GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aλ. Σταμάτης: 2 σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού...

Δυο σεμινάρια δημιουργικής γραφής από τον  Αλέξη Σταμάτη  που θα διεξάγονται  κάθε Δευτέρα , μεταξύ 6  Φεβρουαρίου 2012 και 28 Μάιου 201 2. ...

Δυο σεμινάρια δημιουργικής γραφής από τον Αλέξη Σταμάτη που θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, μεταξύ 6 Φεβρουαρίου 2012 και 28 Μάιου 2012.
Θα υπάρξουν 14 συναντήσεις με 28 διδακτικές ώρες το κάθε ένα.
Το Κολλέγιο ανοίγει από 9 Ιανουαρίου.
15 άτομα ανα τμήμα.
Θα υπάρξει σειρά προτεραιότητας.
Τα σεμινάρια είναι τα εξής:
1. ΜΑΓΓΙΣΑ ΤΕΧΝΗ 2. ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 16 έως 31 Ιανουαρίου 2012 κατά τις ώρες, 10:00-19:00.
1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΕΧΝΗ
Χώρος: Κολλέγιο Αθηνών- Κολλέγιο Ψυχικού
Μέρα: Δεύτερα
Ώρα: 5.30- 7.00 μμ
Μail Αλέξη Σταμάτη: bm-sruome@otenet.gr
Τηλέφωνα...
 Κολλεγίου Αθηνών Κολλεγίου Ψυχικού (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων): 210 6748160, 210 6748153 και 210 6798191.
Site: http://www.haef.gr/gr/pee/contact.php
Facebook event: http://www.facebook.com/events/252325704827743/
Γιατί μας ενδιαφέρουν οι ιστορίες; Γιατί διαβάζουμε; Τι είναι η λογοτεχνία; Κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι έντυπος ανθρωπισμός – στις μέρες μπορεί βέβαια να ναι και ψηφιακός. Η διάθεση μας να διαβάζουμε ιστορίες αντανακλά τη βαθιά ανάγκη μας να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον όποιο εκτυλίσσεται η ζωή, όχι απλά ως μια πνευματική άσκηση, αλλά στα πλαίσια μιας ιδιαίτερα προσωπικής συναισθηματικής εμπειρίας. Η Λογοτεχνία δεν είναι μια απόδραση από την πραγματικότητα αλλά το ίδιο το όχημα στο όποιο επιβαίνουμε για να την εξερευνήσουμε. Προσθέτει στην πραγματικότητα, δεν την περιγράφει απλά. Εμπλουτίζει τη ζωή μας, φωτίζει την καθημερινότητα μέσα από άλλο φως. Η λογοτεχνία είναι ο «άλλος τρόπος να δεις». Η σειρά αυτών των σεμιναρίων προσφέρει μια εξοικείωση με αυτόν τον μαγικό κόσμο της μυθοπλασίας, ανοίγοντας την «κουρτίνα των εργασιών» της και προσφέροντας μια ανοιχτή θεά στον μαγικό κόσμο της γραφής μαζί με ασκήσεις και πρακτική εμπειρία.
Η προσπάθεια θα είναι να εξερευνήσουμε την λογοτεχνία όχι μόνο μέσα από μια σειρά γενικά αποδεκτών κανόνων, αλλά από μέσα από το ίδιο της το μαγικό υλικό, μέσα από την εμπειρία ενός συγγραφέα και τις ασκήσεις των συμμετεχόντων.
2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 
Χώρος: Κολλέγιο Αθηνών- Κολλέγιο Ψυχικού
Μέρα: Δεύτερα
Ώρα: 7.15 -8.45 μμ
Μail Αλέξη Σταμάτη: bm-sruome@otenet.gr
Τηλέφωνα Κολλεγίου Αθηνών Κολλεγίου Ψυχικού (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων): 210 6748160, 210 6748153 και 210 6798191.
Site: http://www.haef.gr/gr/pee/contact.php
Facebook event: http://www.facebook.com/events/252325704827743/
Πολλοί ισχυρίζονται ότι η γραφή είναι ένα θείο δώρο, ωστόσο κάθε συγγραφέας μπορεί να πιστοποιήσει πως, όπως και κάθε κατασκευή, και η συγγραφή διαθέτει ένα εγγενές σύστημα, κάποιους «κατασκευαστικούς κανόνες» που πρέπει ο επίδοξος συγγραφέας να τους γνωρίζει ώστε να τους χρησιμοποιεί, και, αν είναι σε θέση, να τους ανατρέπει. Η συγγραφή είναι τέχνη, η οποία προϋποθέτει τεχνική, η οποία εξελίσσεται συνεχώς
Η ανάγνωση είναι ο κύριος τρόπος να «μπει» κάνεις στη λογοτεχνία και είναι μια προϋπόθεση για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το γράψιμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχοντας διαβάσει κανείς πολλά βιβλία μπορεί να γράψει κι ένα δικό του. Δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα στοιχειώδες τραπέζι επειδή έχουμε καθίσει σε πολλά.
Στο σεμινάριο θα ασχοληθούμε με τα βασικά είδη λογοτεχνικής γραφής (μυθιστόρημα- διήγημα) ενώ παράλληλα θα μιλήσουμε και για το σενάριο. Παράλληλα, θα διαβάσουμε ένα διήγημα και ένα μυθιστόρημα σύγχρονης πεζογραφίας, με σκοπό να βρούμε σε σημαντικούς συγγράφεις πράγματα που αναζητούμε στο σεμινάριο. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να έχουμε καλεσμένους και να συζητούμε τα θέματα αυτά μαζί τους.
Ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε επιδόξους συγγραφείς, σε αναγνώστες που θέλουν να δουν τι «συμβαίνει πίσω από την κουρτίνα εργασιών» και σε βιβλιόφιλους που επιδιώκουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

1 σχόλιο

  1. Μπράβο σας πολύ ωραία η προσφορά σας σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μήπως γνωρίζει κανείς αν γίνει κάτι ανάλογο και στη Θεσσαλονίκη;Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση