GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο…μοχλός του διακόπτη

Του Θανάση Νικολαΐδη ΓΙΑ τους ΔΕΗτζήδες της ΔΕΗ θα μιλήσουμε, θα δούμε και θα θυμηθούμε. Τον αθηναίο φίλο που καμάρωνε για τη θέρμανση (μ...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΓΙΑ τους ΔΕΗτζήδες της ΔΕΗ θα μιλήσουμε, θα δούμε και θα θυμηθούμε. Τον αθηναίο φίλο που καμάρωνε για τη θέρμανση (με λάμπες) των λουλουδιών του, στο μπαλκόνι, με τζάμπα ρεύμα; Της ΔΕΗ ήταν ο άνθρωπος, εκεί δούλευε και...
 πρόκοψε κι είναι η σύνταξη του παχυλή. Δημόσιο αγαθό η ηλεκτρική ενέργεια και τη μοίραζαν κατά βούληση, προτίμηση και για κίνητρο, αντί αύξησης, μετρητών και επιδομάτων.
ΚΙ έγινε της ΔΕΗ το μονοπώλιο χώρος βολέματος και απορρόφησης αδιόριστων (και) με σημείωμα του υπουργού, είτε το μπιλιετάκι του βουλευτή. Με τον εργαζόμενο να «μετράει το ρεύμα» από σπίτι σε σπίτι, τον εναερίτη να «εκπαιδεύεται» κοιτώντας τον κρεμασμένο σε στύλους και καλώδια κι ύστερα…Με «ολίγον μέσον» να τρυπώνει σε γραφείο. Γραφιάς στη ζωή του, μέχρι τελικής πτώσεως. Με ένα χαρτί στο χέρι, με τα «οίκοθεν» παλιά και τα «σας γνωρίζουμε» σήμερα και τα επιδόματα βροχή. Για το ρεύμα, απαραίτητο όσο τα…μάτια σου, πολύτιμο όσο η περιουσία του…παγωτατζή με την περιουσία του κρεμασμένη στους διακόπτες.
ΚΑΙ ποιοι κατεβάζουν τους διακόπτες τραβώντας τους μοχλούς; Τα παλικάρια που εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζομένων και «εργαζομένων» και διαθέτουν μοχλούς πίεσης. Για επιδόματα «τρελά» και δάνεια που τα διαχειρίζονται «διακομματικοί» της εκάστοτε παρέας, με τα προσωπικά προνόμια και τις διευκολύνσεις τους. Σε μιαν «ανταποδοτική» σχέση τους με κόμματα και πολιτικούς που έχει να κάνει με την «ιδεολογία» αμφοτέρων των πλευρών.
ΚΑΙ, βέβαια, αν…απλώσεις τους εργαζόμενους απ’ τα «κάτεργα» της Κοζάνης (λιγνιτική μονάδα με αρχέγονες εγκαταστάσεις και μολυσμένη ατμόσφαιρα) μέχρι τα πολυτελή γραφεία της Διοίκησης, θα δεις προκλητική την ανισότητα και ανάγλυφη την αδικία. Θα δεις διευθυντάδες με τον οδηγό τους να εισπράττει περ. 130 χιλιάρικα το χρόνο. Θα δεις τον δικό τους μισθό και θα τρομάξεις, ωστόσο, δεν θα σου λύσουν την απορία «πού πάνε τα λεφτά» που τρέχεις αλαφιασμένος να (τους) ξοφλήσεις.
ΣΥΝΕΛΑΒΕ σαν ιδέα το χαράτσι ο κ. Βενιζέλος (κι άλλα έχει εμπνευστεί που αφήνουν κλέφτες πολιτικούς έξω απ’ τη φυλακή), τη θεσμοθέτησε και η ΔΕΗ ξοπίσω μας. Για αυξήσεις στο ρεύμα υπέρ…βωμών, διορισμένων και «εργαζομένων». Με ένα χαρτί στο χέρι, παλιά με το μολύβι που έγινε κομπιούτερ και με τον φορολογούμενο στο ταμείο, ανήσυχο μη του…κατεβάσουν τους διακόπτες.

7 σχόλια

  1. Θέλω να καταθέσω το τι μου συνέβη
    Είμαι συνταξιούχος της ΔΕΗ, εργαζόμουνα 15 χρόνια στον ΑΗΣ Καρδιάς. Γι΄αυτούς που δεν ξέρουν, σε έναν σταθμό παραγωγής ρεύματος που λειτουργούσε με κάρβουνο, λιγνίτη. Για να θερμανθεί το νερό και να παραχθεί ο ατμός που αυτός περιστρέφει την γεννήτρια του ρεύματος, ο λιγνίτης οδηγείτε σε σπαστήρες και κονιορτοποιημένος οδηγείται στο καζάνι. Είναι αδύνατη η μη διαφυγή του στον χώρο πριν καταλήξει στο καζάνι. Έβγαλα ακτινογραφία και μου είπε ο Γιατρός να κόψω το τσιγάρο διότι φαίνονταν μαυρισμένα τα παΐδια μου. Είχα ακούσει από τους συναδέλφους όταν ήμουν στον σταθμό ότι συμβαίνει αυτό να επικάθεται από την εισπνοή στα σωθικά ο λιγνίτης και η τέφρα που στους σταθμούς με την βοήθεια του ήλιου την αντικρίζεις και τρομάζεις. Δεν κάπνισα ποτέ μου, ο θεός να μου χαρίζει ζωή να δώ τα παιδιά μου να προκόβουν. Και έρχονται οι κλέφτες, οι απατεώνες και μου μειώνουν την σύνταξη λεφτά που παρακρατήθηκαν για να αποδοθούν στην σύνταξη, μου αφαιρέθηκαν δώρα και σαν να μην φθάνουν αυτά θα μου αφαιρέσουν και το μειωμένο που δόθηκε κάποτε αντί αύξησης. Είμαι συνταξιούχος αλλά έχω 2 παιδιά σε σπουδές και ο μικρότερος είναι Γ! λυκείου, πως θα τα βγάλω πέρα δεν το ρωτούν. Ρε κλέφτες που λεηλατήσατε τον τόπο, παίρνατε και παίρνατε δάνεια για να πληρώσετε τα υπερκοστολογημένα που προμηθευόσασταν, έτση ώστε να φθάσει η μίζα στην τσέπη σας κλέφτες όπως υποβρύχια, ζήμενς, αμυντικός εξοπλισμός, Ολυμπιακά έργα, 4 πακέτα Ντελόρ 125 δις …. και της πουτάνας σας το μουνί, φάγατε μέχρι σκασμού ρε κλέφτες και δεν σας έφταναν αυτά λεηλατήσατε και τα αποθεματικά των ασφαλιστηκών ταμείων. Το ταμείο μας είχε αποθεματικά 11,5 δις διότι απατεώνες σας πρόλαβε η ΔΕΗ και τα επένδυσε στην επιχείρηση και αξιοποιήθηκαν, ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ που λεηλατήσατε τα πάντα δεν αφήσατε τίποτα και απομυζήσατε ακόμα και αυτή την επιχείρηση που λέγετε ΔΕΗ και την καταχρεώσατε και βρήκατε λύση ρε κλέφτες, απατεώνες να μου αφαιρέσετε το μειωμένο που δόθηκε αντί αύξησης μισθού .
    Ρε πρόστυχοι τα λεφτά που δίνει ο καθένας μας, ο κάθε καταναλωτής για το ρεύμα τα μισά λεφτά τα παίρνει ο κάθε Δήμος και η ΕΡΤ έτσι γαμισάτικα. Αλλά φταίνε οι αρχιδογλύφτηδες, τα καθίκια που πέρασαν από το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ από το 1980 που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γλύφουν αρχίδια για ιδιοτέλεια. Όπως συνέβη και να τους φτιάχνουν βουλευτές, Νομάρχες, Διοικητές …. και όχι τα φτιάξουν τα καθίκια οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ τα κακώς κείμενα, να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιούν αυτή την κερδοφόρα επιχείρηση για κομματικούς σκοπούς.
    Πρώτα απ΄ όλα ρε καθίκια συνδικαλιστές εσείς πρέπει να ντρέπεστε. ΚΑΘΙΚΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ.
    Υ.Γ. Έχετε μεγάλη ευθύνη πρωτοκλασάτη της ΓΕΝΟΠ γι΄αυτό που γίνετε στην επιχείρηση. Πρέπει να σας γιαουρτώσουν οι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι διότι εσείς δεν δουλέψατε πότε. Ο καταστροφέας του Έθνους ο ανδρέας παπά ανδρέας που σας χορήγησε την «συνδικαλιστική άδεια» για όλο τον χρόνο και δεν πάτησε ρε καθίκια το πόδι σας σε χώρο εργασίας για δουλεία ποτέ σας. «Υψηλή διανόηση» ήσαν πάντα και υψηλή ιδιοτέλεια και να που κατάντησε η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του τόπου, με χρέη 4,5 δις.
    Γιαούρτωνα και γαμίση θέλει η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!
    Νεο σκανδαλο αποκαλυψε το Εθνος ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΔΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!Οι πρωτες απολυσεις δημοσιων υπαλληλων εγιναν σε αυτο το αρρωστημενο περιβαλλον δωσιλογων και κλεφτων και κομματοσκυλων.
    Ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης και η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου .αυτος σιγουρα δε φοβατε την εφεδρεια...
    Ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας...
    Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να "τρέχει" όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο...
    στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας. Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν) .Για την ιστορια τις απολυσεις που εισηγηθηκε το κοπροσκυλο ο Καλημερης υπεγραψε η Μπιρμπιλη και το λαμογιο ο προεδρος Αρβανιτης (καθηγητης τοπογραφιας πολλα δε μαζευονται με καθηγητες τωρα τελευταια???)
    Eπίσης πανικος εχει πιασει τους ρουφιανους υπαλληλους του κτηματολογιο (που πουλησαν τους απολυμενους συναδερφους τους καθως δεν απεργησαν καν για να τους βοηθησουν οταν μπορουσαν),καθως ακουγεται οτι αυτη η δεκο παει για πωληση σε ιδιωτες!Ουστ ρουφιανοπαιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το μειωμενο κατα 80% ρευμα που πληρωνουν τα "παληκαρια" της ΔΕΗ , θα γινει τιποτε??? Αλλα ξεχασα !! Η συμμορια της ΓΕΝΟΠ ( οχι φυσικα ολα τα μελη) αποτελει το βαθυ πασοκ, οποτε ειναι στο απυροβλητο. Δεν την ακουμπαει κανενας ! Τ σπλαχνα μας ειχε πει ο Παπακωνσταντινου.! Ολους θα τους π ηδηξουν, αλλα τη συμμορια τους , δεν θα την πειραξουν !! Και μετα μας φταινε οι Γερμανοι !!!
    \Ουστ ! ! !
    ΥΓ.Ααα ξεχασα ! ! ! Θα επεμβει ο ... παπουλιας !!!!ουα χα χα χα χα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά,

    «πού πάνε τα λεφτά» που τρέχεις αλαφιασμένος να (τους) ξοφλήσεις;

    Πάνε στους εργαζόμενους, εστω αυτούς με το μολυβι στο χέερι;

    ΟΧΙ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ,

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ και οι εργαζόμενοι πλέον λίγοι.

    Λοιπον που πάνε τα λεφτά;

    Να ρωτήσεις τους διοικούντες την ΔΕΗ,

    ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ

    Εμείς τους γνωρίζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απορώ γιατί το ανέχεται η ομοσπονδία; Θα ήθελα μια εξήγηση γι΄αυτή την κατάσταση.
    Αγαπητέ Θανάση.
    Η αναδρομή σου στα «ενδότερα» της ΔΕΗ παρέκαμψε το δωράκι που είπε κάποτε ο παπά ανδρέας, έτσι το χαρακτήρισε αγαπητέ Θανάση, που έκανε στον εαυτό του ο τότε διορισμένος από το ποσόκκκκ διοικητής της ταλαίπωρης ΔΕΗ. Θα το θυμάσαι 500.000.000 δραχμούλες αλλά ο μισθός ήταν 25.000 δραχμές. Δεν τον έκατσε στο σκαμνί τον μαυράκη, αλλά ήταν της λογικής ότι αρπάξουμε, θυμήσου 4 πακέτα Ντελόρ που αντιστοιχούν με 125 δις ευρώ, την αποχώρηση από το κόμμα του καθ. Μητρόπουλου που του είπε «αναλογή σου πρόεδρε με ποιούς πας και ποιούς αφήνεις» και σίγουρα κάτι θα έδωσε ο μαυράκης στο κόμμα για να μην τον στήλη στον εισαγγελέα, αλλά από πουτάνες άκρη δεν βγάζεις Θανάση. Έκαναν τον τόπο ένα απέραντο «φρενοκομείο» οι κυβερνώντες και εσύ θανάση βρίσκεις φταίχτη τον κοσμάκη που του ζητείτε σήμερα να πληρώσει τα γαμισάτικα του καθε καραγκιόζη που έκανε τον τόπο μας ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. ΘΑΝΑΣΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΑΜΙΣΑΤΙΚΑ.
    Και έρχομαι στα λεγόμενά σου. Φταίει ο άνεργος που ήθελε δουλεία και μάλιστα γιατί όχι στο δημόσιο ή οι ανεύθυνη οι πούστηδες πολιτικάντηδες της δεκάρας, όπως πάγκαλος, Άκης ….. και άλλα κουμάσια ; Μα θα μου πεις πήγαιναν στο γραφείο της συναλλαγής και ζητούσαν δουλεία , ο έντιμος βουλευτής θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς ; Θανασάκη άλλα λόγια να αγαπιόμαστε………… Δεν είναι λογικά αυτά από ασπρομάλιδες, οι βουλευτές πρέπει να νοιάζονται μόνον για την προκοπή του τόπου. Δεν ξέρω αγαπητέ πως την βγάζεις εσύ οικονομικά αλλά εγώ έχω τρία παιδιά και όπως γράφω στο ξεκίνημα τον σχολίων δεν μου άφησαν τίποτα από την σύνταξη, για σένα παχυλή, μα αυτή είχα να τα φέρω βόλτα. ¨Έχω ακόμα γραμματεία για το σπίτι μου και τρία παιδιά που θέλουν στήριξη οικονομική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υ.Γ. Από λάθος πέρασε η ομοσπονδία, αυτούς τους έχω γραμμένους γιατι είναι ιδιοτελής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Θανάση.
    Η αναδρομή σου στα «ενδότερα» της ΔΕΗ παρέκαμψε το δωράκι που είπε κάποτε ο παπά ανδρέας, έτσι το χαρακτήρισε αγαπητέ Θανάση, που έκανε στον εαυτό του ο τότε διορισμένος από το ποσόκκκκ διοικητής της ταλαίπωρης ΔΕΗ. Θα το θυμάσαι 500.000.000 δραχμούλες αλλά ο μισθός ήταν 25.000 δραχμές. Δεν τον έκατσε στο σκαμνί τον μαυράκη, αλλά ήταν της λογικής ότι αρπάξουμε, θυμήσου 4 πακέτα Ντελόρ που αντιστοιχούν με 125 δις ευρώ, την αποχώρηση από το κόμμα του καθ. Μητρόπουλου που του είπε «αναλογή σου πρόεδρε με ποιούς πας και ποιούς αφήνεις» και σίγουρα κάτι θα έδωσε ο μαυράκης στο κόμμα για να μην τον στήλη στον εισαγγελέα, αλλά από πουτάνες άκρη δεν βγάζεις Θανάση. Έκαναν τον τόπο ένα απέραντο «φρενοκομείο» οι κυβερνώντες και εσύ θανάση βρίσκεις φταίχτη τον κοσμάκη που του ζητείτε σήμερα να πληρώσει τα γαμισάτικα του καθε καραγκιόζη που έκανε τον τόπο μας ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. ΘΑΝΑΣΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΑΜΙΣΑΤΙΚΑ.
    Και έρχομαι στα λεγόμενά σου. Φταίει ο άνεργος που ήθελε δουλεία και μάλιστα γιατί όχι στο δημόσιο ή οι ανεύθυνη οι πούστηδες πολιτικάντηδες της δεκάρας, όπως πάγκαλος, Άκης ….. και άλλα κουμάσια ; Μα θα μου πεις πήγαιναν στο γραφείο της συναλλαγής και ζητούσαν δουλεία , ο έντιμος βουλευτής θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς ; Θανασάκη άλλα λόγια να αγαπιόμαστε………… Δεν είναι λογικά αυτά από ασπρομάλληδες, οι βουλευτές πρέπει να νοιάζονται μόνον για την προκοπή του τόπου. Δεν ξέρω αγαπητέ πως την βγάζεις εσύ οικονομικά αλλά εγώ έχω τρία παιδιά και όπως γράφω στο ξεκίνημα τον σχολίων δεν μου άφησαν τίποτα από την σύνταξη, για σένα παχυλή, μα αυτή είχα και έκανα το κουμάντο μου. Έχω ακόμα γραμμάτια για το σπίτι μου και τρία παιδιά που θέλουν στήριξη οικονομική.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση