GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαζί τα τρώνε ακόμη...

Γράφει ο  Γιάννης Μακριδάκης Η εξάρθρωση , έστω και τόσο αργά, της συμμορίας που λυμαίνονταν τη Θεσσαλονίκη αποτελεί τη βασικότερη απόδειξ...

Γράφει ο Γιάννης Μακριδάκης

Η εξάρθρωση, έστω και τόσο αργά, της συμμορίας που λυμαίνονταν τη Θεσσαλονίκη αποτελεί τη βασικότερη απόδειξη της γνωστής ρήσης Πάγκαλου "μαζί τα φάγαμε". Αποτελεί βέβαια και τρανή απόδειξη του ότι ο Πάγκαλος θα έπρεπε να διατυπώσει την ρήση του σε χρόνο ενεστώτα και να πει σωστότερα "μαζί τα τρώμε ακόμη".
Το πολιτικό σύστημα και το κομματικό κράτος που δημιούργησε και εξέθρεψε, κυρίως, το Πασόκ, παίρνοντας ένα σωρό κοινωνικά και επαγγελματικά αποτυχημένους και...
αναδεικνύοντάς τους σε παράγοντες του πολιτικού βίου της χώρας, καλλιέργησε με ζηλευτή καρποφορία μια γενιά αμόρφωτων πολιτικάντηδων (και άλλου είδους παραγόντων), οι οποίοι περιτυλιγμένοι με κοστούμι και καντάρια σοβαρότητος εκπόρνευσαν την Ελλάδα και ασέλγησαν επί του κορμιού της για τρεις δεκαετίες συνεχίζοντας έως και σήμερα.
Ταυτόχρονα οι κοινωνικοί αυτοί επιβήτορες κάναν (και κάνουν) και τους πατριώτες, είχαν (και έχουν) πάντοτε άποψη περί ανάπτυξης, λοιδορούσαν (και λοιδορούν) κάθε νοήμωνα και ενεργό πολίτη που προσπαθούσε να τους αντιπαρατεθεί με όρους πολιτικούς, μετέτρεψαν εν γένει την πολιτική και τη χώρα σε τσιφλίκι τους. Σχεδόν κάθε χωριό κι ένας βλαχοδήμαρχος. Σχεδόν κάθε Δήμος και δεκάδες πολιτικοί τσαρλατάνοι, παντελώς αποτυχημένοι οι περισσότεροι σε κάθε άλλον τομέα, ή ανδρωμένοι εντός του κόμματος, να στρογγυλοκάθονται έτοιμοι πλέον, φτιαγμένοι, σε θέσεις έμμισθες Προέδρων, Αντιδημάρχων, Συμβουλατόρων.
Χαμηλώσαν οι καρέκλες και κάθισαν κι οι κώλοι μας, λένε, μη πιστεύοντας ούτε οι ίδιοι στην τύχη τους. Η πιο μεγάλη συμμορία στον πλανήτη. Ο καθένας από μας ξέρει τις ρεμούλες τους και το ποιόν τους στη μικροκοινωνία όπου ζει. Όλα συζητούνται κι όλα είναι γνωστά μα τα πλακώνει η νομιμοφάνεια με την οποίαν έχουν φροντίσει να καμουφλάρουν τους ρόλους τους, τα πλακώνει ο φόβος των υπηκόων για "τις γνωριμίες" του πολιτικού επιβήτορα, τα πλακώνει και ο εκβιαστικός συμβιβασμός κάποιων αθώων που πασχίζουν μέσα σε αυτή την Αυτοκρατορία της ρεμούλας να επιβιώσουν δίνοντας άλλοθι σε τέρατα για να μπορούν να καμώνονται πως όλοι συμμετείχαν στο φαγοπότι.
Έχει δίκιο λοιπόν ο Αντιπρόεδρος Πάγκαλος. Μαζί τα φάγανε και μαζί τα τρώνε ακόμα. Να δούμε ως πότε θα τους ανεχόμαστε. Μάλλον μέχρις ότου αποφασίσουμε να μην συμπεριφερόμαστε πλέον ως υπήκοοί τους.

11 σχόλια

  1. Ο Πάγκαλος έχει δίκαιο.
    Οι συμπολίτες σου-μας,τα έφαγαν.
    Αυτοί που δεν μιλούν δεν λαλούν
    και ζούν "με αυγοτάραχο" στη δίπλα
    πόρτα.
    Τα σους μαϊμούνια οικονομικά
    εμπλεκόμενα όχι μόνο στις ξένες
    τράπεζες,οφσόρ,ακίνητα Λονδίνου
    και καταθέσεις στα Βαλκάνια και
    στις χώρες που βρέχονται από τη
    Βόρεια θάλασσα.
    Αυτοί οι μπαγλαμάδες ζούνε δίπλα.
    Άαααν δεν κατάλαβες,
    ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κος Τ. ως κατεξοχήν διαπλεκόμενος ναρκοδικηγόρος καταγόμενος από μια περιοχή που έχει άμεση σχέση με τους εμπόρους ,είναι φυσικό να ανησυχεί για το "μέλλον" του και το "μέλλον" των κουμπάρων του, καθώς ο παχυλός μισθός του βουλευτή δεν αρκεί ,οι φουκαράδες με το μισό γαμμάριο κάνναβης είναι εύκολα θύματα βούτυρο στο ψωμί του. Γιατί όπως είπε και προχθές στον Πύργο την ώρα που αγόραζε εφημερίδες "την παλεύει" να είναι καλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μη μασατε..
    και οι συλληψεις-καταδικες
    ηταν προαποφασισμενες..
    ξεφορτωνονται τους λαικους λαδιαρηδες
    για να ξεθυμανει ο χαζοχαχολος...
    που του παιρνουν σιγα σιγα τα παντα..
    μεχρι να καταληξει μεταναστης..
    στη χωρα του η εξω..
    ζητω οι ιδιοκτητριες ταξεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εναλλακτικος20 Ιαν 2012, 11:35:00 π.μ.

    ΜΠΡΑΒΟ στον αρθρογράφο. Συμφωνώ απόλυτα. Να μου εξηγήσει όμως πώς κατόρθωσαν να αγκιστρωθούν στο 40% οι μαφιόζοι, αν δεν είχαν την αντίστοιχη ποσοστιαία συμβιβασμένη κοινωνία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαρθρωση γινετε οταν αυτοι μπουν φυλακη και δωσουν πληροφοριες για τους πολιτικους τους φιλους που τους στηριζουν χρονια τωρα. Οσο για το μαζι τα φαγαμε αποδεικνυεται μερα με τη μερα κυριοι.
    "Η φωτό τα λεει ολα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι εγκέφαλοι της μαφίας των εκβιαστών και οι διασυνδέσεις τους με το ΠΑΣΟΚ.
    Οι εγκέφαλοι της μαφίας των εκβιαστών.

    Μάρκος Καραμπέρης.
    Επιχειρηματίας – Α’ εγκληματική οργάνωση.
    ------------------------------------------
    Το όνομά του έγινε πανελλήνια γνωστό στις αποκαλύψεις που ακολούθησαν την υπόθεση Βατοπαιδίου. Είναι κουμπάρος και στενός συνεργάτης του Πάπιστα, η εταιρία του οποίου είχε αγοράσει από τη Μονή οικόπεδα-φιλέτα που είχαν ανταλλαχθεί με το ελληνικό κράτος. «Πρωταγωνιστεί» σε περίφημο video όπου συνομιλεί για τις περίεργες βατοπαιδινές υποθέσεις με το δικηγόρο του Εφραίμ, κ. Μιχάλη Κουκουβίνο. Η εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση δεν στάθηκε εμπόδιο στο να κατέβει υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με το συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου (ΛΑ.Ο.Σ.), αποσπώντας περισσότερους από 4.000 σταυρούς. Σύμφωνα με την Αστυνομία, επιλέγει τα θύματα
    τα οποία η οργάνωση δανείζει με τοκογλυφικά ωφελήματα και είτε ο ίδιος είτε δίνοντας εντολή σε άλλο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης φροντίζει να γίνει η επικοινωνία του υποψηφίου θύματος με την εγκληματική οργάνωση, με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της ανάγκης του και τη συνομολόγηση σχετικών δανείων με τοκογλυφικά ωφελήματα.

    Χρήστος Παπαχατζής.
    Διευθυντής επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης – Α’ οργάνωση.
    -------------------------------------------
    Γνωστός συνδικαλιστής της ΠΑΣΠ με πολύχρονη δράση. Ξεκίνησε με την κυβέρνηση του Αντρέα Παπανδρέου, αναδείχθηκε την εποχή του Σημίτη και επί Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε διευθυντής της Β’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης. Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φροντίζει να «τακτοποιήσει» το… φίλο του διορίζοντάς τον σε υψηλόβαθμη θέση στο ΣΔΟΕ.
    Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον προόριζε για διευθυντή Προσωπικού στο υπουργείο!
    Ο Χρήστος Παπαχατζής είχε δηλώσει μάρτυρας υπεράσπισης σε εφοριακό που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για χρηματισμό και πριν από μερικούς μήνες μίλησε σε ημερίδα για το φορολογικό, κάνοντας βαρυσήμαντες δηλώσεις κατά της διαφθοράς (!), χαρακτηρίζοντας «απόστημα τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Καραμπέρη και αφενός παρείχε ουσιώδεις πληροφορίες σχετικά με ανώνυμη καταγγελία που περιήλθε εν γνώσει του λόγω της ιδιότητάς του, αναφορικά με τελεσθέντα αδικήματα τοκογλυφίας και εκβίασης, και αφετέρου ανέστειλε τη διενέργεια έρευνας, κρατώντας στα συρτάρια του την καταγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργος Φερέτης.
    Πρώην διευθυντής ειδήσεων ΕΤ3 – Α’ οργάνωση.
    --------------------------------------------
    Ήταν το πρόσωπο και η φωνή της ΕΤ3. Χρόνια «μάχιμος» δημοσιογράφος, με πολλές ώρες ρεπορτάζ στο ενεργητικό του. Στο κάλεσμά του, στρατηγοί των σωμάτων ασφαλείας «βαρούσαν προσοχή». Εμφανιζόταν ως θρησκόληπτος και ισχυριζόταν πως είχε μεγάλες προσβάσεις στους χώρους της Εκκλησίας. Μάλιστα, παρουσιαζόταν και ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Το 2004 και μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., παύτηκε από τα καθήκοντά του. Επέστρεψε, ατύπως, επί Γιώργου Παπανδρέου. Λίγοι γνώριζαν το πάθος του για την πράσινη τσόχα και η Αστυνομία εκτιμά ότι εκεί ήρθε σε επαφή με τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εισέπραττε χρήματα κατ’ επανάληψη από θύμα, είτε αυτοπροσώπως είτε διαθέτοντας προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό, προς όφελος πάντα του Καραμπέρη.
    Επίσης, λόγω της ιδιότητάς του του ζητήθηκε από τον Καραμπέρη και παρείχε πληροφορίες σχετικά με την αυτοκτονία επιχειρηματία, θύματος του κυκλώματος.

    Δημήτρης Λαμπάκης.
    Επιχειρηματίας – Β’ οργάνωση.
    ----------------------------
    Ηταν πιο γνωστός στη νύχτα της Θεσσαλονίκης ως «Τάκης». Επιλέγει τα θύματα τα οποία η οργάνωση θα δανείζει με τοκογλυφικά ωφελήματα και, είτε ο ίδιος είτε δίνοντας εντολή σε άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, φροντίζει να τηρηθεί η συμφωνία που συνομολογήθηκε μεταξύ θύματος και εγκληματικής οργάνωσης, με απώτερο σκοπό να περιέλθουν τα τοκογλυφικά ωφελήματα στην οργάνωση.

    Γιώργος Πολυμέρης.
    Επιχειρηματίας – Γ’ οργάνωση.
    ------------------------------
    Η ομάδα του συγκροτήθηκε στα τέλη του 2009, όπως προκύπτει από κατάθεση επιχειρηματία – θύματος του κυκλώματος, που ζήτησε από τον Πολυμέρη να εισπράξει εκ μέρους του ποσό που του όφειλε άλλος επιχειρηματίας. Ωστόσο ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τον εξαπάτησε δίνοντάς του επιταγές, παρουσιάζοντάς τες ψευδώς ως προερχόμενες από τον επιχειρηματία, πλην όμως αυτές δεν είχαν αντίκρισμα διότι είτε ήταν ακάλυπτες είτε πλαστές. Είναι αυτός που επιλέγει τα θύματα τα οποία η οργάνωση θα δανείζει με τοκογλυφικά ωφελήματα και είναι το άτομο που, είτε ο ίδιος είτε δίνοντας εντολή σε άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, φροντίζει να τηρηθεί η συμφωνία που συνομολογήθηκε μεταξύ θύματος και εγκληματικής οργάνωσης, με απώτερο σκοπό να περιέλθουν τα τοκογλυφικά ωφελήματα στην οργάνωση. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις εξαπατά έτερα θύματα μέσω ακάλυπτων ή πλαστών επιταγών.

    Κωνσταντίνος και Νικόλαος Μελέτης.
    Δ’ οργάνωση.
    ------------
    Τα αδέλφια με την «πλούσια» δράση στο χώρο της νύχτας, με έδρα την Περαία και με καταθετικούς λογαριασμούς ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε ελβετικές τράπεζες. Ως δίδυμα είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους και μαζί με τον τρίτο αδελφό τους, Αλέξανδρο, κατηγορούνται ότι δάνειζαν με μηνιαίο τόκο που έφτανε ακόμη και το 80%.

    Μίλαν Τζούρντεβιτς.
    Πρώην ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ – Β’ οργάνωση.
    --------------------------------------
    Ο γνωστός ποδοσφαιριστής από τη Σερβία αγωνίστηκε για χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Δέθηκε με την ομάδα και τη Θεσσαλονίκη και παρέμεινε στην πόλη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ρόλος του στην εγκληματική οργάνωση ήταν ο εκφοβισμός παθόντων και η είσπραξη χρηματικών ποσών. Σε κάποιες περιπτώσεις επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους παθόντες, κατόπιν εντολής του Λαμπάκη, και τους θύμιζε τα χρέη τους, και σε άλλες περιπτώσεις μετέβαινε αυτοπροσώπως στους επαγγελματικούς τους χώρους.

    http://www.antinews.gr/2012/01/20/143656

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παραφραζω τη ρυση που λει ο λαος μας ο υπνος τρεφει τα μωρα κιο ηλιος τα μοσχαρια στο και ο υπνος τα μοσχαρια του παει γαντι.
    Ανεχομαστε τετοιυς τυπους
    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΗ
    Π.Κ.ΑΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποια εξάρθρωση μωρέ;

    αμα μπουν στη φυλακη 3 πρωθυπουργοί, 50 υπουργοι, 599 εισαγγελεις και εφοριακοι,

    τοτε να μιλατε για εξαθρωση.

    ΤΑ υπολοιπα ειναι προεκλογικες φουσκες των κομματων που θελουν να ξαναεκλεγουν,

    των βουλευτων,

    που η συμμορια της Σαλονικης εστελε στη βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ


    ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣΤΑ ΠΕΙΝΑΜΕ ΠΑΓΚΑΛΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΠΑΡΕΪΤΣΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ.

    Κάποτε είχα γράψει για τις παρείτσες που είχαν δημιουργηθεί ιδιαίτερα επί εποχής Σημίτη και σκοπό είχαν εκτός από τις κάθε ειδών λοβητούρες και αλληλοεξυπηρετήσεις, την στήριξη του καθεστώτος με κάθε τρόπο.
    Οι παρείτσες αυτές ήταν (και είναι ακόμα) ΟΜΩΝΥΜΕΣ και ΕΤΕΡΩΝΥΜΕΣ.
    Έβλεπες π.χ. παρείτσες καλλιτεχνών και δικηγόρων,τραπεζιτών και δημοσιογράφων,ασχολούμενων με τον αθλητισμό και πολιτικών.
    Επίσης δημιούργησαν και μεταξύ τους παρείτσες αποκλείοντας παντελώς όποιους ήταν αντίθετοι με τα συμφέροντα τους.
    Έτσι βλέπαμε εκδότες και τραγουδιστές να χλευάζουν τον Καραμανλή με γελάκια και υπονοούμενα,αθλητές και πολιτικούς να δοξάζουν τον ΤΡΙΣΜΈΓΙΣΤΟ ΣΗΜΙΤΗ, ταβερνιάρηδες και βιομηχάνους να αγκαλιάζονται στοργικά και να βρίζουν τους οπισθοδρομικούς δεξιούς.
    Θέλετε παραδείγματα για εσάς που έχετε ασθενή μνήμη ?

    - Ποιος ξεχνάει τα πάρε δώσε του προπονητή της ΝΤΟΠΑΣ Ιακώβου με τον Σγουρό και την προσπάθεια να τον κάνουν βουλευτή (τώρα βέβαια έγινε ταβερνιάρης).
    - Ποιος ξεχνάει τον Νταλάρα και όλους τους ΝΤΑΛΑΡΕΣ με τι πάθος εξ υμνούσε το ΠΑΣΟΚ και πάντοτε εύρισκε τρόπο να λοιδορεί την Ν.Δ.
    - Ποιος ξεχνάει τον εκδότη τον Κωστόπουλο αγκαλίτσα με τον Λαλιώτη να γελοιοποιεί ότι είχε σχέση με τη Ν.Δ.Ακόμα και τώρα από τη γελοία εκπομπή του στον ΑΝΤΕΝΝΑ επιτέθηκε στο Σαμαρά.
    - Ποιος ξεχνάει το παχύδερμο τον Θέμο, που αντί να βρίσκεται στη φυλακή,για τη βαλίτσα με τα μύρια κάνει ακόμα και τώρα κριτική στη Ν.Δ.
    - Ποιος ξεχνάει τους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ τους ΑΜΑΝ που μία χλευάζουν τον ΓΑΠ και δέκα τους Καραμανλή και Σαμαρά.
    - Ποιος ξεχνάει τον πρόεδρο του ΣΕΒ τον Δασκαλόπουλο και τον πόλεμο που έκανε στον Καραμανλή.

    Τα παραδείγματα είναι άπειρα.ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΑΡΕΙΤΣΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.
    Σκοπός τους ήταν ότι και αν βλέπαμε,ότι και αν ακούγαμε,με ότι και αν ασχολούμαστε να μας ΠΙΠΙΛΙΖΟΥΝ το μυαλό ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ και αυτοί ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ.
    Είχαν φτάσει σε σημείο να τσακώνονται και μεταξύ τους σαν να μας έλεγαν "ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ῾
    Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι την πενταετία 2004-9 έγιναν πολλές προσπάθειες από τον Καραμανλή να τις διαλύσει αυτές τις ΚΟΛΟΠΑΡΕΕΣ.
    Αυτό έγινε με το κόψιμο της ΜΑΣΑΣ που είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια.
    Εν μέρει είχε πετύχει και τα αποτελέσματα σε πολλές ΠΑΡΕΙΤΣΕΣ ήταν απτά.

    Τώρα από ότι φαίνεται αρχίζει σταδιακή διάλυση,με αλληλοσπαραγμούς, αλληλοκαρφώματα,
    με ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ,
    και βασικά γιατί κόπηκε η μάσα.
    Βλέπετε πρέπει τα ψίχουλα να μείνουν για τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ.
    Θα ακολουθήσουν και άλλες εξαρθρώσεις συμμοριών -παρεών και θα βλέπουμε ετερόκλιτους ΠΑΣΟΚΟΥΣ να συμμετέχουν σε αυτές.

    ΟΨΟΜΕΘΑ γιατί όπως έλεγε ο Δ. ΡΙΖΟΣ
    "΄Ολοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν είναι κλέφτες,αλλά συμπτωματικά όλοι κλέφτες είναι ΠΑΣΟΚΟΙ῾____________

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση