GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτές είναι οι 10 "εντολές" της τρόικας...

22 σχόλια

  1. λογικα και σωστα τα μετρα δεν ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΙΣ 80.000 ΠΑΠΑΔΕΣ

    ΤΟΥΣ 70.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

    ΤΙΣ 130.000 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

    ΤΙΣ 750.000 ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ

    ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ 10.000.000 ΟΠΟΥ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΗ;

    ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΥΤΑ,

    ΙΣΩΣ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι μισθοι κοπηκαν μεχρι και 50%
    απολυθηκαν χιλιαδες..
    οι συνταξεις κοπηκαν μεχρι και 50%
    ολα με την ψηφο
    ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ
    αλλα δεν εκδοθηκε
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ νεα αδεια
    ταξι,φορτηγου,φαρμακειου
    συμβολαιογραφου..
    δεν εισπραχτηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρω
    απο τους φοροφυγαδες..
    μειωθηκαν οι φορολογικοι συντελεστες των κερδων
    δεν καταργηθηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ φοροαπαλλαγη των πλουσιων..

    οι μισθωτοι
    ψηφιζουν τους δημιους τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φαγωθειτε μεταξυ σας μαλακες ελληνες..
    το μονο που ξερετε να κανετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το 10 το επεβαλλαν οι τραπεζιτες
    οχι η τροικα..
    οι τραπεζες ζουν με δημοσιο χρημα,δανεικο,
    και πρεπει να εθνικοποιηθουν..
    οι πλουσιοι πρεπει να φορολογηθουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οσο πιστευεις
    τα ψεμματα του μεγκα
    για συντεχνιες
    σπαταλο κρατος
    υψηλη φορολογηση
    διωξη της επιχειρηματικοτητος

    το πασοκ θα ζει..
    εστω και με αλλο ονομα..
    δημοκρατικη αριστερα ας πουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η τροικα δουλευει
    για το ΚΚΕ..
    μπου χεχεεεεεεεεεεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γιατι παραδοθηκες κουφοντινα;
    17Ν χρειαζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΘΕΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕΤΡΗΤΗΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κλανει ο σημιτης,
    ωραια μυριζει κυριε προεδρε,
    λεει ο κουβελης..

    πως δημιουργηθηκε
    η δημοκρατικη αριστερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ego diavasa tis 10 entoles. kai simfono .kai oi troika prepi na vali olla ta komata na eipograpsoune olli mazi. alos na min dosoune oute ena euro stin ellada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάλι σώζονται οι τραπεζίτες...παρότι δεσμεύτηκαν για κοινές μετοχές. Κρίμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το κκε δεν θα υπογραψει 2.25
    και θα αναγκαστεις
    για πρωτη φορα
    στην αχρηστη,μιζερη ζωη σου
    να σκεφτεις και να δουλεψεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 4.55β ταα σεβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και του τύραννου χτυπάει

    τη βουλή, και την ξυπνά,

    στη στιγμή που μελετάει

    των λαών τη συμφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Gia allh mia fora oi farmakopoioi idiokthtes farmakeiwn, th glytwsan… Oyte ta antisyntagmatika plh8ysmiaka kai gewgrafika krithria katargh8hkan, oyte to mayro… kai paranomo EMPORIO… KRATIKWN ADEIWN LEITOYRGIAS FARMAKEIWN, TAXI kai FORTHGWN katargh8hke, alla oyte kai h KLHRONOMIKOHTA twn KRATIKWN ADEIWN LEITOYRGIAS twn FARMAKEIWN epapse na isxyei. Ti egine dhladh me to polynomosxedio-paparia… toy Venizelou..? Mia trypa… sto nero… To wrario twn farmakeiwn einai to problhma ths xwras? To 8eokleisto… epaggelma twn farmakopoiwn idiokthtwn farmakeiwn gia neoys farmakopoioys, oyte shmera to apeley8erwsan ta prasinogalazia… moynopania… mazi me ton makelarh… Loverdus…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Nα θυμίσουμε στον αποτυχημένο Υπουργό Α. Λοβέρδο, πως άνοιγμα… δεν σημαίνει απορρύθμιση του ωραρίου, αλλά ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ και ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ περιορισμών, που εμποδίζουν την είσοδο νέων φαρμακοποιών στο επάγγελμα και ακύρωση του θεσμού… της μεταβίβασης κρατικής άδειας λειτουργίας. Αν θες να κάνεις απελευθέρωση, τότε κατήργησε την κληρονομικότητα. Θέλεις να δείξεις… απελευθέρωση Ανδρέα Λοβέρδο; Κάνε την.., αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η άδεια ίδρυσης και η άδεια λειτουργίας ενός Φαρμακείου ΔΕΝ ανήκουν στον Φαρμακοποιό. ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ. Εκδίδονται από το κράτος. Η άδεια άσκησης του Φαρμακευτικού επαγγέλματος εκδίδεται από το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο (Φαρμακευτική και Ιατρική Σχολή) μετά από ειδικές εξετάσεις. Για να ανοίξει ένας Φαρμακοποιός Φαρμακείο πρέπει να έχει άδεια ίδρυσης και άδεια λειτουργίας Φαρμακείου. Το επάγγελαμ είναι θεόκλειστο… λόγω πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων για την ίδρυση νέων Φαρμακείων. Σε πρόσφατη απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (1663 – 06/2011) αποφάσιε την απελευθέρωση ΟΛΩΝ των κλειστών… επαγγελμάτων ΧΩΡΙΣ εξαιρέσεις.
    Επίσης, οι Φαρμακοποιοί ιδιοκτήτες Φαρμακείων, έχουν το παράνομο/παράλογο/αντισυνταγματικό/χουντικό/φασιστικό/φεουδαρχικό δικαίωμα… να μεταβιβάζουν και να ΠΩΛΟΥΝ όπου θέλουν την ΚΡΑΤΙΚΗ άδεια λειτουργιας των Φαρμακείων τους. Το κερασάκι… στη βρώμικη… συντεχνιακή… τούρτα… είανι το παράνομο/παράλογο/αντισυνταγματικό/χουντικό/φασιστικό/φεουδαρχικό δικαίωμα… τους να ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝ -το 2012- τις ΚΡΑΤΙΚΕΣ άδειες λειτουργίας των Φαρμακείων τους στα παιδιά τους (τα οποία αγοράζουν… το Πτυχίο του Φαρμακοποιού από ανατολικές… χώρες για πιό εύκολα…). Κληρονομική εργασία δηλαδή -το 2012- μέσω κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας. Φυσικά τα ίδια… κάνουν και οι ταξιτζήδες και οι φορτηγατζήδες που διαθέτουν κρατικές άδειες λειτουργίας των Δ.Χ. οχημάτων τους. Μεταβίβαση, μαύρη… πώληση και κληρονομικότητα κρατικών αδειών. Γιατί δεν απελευθερώνονται πλήρως και ουσιαστικά τα κλειστά… επαγγέλματα; Η Δικαιοσύνη έχει αποφασίσει άνοιγμα… όλων των κλειστών… επαγγελμάτων, αλλά η απόφαση είναι της Κυβέρνησης, η οποία δεν θέλει να χαλάσει… τις πελατειακές… σχέσεις των Βουλευτών της με τις ισχυρές συντεχνίες. Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φυσικά, όσοι θα γράψουν εδώ για τα αντίθετα… είναι -οι περισσότεροι- παιδιά Φαρμακοποιών που θέλουν -αφού επιστρέψουν από τις ανατολικές… χώρες με πτυχία… αγορασμένα…- να πάρουν… το Φαρμακείο του μπαμπά… μέσω κληρονομικής μεταβίβασης της κρατικής άδειας λειτουργίας του Φαρμακείου. Αυτό γίνεται με ένα ψευδο-νομικό… κόλπο… και λέγεται συστέγαση με άλλο Φαρμακοποιό στην ίδια άδεια λειτουργίας. Με το κόλπάκι… αυτό της συστέγασης οι Φαρμακοπόιοί ιδιοκτήτες Φαρμακείων μπορούν να πουλήσουν την κρατική άδεια λειτουργίας του Φαρμακείου σε άλλο ενδιαφερόμενο νέο Φαρμακοποιό ή μπορούν -μέσω συστέγασης με το παιδί τους- να κάνουν κληρονομική μεταβίβαση της κρατικής άδειας λειτουργίας του Φαρμακείου στο παιδί τους. Έτσι δουλεύει… το κόλπο… των Φαρμακοποιών για να πουλάνε την κρατική άδεια που είναι κρατική περιουσία, μέσω συστέγασης. Και φυσικά, για να συστεγαστεί ο ενδιαφερόμενος νέος Φαρμακοποιός με τον παλιό και να πάρει την κρατική άδεια λειτουργίας -για να εργαστεί- του Φαρμακείου θα πληρώσει νταβατζηλίκι… στον παππού… που ξεκινά από τα 300.000 ευρώ! Αυτά είναι τα κατωρθώματα… του κυρίου… Α. Λοβέρδου που προστατεύει… ακόμη την πλούσια και ισχυρή κάστα-συντεχνία των Φαρμακοποιών ιδιοκτητών Φαρμακείων.
    Το γελοίο της υπόθεσης είανι ότι ο υπουργίσκος… θέλει… λέει να απελευθερώσει… το Φαρμακευτικό επάγγελμα απελευθερώνοντας το ωράριο λειτουργίας των ΗΔΗ ασκούντων το επάγγελμα! Συνυπεύθυνοι βέβαια είανι ο Πρωθυπουργός και οι δύο Αντιπρόεδροί του. Σε περίπτωση που απελευθερωθούν πλήρως τα άλλα κλειστά… επαγγέλματα, το Φαρμακευτικό επάγγελμα θα είναι το μόνο κλειστό… επάγγελμα που θα υπάρχει στην Ελλάδα. Λίγοι γνωρίζουν τα πρόστιμα που πληρώνει το κράτος μας στην Ε.Ε. κάθε μέρα για την συνεχιζόμενη κατάσταση με τα κλειστά… επαγγέλματα. Με απλά λόγια το κράτος πληρώνει πρόστιμο όσο υπάρχουν κλειστά… επαγγέλματα στη Ελλάδα. Αυτά όμως λίγοι τα λένε. Πληρώνουμε το χαράτσι… των ακινήτων, ενώ μία μικρή μερίδα του πλυθησμού (10.000 άτομα περίπου) θησαυρίζει πουλώντας κρατικές άδειες λειτουργίας Φαρμακείων σε τιμές που αγγίζουν τα 800.000 ευρώ (Αθήνα). Αυτό είναι το κράτος δικαίου του κυρίου… Γ. Παπανδρέου: ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ… ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ… ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ, ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ) ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΛΑΒEΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΛΑ.Ο.ΩΣ. και Ν.Δ. προστατεύουν ακόμη και σήμερα (που η χώρα γκρεμίζεται…) τις ισχυρές συντεχνίες (Φαρμακοποιών και άλλων) και αφήνει άνεργους εκατοντάδες νέουνς ανθρώπους. Αυτοί είμαστε, αυτή είναι η κοινωνία μας και η πολιτική/κοινωνική μας κουλτούρα..: Τα κλειστά… επαγγέλματα και οι τζάμπα… μάγκες που εμπορεύονται κρατικές άδειες και το συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας. Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κακά τα ψέματα λοιπόν, δεν πωλείται η επιχείρηση, ΠΩΛΕΙΤΑΙ η ΚΡΑΤΙΚΩΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, αυτή που είναι κρατική παροχή και ιδιοκτησία κανενός! Αυτή που το κράτος σου τη χορήγησε για να ασκήσεις το επάγγελμά σου και εσύ -κύριε επιστήμονα και λειτουργέ της υγείας Φαρμωακοποιέ- την εκμεταλλεύτηκες τόσα χρόνια και τώρα την πουλάς χωρώις να σου ανήκει! Πρόταση να επιστρέφεται στον ανάλογο κρατικό φορέα με τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών για τη συνταξιοδότηση του καθενός ιδιώτη Φαρμακοποιού, αλλά και να μη μεταβιβάζεται, πωλείται ή κληρονομείται η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΦΑΡΜΑΚΩΕΙΟΥ δεν βλωέπω… από κανένα πολιτικό κόμμα. Είναι πολλά μάλλον τα ψηφαλάκια…
    Αλήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί -όπως και οι ταξιτζήδες- εξακολουθούν να διατηρούν τη δυνατότητα μεταβίβασης της άδειας στα παιδιά τους (εκτιμάται ότι το 65% των φαρμακοποιών έχουν παιδιά φαρμακοποιούς) ή και κρατούνται και στη συνέχεια πωλούνται (έναντι 300.000-500.000 ευρώ) σε άλλο φαρμακοποιό. Το σημείο αυτό, ούτε χθες το άνοιξε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος περιορίστηκε για μια ακόμη φορά να αναφερθεί στο άνοιγμα του επαγγέλματος μέσω της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας.
    Κατά τον υπουργό το άνοιγμα των φαρμακείων τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου στοιχειοθετεί απελευθέρωση του επαγγέλματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών… σχέσεων με τους φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε… ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό “δικαίωμα” των κλειστοεπαγγελματιών…. Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική… και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών… Φαρμακοποιών ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού; Εξαίρεση -με την καλή ένοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκόπευε -παρά τις πελατειακές… αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -1663 – 06/2010- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα… ΟΛΩΝ των κλειστών… επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμη και σήμερα από το “κράτος δικαίου… της Δ.Ε.Θ. το 2011″ του κυρίου… Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά/γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και “δικαίωμα” κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπαδήμο, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση. Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει… στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά… επαγγέλματα. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ… ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση