GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από το Στρος Καν στην «αλλαγή» του Κίμωνα...

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας Οικονομολόγος–Ψυχολόγος Αρχές της δεκαετίας του ’80 . Η... « αλλαγή » του ΠΑΣΟΚ έχει για τα καλά εγκαθιδρυθεί και...

Οικονομολόγος–Ψυχολόγος

Αρχές της δεκαετίας του ’80. Η... «αλλαγή» του ΠΑΣΟΚ έχει για τα καλά εγκαθιδρυθεί και πάσης φύσεως στελέχη, έως χθες ανύπαρκτοι σε επαγγελματικό ή ακαδημαϊκό επίπεδο, απολαμβάνουν την αίγλη της εξουσίας με μια διαρκή επίφαση εκδημοκρατισμού! Σε τακτικό έλεγχο της τροχαίας νεαρός αστυνομικός σταματά διερχόμενο πολυτελές όχημα ζητώντας τα τυπικά έγγραφα. Δεν είχε αναγνωρίσει στο πρόσωπο του οδηγού τονκυβερνητικό κομματάρχη που...
έσπευδε γκαζωμένος προς νέους ιδεολογικούς αγώνες! Ακολούθησε «λούσιμο» με κοσμητικά επίθεταπρος το όργανο της τάξης για τον υπερβάλλοντα ζήλο του, που άρχισε με την μνημειώδη φράση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε!» για να καταλήξει σε απειλές για δυσμενή μετάθεση! Σκηνές από ένα παρελθόν που μοιάζει αναλλοίωτο στο χρόνο!
Παρακολουθώντας την υπόθεση Στρος Καν, ανεξαρτήτως της ουσίας και των σεναρίων που εξελίσσονται γύρω από αυτή, μείναμε εντυπωσιασμένοι από τη στάση των Αμερικανικών αρχών απέναντι στον τότε επικεφαλή του ΔΝΤ. Ακόμα κι αν υπήρξαν επικοινωνιακές υπερβολές, ήταν για μια ακόμα φορά προφανές (είχαμε δει αντίστοιχη αντιμετώπιση και σε άλλα ανάλογης προβολής συμβάντα), ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος η ισονομία ισχύει απαρέγκλιτα.
Συγκρίνοντας αυτή την εικόνα με την παρακμιακή λογική γύρω από το θέμα Κουλούρη, είναι αναπόφευκτη η απογοήτευση για την εξουσιομανία και την απολυταρχική αίσθηση της πολιτικής ισχύος που ακόμα διακατέχει το Ελληνικό σύστημα. Ο πολιτικός που θεωρεί ακόμα ότι καθαγιάζεται από την «ιερή» αναγνωρισιμότητα κι ένα κράτος «σαν έτοιμο από καιρό» για να παρακάμψει διαδικασίες και να εξομαλύνει καταστάσεις!
Είναι χαρακτηριστική η γελοία δικαιολογία (να υποθέσουμε κατόπιν εμπεριστατωμένων νομικών συμβουλών;) για τυχαία επαφή με τον αστυνομικό τη στιγμή του παρκαρίσματος αλλά και η γνωστήσυμψηφιστική λαϊκίστικη θεώρηση των πραγμάτων («ποιος δεν έχει κάνει έκανε μια τροχαία παράβαση» – κατά το αν είναι η αγάπη αμαρτία και ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο... μπαλέτο!).
Έσπευσε βέβαια το κράτος να δικαιολογήσει τη μη κράτηση για τηδιαδικασία του αυτοφώρου, αποσιωπώντας την αρχική καταγραφή των γεγονότων από τους αστυνομικούς που μιλούσαν για εξύβριση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η υγρασία των κρατητηρίων επιβαρύνει την υγεία, αφήστε που λειτουργεί και διαβρωτικά στο μακιγιάζ!
Τελικά μάλλον χρειαζόμαστε νέα τακάκια γιατί τα φρένα δεν λειτουργούν αποτελεσματικά ακόμα κι αν προσποιούμαστε επιδέξια το αντίθετο!



5 σχόλια

  1. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ "ΔΗΘΕΝ" ΔΕΝ ΓΛΥΨΑΤΕ ΚΟΥΛΟΥΡΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΕΙΤΕ ΠΙΟ "ΠΑΝΩ";
    ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ "ΣΚΥΨΑΤΕ" ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ;
    ΙΔΟΥ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΛΥΨΑΝΕ "ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ" ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΣΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΣΟΚΟΜΑΝΙΚΑΣ....στην χώρα του Πράσινου Ήλιου.

    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ...ΗΛΙΘΙΕ __________________

    Ηθοποιός σημαίνει ..του Πράσινου ήλιο, φως..

    And the Oscar goes to... Κίμων Κουλούρης!
    Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, κωμικό.
    Πληρώνουμε κάτι παραπάνω αλλά διασκεδάζομεν!

    Αποκλείεται να μην καταγόμαστε από τους αρχαίους Έλληνες.
    Στην πατρίδα μας γεννήθηκε το θέατρο. Η τραγωδία και η κωμωδία.
    Και το ΠΑΣΟΚ (τα έχει αμφότερα). Το περιστατικό με τον Κίμωνα Κουλούρη και η ασυναγώνιστη ερμηνεία του στην παρλάτα... «Χρηστάκη Παπουτσή, Είσαι Αγνώμων» δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πιο αποστομωτική απάντηση σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε σχέση με τους αρχαίους κατοίκους του ελλαδικού χώρου.

    Μόνο το Γένος μας μπορεί να τιμήσει τόσο πολύ επαγγελματίες ή ερασιτέχνες θεατρανθρώπους ώστε να τους δώσει υπουργικά αξιώματα - άντε και οι Αμερικανοί που έκαναν πρόεδρο τον Ρόναλντ Ρέιγκαν.
    Η επίδραση του μονολόγου του Κίμωνα Κουλούρη ήταν τεράστια.
    Δεν πρόλαβαν να εκτοξευτούν οι 125 λέξεις από το στόμα του
    (το βίντεο έχει διάρκεια 1 λεπτού και 15 δευτερολέπτων) και κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο και σε κινητά τηλέφωνα χιλιάδες ανέκδοτα, τσιτάτα και εικαστικές συνθέσεις που είχαν να κάνουν με το συμβάν.

    Ο άνθρωπος αυτός, έχοντας την ανεκτίμητη αρωγή του Χρηστάκη Παπουτσή, γέννησε Τέχνη!
    Κυριάρχησε στις συζητήσεις -καφενειακές και μη- επί ημέρες.
    Κέρδισε αγήραστον έπαινον.

    Λόγος μάχης

    Επειδή πολλοί σχολιάζουν το μονόλεπτο μονόπρακτο του Κίμωνα αλλά δεν το παραθέτουν ώστε ο λαός να το έχει πρόχειρο για να εξασκείται στην ηθοποιία, το κάνουμε εμείς, προτείνοντας να αποτελεί, από τούδε και στο εξής, δοκιμασία για την εισαγωγή στη Σχολή Εθνικού Θεάτρου. Είπε λοιπόν ο Κίμων: «Αλήθεια, Χρήστο Παπουτσή, τους συνεχάρης γιατί μπροστά στο δεκαπεντάχρονο παιδί μου, που το ξέρεις καλά, άρπαζαν από το μανίκι τον πατέρα τους να τον πετάξουν έξω από το αυτοκίνητο; Τους συνεχάρης, Χρηστάκη Παπουτσή, γιατί περικυκλώθηκε αυτό το αυτοκίνητο από 30 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων με ειδικό σήμα;
    Τους συνεχάρης, Χρήστο Παπουτσή, γιατί εξύβριζαν και ασχημονούσαν μπροστά σ΄έναν πολίτη που λέγεται Κίμων Κουλούρης; Αλλά, άκουσε, να εξηγηθούμε, Χρήστο Παπουτσή: Αποδεικνύεσαι αγνώμων! Αγνώμων γιατί έλεγες πολλές φορές ότι "στον Κουλούρη οφείλω την εξέλιξή μου, που με γνώρισε στον Ανδρέα Παπανδρέου". Κι έχεις μίσος μαζί μου. Έχεις το μίσος του κομπλεξικού κι έχεις το μίσος του ανθρώπου που, παρά την επιμονή σου και τις πιέσεις σου, δεν δέχτηκα να συμπορευτώ στην επιλογή σου να βγάλεις τον Γιωργάκη Παπανδρέου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τετοια υποκειμενα τυπου Κουλουρη κυβερνησαν εμας τους ιθαγενεις για πολλα χρονια και μετα μας φταιει η τροικα.
    Π.Κ.ΑΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ -ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ- ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΟΥΣΤ ΜΕΙΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ ΡΕ- ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ..ΟΥΤΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΔΕ ΣΑΣ ΣΩΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση