GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απαλλαγή Ψωμιάδη μέσω... Παπαϊωάννου!

Από το makthes.gr Το... δρόμο προς το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας φαίνεται πως παίρνει σύντομα ο εν αργία Παναγιώτης Ψωμ...

Από το makthes.gr

Το... δρόμο προς το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας φαίνεται πως παίρνει σύντομα ο εν αργία Παναγιώτης Ψωμιάδης, με το νομοσχέδιο «Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, το οποίο κατατέθη με το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο, «ανοίγει» ο δρόμος για την παραγραφή της ποινής φυλάκισης ενός έτους που έχει επιβληθεί στον Π. Ψωμιάδη, με αποτέλεσμα την αργία του, καθώς επίσης διαμορφώνει προϋποθέσεις παραγραφής και άλλων υποθέσεων στις οποίες είναι εγκαλούμενος, πριν μάλιστα αυτές να...
φτάσουν στο ακροατήριο.
Παραγράφεται η ποινή
Στο άρθρο 2 του επίμαχου νομοσχεδίου υπό τον τίτλο «Παραγραφή και μη εκτέλεση ποινών υπό όρο» και στην παράγραφο 1 προβλέπονται τα εξής:
«Ποινές διάρκειας μέχρι ενός έτους, που έχουν επιβληθεί με αποφάσεις οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον οι αποφάσεις δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες και οι ποινές αυτές δεν έχουν εκτιθεί με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, παραγράφονται και δεν εκτελούνται...»
Και συνεχίζει στην παράγραφο 2, νομοθετώντας ότι:
«Οι μη εκτελεσθείσες κατά την παράγραφο 1 αποφάσεις τίθενται στο αρχείο με πράξη του αρμόδιου εισαγγελέα ή δημοσίου κατηγόρου».
Πρόκειται ακριβώς για την περίπτωση του Π. Ψωμιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε τόσο σε πρώτο βαθμό (από το τριμελές εφετείο το Φεβρουάριο του 2009) όσο και σε δεύτερο βαθμό (από το πενταμελές εφετείο τον Απρίλιο του 2011) σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Η καταδίκη τού επιβλήθηκε, επειδή ως νομάρχης είχε μειώσει τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από τον προκάτοχό του σε πρατηριούχο για νοθεία καυσίμων κατ' εξακολούθηση από τις 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ.
Συνέπεια αυτής της καταδίκης του ήταν τον Ιούνιο του 2011 να τεθεί σε προσωρινή αργία από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιο Σώκο. Ωστόσο, μετά την αναμενόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου εντός των προσεχών ημερών η ποινή του παραγράφεται και ο ίδιος θα επανέλθει κανονικά στα καθήκοντά του.
Δυνατότητα εξαγοράς
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο, στον οποίο έχει προσφύγει ο Π. Ψωμιάδης, γι' αυτό και η καταδικαστική απόφαση δεν έχει καταστεί αμετάκλητη. Η συζήτηση στον Άρειο Πάγο έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, με τον αντεισαγγελέα Αθανάσιο Κονταξή να τάσσεται υπέρ της αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης, με το σκεπτικό ότι η εφετειακή απόφαση δεν ήταν πλήρως αιτιολογημένη, όπως απαιτεί ο νόμος.
Στην περίπτωση που έως την ψήφιση του νόμου εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, ακόμη κι αν είναι δυσμενής για τον κ. Ψωμιάδη, το προς ψήφιση νομοσχέδιο στο άρθρο 3 τού δίνει τη δυνατότητα να εξαγοράσει την ποινή και να επανέλθει στα καθήκοντά του. Ειδικότερα, στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται ότι:
«Ποινές φυλάκισης που δεν έχουν εκτελεστεί ούτε μετατραπεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και έχουν επιβληθεί για πλημμελήματα με αποφάσεις οι οποίες κατέστησαν αμετάκλητες μετατρέπονται σε χρηματικές ύστερα από αίτηση του καταδικασθέντος...»
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, ο Π. Ψωμιάδης έχει εξετάσει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου με τους διακεκριμένους νομικούς παραστάτες του και εμφανίζεται απολύτως ικανοποιημένος από την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη. Μάλιστα έχει ζητήσει από στενούς συνεργάτες του να ετοιμαστούν για πλήρη επάνοδο στην περιφέρεια.
Τον «αθωώνουν» και για τα «45άρια»
Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο μεριμνά και για μελλοντικές ενδεχόμενες καταδίκες του εν αργία περιφερειάρχη. Όπως είναι γνωστό, η δικαιοσύνη διερευνά και άλλες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο Π. Ψωμιάδης και για τις οποίες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να καθίσει εκ νέου στο εδώλιο.Ωστόσο το επίμαχο νομοσχέδιο προβλέπει ότι πολλές από τις υποθέσεις αυτές, ακόμη κι αν βρίσκονται σε στάδιο λίγο πριν από την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος, διακόπτονται και τίθενται στο αρχείο.
Ειδικότερα, στο άρθρο 4 του σχεδίου νόμου, που έχει τον τίτλο «Παραγραφή και παύση ποινικής δίωξης», στην παράγραφο 1 σημειώνεται ότι:
«Παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των ακόλουθων αξιόποινων πράξεων που έχουν τελεστεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου: α. των πταισμάτων και β. των πλημμελημάτων κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές...»
Στην παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου, αναφέρεται ότι:
«Οι δικογραφίες που αφορούν αξιόποινες πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τίθενται στο αρχείο...».
Συνεπώς με τη δημοσίευση του νόμου όλες οι υπό δικαστική διερεύνηση υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο Π. Ψωμιάδης (καθώς και ο αδελφός του Διονύσης και πολλοί άλλοι), εφόσον οι κατηγορίες που επισυνάπτουν είναι έως το βαθμό του πλημμελήματος, τίθενται στο αρχείο! Υπενθυμίζεται ότι η Δικαιοσύνη διερευνά τρεις, τέσσερις υποθέσεις στις οποίες ενέχεται ο Π. Ψωμιάδης. Μία εξ αυτών, η οποία αφορά πολεοδομική παράβαση, έχει παραπεμφθεί ήδη στο ακροατήριο, ενώ για την υπόθεση της μεταφοράς των μαθητών ασφαλείς πληροφορίες της «Θ» θέλουν την αρμόδια εισαγγελέα να προτείνει την απαλλαγή του κ. Ψωμιάδη και των υπολοίπων κατηγορουμένων.
Ωστόσο, βρίσκεται σε εξέλιξη η σοβαρή υπόθεση η οποία αφορά τα διαβόητα «45άρια». Ήδη 21 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, έχουν κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση εγκαλούμενα ως ύποπτα για τη διάπραξη τριών αδικημάτων: απιστία κατά του ελληνικού δημοσίου, παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση. Εάν στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης οι ενδεχόμενες κατηγορίες δεν είναι πέραν του πλημμελήματος, τότε βάσει όσων προβλέπονται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο η υπόθεση θα τεθεί αυτομάτως στο αρχείο.
ΠΗΓΗ: makthes.gr

12 σχόλια

  1. μπραβο κυριε Παπαϊωαννου.
    Εδω λοιπον δυο τινα συμβαινουν
    ή τα αδικηματα δεν ηταν και τοσο σοβαρα για ενα δημοσιο προσωπο ή αξιοποιήται η δικαιοσυνη για πολιτικες σκοπιμοτητες.
    Τους νομους δε , τους εχετε κανει λαστιχο προ πολλου.
    Επομενως, μετα απο αυτό, ή ζητατε συγγνωμη ευθεως απο τον Ψωμιαδη, ή παραιτηστε απο Υπουργος για λογους ευθυξιας...
    Αν βεβαια μετα τις αποκαλυψεις για την μαφια της Θεσσαλονικης που ακουμπουν τον Βενιζελο, προσπαθητε να βγαλετε καποιους λαδι , μπας και αρχισουν μερικοι εισαγγελεις απο την αλλη πλευρα να τα μαζευουν για τον ΓΑΠ ... , εσεις ξερετε.
    Οχι , τιποτα δεν ειναι ασχετο με το άλλο σ αυτο τον τοπο. Απλα ο χρονος σας τελειωνει και οπου να ναι η αληθεια και οι πραγματικοι λογοι που τα κανεται ολα αυτα αρχιζουν να βγαινουν στο φως. Το χειροτερο δε ολων ειναι οτι σας εχουνε παρει χαμπαρι και καθημερινοι ανθρωποι οπως ο γραφων.
    Αλήθεια που πηγαν εκεινες οι περιβοητες δηλώσεις σας για την ανεξαρτησια της δικαιοσυνης, σταματησαν στην προφυλακιση του Ευφραιμ; Γιατι απο οτι βλέπω πολυ αγχος και πολυ παρεμβαση γινεται για τους οικονομικους εισαγγελεις.
    ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ..., ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ;
    Ειτε ετσι έιτε αλλιως η πατριδα και ο ελληνικος λαος πληρωνουν το μαρμαρο παλιομαφιοζοι... αλλα ειπαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ αρχας χαρηκα ,οσο δεν μπορει κανεις να φανταστει,για τον Παν.Ψωμιαδη.
    Ητανε θυμα της ανηλεητης μαφιας ,της αλητοσυμμορια πασοκ -σκυλια..
    Λοιπον καλλιο αργα παρα ποτε..

    Υ.Γ
    Ειμαι σιγουρος ο ποντικομουρης "κ.παπαιωαννου" πηρε εντολη να κανει "τον νομο", γιατι κατι βρωμαει για την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..
    Δεν το εκανε για τον Ψωμιαδη ,αυτο ειναι σιγουρο..
    Αλλα ας ειναι κι ετσι..

    Θα εχει ελαφρυντικο το ποντικομουρη "κ.παπαιωαννου" στο επικειμενο λαικο δικαστηριο..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ κ. ΠΑΠΑΟΩΑΝΝΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εις ανώτερα ...
    Χώρα προόδου με πολιτικούς κύρους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοπρόσκυλο του κοπρόσκυλου το μάτι δεν το βγάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Π. Ψωμιάδης: «βοήθησέ τους, είναι καλά παιδιά»

    Στις 19 Ιουλίου 2011, άτομο το όνομα του οποίου δεν αναγράφεται στη δικογραφία επικοινωνεί με τον κατηγορούμενο για τοκογλυφία Δ. Λαμπάκη, εκ μέρους του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ζητώντας δάνειο για λογαριασμό γνωστού ζαχαροπλάστη της πόλης. Παρά το ότι, όπως ακούγεται να λέει, το τηλέφωνο του το είχε δώσει ο πρώην περιφερειάρχης, ο Λαμπάκης επιμένει να μιλήσει με τον ίδιο τον Ψωμιάδη.



    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ναι, ναι, ναι, ναι.
    ΚΑΛΩΝ: Ναι, ο κύριος Λαμπάκης;
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ο ίδιος.
    ΚΑΛΩΝ: Ελα, καλησπέρα, από τον Ψωμιάδη, σε παίρνω τηλέφωνο, περιφερειάρχη.
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ναι.
    ΚΑΛΩΝ: Μου είπε να συναντηθούμε, είναι για την υπόθεση του Ιατρίδη, το γνωρίζει, θέλει να δανειστεί.
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ποιον;
    ΚΑΛΩΝ: Του Ιατρίδη του ζαχαροπλάστη με είπε ο Παναγιώτης το μεσημέρι.
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ας με πάρει ο Παναγιώτης τηλέφωνο αδερφέ (δυσνόητη).
    ΚΑΛΩΝ: Το τηλέφωνό σου ο Παναγιώτης μου το 'δωσε.
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Δεν θα μιλάμε από δω, από κοντά. Ο,τι θέλει να μου πει από κοντά, ντάξει;
    ΚΑΛΩΝ: Να σε πάρει ο Παναγιώτης;
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ναι, ναι, ναι, ναι, ναι, γεια.
    ΚΑΛΩΝ: Καλά, αφού ο Παναγιώτης μου έδωσε.
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ρε αγόρι μου, ο Παναγιώτης θα με πάρει, τελείωσε.
    ΚΑΛΩΝ: Ο Παναγιώτης θα σε πάρει, έγινε.
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Έγινε, γεια.
    ΚΑΛΩΝ: Γεια.

    Πράγματι, την επόμενη ημέρα στις 20 Ιουλίου 2011, ο ίδιος ο πρώην αντιπεριφερειάχρης, Π. Ψωμιάδης, επικοινωνεί με τον αρχιμαφιόζο και του ζητά να διευκολύνει τους φίλους του. Εντύπωση προκαλεί ο οικείος τόνος της συνομιλίας μεταξύ των δύο ανδρών που δείχνει ότι πρόκειται για παλιούς γνωρίμους, ενώ γίνεται λόγος και για κάποια «στοιχήματα».

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΩΜΙΑΔΗ: Από το γραφείο του περιφερειάρχη τηλεφωνώ.
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ναι.
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΩΜΙΑΔΗ: Να σας συνδέσω λίγο με τον περιφερειάρχη, μισό λεπτάκι παρακαλώ.
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ναι, ναι, ναι.
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΩΜΙΑΔΗ: Τι, μην μπαίνεις τώρα, γιατί θα δώσω αυτόν και θα μπει ο Γιάννης μέσα. Λοιπόν έχω τον κύριο Λαμπάκη στη γραμμή και μετά θα πάρουμε τον Ιατρίδη, ένα, δύο, γράφω δίπλα, δεν γράφω δίπλα ένα, δύο; Όταν γράφω ένα, δύο, πρώτα παίρνουμε το ένα και μετά το δύο, Ο.Κ.;
    Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Αν μπορείς αυτούς βοήθησέ τους, είναι καλά παιδιά.
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ναι; Τι, να βοηθήσω (δυσνόητη), να βοηθήσω;
    ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Ναι, είναι καλά παιδιά, κοιμάσαι μωρέ ακόμη;
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ε, το πόδι μου έσπασα Παναγιώτη, δεν το έμαθες;
    ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Τι έχεις;
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Το πόδι μου σπασμένο το 'χω.
    ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Γιατί;
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ε, έσπασε από τη μηχανή και το έσπασα (δυσνόητο).
    ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Πω ρε, πρόσεχε ρε γαμώτο.
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Γίνεται της πουτ...
    ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Δημήτρη;
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Έλα αγόρι μου.
    ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Δεν είσαι πουθενά σ' αυτά τώρα, στοιχήματα και τέτοια, ε;
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Οχι ρε, όχι, όχι, όχι.
    ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Ούτε ο άλλος;
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ο άλλος ούτε ξέρω τι γίνεται ο άλλος (ταυτόχρονη δυσνόητη), δεν θέλω και πολλές παρτίδες με τον άλλον, άστο.
    ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Ντάξει, θα τα πούμε από κοντά.
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Τα λέμε από κοντά.

    Μετά τη μεσολάβηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη η δυσπιστία του τοκογλύφου φαίνεται να υποχωρεί, αφού τηλεφωνεί στον ζαχαροπλάστη και του ζητά να συναντηθούν.

    ΙΑΤΡΙΔΗΣ: Ορίστε παρακαλώ.
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Κύριε Ιατρίδη.
    ΙΑΤΡΙΔΗΣ: Ναι, κύριε Λαμπάκη.
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Αντε περάστε (δυσνόητη) να τα πούμε λίγο, ελάτε.
    ΙΑΤΡΙΔΗΣ: Ορίστε;
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ελάτε, είμαι εδώ τώρα.
    ΙΑΤΡΙΔΗΣ: Ναι, ναι, ναι σε τρία τεταρτάκια (δυσνόητη).
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Μεταμορφώσεως 38, «Αγαπητός».
    ΙΑΤΡΙΔΗΣ: Μετά... Εγινε, ευχαριστώ κύριε Λαμπάκη.
    ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ντάξει, έλα γεια, άντε ναι, ναι.
    ΙΑΤΡΙΔΗΣ: Εγινε, έγινε, γεια, γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. E εντάξει αυτό πρώτη φορά το βλέπω. Ήξερα ότι οι πολιτικοί έχουν ασυλία και γενικά καλύτερη αντιμετώπιση αλλά όχι ρε φούστη μου να παραγράφονται αδικήματα για τα οποία μπορεί να κατηγορηθεί στο μέλλον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΛΕΛΗΣ
    Ο βιγλατορας της ενωμενης ΠΑΣΟΚΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
    Και ο Ψωμιαδης που θα παιζει ρε Σταματη;.Εξω αριστερα η εξω δεξια;
    Παρακαλουμε οι φιλοι του Επταπυργιου,μια διευκρινιση
    Και κατι αλλο:
    Εσυ ρε μπερμπατη σε ποια θεση θα παιζεις τωρα που ερχεται το φυσημα;
    Και η Πετρουλα στο κομμα;
    Α, και ο Εμιλ Ζολα,που θα ριχνει τις μπαλιες;
    Σταματη σταματα γιατι προβλεπω αγρια γιαουρτωματα με αυγα ματια ποσε

    Συντροφοι μακραν απο ρεταλια!!
    ΛΑΚΟΜΟΝΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΝΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ λέω!!!
    Απολογήθηκε ο Καραμπέρης !
    Τι λέτε να είπε στον ανακριτή ;

    Τελείωσε η απολογία του Μ. Καραμπέρη, του ΛΆΟΣ, στο ανακριτή και οδεύει προς τη φυλακή.
    Στην απολογία του είπε:

    « Ναι ήμουν ο εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης, που εκβίαζε, γαμούσ@ κι έδερνε, έστηνε αγώνες, δάνειζε τοκογλυφικά με επιτόκιο 100% και αν μας κάθονταν κανα ναρκωτικό το μοιράζαμε κι αυτό!

    Θέλω να τονίσω ότι αγαπημένος μου στόχος ήταν ο Αντωνάκης τον οποίο είχα τρελάνει στους εκβιασμούς και τις σφαλιάρες..».

    Μπουααχαχα...
    Εσείς δηλ τι λέτε να είπε;

    Είπε το αυτονόητο για κάθε λαμόγιο που σέβεται τον εαυτόν του: Δ
    εν έκανα τίποτα απ' όσα με κατηγορείτε και με τους υπόλοιπους ήμασταν απλά φίλοι ή συγγενείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σ'ΟΛΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΙΠΕΡΙ Ο ΠΑΝΙΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ZHTO O PANIKAS O EPIKALOUMENOS ZORO THN VOLEPSE PALI THA BGH STA KANALIA NA KOUNIETE PALI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπλέξανε τα κουμπάρια με τούς συνέλληνες, το πρόβλημα είναι ο θεσσαλονικιός καρντασομαλάκας, συνέλληνας, θαμώνας σκυλάδικων, καζίνων, και άλλων ευαγών ιδρυμάτων,που τυχαίνει να έχει την εντύπωση ότι είναι και πατριώτης ψηφίζοντας πατριώτες καρντάσια έξω καρδιά σαν κι αυτόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση