GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κάλλιο πέντε και στο χέρι…»

Της Εβελίνας Καραγιαννοπούλου Σε μια χώρα που ο «εκλεκτός» -μα όχι εκλεγμένος- πρωθυπουργός της υποστηρίζει πως η λύση στη μάστιγα της ανε...

Της Εβελίνας Καραγιαννοπούλου

Σε μια χώρα που ο «εκλεκτός» -μα όχι εκλεγμένος- πρωθυπουργός της υποστηρίζει πως η λύση στη μάστιγα της ανεργίας είναι οι χαμηλότερες αποδοχές, οι πολίτες παρακολουθούν ξενερωμένοι το φινάλε της «Ζωής της Άλλης»

«Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές με την συμφωνία και των δυο πλευρών, αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι», δήλωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. Με την πρώτη ανάγνωση, μπορεί και να συμφωνήσεις. Ειδικά αν την ώρα που το διαβάζεις απολαμβάνεις το κοκτέιλ σου στο roof garden της Μεγάλης Βρετανίας. Και κυρίως, αν η βαλίτσα δίπλα στην καρέκλα σου περιέχει δεσμίδες χαρτονομισμάτων, ικανές να σου εξασφαλίσουν εισιτήριο άνευ επιστροφής στη γη της επαγγελίας. Αν δεν ανήκεις σε...
μια από τις άνωθεν κατηγορίες, σαν να σε βλέπω μπροστά μου να χαιρετάς τον εν λόγω κύριο με ανοιχτή παλάμη και την πιο διάσημη ελληνική λέξη στο στόμα. Αν δεν ανήκεις σε μια από τις άνωθεν κατηγορίες, με την πρώτη κιόλας ανάγνωση έχεις βουτήξει στην πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων της οικογένεια Καλλιφατίδη με μια κοτρώνα δεμένη στο λαιμό. Κι αν ακόμα δεν κατάλαβες, οφείλω να σε ενημερώσω πως ο εθνικός μας οικονομολόγος σου κουνάει επιδεικτικά το δάκτυλο, σου λέει «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» και στη μέση εσύ, η γυναίκα σου, ο γείτονάς σου και όλοι οι εναπομείναντες υποψήφιοι άνεργοι. Στεκόμαστε στο χείλος του απόκρημνου φόβου ότι αύριο είναι η τελευταία μας μέρα στη δουλειά ,ενώ πίσω μας απλώνεται το ρέμα που κατρακυλά ο κατώτερος μισθός. Και κάπως έτσι, καταλήγεις εσύ ο ίδιος να υποτιμάς τον ιδρώτα σου, όντας υποβιβασμένος από το κράτος και την κοινωνία στην οποία προσφέρεις. Και κάπως έτσι το επιστέγασμα των κόπων σου, είναι η μείωση όχι του μισθού σου, αλλά του βιοτικού σου επιπέδου, του συναισθηματικού σου κόσμου, της ίδιας σου της ύπαρξης. Όμως εσύ βουλιάζεις όλο και πιο βαθιά στον ξεχαρβαλωμένο σου καναπέ, απλώνεις τα κουρασμένα πόδια σου στο τραπεζάκι και πατάς με μανία το κουμπί του τηλεκοντρόλ…
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Άρθρο" την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2011. 

4 σχόλια

  1. Η ΕΛΑΣ ΕΡΕΥΝΑ ΤΡΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

    ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

    Την σχέση του κυκλώματος των συλληφθέντων με τρεις αυτοκτονίες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης για οικονομικούς λόγους ερευνά σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, η ΕΛ.ΑΣ.

    Πρόκειται για τον Ε. Φιλιππίδη που βρέθηκε κρεμασμένος στο εξοχικό του στην Πιερία, για τον ιδιοκτήτη του...εστιατορίου "7 Θάλασσες" Λ. Μαργιόλα που πήδηξε από τον 5ο όροφο και ενός ακόμα γνωστού επιχειρηματία της πόλης που βρέθηκε πρόσφατα κρεμασμένος στο σπίτι του στο Πανόραμα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ συνδέει τις αυτοκτονίες με κυκλώματα τοκογλύφων.
    Θα επανέλθουμε...
    -------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Καθαρό χέρι με τον Καραμπέρη"

    Όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ΛΑΟΣ, υποσχόταν εκπλήξεις στην επιλογή των αντιπεριφερειαρχών, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η μεγαλύτερη από αυτές θα αφορούσε το πρόσωπο του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, τον οποίο παρουσίασε επισήμως στη Βέροια, όπως φαίνεται και στην αποκαλυπτική......
    φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

    Στις δηλώσεις του μάλιστα ο τότε Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος έχοντας δίπλα του τον Μάρκο Καραμπέρη [σημερινό κατηγορούμενο] τόνιζε «Καθαρά χέρια,.
    Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το "βρώμικο" στέλεχος του ΣΔΟΕ

    Προσωπική επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι και ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαχατζή. Γνωστός "πασοκτζής" με χρόνια διαδρομή στο κόμμα, είναι εύλογο η σύλληψή του να δημιουργεί περίεργους συνειρμούς για το άλλο σκάνδαλο, αυτό του Καπελέρη και την περίεργη στάση του Βενιζέλου.

    Ο Χρήστος Παπαχατζής, γνωστός συνδικαλιστής, επικεφαλής της ΠΑΣΚ εφοριακών από το 1995 έως και την εποχή Σημίτη και από τα τοπικά μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Βόρειο Ελλάδα. Τοποθετήθηκε στην νευραλγική αυτή θέση, όλως τυχαίως. Ήταν τόσο... τυχαία η επιλογή του, που συνέπεσε, όπως λένε εφοριακοί, μετά την ανάληψη καθηκόντων υπουργού Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο!

    Μάλιστα, είχε διαδραματίσει κι έναν περίεργο ρόλο, όπως ανακαλύψαμε σε δημοσίευμα του 1995, στην εφημερίδα Μακεδονία.
    Ο Χρήστος Παπαχατζής είχε πρωταγωνιστήσει πριν από χρόνια σε μία χαρακτηριστική για την πολιτική του στάση αλλά και το ηθικό του διαμέτρημα υπόθεση σύλληψης ενός εφοριακού.

    Ο εφοριακός είχε συλληφθεί με σημαδεμένα χαρτονομίσματα αφού είχε προηγηθεί επί μακρόν εντοπισμός και παρακολούθηση του υπόπτου εφοριακού και ενδελεχής προετοιμασία των διωκτικών και εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιτευχθεί η σύλληψή του επ’ αυτοφώρω.
    Κατά την σύλληψη του εφοριακού εμφανίστηκε ένα άτομο το οποίο συστήθηκε ως «συνδικαλιστής» και δήλωσε πως θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης υπέρ του συλληφθέντος με σημαδεμένα χαρτονομίσματα εφοριακού.

    Ο εισαγγελέας ο οποίος ήταν παρών, έκπληκτος μπροστά στην θρασύτατη στάση του συνδικαλιστή κατά τη σύλληψη, του εξήγησε πως είναι μάταια η οποιαδήποτε εμπλοκή του λόγω των αποδεικτικών στοιχείων που είχαν οι Αρχές στην διάθεσή τους αλλά και ότι η υπόθεση είναι τόσο εξωφθάλμως ανήθικη, ώστε να προκαλεί εντύπωση η εμμονή του να αναμιχθεί. Ο «συνδικαλιστής» ήταν βεβαίως ο Χρήστος Παπαχατζής, όστις μετά από χρόνια «προήχθη» κατ’ επιλογή του υπουργού Οικονομικών σε Διευθυντή Επιχειρήσεων Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ -ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ- ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΟΥΣΤ ΜΕΙΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ ΡΕ- ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ..ΟΥΤΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΔΕ ΣΑΣ ΣΩΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση