GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Δούρειος ίππος" εντός της Εκκλησίας;...

Από το http://www.romfea.gr/ Έντονη είναι η φημολογία πως δύο συγκεκριμένοι Aρχιερείς από το απόγευμα της Παρασκευής ζητούν να υπογραφεί κε...

Έντονη είναι η φημολογία πως δύο συγκεκριμένοι Aρχιερείς από το απόγευμα της Παρασκευής ζητούν να υπογραφεί κείμενο από άλλα μέλη της ιεραρχίας, στο οποίο αμφισβητείται η πρόσφατη απόφαση της ΔΙΣ να στηρίξει τον ηγούμενο Εφραίμ!
Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν πως...
 οι δύο συγκεκριμένοι Μητροπολίτες, στη λογική του... Δούρειου Ίππου, κάνουν τηλεφωνικές επαφές στα μέλη της Ιεραρχίας που θα ήταν «πρόθυμα» να αμφισβητήσουν τις αποφάσεις της ΔΙΣ και να "αλώσουν" την ενότητα της Εκκλησίας.
Επιχειρούν να δουν τις προθέσεις τους και να τους πείσουν, λέγοντας πως η τελευταία απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τον ηγούμενο Εφραίμ δεν αντιπροσωπεύει τη βούληση της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά επτά – οκτώ ιεραρχών που έτυχε να είναι μέλη της φετινής ΔΙΣ.
Πολλοί είναι οι Μητροπολίτες που αρνούνται να υπογράψουν ή να συναινέσουν σε μία δημόσια αποδοκιμασία των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου, αφού, λένε, αυτό "θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην καθιέρωση μίας άτυπης δεύτερης ΔΙΣ μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας".
Δεν μπορεί, έλεγε μητροπολίτης, κάθε φορά που δεν αρέσει σε δύο τρεις αρχιερείς μία απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αμφισβητειται το ανώτατο συλλογικό όργανο της Εκκλησίας.
Όπως έλεγε Μητροπολίτης που δεν κατατάσσεται στους υποστηρικτές του ηγουμένου: "Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους η απόφαση της ΔΙΣ. Όμως υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες μέσα στην Εκκλησία για να εκφράσει αν επιθυμεί ένας ιεράρχης την διαφωνία του σε αυτές."
"Όλα τα υπόλοιπα είναι διχαστικές και διασπαστικές κινήσεις που βλάπτουν την ενότητα και τη Συνοδικότητα της Εκκλησίας. Και είναι το μόνο που δεν έχει ανάγκη την παρούσα χρονική στιγμή η Εκκλησία", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Τέλος Μητροπολίτης ακριτίκης επαρχίας, σχολιάζοντας στη Romfea.gr, την εν λόγω κίνηση τόνισε: "Μου τηλεφώνησαν και εμένα, αλλά αρνήθηκα κατηγορηματικά! Θα συνιστούσα στους Άγιους αδελφούς να ασχοληθούν με τα προβλήματα των Μητροπόλεων τους και όχι με τις μελλοντικές τους επιδιώξεις...".

2 σχόλια

  1. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟΥΤΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ; ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιστορία της Εκκλησίας από την ίδρυσή της περιέχει Συνόδους που είχαν θεσπίσει φοβερά πράγματα που, αν δεν ανατρέπονταν από άλλες, σήμερα δε θα είχαμε τόσο λίγες αποφάσεις που είναι απαράδεκτα παράλογες που έγιναν και δόγματα, τα οποία δεν στέκονται και βλάπτουν την ουσία της Εκκλησίας. Γιατί να μην αμφισβητηθεί σήμερα και το σοβαρότατο αυτο ολίσθημα που εκθέτει την Εκκλησία ανεπανόρθωτα;


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση