GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαχρέιν: Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών μετά την κηδεία 15χρονου...

Από το tvxs.gr Χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών έκανε η αστυνομία του Μπαχρέιν εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών και υποστηρικτών της...

Από το tvxs.gr

Χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών έκανε η αστυνομία του Μπαχρέιν εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, μετά την πολιτικά φορτισμένη κηδεία ενός 15χρονου αγοριού, που σύμφωνα με την αντιπολίτευση πέθανε το Σάββατο, όταν ένα δακρυγόνο τον χτύπησε στο στήθος.
Σύμφωνα με τον
Al Jazeera
, χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο...
νησί Sitra, νότια της πρωτεύουσας Μανάμα, για να πενθήσουν το θάνατο του Sayed Hashim Saeed. Η αστυνομία νωρίτερα προσπάθησε να αποκλίσει το χώρο της κηδείας και να αποτρέψει τη συγκέντρωση του πλήθους.


Η αντιπολίτευση αναφέρει ότι ο έφηβος πέθανε το Σάββατο όταν δοχείο δακρυγόνου, κατά τη ρίψη από αστυνομικό, τον χτύπησε στο στήθος. Ένας 40χρονος που συστήθηκε ως συγγενής του Saeed, δήλωσε μετά την κηδεία ότι το αγόρι πέθανε, κατά τη διάρκεια μιας πορείας διαμαρτυρίας κι ότι η βολή του προκάλεσε εγκαύματα στο στήθος, το χέρι και το κεφάλι.
Το υπουργείο Εσωτερικών αμφισβητεί τις συνθήκες του θανάτου του 15χρονου, υποστηρίζοντας ότι τα εγκαύματα στο σώμα του αγοριού δεν θα μπορούσαν να προκληθούν από το δοχείο του δακρυγόνου. Ζητήθηκε από εισαγγελέα να διερευνήσει την υπόθεση.
Η σύγκρουση στο νησί Sitra είναι συνέχεια της έκρηξης βίας που ταλαιπωρεί πάνω από 10 μήνες το Μπαχρέιν. Η σιιτική αντιπολίτευση ασκεί πιέσεις για περισσότερα δικαιώματα και μεταρρυθμίσεις στη σουνιτική μοναρχία της χώρας, καταγγέλλοντας συστηματικές διακρίσεις που κρατούν τους σιίτες εκτός των δυνάμεων ασφαλείας και τα κυβερνητικά πόστα.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει δεσμευθεί να προβεί σε μεταρρυθμίσεις μετά τη δημοσίευση έκθεσης το Νοέμβριο όπου περιγράφονται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση κατά τις ταραχές.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση