GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ολάντ και το πρόγραμμα των 60 δεσμεύσεων...

Το πρόγραμμα του παρουσίασε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, François Hollande, σε συνέντευξη Τύπου στο Παρί...

Το πρόγραμμα του παρουσίασε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, François Hollande, σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.
Ο Hollande παρουσίασε ένα πρόγραμμα «60 δεσμεύεσεων» στους τομείς της παραγωγής, της εργασίας, της φορολογίας, της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης της συνταξιοδότησης και της υγείας, του περιβάλλοντος, της ενέργειας, των θεσμών, της ευρωπαϊκής και...
διεθνούς πολιτικής.
Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών έκανε λόγο για τέσσερις βασικούς άξονες, που στηρίζουν το πρόγραμμά του και είναι η αντικειμενικότητα σχετικά με το εύρος της κρίσης, η βούληση, η δικαιοσύνη και η σαφήνεια.
«Εάν βρίσκομαι εδώ μπροστά σας είναι γιατί θέλω να πω στους Γάλλους αυτό που θέλω για τη Γαλλία τα επόμενα πέντε χρόνια» τόνισε και πρόσθεσε πως «η Ευρώπη η οποία αντιμετώπισε μία κρίση δεν έχει ακόμη καταφέρει να βγει από αυτήν. Τη στιγμή που σας μιλάω η κατάσταση της Ελλάδας δεν έχει διευθετηθεί, η ΕΚΤ παρεμβαίνει μόνο για να στηρίξει τις τράπεζες και όχι τα κράτη» και ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης συναντά δυσκολίες στην εφαρμογή του.
«Υπάρχει σαφώς ένα πρόβλημα ανταγωνιστικότητας στη Γαλλία», σημείωσε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών και πρότεινε τη δημιουργία μίας δημόσιας τράπεζας επενδύσεων και την εφαρμογή μίας σειράς μέτρων όπως η εξισορρόπηση του φόρου επί των επιχειρήσεων προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Η βούληση αφορά κατ’αρχάς τον έλεγχο των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Για το λόγο αυτό πρότεινα μία τραπεζική μεταρρύθμιση ώστε η κερδοσκοπία να μην παρεμβαίνει στα δάνεια προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».
«Οι γαλλικές τράπεζες θα πρέπει να διακόψουν κάθε συναλλαγή με τους οικονομικούς παραδείσους», δήλωσε, επισημαίνοντας τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων των τραπεζών «που είναι χρήσιμες για τις επενδύσεις και την εργασία από τις κερδοσκοπικές συναλλαγές».
Ακόμη πρότεινε την κατάργηση φοροαπαλλαγών ύψους 29 δις ευρώ και «την ισόνομη ανακατανομή τους μεταξύ των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων». Ο Hollande υποστήριξε πως η Γαλλία βρίσκεται σε ύφεση με μία ανάπτυξη η οποία δεν θα ξεπεράσει το 0,5% κι ένα εμπορικό έλλειμμα στα 75 δις ευρώ.
Μεταξύ άλλων πρότεινε τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ και η επιστροφή σε δημοσιονομική ισορροπία στα τέλη του 2017, ενώ αναφερόμενος στα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα στις πρότεινε ένα «σύμφωνο ευθύνης, διακυβέρνησης και ανάπτυξης», τη δημιουργία ευρω-ομολόγων και μία νέα γαλλο-γερμανική συμφωνία.
Ο Hollande έκανε λόγο για μία ευρωπαϊκή εμπορική πολιτική κατά του κοινωνικού και περιβαλλοντικού dumping και μία συνεισφορά στον άξονα κλίμα-ενέργεια στα σύνορα της Ευρώπης. Καταλήγοντας ο Hollande πρότεινε και την άμεση αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση