GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πιο μεγάλο από του Κοσκωτά, το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη..."

«Στην υπόθεση της ALAPIS ζωγραφίζεται ένα διαχρονικό, δικομματικό σκάνδαλο»,δηλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώ...

«Στην υπόθεση της ALAPIS ζωγραφίζεται ένα διαχρονικό, δικομματικό σκάνδαλο»,δηλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους εργαζόμενους της επιχείρησης και πρόσθεσε ότι ήταν μιά επιχείρηση «με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη, που στηρίχτηκε στη λογική αεροπλανάκι, την οποία εφήρμοσε ο κ. Λαυρεντιάδης, παίρνοντας δάνεια από την τράπεζα PROTON Bank, που ήλεγχε και δίνοντάς τα σε θυγατρικές του επιχειρήσεις, ενθυλάκωνε ουσιαστικά, αυτά τα χρήματα και μετέφερε όλο το κόστος στους Ελληνες φορολογούμενους, κόστος πάνω από 700 εκατ. ευρώ».
Αυτή η επιχείρηση, είπε ο κ. Τσίπρας, σήμερα έχει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους και...
 πάνω από 1500 εργαζόμενοι σήμερα απειλούνται να βρεθούν στους πέντε δρόμους.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι αν οι εργαζόμενοι ήταν τράπεζα θα τους είχαν σώσει, αλλά τόνισε ότι το ελληνικό δημόσιο και οι κυβερνήσεις ασχολούνται με το να σώζουν τις τράπεζες και όχι τις επιχειρήσεις οι οποίες παράγουν, οι οποίες έχουν μια πολύ σπουδαία υλικοτεχνική υποδομή και θα μπορούσαν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στο θέμα του φαρμάκου.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ακόμη ότι «η πολιτική που ακολουθήθηκε και μας οδήγησε στη χρεοκοπία ήταν μια σκανδαλώδης πολιτική και η υπόθεση του άρθρου 99, που έχει γίνει μια φάμπρικα για όλους τους μπαταχτσήδες επιχειρηματίες, που έχουν ενθυλακώσει τα κέρδη και τα έχουν εξαγάγει σε τράπεζες της Ελβετίας και τώρα προσπαθούν να προστατευτούν. Από ποιους; Από τους εργαζόμενους και από τις δίκαιες απαιτήσεις τους. Η φάμπρικα αυτή, λοιπόν, του άρθρου 99 πρέπει να σταματήσει».
Ο Νικος Λειβαδάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, δήλωσε ότι «η ALAPIS είναι σαν την Ελλάδα. Κάποιος τα έφαγε, κάποιος άλλος τα πληρώνει. Και δεν φαίνεται πουθενά φως στο τούνελ. Γι' αυτό το σκάνδαλο, που μπορούμε να πούμε ότι είναι πολύ πιο μεγάλο από του Κοσκωτά, πολύ πιο μεγάλο από την Proton, δυστυχώς ο πολιτικός κόσμος, αν εξαιρέσουμε τις αριστερές δυνάμεις, που με ερωτήσεις, που με τη συμπαράστασή τους είναι δίπλα μας, δεν ασχολείται καθόλου».
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

10 σχόλια

  1. Καραγκιόζηδες στην ανάρτηση «Ο Γιακουμάτος εκτέλεσε τον Καραμανλή» γράψατε χαϊβάνια τα εσώψυχα σας, της ηλιθιότητα σας.
    Εσείς θα με τρελάνετε ρε μαλάκιδες, μα είσαστε τόσο ηλίθιοι ;
    Ρε βλαμμένοι μετά το σάλτο του Ζαχόπουλο έγινε ΕΔΕ, επίσημα στοιχεία ρε μαλάκιδες, βλαμμένοι και φάνηκε ότι στα 3,5 χρόνια από τον ειδικό λογαριασμό που Υπουργείου Πολιτισμού, από το 2004 έως το 2007 διακινήθηκαν 2,4 δις, ΔΙΣ, δις, ΔΙΣ ρε μαλάκιδες και το περνάτε άφραγκοι, πεινασμένοι, ξεβράκωτοι στα ψιλά ; Ο κ. Χαρδαβέλας μας γνωστοποίησε την ΕΔΕ που έγινε και είπε και άλλα. Ότι υπήρχε παραστατικό για αιμοληψία που τάχα δόθηκαν σε νοσοκομείο για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού κάπου 75.000 ευρώ. Ρώτησε το νοσοκομείο αν πράγματι πληρώθηκε και το νοσοκομείο απάντησε δεν πήρε ευρώ. Παρουσίασε φωτοτυπίες παραστατικών με 450.000 ευρώ για συνεστιάσεις ….και της πουτάνας το μουνί. Το άλλο που είπε, βέβαια έγινε γνωστό και από τον τύπο, βρέθηκε σε συνδικαλιστή της Ν.Δ. του Υ.Π. στον λογαριασμό του 10 εκατομμύρια ευρώ και ο κάτοχος τους δεν γνώριζε την προελευσή τους. Εάν είναι δυνατό υπάλληλος και να έχει στα ξαφνικά τέτοιο ποσό από το πουθενά. Βέβαια αποσιωπήθηκε, τολμάει κανένας τους να κάνει το αποκαλυπτικό ξεκίνημα της αρπαχτείς, θα του βγάλουν και τα δικά του και έτσι σιωπούν.
    Ε! αυτά τα τίμια χέρια διακίνησαν και τα δις, ΔΙΣ μαλάκιδες, ΜΑΛΑΚΙΔΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. Και εσείς ασχολείσθε με ανούσια ηλίθιοι, μαλάκιδες, ντενεκέδες και ψάξτε για κανά ταλιροευρώ βλάκες. Είναι τυχαίο ότι ο Τριανταφυλένιος έκανε πέρα τον συναίτερό του τον Μουρλαμένο τον «Θέμο» επειδή βρέθηκε με 5,5 εκατομμύρια μετά το DVD με την 35 χρόνοι που πήρε το Γραφείο του Πρωθυπουργου και πρώην Υπουργου Πολιτισμου ;
    Αλλά δούλευε ο γκαρτάσης του στην ΕΡΤ και το αποσιώπησε το καθίκι το Μέγα σκάνδαλο ο ξεπουλημένος, το μόνο που είπε ήταν η βαλίτσα του Αναστασιάδη στα σύνορα ……. . Πιάσε το αυγό και κούρευτο.
    Ρε μαλάκιδες νεοέλληνες τις ηλιθιότητας, βλαμμένοι θα με τρελάνετε άφραγκοι. Τα βρίσκετε ψιλά ;
    Αναφέρεστε στον Καραμαλέγκο και συζητάτε για «λουλούδια» τα σκατά τα φάγατε μαλάκιδες ,ξεβράκωτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδια σορυ δηλαδη..

    Αυτο το "τσιπρα" προεδρο του κουκουμεσα(πρωην) νυν συριζα ,ξυριζα, ΣΥΝ, πλην και οπως στο διαολο λεγεται τωρα..σας εμπνεει??

    Δηλαδη σας καλυπτει??

    Δηλαδη λετε ,αμαν αυτος ειναι ο σωτηρας μας??
    Αυτος θα μας σωσει??

    Ρε παιδια,σας λυπαμαι..αλλα παρακαλω ξανασκεφτειτε το..
    Αυτο το μουλικο μας ελειπε??

    Ουστ ρε παιδια..
    Ρε ουστε ρε λεμε..

    τζων

    Υ.Γ
    καλοντυμενο το βλεπω.. και καλοταισμενο το βλεπω..

    Ρε ουστε ρε λεμε...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ PASOK ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$,

    ΧΕΡΙ-ΠΟΔΙ
    ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ & ΤΗΝ ΚΟΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαυρεντιάδης: Το μπουμπούκι που μπούκωνε με ξένα λεφτά τους πάντες.
    Τρέξτε να δείτε πόσες διαφημίσεις (αυτές, σε αντίθεση με τις βαλίτσες,φαίνονται)έβαζε και πού, για να καταλάβετε τους μπουκωμένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο – (Λούα –Λούα )ως αρέσκεται να τον αποκαλούν- Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, τέως συνομιλητής του Μπαράκ Ομπάμα, βασικός χρηματοδότης της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2009, φιλος και συνεργάτης με το Μπακογιαννείκο , αγοραστής της τραπέζης Ωμέγα του Μπακατσελου , μαικήνας της τέχνης, πάτρωνας των ξεπουλημένων ΜΜΕ, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού μεταξύ Ζυρίχης και Λονδίνου, τους τελευταίους μήνες βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της...Ελληνικής Δικαιοσύνης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τα ψηλά στα χαμηλά.

    Την εποχή της μεγάλης του δόξας ο κ. Λαυρεντιάδης είτε προσωπικά είτε μέσω εταιρειών στις οποίες συμμετείχε ο στενός του συνεργάτης Πέτρος Κυριακίδης είχε εξαπλωθεί σε ένα πλέγμα ΜΜΕ με εξαγορές -συνήθως προβληματικών και ζημιογόνων- μέσων, ενώ συζητήθηκε πολύ το ενδεχόμενο αγοράς του Ολυμπιακού αφού προηγουμένως είχε αγοραστεί το 50% της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το στάδιο Καραϊσκάκη από τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη.

    Η σημαντικότερη κίνησή του στο χώρο των ΜΜΕ ήταν η εξαγορά σημαντικού ποσοστού της εταιρείας Πήγασος από την οικογένεια Μπόμπολα, μέσω της οποίας ο επιχειρηματίας ήθελε να αποκτήσει και πρόσβαση στο Mega.

    Από εκεί και πέρα συζητήθηκε πολύ η προσπάθεια επιθετικής εξαγοράς της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" που αντιμετωπίστηκε σθεναρά από την κυρία Μάνια Τεγοπούλου.
    Στο κύκλο των ευρύτερων συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια με τον ένα ή άλλο τρόπο η αγγλόφωνη εφημερίδα Athens News και το περιοδικό Free από τον όμιλο Λαμπράκη. Οι εφημερίδες Espresso και Ισοτιμία καθώς και μια σειρά περιοδικών από τον όμιλο Βαρδινογιάννη, ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash και το κανάλι TV Magic από τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη, το 49% της εφημερίδας Veto, η εφημερίδα Σφήνα, το κανάλι 10 από τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα, μειοψηφικό πακέτο του Σκάι, κ.λπ.

    Τους τελευταίους μήνες όμως άρχισε η... υποχώρηση. Πολλά από τα ΜΜΕ αυτά έκλεισαν ή πουλήθηκαν όταν ο κ. Λαυρεντιάδης αποχώρησε από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΣΟΚ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΝΤΟΡΑ
    τα πηραν απο το λαβρεντιαδη..
    οποιος τους ψηφισει ειναι ηλιθιος και συνενοχος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΣΟΚ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΝΤΟΡΑ
    τα πηραν απο το λαβρεντιαδη..
    οποιος τους ψηφισει ειναι ηλιθιος και συνενοχος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΣΟΚ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΝΤΟΡΑ
    τα πηραν απο το λαβρεντιαδη..
    οποιος τους ψηφισει ειναι ηλιθιος και συνενοχος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο τσιπρας να μην χαριεντιζεται με τους μνημονιακους..
    ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ρε συνασπιστες
    οτι δεν θα συγκυβερνησετε και σεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση