GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ελα κι εσύ..."

Tου Μάκη Γιομπαζολιά Δημοσιογράφου Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής Φίλες και Φίλοι, να' μαστε πάλι παρέα... Μετά από ένα διάστημα ...

Tου Μάκη Γιομπαζολιά
Δημοσιογράφου
Περιφερειακού Συμβούλου
Αττικής

Φίλες και Φίλοι, να' μαστε πάλι παρέα...
Μετά από ένα διάστημα απουσίας, για σκέψεις, συσκέψεις, προβληματισμούς, αποφάσεις και δράσεις. Κυρίως όμως από σεβασμό στα εκρηκτικά προβλήματα, που βιώνει η ελληνική κοινωνία...
Ξανά μαζί. Να τα λέμε. Να ανταλλάσσουμε απόψεις. Να διατυπώνουμε σκέψεις και προτάσεις. Και να καταλήγουμε σε δράσεις.
Γιατί, απέναντι στα προβλήματα, μεγαλύτερη σημασία από τις αντιδράσεις χωρίς πρόταση έχουν οι δράσεις, με αποτέλεσμα και δρομολόγηση λύσεων.
Στην μήτρα αυτών των σκέψεων, δημιουργήθηκε η Πολιτική Κίνηση "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ". Από φίλους διαφορετικών προελεύσεων, με κοινό χαρακτηριστικό την αδέσμευτη σκέψη και δράση. Φίλους κυρίως από τον σοσιαλιστικό χώρο αλλά όχι μόνο.
Και με στόχους:
Την ανάλυση της κρίσης που...
 βιώνουμε όλοι.
Την Νέμεση για τους υπαίτιους.
Την ορθολογική αντιμετώπισή και την υπέρβαση της κρίσης.
Την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.
Την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών.
Την ανασύνθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς και
Την πολιτική, οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Για να συμβάλουμε στην επίτευξη αυτών των στόχων και κυρίως στην ανασύνθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, ως βασικού και αναγκαίου πόλου του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και εκφραστή των κοινωνικών αγώνων, αποφασίσαμε την δημιουργία της Πολιτικής Κίνησης "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ". Γιατί έχουμε χρέη, απέναντι στην πατρίδα και κυρίως απέναντι στην νέα γενιά. Και πρέπει να τα πληρώσουμε στο ακέραιο.
Χρωστάμε πολιτική και ποινική καταδίκη των υπαίτιων ανθρώπων και της πολιτικής πρακτικής, ενός ολόκληρου συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής, που έφερε την πατρίδα μας και τους πολίτες σε αυτά τα χάλια. Αυτό το ένοχο σύστημα πρέπει να τιμωρηθεί και να αποτελέσει οριστικά παρελθόν για τον τόπο.
Χρωστάμε στην Δημοκρατία ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Με σαφή διαχωρισμό και πραγματική ανεξαρτησία των τριών βασικών λειτουργιών του πολιτεύματος, Κυβέρνησης, Βουλής και Δικαιοσύνης. Με τους βουλευτές όχι ιδιοκτησίες των κομμάτων αλλά εκφραστές της κοινωνίας. Με κόμματα χωρίς κρατικοδίαιτη συντήρηση. Και με αλλαγή του νόμου περι ευθύνης υπουργών, ώστε να πάψει η ατιμωρησία, που διευκολύνει την διαφθορά και την διαπλοκή.
Χρωστάμε στους μη έχοντες συμπολίτες μας αγώνα καθημερινό, για απαλλαγή τους από τα χαράτσια, τις περικοπές και τις φοροεπιδρομές. Να καλυφθεί μεγάλο ποσοστό ανέργων, με κοινωνική εργασία, μέχρι η ανάπτυξη να προσφέρει θέσεις εργασίας. Να αναδιαρθρωθούν τα τραπεζικά δάνεια, προσαρμοζόμενα στις σημερινές δυνατότητες των δανειοληπτών. Να μπουν πλαφόν στις τιμές των βασικών προϊόντων. Και να πληρώσουν οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι, οι φοροκλέπτες και οι υπεύθυνοι για τα χάλια της οικονομίας.
Χρωστάμε στους εργαζόμενους προστασία του πολύχρονου μόχθου τους και στήριξη των ασφαλιστικών τους ταμείων. Να πληρώσουν εκείνοι που εξανέμισαν τα αποθεματικά τους, χωρίς να τους ρωτήσουν. Και να δοθεί μια κερδοφόρα ΔΕΚΟ και μια τράπεζα στα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή στους εργαζόμενους και τους απόμαχους. Είναι εφικτό, αποδοτικό και προτιμότερο από το να ξεπουληθούν τα ελληνικά φιλέτα στους ξένους τοκογλύφους.
Χρωστάμε στην κοινωνία δικαιοσύνη, σε κέρδη και ζημίες. Στις υγιείς επιχειρήσεις φορολογική σταθερότητα και στήριξη ανάλογη με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν. Στην παιδεία πλήρη εκσυγχρονισμό. Στην υγεία δημόσια ασφάλεια. Στην οικονομία, βάσεις την καινοτομία, την ελληνοπρέπεια και την εξωστρέφεια. Και στην χώρα ένα ριζικά διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο. Που να αξιοποιεί στο έπακρο τα ελληνικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Να επιδιώξει την ενεργειακή και πλουτοπαραγωγική επάρκεια, με την αξιοποίηση των ΑΟΖ, του ορυκτού μας πλούτου και των ιστορικών και πολιτιστικών μας αξιών. Και να φροντίσει συγκροτημένα την μέγιστη κερδοφορία, από τον τουρισμό και την ναυτιλία.
Χρωστάμε στους απόμαχους της εργασίας αυτά που δούλεψαν και πλήρωσαν. Με μια δική τους τράπεζα. Και στα νιάτα της πατρίδας μας το μέλλον που τους κλέψαμε. Με κάλυψή τους, τώρα στην δύσκολη περίοδο, με κοινωνική εργασία. Και με αναπτυξιακή τροχιά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ισότιμες ευκαιρίες στο νέο επιχειρείν για όλους.
Χρωστάμε στην αγροτιά, κυρίως στους νέους αγρότες, εγγυημένους όρους παραμονής και προκοπής στην ελληνική περιφέρεια, αναδασμού αγροτικής γης, παραγωγής άφθονων και άριστων ελληνικών προϊόντων. Που να εμπορεύονται αυτοί που τα παράγουν και όχι οι μεσάζοντες. Με την Αγροτική Τράπεζα επι τέλους να ανήκει στον αγροτικό πληθυσμό. Να ξαναγίνει ευλογία και ευτυχία η ζωή στην ελληνική ύπαιθρο. Για τους αγρότες μας. Και για την ελληνική οικονομία.
Χρωστάμε στους Έλληνες την χαμένη "διπλανή πόρτα" του γείτονα και του συμπολίτη, με την άνεση της ελληνικής συντροφιάς και φιλοξενίας αλλά χωρίς τους βανδαλισμούς της στρεβλής πολυπολιτισμικότητας.
Χρωστάμε στο ελληνικό μέλλον την ευρωπαϊκή προοπτική, σε μια Ευρώπη της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης και όχι σε μια ψευδεπίγραφη Ευρώπη των τοκογλύφων, των "αγορών" και των αρπακτικών, που ορέγονται την τεράστια δημόσια περιουσία των Ελλήνων. Θέματα εθνικής ιδιοκτησίας και αξιοπρέπειας. Θέματα αιματοβαμμένα και άρα μη διαπραγματεύσιμα.
Για όλα αυτά τα πολλά και σοβαρά, που έπρεπε να είναι δεδομένα και όμως είναι ζητούμενα, η Πολιτική Κίνηση "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" γεννήθηκε, για να παλέψει, να συμβάλει και να κερδίσει.
Γιατί είναι σωστό να διεκδικηθούν. Γιατί είναι χρέη μας, που πρέπει να πληρωθούν..!
Οι "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" δεν έχουν πρόεδρο ή αρχηγό. Περιμένουμε όλους εσάς. Να μιλήσουμε, να συμφωνήσουμε, να συναγωνισθούμε, για όλα αυτά. Και όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο καλύτερο αρχηγό θα αναδείξουμε. Το λιγότερο και ευκολότερο είναι αυτό. Το μεγαλύτερο είναι να είμαστε όλοι μαζί. Για αυτό...
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ...ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ...

17 σχόλια

  1. γιομπαζολια
    αδικος κοπος η διαφημιση που σου κανει ο καψαμπελης
    και εσυ οπως και οι αλλοι πατε για φουντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπαρι πασοκο γιομπαζολια του βαθεως πασοκ του σαπιου θα παρεις τ'αρχιδια μας ως συνηθως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πασοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιμένω όχι ένα νέο κομματικό μηχανισμό, αλλά μια νέα κίνηση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο από όσους ως τώρα στάθηκαν εμπόδιο στους σκοπύς όπως τους περιγράφεις. σκοπούς που έχου τεθεί αλλά δεν έχουν όχι επιτευχθεί αλλά ούτε καν επιδιωχθεί. Πώς λέμε "δε θέλουμε άλλους νόμους, αλλά θέλουμε την εφαρμογή των υπαρχόντων" έστω και αν είναι φανερό πως οι υπάρχοντες αλληλοαναιρούνται!!!
    Πιστεύω στους σκοπούς. Θέλω την επιδίωξή τους . Περιμένω


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρωστάτε στους απόμαχους

    στα νιάτα

    στην αγροτιά

    Στο κόμμα σε εχετε κανενα απο τους παραπάνω ή ολοι είστε,

    δημοσιογράφοι δικηγόροι γιατροι και εργολάβοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέχρι τώρα μετράω 5-6 κινήματα - κόματα - μέτωπα και άλλα τινά.
    Εφόσον όλα αυτά έχουν κοινό σκοπό πρέπει να ενωθούν.
    "Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ".
    Αλλοιώς εγώ προσωπικά σκέφτομαι να ρίξω λευκό ή να μην πάω καθόλου στην κάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή η πρόθεση όλων εσάς τον (προοδευτικών)...

    Γιατί δεν ενώνεστε όλοι μαζί;

    Τι σας εμποδίζει;

    Τι σας χωρίζει;

    Τι έχετε να μοιράσετε πλην την προσφορά σας;

    Τα κόμματα δεν είναι η μάνα μας, σήμερα επιβάλλονται συστήματα τι να το κάνω το όνομα ενός κόμματος όπως και να αυτοαποκαλείται δημοκρατικό, σοσιαλιστικό, προοδευτικό, αριστερό, ακροδεξιό, ακροαριστερό κ.τ.λ όταν το σύστημα του εξοντώνει τον ΛΑΟ η κάποιοι που θέλουν να λέγονται ΛΑΟΣ πηδάνε τον διπλανό τους..
    Έχω ακούσει πολλούς να λένε που είναι το ΚΡΑΤΟΣ; μα εσύ ρε μαλάκα που ρωτάς είσαι το ΚΡΑΤΟΣ ..

    Ο ΑΛΛΟΣ από επάνω γραφεί δεν θα πάω να ψηφίσω , μα αυτό θέλουν και αυτοί ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΝΑ ΨΥΦΗΣΕΙΣ ΏΣΤΕ ΑΠΌ ΤΟΥΣ 100 ΨΥΦΩΦΩΡΟΥΣ ΑΝ ΠΆΝΕ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΊ ΤΟΥΣ 25-35 και αν πάρουν 20 , θα σου λένε ΈΧΟΜΕ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΛΑΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!στην ουσία από τους 100 ανθρώπους σε κυβερνάνε η 20.... ΞΥΠΝΗΣΤΕ δεν είναι ώρα για μάγκες ... ψηφίστε ΌΛΟΙ ότι σκατά θέλετε και διαφυλάξετε την εκλογές από ΝΟΘΕΙΑ..

    Μπούτζουκας Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να συζητήσουμε μαζύ σου ρε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ-Κωλόχαρτο του μαργκαρετικού παπανδρεϊσμού;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε μια χώρα οπου οι παιδοφιλοι θεωρουνται αναπηροι

    οι εμποροι ναρκωτικών άρρωστοι

    και στη βουλή εχουμε βολευτές που κανένας δεν ψήφησε

    Γιατι τα βαζετε με τον Κουλουρη;

    Ο Κουλουρης παραβίασε τον σηματοδοτη, οπως ολοι οι πολιτικοί και αστυνομικοι καθημερινά κανουν.

    Και ο Σουφλιας παραβιασε ενα σηματοδοτη καποτε,χτύπησε ενα πεζό, και μετά ο Καραμανλής τον εκανε υπουργό.

    Οι Ζητάδες, Δελτάδες, Ομάδες Δίας,

    τα ιδιωτικά τους οχηματα-μοτοσυκλέτες τις εχουν ασφαλισμένες, οπως απο τον νόμο υποχρεούνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας έκοψαν τη μάσα στο ΠΑΣΟΚ και τώρα θυμηθήκατε τον Λαό και παπάρια μάντορλες. Ουστ από εδώ κοπρίτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

    Toυ Βιβλίο ρε μπετό; Ποιού βιβλίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Γιομπαζαβολιά";;

    Μεσανατολίτικο όνομα δεν είναι ρε παιδιά;
    Δεν ξέρω τι πουστιά ακριβώς σημαίνει αλλά φαίνεται ύποπτο . .


    ---Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπουτζουκα, ασε τι λέει ο άλλος από πάνω. Εκτός και είσαι το ΚΡΑΤΟΣ.
    Πρόσεχε πως γράφεις και ασε τις αναλύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρωστάτε στον ένα, χρωστάτε στον άλλο, σε όλους μας χρωστάτε.. Τι ελέυθεροι πολίτες είστε με τόσα χρέη? Μηπως ο καζαντζάκης είχε γράψει:

    δεν ελπίζω τίποτα
    δε φοβάμαι τίποτα
    είμαι λεύτερος
    ...αλλά χρωστάω παντού?

    Ε βέβεαια χρωστάτε αφού τα τρώγατε με τον πάγκαλο που βαράσει μπιστόλα συνήθως. Το μόνο που μας χρωστάτε είναι να πάτε στο διάολο να κάτσετε στα σπίτια σας να παίρνετε το βασικό στην καλύτερη περίπτωση και να σας κόβουνε τη σύνταξη οι εργοδότες σας. Κιαν τα βρείτε να γυρίσετε και μερικά πίσω. Κακό δε θα κάνει...

    9 Ιαν 2012 1:36:00 π.μ. τι να ενωθούν ρε? Αυτοί τώρα τα τσουγκρίσανε και γίναν από 5 χωριών χωριάτες. Αλλά προς θεού! όχι λευκό-άκυρο. Αν δεν ξέρετε τι θέλετε, να ξέρετε τι δε θέλετε. κι αυτό είναι να καρπωθούν την αποχή σας τα λαμόγια. Συγκεντρωθείτε, γνωριστείτε ακούστε μάθετε και ψηφίστε. Εστω τον τρελλό του χωριού. Θα βρεί τα λογικά του και θα κάνει λιγότερη ζημιά απο αυτους τους αχρηστους. Εσύ απο πάνω άσε τον Μπούτζουκα ήσυχο. Καλά τα γράφει, που κολλάς? Εσύ αμα θες πήγαινε και ψήφισε, εμείς θα ψυφήσουμε (με την Ψυχή μας)

    LiMuBai

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση