GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το διαδίκτυο ήταν εργαλείο έκφρασης αλλά και καταπίεσης το 2011...

Toυ Charlene Porter   Oι Η.Π.Α. και οι διεθνείς εταίροι « έκαναν σημαντική πρόοδο » 2011στο να πάρουν μέτρα τα οποία «θα πραγματοποιήσουν τ...


Oι Η.Π.Α. και οι διεθνείς εταίροι «έκαναν σημαντική πρόοδο» 2011στο να πάρουν μέτρα τα οποία «θα πραγματοποιήσουν τη δέσμευσή μας για ένα ελεύθερο διαδίκτυο», σύμφωνα με τον Αμερικανό Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών για θέματα δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας, Michael H. Posner.
Μιλώντας σε...
ένα συνέδριο στην Ουάσινγκτον στις 17 Ιανουαρίου, Ο Posner είπε πως η χρήση του internet σαν εργαλείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και σαν εχθρός των δικτατορικών καθεστώτων, ήταν δύο θεωρίες που ξεδιπλώθηκαν το 2011. Ενώ μερικά καταπιεστικά καθεστώτα προσπάθησαν να φιμώσουν τους επικριτές τους με "φυλάκιση των bloggers και ασκώντας πειρατεία σε σελίδες του Facebook," οι Ηνωμένες Πολιτείες και μια ομάδα εθνών από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης συμφώνησαν στις αρχές για ένα ανοικτό Διαδίκτυο διαθέσιμο σε όλους.
Το 2011 ο Posner δήλωσε πως είδε επίσης 15 χώρες και ιδιωτικοί φορείς να ξεκινούν το Συνασπισμό για Ελευθερία στο Διαδίκτυο. "Θα αγωνιστούν για τα δικαιώματα των διαδικτυακών πολιτών και κυβερνο-ακτιβιστών», δήλωσε ο Posner. «Και αυτές οι κυβερνήσεις θα συνεργαστούν με εταιρείες τεχνολογίας για τους τρόπους προώθησης του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των πελατών τους."
Η ελευθερία του Διαδικτύου, την οποία αυτός ο συνασπισμός προσπαθεί να προστατεύσει, θα χρησιμεύσει ως βάση για την ατζέντα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον 21ο αιώνα, δήλωσε ο Posner.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δαπανήσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια για την υπεράσπιση και την κατάρτιση προγραμμάτων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω διαδικτύου με "έργα που κυμαίνονται από την ανάπτυξη καλύτερων τεχνολογιών καταστρατήγησης και« κουμπιά πανικού »για κινητά τηλέφωνα, έως την κατάρτιση ακτιβιστών για αυτοάμυνα στον κυβερνοχώρο», είπε εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα επίσημη, μιλώντας στο συνέδριο State of the Net, υπό την αιγίδα της Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Congressional Internet Caucus.
Ο Posner υπενθύμισε στο ακροατήριό του ότι η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον χαρακτήρισε δύο πυλώνες της πολιτικής των ΗΠΑ σχετικά με την πρόσβαση στο Διαδίκτυο το 2010: οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα της έκφρασης και της συνεύρεσης ισχύουν τόσο online όσο και offline. Και η προαγωγή των δικαιωμάτων αυτών αποτελεί προτεραιότητα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.
Αλλά το αραβικό ξύπνημα, που για πρώτη φορά ήρθε στο προσκήνιο τον Ιανουάριο του 2011, «ανέβασε το παιχνίδι ακόμα περισσότερο», δήλωσε ο Posner. Αυταρχικά καθεστώτα που είχαν προσκολληθεί στην εξουσία μέσα από το φόβο και την απομόνωση έχασαν τον έλεγχο του πληθυσμού που είχε απαιτήσεις για περισσότερη ελευθερία και πρόσβαση σε blogs, σε στρατόπεδα του δρόμου και βίντεο που έδειχναν την αστυνομική βία.
Το αραβικό ξύπνημα ήταν κάτι σαν "γεωπολιτικός σεισμός", δήλωσε ο Posner.
«Η Συρία δεν έχει μια επανάσταση στο Facebook ή μια εξέγερση στο Twitter ή ένα χειμώνα του YouTube. Η Συρία έχει ένα μαζικό ξέσπασμα θάρρους », δήλωσε ο Posner. «Το θάρρος τους δεν προέρχεται από καμία ψηφιακή συσκευή. Προέρχεται από τη γνώση του ότι δεν είναι μόνοι. "
Εργαλεία της τεχνολογίας των πληροφοριών επιτρέπουν την έκφραση της οργής για την αδικία, δήλωσε ο Posner, και καταγγελίες που γεννήθηκαν από την αδικία έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους στους δρόμους να απαιτήσουν τα δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τη δημοκρατία προειδοποίησε για τις προσπάθειες ορισμένων κυβερνήσεων να θέσουν εμπρός πολιτικές που διατυπώνονται ως "ασφάλεια των πληροφοριών ή διαχείριση του Διαδικτύου", όταν στην πραγματικότητα προσπαθούν να απομακρύνουν τους πολίτες τους από το ευρύ και ανοικτό, Internet. Καμία κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πιστεύει ότι έχει την εξουσία να αρνείται τα θεμελιώδη δικαιώματα της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι, είπε.
«Δεν χρειαζόμαστε να ανακαλύψουμε εκ νέου το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ή τις σταθερές αρχές μας, για να λογοδοτήσουν για το Διαδίκτυο», δήλωσε ο Posner.
Ανέφερε επίσης ότι οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς διαπραγματεύονται με την παγκόσμια αγορά για τη διανομή των προϊόντων τους. Οφείλουν να αντισταθούν σε πιέσεις από καταπιεστικά καθεστώτα να παράσχουν προσωπικές πληροφορίες για πολιτικούς αντιφρονούντες.
Άλλες βιομηχανίες έχουν αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει ηθικές προκλήσεις που τους έχουν επιβληθεί από αυταρχικές κυβερνήσεις, και οι τεχνολογικές εταιρίες οφείλουν να κάνουν το ίδιο. "Όλα έχουν μια ειδική συμμετοχή στην προστασία της ελευθερίας και της ακεραιότητας του διαδικτύου καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πελατών του», δήλωσε ο Posner.

6 σχόλια

  1. ΠΑΣΟΚ
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
    ΜΑΙΜΟΥ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΑΜΑΡΑ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΥΤΕ ΒΙΝΤΕΙΟ....

    Πούτιν-Σαμαράς

    Στην συνάντηση Σαμαρά - Πούτιν έγινε αναλυτική επισκόπηση των ελληνορωσικών σχέσεων, με στόχο να αναθερμανθεί η συνεργασία που έχει παγώσει μετά τις εμπλοκές στους αγωγούς Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και Σάουθστριμ.



    ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ...ΕΙΠΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστας Καραμανλής...η επιστροφή

    Μόνο ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να σώσει την Ελλάδα....

    Όλοι οι υπόλοιποι άλλοι που παριστάνουν τους σωτήρες είναι προδότες αποδεδειγμένα πλέον τώρα.
    Όσο πιο γρήγορα επιστρέψει ο Κώστας Καραμανλής στην διακυβέρνηση της Ελλάδος υπάρχει σωτηρία για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
    Είναι λοιπόν στα χεριά μας να ζητήσουμε την επιστροφή του Κώστα Καραμανλή για να σωθεί η Ελλάδα μαζί με τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς παράνομο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμιο .
    Αληθεύει ότι κατάγεσαι από τη Δεσφίνα ;
    Από γεωγραφία φαντάζομαι ότι θα ξέρεις,
    Ακριβώς κάτω από την Δεσφίνα βρίσκεται το πολύπαθο ιστορικό Δίστομο που υπέστη την άνευ προηγούμενου σφαγή – γενοκτονία από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια της κατοχής .
    Εσύ ρε Παπαδήμο δεν ντράπηκες κι έκανες συντρόφισσα και γυναίκα της ζωής σου μια Γερμοεβραία…
    Και μόνο από αυτή την πράξη θα τρίζουν τα κόκκαλα των γενναίων μας προγόνων-πολεμιστών.
    Ο πατέρας σου σε έδιωξε όταν το έμαθε….έτσι δεν είναι?
    Έχεις μούτρα να πας στο χωριό σου?
    Που βρήκες τόσο θράσος ρε Γερμανοτσολιά κι έγινες παράνομος πρωθυπουργός του 11-11-11 ;
    Όσα χρήματα κι αν παραδώσεις, κλέβοντας την Ελλάδα, στους εβραιοληστοσυμορίτες σου, την ψυχή του Έλληνα δε θα την πάρεις ποτέ…
    Άλλη μια απόδειξη λοιπόν πως το Γερμανοφορεμένο και Γερμανογέννητο εβραϊκό ΠΑΣΟΚ του εωσφόρου Ανδρέα παίρνει σήμερα ακόμη και στο όνομα σου ζωή .
    Τώρα εξηγούνται οι παλιές και οι τωρινές σου σχέσεις με τον άλλον Γερμανοστολιά τον Αλβανοπαπούλια, που Γερμανό δεν σκότωσε αλλά πολλούς Έλληνες πατριώτες σίγουρα τους στέρησε την ζωή .
    Ουστ! από δω παλιοτόμαροοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωθυπουργός αρνί .
    Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό το αθώο αμνού πρόσωπο του πρωθυπουργού ;
    Ποιοι κρύβονται πίσω από το λυπημένο βλέμμα και το μωρουδίστικο πρόσωπο του Αλβανοπαπούλια ;
    Είναι όλοι αυτοί που σαν ακρίδες θα φάνε κάθε τρυφερό βλαστάρι της χώρας μας και θα αφήσουν πόνο, θλίψη και ερημιά .
    Εσύ καλά τους ψήφισες και καλά σου κάνουν τώρα,
    μόνο μια δικαιολογία υπάρχει
    ότι εξαπατήθηκες .
    Ξύπνησες όμως ;
    Έμαθες?
    Τι σκέπτεσαι να κάνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ Η ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .
    Οι Γερμανικές ερπύστριες επέστρεψαν.
    Νέα κατοχή άρχισε .
    Όταν βλέπετε Γερμανό και Γερμανίδα να πράξετε το καθήκον σας γιατί είμαστε Έλληνες , γιατί οι Γερμανοί από τις 11-11-11 είναι κατακτητές μας ,επίσης το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες τους , δοσίλογους , γερμανοτσολιάδες , κάνετε αποτελεσματική αντίσταση για να υπάρξει σύντομη απελευθέρωση από τα Γερμανικά δεσμά που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ .,
    για να μας κάνουν οι Γερμανοί την Κίνα της Γερμανίας την Ελλάδα μας και να εκμεταλλεύονται τα εδάφη μας με τον ορυκτό μας πλούτο και να μας πληρώνουν με μισθούς Κίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε καλόπαιδο πάλι λάθος χάπια πήρες και βγήκες σκαστός από το Δαφνί να πεις για τον Καραμαλέγκο.
    Μην τον παρεξηγείται μας έφυγε από το Θεραπευτήριο ψυχοπαθών.
    Ο ψυχίατρος που τον παρακολουθεί . -

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση