GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαζική διαδήλωση στη Βουδαπέστη κατά του νέου συντάγματος...

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βουδαπέστη κατά του νέου συντάγματος της χώρας, που χαρακτηρίζεται από τους διαδηλωτές ως πλήγμα γ...

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βουδαπέστη κατά του νέου συντάγματος της χώρας, που χαρακτηρίζεται από τους διαδηλωτές ως πλήγμα για τη δημοκρατία. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας γιόρταζε την...
εφαρμογή του νέου συντάγματος με μία τελετή Όπερα της Βουδαπέστης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της κινητοποίησης περίπου 100.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας.
Στη διαδήλωση συμμετείχαν το σοσιαλιστικό κόμμα MSZP, το αριστερό οικολογικό κόμμα LMP και το νέο κόμμα DK του πρώην πρωθυπουργού Φέρεντς Γκιούρτσανι.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν και κρατούσαν πλακάτ με τις φράσεις «Φτάνει», «Δικτατορία του Όρμπαν» και Ορμπανιστάν».

Ακόμη και το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης «θα υπάρξει και πάλι δημοκρατία» παραπέμπει σε άρθρο του νέου συντάγματος που μετονομάζει τη χώρα από «Δημοκρατία της Ουγγαρίας» σε «Ουγγαρία».
«Ο Βίκτορ Όρμπαν και οι υπηρέτες του μετέτρεψαν την Ουγγαρία από πολλά υποσχόμενη χώρα στο πιο σκοτεινό μέρος της Ευρώπης», σχολίασε ο βουλευτής των Σοσιαλιστών Τίμπο Σάνι, καλώντας τους Ούγγρους να κινητοποιηθούν για «να διώξουν τη δικτατορία» του συντηρητικού πρωθυπουργού.

Το νέο σύνταγμα, που υιοθετήθηκε χάρη στην πλειοψηφία των δύο τρίτων που έχει στο κοινοβούλιο το κόμμα Fidesz του Όρμπαν, έχει προκαλέσει τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και της οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία.
Οι επικριτές του καταγγέλουν ότι το νέο σύνταγμα περιορίζει τις εξουσίες του Συνταγματικού Δικαστηρίου, απειλεί τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης και βάζει τέλος στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

1 σχόλιο

  1. Πολλά - πολλά δεν ξέρω από το τι γίνεται εκεί, αλλά διαβάζω:

    «Το νέο σύνταγμα, που υιοθετήθηκε χάρη στην πλειοψηφία των δύο τρίτων που έχει στο κοινοβούλιο το κόμμα Fidesz του Όρμπαν ...»

    Δηλαδή είναι δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, έτσι;

    « ... έχει προκαλέσει τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και της οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία.»

    Τώρα εμένα γιατί αυτό δε μου φαίνεται κακό;

    Αν η ΕΕ, η ΥΠΕΞ των ΥΠΑ και η Δ.Α. φωνάζουν ότι δεν τους αρέσει κάτι, μήπως αυτό το κάτι είναι καλό και σωστό;

    Γιατί τόσα και τόσα που έχουμε δει να αρέσουν σε όλους τους παραπάνω, είδαμε που μας κατάντησαν....

    Λέω εγώ τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση