GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικονομικό Βαρόμετρο ΕΒΕΑ: Απαισιόδοξο το 88% των επιχειρηματιών...

Tο 88% των επιχειρηματιών - σχεδόν 9 στους 10 - δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ παρόμοια ποσοστά κατεγράφησ...

Tο 88% των επιχειρηματιών- σχεδόν 9 στους 10 - δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ παρόμοια ποσοστά κατεγράφησαν και για την πορεία των προσωπικών οικονομικών τους στην έκτη κατά σειρά ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται κατ' εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρία ALCO.
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ερωτηθέντες δήλωσαν απαισιόδοξοι σε ότι αφορά τα προσωπικά τους οικονομικά σε ποσοστό 90%, γεγονός το...
οποίο υποδηλώνει την απουσία σημαντικών ποσοστών αισιοδοξίας από τα ευρήματα της έρευνας.
Ενδεικτικό της απαισιοδοξίας που διακατέχει τους πολίτες είναι και το γεγονός ότι το 65% των ερωτηθέντων εκτιμά πως το τρέχον έτος θα μειωθούν τα προσωπικά τους εισοδήματα.
Το ΕΒΕΑ, έθεσε επιπλέον το ερώτημα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την διατήρηση του ευρώ ως εθνικό νόμισμα και το 71% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Το επόμενο ερώτημα αφορά την εκτίμηση των συμμετεχόντων για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου, όπου οι απόψεις διχάζονται. Σύμφωνα με το την έρευνα για το ΕΒΕΑ, το 40% των συμμετεχόντων έκρινε θετικά την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 37% αρνητικά.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, το ποσοστό εκείνων όσων δεν ήταν σε θέση να εκφέρουν άποψη στο εν λόγω ερώτημα ήταν αρκετά υψηλό, αγγίζοντας το 25% του συνόλου.
Το ΕΒΕΑ ζήτησε επιπλέον την εκτίμηση των πολιτών σχετικά με την αναγκαιότητα διεξαγωγής εκλογών στο επόμενο βραχυπρόθεσμο διάστημα. Το 40% του συνόλου απάντησε αρνητικά, ενώ το 47% απάντησε θετικά, επιβεβαιώνοντας την διχογνωμία των πολιτών σχετικά με την εκτίμηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
«Είναι προφανές ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται για την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας τίθεται υπό αμφισβήτηση από το σύνολο των πολιτών. Το τελευταίο βαρόμετρο του ΕΒΕΑ αποτυπώνει την πλέον απαισιόδοξη εικόνα, καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους. Είναι σαφές, ότι η απαισιοδοξία αυτή που δεν οφείλεται μόνο στο αρνητικό ψυχολογικό κλίμα, αλλά και σε πραγματικά γεγονότα, έχει επηρεάσει την κίνηση στην αγορά και γενικότερα την επιχειρηματικότητα. Για πολλοστή φορά το ΕΒΕΑ καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει το μίγμα της πολιτικής της και κυρίως να παγώσει κάθε νέα οριζόντια πολιτική λιτότητας στρέφοντας την προσοχή της στην προώθηση πρακτικών και άμεσα εφαρμόσιμων αναπτυξιακών μέτρων» σημείωση σχετικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος.

1 σχόλιο

  1. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΥΙΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΣ!!!
    ΝΑ ΣΑΣ Γ@ΜΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ !!!!
    ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ !!!!!
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΡΧΙΔΙΑ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΓΥΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΣ !!!
    ΠΙΝΩ ΜΕΛΙ !!!
    ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ !!!
    ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ !!!
    ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΕΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση