GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ώρα της αλήθειας για τον Λαυρεντιάδη...

Από το   http://www.zougla.gr/ Το «ναυάγιο» στη συμφωνία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τη νέα Proton Bank για την επιστροφή των δανείων σηματο...


Από το  http://www.zougla.gr/
Το «ναυάγιο» στη συμφωνία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τη νέα Proton Bank για την επιστροφή των δανείων σηματοδοτεί και νέες δικαστικές περιπέτειες τον επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική έρευνα για την υπόθεση αναμένεται να κλείσει τις προσεχείς ημέρες με τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση να συντάσσει πόρισμα ζητώντας...
 πιθανότατα την άσκηση κακουργηματικών διώξεων.
Το πρωί της Δευτέρας προσήλθαν στον εισαγγελέα οι συνήγοροι του επιχειρηματία προκειμένου να λάβουν και νέα προθεσμία, ενώ ήδη είχαν πάρει σειρά προθεσμιών όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι ωστόσο που δεν έγινε δεκτό.
Είχε προηγηθεί η αδιέξοδη διαπραγμάτευση του κ. Λαυρεντιάδη με την τράπεζα που έληξε χωρίς συμφωνία για την επιστροφή των δανείων ύψους περίπου 393 εκατομμυρίων ευρώ που ελήφθησαν από εταιρίες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία την εποχή που ο ίδιος ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας και χαρακτηρίζονται ως «επισφαλή». Όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της τράπεζας η οποία απέρριψε την προσφορά του επιχειρηματία, η διαφωνία αφορούσε τον τρόπο και το χρόνο καταβολής και όχι το ύψος του ποσού που θα επιστραφεί, το οποίο δεν αμφισβητεί πλευρά Λαυρεντιάδη.
Έτσι, μετά και τη μη εμφάνιση του επιχειρηματία ενώπιον του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ώστε να δώσει εξηγήσεις, ο φάκελος της δικογραφίας αναμένεται να κλείσει. Τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας θα συντάξει το πολυσέλιδο πόρισμα του, χωρίς να έχει δώσει τελικά εξηγήσεις ο επιχειρηματίας.
Το συνολικό ποσό των δανείων (σε παλιά και νέα Proton) υπολογίζεται ότι φτάνει τα 700 εκατ. ευρώ ενώ ήδη ο κ. Λαυρεντιάδης έχει επιστρέψει στην τράπεζα 51 εκατ. ευρώ. Σε βάρος του, έχουν κατατεθεί μηνύσεις τόσο από την παλιά όσο και από τη νέα Proton Bank οι οποίες θα παραστούν ως πολιτική αγωγή στην εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας.

7 σχόλια

  1. Ο δρ – (Λούα –Λούα )ως αρέσκεται να τον αποκαλούν- Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, τέως συνομιλητής του Μπαράκ Ομπάμα, βασικός χρηματοδότης της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2009, φιλος και συνεργάτης με το Μπακογιαννείκο , αγοραστής της τραπέζης Ωμέγα του Μπακατσελου , μαικήνας της τέχνης, πάτρωνας των ξεπουλημένων ΜΜΕ, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού μεταξύ Ζυρίχης και Λονδίνου, τους τελευταίους μήνες βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της...Ελληνικής Δικαιοσύνης .

    Από τα ψηλά στα χαμηλά.


    Την εποχή της μεγάλης του δόξας ο κ. Λαυρεντιάδης είτε προσωπικά είτε μέσω εταιρειών στις οποίες συμμετείχε ο στενός του συνεργάτης Πέτρος Κυριακίδης είχε εξαπλωθεί σε ένα πλέγμα ΜΜΕ με εξαγορές -συνήθως προβληματικών και ζημιογόνων- μέσων, ενώ συζητήθηκε πολύ το ενδεχόμενο αγοράς του Ολυμπιακού αφού προηγουμένως είχε αγοραστεί το 50% της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το στάδιο Καραϊσκάκη από τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη.

    Η σημαντικότερη κίνησή του στο χώρο των ΜΜΕ ήταν η εξαγορά σημαντικού ποσοστού της εταιρείας Πήγασος από την οικογένεια Μπόμπολα, μέσω της οποίας ο επιχειρηματίας ήθελε να αποκτήσει και πρόσβαση στο Mega.

    Από εκεί και πέρα συζητήθηκε πολύ η προσπάθεια επιθετικής εξαγοράς της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" που αντιμετωπίστηκε σθεναρά από την κυρία Μάνια Τεγοπούλου.
    Στο κύκλο των ευρύτερων συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια με τον ένα ή άλλο τρόπο η αγγλόφωνη εφημερίδα Athens News και το περιοδικό Free από τον όμιλο Λαμπράκη. Οι εφημερίδες Espresso και Ισοτιμία καθώς και μια σειρά περιοδικών από τον όμιλο Βαρδινογιάννη, ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash και το κανάλι TV Magic από τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη, το 49% της εφημερίδας Veto, η εφημερίδα Σφήνα, το κανάλι 10 από τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα, μειοψηφικό πακέτο του Σκάι, κ.λπ.
    Τους τελευταίους μήνες όμως άρχισε η... υποχώρηση.

    Σήμερα, αρκετούς μήνες μετά, ενώ η συμπαθής φυσιογνωμία του κ. Λαυρεντιάδη λείπει από τα δεκάδες gala στα οποία συμμετείχε κάθε εβδομάδα, κανείς δεν γνωρίζει αν ισχύει, για τον ίδιο, η απάντηση «όριό μου είναι... ο ουρανός» που είχε δώσει σε κάποιον ο οποίος τον είχε ρωτήσει έως που θα φτάσει.

    Το σίγουρο είναι ότι το “αρχιλαμόγιο” , ο Κορυδαλλός δεν το χωράει, όσο και αν η δικαιοσύνη τον ακουμπάει,αφου ο Βενιζέλος και το άθλιο πολιτικό κατεστημένο τον βοηθάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο κουβελης δεν πηρε τιποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στενοι συνεργαται της κ.μπακογιαννη
    ησαν τα πρωτοπαληκαρα του λαβρεντιαδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κουβελη ο ζουγκλας σε καλυπτει..
    τωρα εξηγειται η μεταγραφη οικονομου,τακτικου πελατη στην τηλεοραση του ζουγκλα..
    κουβελης η τελευταια ελπιδα του πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ(30 Ιαν 2012 8:28:00 μμ

    H ΕΛΛΑΔΑ( τα τελευταια εικοσι χρονια) ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΤΗΣ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΙΑΣ

    Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ,Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΑΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.

    ΤΗΝ ΝΤΟΡΟΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ ,ΤΗΝ ΔΡΑΚΟΥΛΟ- ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!

    Η ΝΤΟΡΑ ,ΤΟ ΣΟΙ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΦΕΡΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ.

    Η ΝΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΕΛΙΣΣΑ, ΠΟΥ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ,ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΔΩΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10.46..

    αυτο λεει και ο 8.28..
    αλλα ακομα οι δημοσιογραφοι δεν μιλανε,αν και ξερουνε..
    οι εισαγγελεις ψαχνουν,αλλα σε αυτη τη μαφια δυσκολα ανοιγουν στοματα..
    πολιτικη-δημοσιογραφικη
    πρεπει να ειναι η λυση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΣΣΣΣΣ...Ο ΛΙΓΕΡΟΣ... Ξαναβρήκε αυτό που ήθελε πάντα ...

    Σημειώστε την είδηση :

    «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ.Α. Παπανδρέου , θα μεταβεί αύριο στο Ισραήλ προκειμένου να μιλήσει στο 12ο ετήσιο πολιτικό και οικονομικό Φόρουμ Herzilya Conference».

    O κ. Παπανδρέου Σήμερα γύρισε από τις Βρυξέλλες όπου είχε μεταβεί μόλις γύρισε από την Κόστα Ρίκα !!!

    Ειλικρινά , όπως και αν το δεί κανείς είναι ξεκάθαρο το τι κάνει τον Γ.Α.Π πραγματικά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ :

    Να περιφέρεται σε διάφορες χώρες του κόσμου , μένοντας σε ωραία ξενοδοχεία , κάνοντας ομιλίες για θεωρίες περί του σοσιαλισμού και αυξάνοντας τις προσωπικές γνωριμίες του !!!

    ΠΟΙΟΣ άνθρωπος δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο για τον εαυτό του ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση