GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογές εδώ και τώρα...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Άρχισε με όργανα ο καινούργιος χρόνος! Αφού απολαύσαμε τον Γιώργο Παπανδρ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
  
Άρχισε με όργανα ο καινούργιος χρόνος!
Αφού απολαύσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου να μένει φεύγοντας, ή αν προτιμάτε να φεύγει μένοντας, παίρνουμε ήδη μία γεύση για το τι μας περιμένει στην προκρούστια μνημονιακή κλίνη. Από τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα έως τις επικουρικές συντάξεις απ’ ότι λένε οι πολιτικά αρμόδιοι κινδυνεύουν. Κι όλα αυτά πάντα κάτω από την δαμόκλεια σπάθη της παραμονής ή όχι της χώρας στο ευρώ.
Για εμάς είναι ξεκάθαρο. Η κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου αποτελεί συνέχεια της...
κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα συνεχίσει εκβιάζοντας τον Ελληνικό Λαό, θα συνεχίσει την ίδια ακριβώς σκληρή περιοριστική εισπρακτική πολιτική περικόπτοντας μισθούς συντάξεις και όποια άλλη κοινωνική παροχή έχει γλυτώσει μέχρι σήμερα από την μνημονιακή θύελλα. Η μοναδική θετική άποψη και θέση για αυτή την κυβέρνηση είναι αυτή που την θεωρεί μεταβατικό στάδιο και αναγκαία και ικανή συνθήκη για την διενέργεια προώρων βουλευτικών εκλογών. Αλλά μέχρι εκεί!
Κατά την γνώμη μας το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει μία πολύ σοβαρή πρόκληση. Πότε θα συμβεί αυτό; Όταν θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα της έκθεσης της Black Rock για την κατάσταση του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι θα γνωρίζουμε πλέον πόσα από τα δάνεια που έχουν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια δεν εξυπηρετούνται και πρέπει να υπαχθούν στις ζημιές και τις επισφάλειες. Άρα και πόσα χρήματα απαιτούνται για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου οι Ελληνικές Τράπεζες να είναι συμβατές με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις της ΕΚΤ. Αυτό όμως είναι το πρώτο στάδιο. Γιατί ταυτόχρονα έρχεται και το δεύτερο που είναι οι ζημιές από το κούρεμα των Ελληνικών Ομολόγων μέσω του προγράμματος PSI (αν γίνει). Τότε θα έχουμε πλήρη και σαφή εικόνα αφού θα μπορούμε να προσθέσουμε τις ζημιές (από ιδιωτικά δάνεια και κρατικά ομόλογα) και να δούμε πόσα ακριβώς χρήματα χρειάζονται για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Αμέσως μετά προκύπτει το ερώτημα, που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;
Θα τα βάλει το Ελληνικό Δημόσιο μέσω των διαφόρων μνημονιακών ταμείων, θα τα βάλουν απ’ ευθείας οι μνημονιακοί μηχανισμοί κλπ.
Κατόπιν το τρίτο και βασικότερο ερώτημα, πως θα εξασφαλισθούν αυτά τα χρήματα;
Δηλαδή ποια θα είναι τα ενέχυρα που θα πάρουν αυτοί που θα βάλουν τα απαραίτητα χρήματα. Θα είναι μετοχές προνομιούχες οπότε δεν έχουν πρόβλημα οι σημερινές διοικήσεις και βασικοί μέτοχοι, θα είναι μετοχές κοινές οπότε σημερινές διοικήσεις και μέτοχοι μας αποχαιρετούν, ή θα είναι μετοχές κοινές τρίτου τύπου, δηλαδή μετοχές που θα έχουν πλήρη δικαιώματα μετά από κάποια χρόνια και εφ’ όσον μέχρι τότε δεν τις αγοράσουν οι σημερινοί βασικοί μέτοχοι.
Επί τροχάδην και περιληπτικά αυτά είναι τα προβλήματα που πρέπει να επιλύσει η απίθανη διελκυστίνδα μεταξύ των διεθνών δανειστών και του κυρίαρχου εγχώριου πολιτικοοικονομικού πλαισίου.
Οι διεθνείς δανειστές έχουν σχεδιάσει ένα τραπεζικό σύστημα με 1-2 μεγάλες τράπεζες τις οποίες θα ελέγχουν αυτοί, ελέγχοντας με αυτό τον τρόπο την αναπτυξιακή διαδικασία της νέας μετά μνημόνιο κινεζοποιημένης ελληνικής οικονομίας. Το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα για τους ίδιους ακριβώς λόγους θέλει να συνεχίσει να ελέγχει το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς ποιος θα εξέλθει νικητής από αυτήν την υπόγεια αντιπαράθεση. Ένα σκληρό παζάρι ουσιαστικά θα γίνει και θα τελειώσει η ιστορία. Εκεί θα τρίξει το οικοδόμημα της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου και θα ακουστούν διάφορα τρελά. Μετά πάλι όλοι μαζί.
Διότι σ’ αυτό το σημείο βρίσκεται το μυστικό. Το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα επιθυμεί μετά τις εκλογές πάλι μία κυβέρνηση Λ.Παπαδήμου που θα την στηρίζουν και τρία, τέσσερα ή και ευχής έργον και πέντε κόμματα. Γι’ αυτό βλέπετε δημοσκοπήσεις με 6 ή 7 κόμματα βουλή.
Τι θα συμβεί τελικά; Ο Κυρίαρχος Λαός γνωρίζει. Εμείς ως στήλη όταν προκηρυχθούν οι εκλογές θα πάρουμε αυστηρά κομματική εκλογική θέση. Μέχρι τότε, Εκλογές Εδώ και Τώρα!

9 σχόλια

  1. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιωργάκης από τις διακοπές στο Λονδίνο:
    Μόνο πάνω απ' το πτώμα
    +++ +++ +++ +++ +++ ++++
    μου νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ..

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα παζάρια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ,
    εν όψει των συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου την Πέμπτη και του Εθνικού Συμβουλίου το Σαββατοκύριακο.
    Την ώρα που κορυφαία στελέχη διαμορφώνουν τη στάση που θα τηρήσουν, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π.Μπεγλίτης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προϊδεάζουν για μια εβδομάδα έντονων διαβουλεύσεων, χωρίς να αποκλείουν προσωπικά ραντεβού ή και τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Παπανδρέου με τους υποψήφιους αρχηγούς και τα πρωτοκλασάτα στελέχη προκειμένου να αποφευχθεί η ρήξη στο Εθνικό Συμβούλιο.

    ΜΠΟΡΔΕΛΟΝ και επίσημα η ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΛΟΓΙΟ ΑΕ!!!
    Στο Κτηματολογιο ξεκινησαν οι απολυσεις στο δημοσιο.2Ο υπαλληλοι αοριστου χρονου απολυθηκαν "σιωπηλα" ανοιγοντας το δρομο για τις απολυσεις των 50 χιλιαδων δημοσιων υπαλληλων που ερχονται τωρα. Να θυμησουμε οτι τις απολυσεις εκαναν οι παρακατω:

    1.Αρβανιτης προεδρος του Κτηματολογιο ΑΕ-καθηγητης τοπογραφιας στο Πολυτεχνειο Θεσσαλονικης. Δηλαδη διπλοθεσιτης και κουμπαρος υφηπουργου.
    2.Καρτελια η γενικη διευθυντρια. Είναι αποφοιτος λυκειου και παιρνει 6000 ευρω μισθο. Απο την αρχη που πηγε στο κτηματολογιο είχε συμφωνησει με την Μπιρμπιλη να απολυσει δημοσιους υπαλληλους, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΑΡΤΕΛΙΑ ΕΙΧΕ ΕΜΠΕΙΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΗ ΥΓΙEIΝΗΣ (LOL).
    3.Ελισαβετ Γκολφινοπουλου η οποια διοριστηκε την επομενη των εκλογων και εισηγηθηκε απολυσεις
    4.Καλημερης-ο βαρωνος του κτηματολογιου. Διπλοθεσιτης επαιξε το βρωμικο ρολο του ΠΑΣΟΚΟΥ. Παλια ετρωγε και επι ΝΔ.

    Oi Αnonymous ξαναχτυπούν και αυτή τη φορά το ελληνικό δημόσιο, αφού το Εθνικό Κτηματολόγιο δέχθηκε ηλεκτρονική επίθεση από την πασίγνωστη ομάδα «χακτιβιστών» του διαδικτύου.Επίσης Νεο σκανδαλο αποκαλυψε τα ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΔΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!Οι πρωτες απολυσεις δημοσιων υπαλληλων...
    εγιναν σε αυτο το αρρωστημενο περιβαλλον δωσιλογων και κλεφτων και κομματοσκυλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όλα αυτά αν είναι έτσι..ένα πράγμα μόνο με κάνει να σκέφτομαι..πώς πρέπει να μερημνήσω για να σώσω την ψυχή μου.νηστεία,προσευχή,μετά νια,εξομολόγηση,εκκλησία και Θεία Κοινωνία..άλωστε οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στην χρονιά θα κάνει την εμφάνισή του ο αντίΧριστος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Αστυνομικός Διευθυντής-επόπτης ΓΑΔΑ,
    κ. Χρήστος Αναγνωστόπουλος
    "διευκολυνε" την πασοκα τον κουλουρη?
    συμφωνα με δημοσιευματα "διερευναται"..

    ολοι αυτοι οι κωλομπατσοι που στις διαδηλωσεις το παιζουνε
    αυστηρες πουτανες,

    μολις δουν κανεναν πασοκο υπουργο κανουν διαρροια επανω τους
    και του παιρνουν και πιπα με χαμογελο μην χασουν καμμια προαγωγη.

    ουσττττ αρχιδια
    δεν ντρεπονται οι βρωμοοικογενειες σας να κυκλοφορουν εξω ρε
    γελιοι ξεφτιλες των 900 ευρω?

    ΠΑΣΟΚ = ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, και οταν γινουν εκλογες και ελθει ο μεσιας Αντωνης δεν θα γινει τποτα απ'ολα αυτα και δεν θα χασεις τιποτα.Κουνια που σε κουναγε αλλα θα ηθελα να εβλεπα τι θα λες τοτε...
    Βρε αθεοφοβοι πιστευτε στ'αληθεια οτι τοσες χιλιαδες σελιδες του Μνημονιου με ολες τις λεπτομερειες της Ελληνικης Οικονομιας το συνεταξε ο ΓΑΠ και η Κυβερνηση του σε λιγες μερες??? Βρε αθεοφοβοι ετοιμο ητανε απο την εποχη του Καταλληλοτερου που μολις του το πλασαρισαν την εκανε με ελαφρα πηδηματακια, σιγα μην καθοτανε να τα εφαρμωσει, τα πασαρισε με την σειρα του στον επομενο.Μην κοροιδευετε τον κοσμακι αφου ξερετε τι συνεβει και τι κυριως συμβαινει.Αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 4,44 ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΑΝΟΥΝ
    ΣΑΝ ΦΤΩΧΟΚΑΜΠΙΝΕΣ δεν έχεις λεφτά
    α αγοράσεις τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ της ΕΛΙΤ
    ΑΛΗΤ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΟΥ ΗΛΙΘΙΕ
    ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΝΑ ΤΥΡΑΝΙΕΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μαυραγοριτης γερμανοτσολιας9 Ιαν 2012, 8:06:00 μ.μ.

    ψηφισε με
    για να σε απολυσω
    για να πουλησω
    την περιουσια σου
    για ενα κομματι ψωμι
    σε φιλους αεριτζηδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο ιδιος ΜΑΛΑΚΑΣ που το 2009
    εβλεπε το γιοργακι μεσια..
    ο ιδιος ΜΑΛΑΚΑΣ περιμενει απο το σαμαρα σημερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση