GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι…φρουροί;

Του Θανάση Νικολαΐδη ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Εθνική Πινακοθήκη . Εκ των υστέρων και με 2-3 πίνακες φτωχότεροι. Κι αν οι δημιουργίες του Πικάσο δεν ...

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Εθνική Πινακοθήκη. Εκ των υστέρων και με 2-3 πίνακες φτωχότεροι. Κι αν οι δημιουργίες του Πικάσο δεν ικανοποιούν την αισθητική μας, σημασία έχει πως ήταν αφιέρωμά του στην Ελλάδα της Αντίστασης ο κλεμμένος πίνακας. Τρέχουμε, στην ξεχαρβαλωμένη Ελλάδα, όπου κλέβουν μετασχηματιστές της ΔΕΗ (για τον χαλκό), μουντζουρώνουν πινακίδες της τροχαίας και πετάνε στο δρόμο πλαστικά ποτηράκια. Και, αντί να...
 πυκνώσουμε τους φύλακες της Ακρόπολης, σκεπάζουμε τον Παρθενώνα με πανό και απεργούμε μη πατήσει ξένος κι αφήσει τον οβολό του.
ΣΕ τέτοιο σκηνικό, πώς να μην εμπνευστεί και ο κλέφτης για «δημιουργία» στον…τομέα του; Κι ήταν τόσο εύκολο να εξουδετερώσει τον συναγερμό…Τι να σου κάνει ο φύλακας, οι γείτονες και οι περαστικοί; Κι εμείς που ξυπνήσαμε απορημένοι ψάξαμε για ελλείψεις κρατικές και παραλείψεις, για ανεπάρκειες που αντανακλούν στη ζωή μας. «Πού είναι οι φρουροί;» αναρωτηθήκαμε και γύρισε σαν ηχώ η κραυγή μας, χτυπώντας σε μακρινά, κλειστά αυτιά.
ΔΕΝ χρειάστηκε να βάλουμε τον «δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» μετρώντας τους φρουρούς της Εθνικής πινακοθήκης και να μετρήσουμε την (αν)ασφάλεια θησαυρών γραδάροντας τη σοβαρότητα του Κράτους. Ρίξαμε τη ματιά στους πολιτικούς που δεν σκάνε μύτη….τελευταία, «δια τον φόβον των Ιουδαίων». Στα γραφεία τους αυτοί, στη λούφα και οι φρουροί τους. Τέως υπουργοί, πρωθυπουργοί και «κάποιοι» φυλάσσονται μερίμνη του Κράτους και δημοσία δαπάνη. Με ντουζίνες χωροφυλάκων που λουφάρουν δίπλα τους και οι πολιτικοί μας ασφαλείς. Με ένα ακόμα προνόμιο που το ψήφισαν για πάρτη τους και ο λογαριασμός στο ταμείο.
ΚΙ ύστερα; Πέρασε φευγαλέα η ματιά από «διάσημους» (καλλιτέχνες, δημοσιογράφους…) και λεφτάδες μη τους βάλει στο στόχαστρο καμιά «17Ν», για να απλωθεί στα χρυσοφόρα γήπεδα των ΠΑΕ. Είδαμε τα ΜΑΤ με το ρόπαλο «παρά πόδα» μη καταστρέψουν χούλιγκαν το «μαγαζί», και η ζωή συνεχίζεται. Με τους ζωντανούς (κινούμενους, σκεπτόμενους και θησαυρίζοντες) θησαυρούς να τους φυλάνε χωροφύλακες και την εθνική μας κληρονομιά αφύλαχτη και αφημένη στο έλεος κλεπτών και κλεπταποδόχων.
ΑΝ δεν «πέσουν κεφάλια», θα εκπίπτουν τα πάντα και τελειωμό δεν θα’ χει η(κατα)πτώση. Αν δούμε «κομμένα κεφάλια» να κατρακυλάνε, θα πούμε πως κάτι ξεκίνησε στην Ελλάδα της ρεμούλας, της κομπίνας και της αρπαχτής.

8 σχόλια

  1. τι εγινε παιδια ? εσεις δεν ακουτε 960 η το σκεπτοσαστε ακομα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε μαλάκα βρές τίποτε άλλο να γράψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισα ρε κουκουλοφόρε που μας κάνεις και υποδείξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλέβουν Πάμπλο Πικάσο και ο πορφυρογέννητος οικόσιτος των Γκλύξμπουργκ και…

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/01/blog-post_6613.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και φυσικα η λυση ειναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ:
    Συλληψη και ΑΜΕΣΗ εκτελεση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της αλητοσυμμοριας πασοκ..
    Χωρις οικτο. Χωρις ελεος..

    Φυσικα ειναι δυνατον να υπαρξουν διαφοροποιησεις αγαπητοι μου ανθρωποι δημοκρατες,ως προς τον τροπο εκτελεσης αυτων των σκυλιων..

    Φερ ειπειν το ηλιθιο βλακογιοργο της τσαντ κρεμασμα αναποδα σε ενα δενδρο απο το ενα ποδι και αστο εκει να ψοφησει..
    Σε περιπου 72 ωρες θα ειναι ψοφιο..
    Ψοφιο ψοφιμι λεμε.

    Γουρουνια παγκαλο τουρκογλου-μπενιζελ κοτσαρισμα σε μια κοτσαδουρα αυτοκινητου και ...κινηση-ρυμουλκηση με ταχυτητα 50 χιλιομετρων/ωρα..
    Τα γουρουνισματα τους /γουρουνοουρλιαχτα να ακουγονται χιλιομετρα μακρια..

    Λοιπα γατιά λοβερδο καχριμακα αδελφη του μαικλ τζακσον διαμαντοπουλ και λοιπα ενα ενα στην κρεμαλα..
    Ελλειψει χρονου τσουβαλιασμα και στο φουρνο ..
    Ουτε μα ουτε ξεμα ..στον φουρνο ρε τους ζουλαπηδες ..

    Αυτο αγαπητοι μου ΠΡΕΠΕΙ να γινει ΑΜΕΣΑ..
    Και επειδη αυτοι οι μπασταρδοι δινουν αυξησεις και επιδοματα και υπερωριες ΜΟΝΟΝ στα σκυλια "μπατσοι γουρουνια δολοφονοι" ΜΑΤ και τετοια που τους φυλανε ...
    Θα χρειαστει καποιος .."ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ" ..
    Μπατσος γουρουνι δολοφονος
    η καραβανας συνταγματαρχης ..

    ΠΑΝΤΩΣ καποιος που θα τους συλλαβει και θα τους εκτελεσει οπως αναφεραμε παραπανω..

    Συμφωνειτε φιλοι μου??

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικολαίδη σήμερον δεν θα διαφωνήσω μαζί σου,

    εχεις απολυτον δικαιον!

    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΝ

    Δεν ειναι δυνατον 70.000 αστυνομικοι να φυλαγουν μονον 301 πολιτικους, τις οικογενειες τις βίλες και τις γκομενές των.

    Δεν ειναι δυνατον 70.000 αστυνομικοι να ασχολουνται με τον Κουλούρην.

    Γιατί ρε κύριος δεν φυλάγετε τους πίνακας, τα χαλκώματα της ΔΕΗ, και τα παπαγαλάκια, τους δημοσιογράφους, δικαστικους, εφοριακους και ολους οσους νυχθημερον αγωνιζονται δια την επιβιωσην της μαρτυρικής μας χώρας.

    Δια τουτο προτείνω

    ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΛΛΩΝ 70.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ

    Είμαι σίγουρος πως θα τους χρειαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    Εσύ από ίδρυμα είσαι; Γύρνα γρήγορα πίσω. Είσαι χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση