GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαστική απόφαση για αναστολή στις περικοπές μισθών στη ΛΑΡΚΟ...

Το πρώτο ρήγμα στη μείωση μισθών που επιβάλλει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που αφορά στις εταιρείες του δημοσίου που μεταφέρθηκαν στο...

Το πρώτο ρήγμα στη μείωση μισθών που επιβάλλει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που αφορά στις εταιρείες του δημοσίου που μεταφέρθηκαν στο Ταμείο Αποκρατικοποίησης, προκαλεί η απόφαση δικαστηρίου της Λαμίας. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, ζητώντας τη...
λήψη ασφαλιστικών μέτρων, πέτυχαν χθες να πάρουν προσωρινή διαταγή μέχρις ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, η συζήτηση των οποίων έχει προσδιοριστεί για τις 16 Φεβρουαρίου 2012.
Σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έχει τεθεί σε εφαρμογή από 16 Δεκεμβρίου του 2011 η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, αλλά και οι υπόλοιπες διοικήσεις των εταιρειών που οι μετοχές τους έχουν μεταφερθεί στο Ταμείο Αποκρατικοποίησης οφείλουν να προχωρήσουν σε μείωση των μισθών κατά 25%, αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου του 2011, ενώ οι μειώσεις να επεκταθούν και το 2013 φτάνοντας συνολικά το 35%. Πριν λίγα εικοσιτετράωρα, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ ανακοίνωσε οριζόντια περικοπή μισθών σε όλους τους εργαζόμενους κατά 25%, από 1η Νοεμβρίου του 2011, γεγονός που συνάντησε την αντίδραση των εργαζομένων.
Ήδη, το σωματείο των εργαζομένων κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία ζητά να μην εφαρμοστεί η οριζόντια περικοπή κατά 25% όπως προβλέπει η νομοθεσία, καθώς μειώνεται δραματικά ο μισθός.
«Η μείωση των μισθών κατά 25% με οριζόντιες περικοπές στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, προκαλούν τεράστια βλάβη και θέτουν ζήτημα επιβίωσης των εργαζομένων» υπογραμμίζει ο δικηγόρος του Σωματείου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, Στάθης Παπαευθυμίου, που κατέθεσε την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων.
«Υπάρχουν και σήμερα σύγχρονοι Τερτσέτηδες και Πολυζωίδηδες. Η δικαιοσύνη είναι το μοναδικό από τα στηρίγματα που απέμειναν στον εργάτη» υπογραμμίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Σπύρος Γκριτζάπης, μετά από αυτή την εξέλιξη που είναι η πρώτη που καταγράφεται σε παρόμοιο επίπεδο σε όλη τη χώρα μετά την εφαρμογή του νομοθετικού διατάγματος.
Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, τονίζουν πως υπάρχει δυνατότητα μείωσης του μισθολογικού κόστους χωρίς να αγγίξουν τους μισθούς. Προτείνουν τη μείωση των υπερωριών στις πλέον απαραίτητες και αναγκαίες» ώστε να σταματήσουν τα πρόστιμα της Επιθεώρησης Εργασίας» όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, ενώ παράλληλα προσθέτουν ότι, μπορεί να μειωθεί το κόστος με κατάργηση των αυτοκινήτων και περικοπές στην κατανάλωση καυσίμων, καρτών και κινητών τηλεφώνων των διευθυντικών στελεχών. Εκτιμούν, ακόμη, ότι μπορεί να μειωθεί το μισθολογικό κόστος αν ζητηθεί από την διοίκηση της εταιρείας να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης τα υπερήλικα στελέχη που, όπως σημειώνουν, παραμένουν ακόμη στην ενεργό δράση.
«Είναι τραγικό να προχωρούν σε τέτοιες αποφάσεις και να κόβουν τον πενιχρό μισθό από ένα μελλοθάνατο που φεύγει από το σπίτι του και δεν ξέρει αν θα ξαναγυρίσει» υπογραμμίζει ο κ. Γκριτζάπης, σημειώνοντας ακόμη πως «με τέτοιες κινήσεις απαξιώνεται η παραγωγή στο εργοστάσιο, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει μπει σε μια σειρά».

1 σχόλιο

  1. ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ.
    Ο τόπος μας είναι καταδικασμένος να χρησιμοποιείτε από τον καθένα που θέλει να τα αρπάξει. Δεν υπάρχουν άμυνες, δεν βρίσκονται οι κατάλληλοι να καταδείξουν που το πάνε τα αρπακτικά έτσι ώστε να σταματήσουν ότι πρόστυχο πάει να στηθεί. Λαός λεηλατημένος από κλέφτες και αντί να απαιτήσουμε να γυρίσουν τα κλεμμένα να προσδοκούν κάποιοι να τους πετάξουν κανά κόκαλο ή ακόμα χειρότερα να μην χαμπαριάζουν τι τους γίνετε.
    Τελευταία γίνονται παζάρια για τις ιαματικές πηγές μεταξύ υπουργείου και τοπικών Δήμων. Άκουσα από το τοπικό κανάλι το ΣΤΑΡ Λαμίας ότι καλό θα είναι τα «ψωρονέρια» να δοθεί η εκμετάλλευση τους στον Δήμο. Αυτά τα ιαματικά λουτρά λειτουργούν για δεκαετίες έτσι που μια πόλη και όχι μόνον εξυπηρετείτε και όποιος έχει πρόβλημα να βρίσκει ίαση στα νερά αυτά. Έχω οστεοαρθρίτιδα, δεν μου κάνουν τίποτα τα αντιφλεγμονώδη και κάνοντας 30 με 40 μπάνια κάθε χρόνο λυτρώθηκα, πιστεύω δεν είμαι ο μόνος. Είναι τρείς γούρνες με το νερό που αναβλύζει. Στην μεγάλη έχει βάλει σκέπαστρο ο τότε κοινοτάρχης της Δαμάστας όταν βρέχει να το αντιμετωπίζει ο κόσμος. Όποιος θέλει διευκολύνεται χωρίς να πληρώσει μία. Ρε χαϊβάνια όσοι στηρίζετε την εκμετάλλευση τους θυμηθείτε τι πληρώνουν για να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα όσοι έχουν την ατυχία και πάνε στις Πλαζ.
    Ο δήμος Λαμιέων έκανε την αναβάθμιση των πεζοδρομίων στην πόλη μας, δόθηκαν ένα μπαούλο λεφτά και παρέλαβε ένα έργο για κλάματα. Οι πλάκες που μπήκαν, με ψεύτικα υλικά είναι ξεκόλλητες και το καλοκαίρι από τα νερά που τρέχουν ποτίζοντας τις γλάστρες ή ρίχνωντας νερό αυτοι που γειτνιάζουν, το νερό λιμνάζει κάτω από τις ξεκόλλητες πλάκες και πατώντας της εκτοξεύετε και σου λερώνει το παντελόνι ή όπου σε πιάσει. Ο Δήμος τα παίρνει από το κάθε μετρητή νερού 60 ή 70 ευρώ ανά δίμηνο και σχεδόν τα μισά από τον λογαριασμό της ΔΕΗ . Είμαστε καμιά 80.000 χιλιάδες δημότες κάντε την σούμα, λίγα παίρνει ; Άσε που η βόρεια πόλη έχει μόνο δύο κεντρικούς δρόμους και τον έναν τον πεζοδρόμησε και δόθηκε στις καφετέριες και γίνετε το μπάχαλο με πάρα πολλά αυτοκίνητα να μποτιλιάρονται κάθε τόσο. Να πάρει και άλλα, ως πόσα ακόμα ;
    Μην κάνετε όπως το άλλο τοπικό κανάλι που δίνει τον λόγο σ΄έναν καραγκιόζη που έχει νομίζω δική του εφημεριδα και έλεγε ο βλάκας για το πανεπιστήμιο να μην φύγει από την πολη ……. με τίποτα. Ρε βλάκα να καταδικασθούν οι φοιτητές ηλίθιε παίρνοντας ένα υποβαθμισμένο πτυχίο μιας και δεν έχει ούτε τους απαιτούμενους καθηγητές η σχολή. Η διαμαρτία σου βλάκα να είναι στους τοπικούς φορείς ώστε να μεριμνήσουν να καταξιωθεί το πανεπιστήμιο βλάκα για να το δηλώνουν ηλίθιε και νέοι φοιτητές γιατί όπως πάει ……. . Και όχι ηλίθιε να μην μείνουν ξενοίκιαστα τα διαμερίσματα και τα φαγάδικα θα στερηθούν πελάτες, βλάκα, μισόχαζε.
    Σοβαρευτείτε εάν το μπορείτε ή αλλάξτε επάγγελμα. Δεν είναι δημοσιογραφία αυτή να λέτε το μαύρο άσπρο.
    Τα ψωρονέρια λειτουργούν , έχουν την ανάγκη από κάποια πρόσθετα έργα διότι χωρίς αυτά οι λουόμενοι δεν εξυπηρετούνται ; Ε ! όχι βέβαια, λειτουργούν για δεκαετίες έτσι.
    Ερωτώ εάν είσαι άνεργος και όχι μόνο θα μπορέσεις να πληρώσεις τα 10 ή 20 ευρώ που θα σου ζητηθούν κάποτε και πρέπει να κάνεις 20 με 40 μπάνια ; Δέστε τι γίνετε στην θάλασσα πόσα πληρώνουν χαϊβάνια. Λογικευτείτε δεν μας απέμεινε φράγκο και μπορεί να τα χρειασθείτε και εσείς χαϊβάνια κάποτε και γιατί όχι να βρεθείτε και εσείς άνεργοι , τι θα κάνετε τότε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση