GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ, κ. ΠΡΟΕΔΡΕ...

Από τον Θέμη Δημητρακόπουλο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Πόλεμος στον Παπαδήμο; Κι εμείς που νομίζαμε ότι ο π...

Από τον Θέμη Δημητρακόπουλο
μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Πόλεμος στον Παπαδήμο; Κι εμείς που νομίζαμε ότι ο πόλεμος γίνεται απέναντι στην κοινωνία, με θύματα κιόλας εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους και ημιαπασχολούμενους, "παράπλευρες" απώλειες δεκάδες συμπολίτες μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας άλλο τα οικονομικά τους αδιέξοδα, συνανθρώπους μας που χάνουνε βοηθήματα, επιδόματα, συντάξεις, σπί...τια, αξιοπ...ρέπεια – και δεν...
έχει τελειωμό ο κατάλογος του ζόφου και της ντροπής...
Κι εσείς, κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, αυτό βρήκατε να πείτε, για πρωτοχρονιάτικο μήνυμα: γίνεται πόλεμος στον Παπαδήμο...
Προφανώς, ελπίζω, θα εννοείτε τον βρόμικο πόλεμο των 3 κομμάτων που τον "στηρίζουν", σε αυτή τη δοτή και ελαφρώς μη νομιμοποιημένη κυβέρνηση... Που κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσουν πολιτικούς πόντους, και χρόνο παραμονής στην εξουσία, για το κομματικό τους συμφέρον – και διόλου ή ελάχιστα για το "συμφέρον του τόπου", της χώρας, όπως κόπτονται στα "παράθυρα" της τηλεοπτικής μας Δημοκρατίας...
Γιατί αν εννοείτε πόλεμο τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τον ασίγαστο αγώνα των διάφορων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται αφόρητα και άδικα από τη μονόπλευρη αφαίμαξη πόρων και αξιοπρέπειας, τη δίκαιη κριτική των κομμάτων της Αριστεράς, την απόγνωση του κόσμου που δεν θ' αργήσει να μετατραπεί σε ασυγκράτητη οργή και να συμπαρασύρει το σαθρό και το φθαρμένο, τότε μάλλον σε λάθος αποδέκτες απευθύνεστε!
Κύριε Πρόεδρε, αφουγκραστείτε, όσο είναι καιρός, τη φωνή της αιμάσσουσας κοινωνίας, τη φωνή των Ελλήνων και των Ελληνίδων, κι ας αφήσουμε τις υπεκφυγές για τη μελλοντική δικαιολόγηση της επερχόμενης αποτυχίας, της σχεδόν αναπόφευκτης πια κατάρρευσης – κατάρρευσης που υπαίτιό της είναι, πέρα απο κάθε αντίρρηση και αμφιβολία, το –δυστυχώς ακόμη παρόν και επιζών– πολιτικό σύστημα, μέλος του οποίου κι εσείς υπήρξατε. Αν επιθυμείτε, να είστε πρόεδρος όλου του λαού, ίσως θα ήταν πιο σοφό να μην εκτίθεστε με δηλώσεις που καταδεικνύουν, αν μη τι άλλο, μια προβληματική αντίληψη περί πολιτικού παιγνίου εν Ελλάδι, αρχές του δυσοίωνου, δίσεκτου 2012...
Εμείς, όσοι και όσες συμφωνούμε πάνω-κάτω στα παραπάνω, περιμένουμε από τον Πρόεδρο της χωλής και παραπαίουσας, έστω, Δημοκρατίας μας, να σταθεί στο πλευρό όλων μας ανεξαιρέτως. Και στον βρόμικο και άδικο πόλεμο που έχει εξαπολυθεί ενάντιά μας, να σταθεί συμπαραστάτης μας και αρωγός μας!
Τότε, θα έχουμε τον άξιο και υπεράνω Πρόεδρο, αυτόν που θέλουμε ειλικρινά να βλέπουμε στο πρόσωπό σας!...
Καλή χρονιά, κ. Πρόεδρε, αν και πόσο ανέφιικτη και αυτοσαρκαστική μοιάζει σήμερα αυτή η ευχή...

18 σχόλια

  1. ρε ψευταραδες κουβεληδες
    δωστε πισω τα λεφτα του λαβρεντιαδη..
    η τελευταια εφεδρεια του πασοκ..
    οπως και παπατζης πριν το 81
    δηλωνουν δυνατα
    και σε καθε ευκαιρια
    οτι ΔΕΝ ειναι κουκουεδες..
    τακους πρεσβεια;
    τακουτε πασοκολαμογια;
    ΔΕΝ ειναι κουκουεδες..
    θα μπαινανε και στη συγκυβερνηση
    αλλα θα επεφταν οι μασκες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η τελευταια εφεδρεια του πασοκ..


    κολλημα κιαυτο που εχουν..
    ηταν και με το σημιτη ετσι..
    αβυσσος η ψυχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τραβατε στο πασοκ να τελειωνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο γέρος είναι ξεμωραμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο κωλόγερος...
    Αφού ανοίγεις το βόθρο σου, αντί να λες μαλακίες, δεν μας λες πόσες φορές οι πρασινορουφιάνοι παραβίασαν βασικές αρχές του συντάγματος πέρυσι;
    Αλλά εσύ δεν κατάλαβες τίποτα, ήσουν απασχολημένος με το να μετράς 273.000 €...
    Και βέβαια μας έκανες έκπτωση 10% στις 90.000 € μεγαλόψυχε ηγέτη...
    Στην κρεμάλα θα πας και εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς των 3 κομμάτων σοβαρευτειτε γιατι θα σας παρατήσω και θα αποσυρθώ!

    Καρατσαφερης έφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παπούλια δεν σου απέμεινε τσίπα ντροπής, λυπάμαι για την πάρτι σου!!! Βέβαια δεν μας ξάφνιασες που μαθεύτηκε ότι αρπάζεις 360.000 ευρώ ρε πρόστυχε και μια Αμερική δίνει στον Ομπάμα 280.000 ευρώ, πια η ΑΜΕΡΙΚΗ σε έναν που είναι μυαλό και εσυ τα παίρνεις από μια χωρα χρεωκοπημένη τα αρπάζεις και δεν κάνεις τίποτα, μόνον γλάστρα είσαι. Σε μια εποχή που έχουν πιεί το αίμα του λαού για να βουλόσουν τις τρύπες και σε αφήνει αδιάφορο και βέβαια λεφτά είναι αυτά δεν είναι ακόμα μούντζες και αυγά ρε ξευτιλισμένε που τα κονόμησες ανάξιε. Εσύ είσαι που έδωσες στον παπά ανδρέα δανεικά να φτιάξει το κολό σπιτο για το κορίτσι το τίμιο την μιμή την παιχνιδιάρα που τα έριξε στον πρωθυπουργό, μα ποιόν πρωθυπουργό και τσίμπησε ο εφυής. Σε ποιον στο παπά ανδρέα που με τα πακέτα Ντελόρ και επόμενο ήταν να δει την αρπαχτεί του ανθρώπου του στο τιμόνι της ΔΕΗ, που άρπαξε 500.000.000 δραχμούλες κατ΄άλλα και το δικαιολόγησε ότι έκανε ένα «δωράκι στον εαυτό του» ο διορισμένος του, που δεν του τράβηξε το αυτί και να τον στήλη στον εισαγγελέα, μα είπα τα είδε απαξιωτικά γιατι πήρε τα πακέτα Ντελόρ 125 δις ΕΥΡΩ, αλλά για να μην ξεχνιόμαστε ο μισθός τότε ήταν 25.000 δραχ.
    Α, ρε δόλια Ελλάδα τι έχεις τραβήξει, τα πάθει του Χριστού από τους πολιτικούς της δεκάρας, της αρπαχτής !!!!!!
    Δεν μου λες ρε χούφταλο το δημοτικό τελείωσα αλλά βρίσκω ρε μασκαρά μια ανικανότητα στην πάρτη σου. Ο τόπος κλυδωνίζετε και εσύ ρε περιμένεις να πάρεις τον παρά τον επόμενο.
    ΦΥΓΕΤΕ ΡΕ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ , ΓΥΦΤΟΙ, ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτος ειναι ενας ελεεινος , δολιος προδοτης. Αλλα φταινε τα καλα παιδια των 2 μεγαλων κομματων που τον προτειναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε πρόεδρε. Σε καταλαβαίνω που μερικές φορές μπερδεύεις τα λόγια σου. Σε κυκλώνουν οι ερινύες από τότε με τον Αντρέα. Έχεις και εσύ ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί από τότε έβλεπες την κατρακύλα και τον στήριζες.
    Τα παλικάρια Καράγιωργας και Μίνης ή κάπως έτσι τον έλεγαν έφυγαν γιατί βλέπανε πως είχε γίνει επιδρομή τρωκτικών.
    Λοιπόν άσε τα δάκρυα και περιορίσου στα τυπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασόκ, ΝΔ, Φασίστες(Λάος), Παπούλιας, πείτε μου δεν θα είναι μια ωραία εικόνα, όλοι σ' ένα λάκκο, μόνο με νερό και βιβλία του Μπουμπούκου. Στο μήνα επάνω θα αρχίσουν να τρώνε τα βιβλία και σε λίγο ο ένας τον άλλο. Μόνο έτσι γλιτώνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το καθίκι δεν δάνεισε(!) τον σκατόψυχο τον Αντρέα κι' αγόρασε το μπουρδέλο της Μουνής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο …ΝΑΠ, η πολιτική από τα ξενοδοχεία κι ο Καπελέρης (τους).

    Η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Καπελέρη φέρνει δραματικά στην επικαιρότητα, τις ευθύνες των προσώπων της προηγούμενης κυβέρνησης.

    Όταν ο Καπελέρης βρισκόταν καθημερινά στις τηλεοράσεις ως ο τιμωρός της φοροδιαφυγής, αρκετοί που γνώριζαν από τότε πρόσωπα και πράγματα γελούσαν.

    Ο Καπελέρης του ΣΔΟΕ, όμως, ήταν επιλογή του πρώην υπουργού Οικονομικών Παπακωνσταντίνου o oποίος με την σειρά του ήταν δίπλα στον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Εδώ δεν χωρά η δημοκρατικότητα με την οποία υποτίθεται ότι κυβέρνησε ο Παπανδρέου τους υπουργούς του , όπως υποστηρίζει ο αδελφός του...

    Αν ο τέως πρωθυπουργός ήθελε να κυβερνήσει άλλο λαό μέσω του twitter ή με το ipad στο χέρι,
    ας το έκανε.
    Κυβέρνησε, όμως, τον ελληνικό λαό και συνδέθηκε με την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας καθώς οδήγησε μια χώρα- στο μνημόνιο ενώ μπορούσε αποδεδειγμένα να το αποφύγει.
    Κι όπως ο προηγούμενος πρωθυπουργός Καραμανλής είχε ευθύνες για το περιβάλλον του, έτσι και ο Παπανδρέου φέρει ακέραια την ευθύνη για το «θίασο» παλιού και νέου ΠΑΣΟΚ.

    Το πρόβλημα, όμως, του τέως πρωθυπουργού είναι το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνουν οι καημένοι ιθαγενείς τι καλό που τους έκανε!
    Ότι τους είπε “διεφθαρμένους” πάλι για το καλό τους.
    Και ο ατυχής πρωθυπουργός – που έχασε την δουλειά του κατά την Guardian – χρειάζεται και προστάτες διότι δήθεν τα ΜΜΕ θέλουν να τον διώξουν, όπως μας λέει ο …Ντ’ Αρτανιάν αδελφός του.

    Δυστυχώς, για τον Νίκο Παπανδρέου η πολιτική δεν ασκείται στα ξενοδοχεία Creta Palace ή Μεγάλη Βρετανία παρέα με τον Σηφουνάκη.

    Κι εξ όσων θυμόμαστε ο Νικος Παπανδρέου το καλοκαίρι προτιμά το Creta Palace και τον χειμώνα τη Μεγάλη Βρετανία.

    Μεγάλο το εύρος της πολιτικής, πράγματι …

    Δημήτρης Παφίλας
    protothema

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!
    Νεο σκανδαλο αποκαλυψε το Εθνος ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΔΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!Οι πρωτες απολυσεις δημοσιων υπαλληλων εγιναν σε αυτο το αρρωστημενο περιβαλλον δωσιλογων και κλεφτων και κομματοσκυλων.
    Ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης και η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου .αυτος σιγουρα δε φοβατε την εφεδρεια...
    Ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας...
    Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να "τρέχει" όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο...
    στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας. Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν) .Για την ιστορια τις απολυσεις που εισηγηθηκε το κοπροσκυλο ο Καλημερης υπεγραψε η Μπιρμπιλη και το λαμογιο ο προεδρος Αρβανιτης (καθηγητης τοπογραφιας πολλα δε μαζευονται με καθηγητες τωρα τελευταια???)
    Eπίσης πανικος εχει πιασει τους ρουφιανους υπαλληλους του κτηματολογιο (που πουλησαν τους απολυμενους συναδερφους τους καθως δεν απεργησαν καν για να τους βοηθησουν οταν μπορουσαν),καθως ακουγεται οτι αυτη η δεκο παει για πωληση σε ιδιωτες!Ουστ ρουφιανοπαιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εκλογες εδω και τωρα ! να φυγουν οι ανικανοι

    για δειτε και αλλου(πχ τραπεζες)
    οι συμβουλοι προτεινουν
    μειωσεις μισθων και απολυσεις
    και αμειβονται με
    αυξησεις μισθων και προσληψεις..

    ωραια δουλεια..
    συμβουλος των ντον κορλεονε..


    Εξαιρουνται και απο τις περικοπες τα λαμογια..
    ανεξαρτητες αρχες, ερτ..

    τα οργανα του καθεστωτος..

    τσαουσεσκου,σανταμ,κανταφι,μιλοσεβιτς, παπανδρέου σοϊ, καρατζαφύρερ...
    ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ
    Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟΣ κατάλογος των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε 12:58, να δεις κάτι άλλοι υψηλόβαθμοι ρασοφόροι, που πουλάν σήμερα μαγκιά, πλένανε και τις κιλότες της Μουνής που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να βάλουμε όλοι μια πλάτη βρε παιδιά να σώσουμε τον Ανδρέα μας απο την φυλακή!.
    Άντε άλλη μιά όλοι μαζί να κάνουμε του φίλου μου τον γιόκα πορδυπουργό!


    Αν ήταν άνδρας, "ΑΝΔΡΑΣ" πρώτα,
    το 2009 τότε που ο ανεγκέφαλος υιός ζητούσε αδικαιολόγητα εκλογές και τον έπαιζε όπως έπαιζε ο Σπαθάρης τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΡΟΕΔΡΟ, έπρεπε να είχε δείξει το ανάστημά του και το κύρος του στη θέση που έχει.

    Επρεπε τότε να του είχε πει, "άκουσε μικρέ, αν εσύ επιμένεις να παίζεις με τη θέση μου και με τους θεσμούς του Ελληνικού Συντάγματος εγώ παραιτούμαι".

    Αν τότε είχε επέμβη ο γέροντας με πυγμή και ιδίως με το αξίωμα για το οποίο τζάμπα τον πληρώνουμε να κατέχει, σήμερα δεν θα πεινάγαμε δεν θα ζητιανεύαμε, δεν θα ντρεπόμαστε ούτε θα σερνόμαστε και η πατρίδα μας θα έλαμπε όπως της αξίζει.

    Αλλά τι συζητάμε . .
    Το μοναδικό καθήκον που του αρέσει να εξασκεί είναι να πηγαίνει την κυρά κανένα ταξιδάκι σε δύση και ανατολή, δωράκια, σουβενίρ, αναμνηστικές φωτογραφίες και δεν γαμιέται ο λαός.

    Αχ ρε πατρίδα μου, ούτε ενας άνδρας δεν σου απόμεινε πιά;
    Φτού να πάρει η ευχή . .


    ---Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε παιδιά, ας μας πει κάποιος αν η προεδράρα παίρνει ΚΑΙ σύνταξη αντιστασιακού. Το ξέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση