GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζουν με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας...

Να συνεχισθούν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες άρχισαν στις 22 Δεκεμβρίουμε αίτημα την καταβολή των δεδουλ...

Να συνεχισθούν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες άρχισαν στις 22 Δεκεμβρίουμε αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων και μετά την απόφαση της διοίκησης, να ζητήσει την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Χ.Κ. Τεγόπουλος και...
της Φωτοεκδοτικής αποφάσισαν στη συνέλευσή τους που έγινε στις 18 Ιανουαρίου 2012.
Παράλληλα, αφού ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της επιστολής της εκδότριας κ. Μάνιας Τεγοπούλου προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων που συναντήθηκαν μαζί της, εκτίμησε ότι σε αυτή δεν υπάρχει σαφής δέσμευσή της, για την ικανοποίηση των έξι σημείων, που είχε θέσει ως αιτήματα η συνέλευση της 11ης Ιανουαρίου.
Για το λόγο αυτό η συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα να θέσει τις εξής προϋποθέσεις για την συνέχιση του διαλόγου:
1. Μέχρι την Δευτέρα η εκδότρια να δεσμευθεί με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι θα εξαιρέσει τα  δεδουλευμένα και τις  αποζημιώσεις απο το "κούρεμα" ενόψει της συζήτησης της αίτησής της για την υπαγωγή της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99. Οι εργαζόμενοι στην εκδίκαση της αίτησης για την αναστολή των διωκτικών μέτρων εις βάρος της Χ.Κ. Τεγόπουλος, είχαν κάνει κύρια παρέμβαση και είχαν ζητήσει την εξαίρεσή τους.  Επίσης η συνέλευση έδωσε εντολή στους  νομικούς συμβούλους των εργαζομένων, να έρθουν σε επαφή με τους νομικούς συμβούλους της Χ.Κ. Τεγόπουλος προκειμένουαυτή η δέσμευση, να εξασφαλισθεί και με νομικό τρόπο.
2. Να καταβάλει άμεσα τουλάχιστον ένα μισθό και να εξοφλήσει τους εργαζόμενους της ένθεσης.
3. Να μας γνωστοποιήσει εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιανουαρίου το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων.
4. Να δεσμευθεί οτι η καταβολή της μισθοδοσίας στο εξής θα γίνεται κανονικά και στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
5. Το σχέδιο αναδιοργάνωσης για την συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας θα πρέπεινα έχει ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιανουαρίου και να τεθεί υπόψιν των εργαζομένων.
Ακόμα η συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε την εξαίρεση απο την απεργία όλων των εργαζομένων στο λογιστήριο προκειμένου να εισπραχθούν οι απαιτήσεις της εταιρείας υπο τις εξής προϋποθέσεις:
-Τα έσοδα που θα προκύψουν να πάνε στη μισθοδοσία.
-Οι συνάδελφοι να πληρωθούν στο 100% για τις ημέρες της εργασίας τους από 01/01/2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση