαλοκαρχαριών Ελλήνων που εκπροσωπούν τους τοκογλύφους..

    Πόσο ακόμα θα καθόμαστε να τους κοιτάζομαι ΜΩΡΕ να περνάνε αυτοί καλά και εμείς να ψάχνομε τα σκουπίδια τους, ντροπή σε όλους μας και ιδικά σε αυτούς που κάνουνε σπέκουλα αυτόν τον καιρό για τα κόμματα τους η για τα θρησκευτικά τους πιστεύω, δεν κοιτάζουν δίπλα τους οτι άγγελοι και διάβολοι έχουν κάνει ΚΑΡΤΕΛ..

    Μπούτζουκας Θ.Τ Κρήτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ

    ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΘΑΡΜΑ.

    ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ;

    ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥΝΤΖΟΞΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι μισθοι κοπηκαν μεχρι και 50%
    απολυθηκαν χιλιαδες..
    οι συνταξεις κοπηκαν μεχρι και 50%
    ολα με την ψηφο
    ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ
    αλλα δεν εκδοθηκε
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ νεα αδεια
    ταξι,φορτηγου,φαρμακειου
    συμβολαιογραφου..
    δεν εισπραχτηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρω
    απο τους φοροφυγαδες..
    μειωθηκαν οι φορολογικοι συντελεστες των κερδων
    δεν καταργηθηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ φοροαπαλλαγη των πλουσιων..

    οι μισθωτοι
    ψηφιζουν τους δημιους τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση