GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «δουλειά» του Χρυσοχοϊδη...

Γράφει η Λώρη Κέζα Η απόλυτη εξειδίκευση είναι το μυστικό της προκοπής. Για το λόγο τούτο σεβόμαστε τον ποινικολόγο που λέει « δεν έχω δια...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Η απόλυτη εξειδίκευση είναι το μυστικό της προκοπής. Για το λόγο τούτο σεβόμαστε τον ποινικολόγο που λέει «δεν έχω διαβάσει το Σύνταγμα, δεν είναι δική μου δουλειά», δεχόμαστε ένας καθηγητής Φυσικής να δηλώνει «δεν ξέρω γρυ ελληνικά, δεν είναι δική μου δουλειά» και παραμένουμε ψύχραιμοι όταν ένας υπουργός της παρούσας και της παρελθούσας κυβέρνησης αναφέρει ανέμελα «δεν διάβασα το Μνημόνιο, δεν είναι δική μου δουλειά». Το είπε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εκείνος που όταν ρεμβάζει φαντάζεται τον εαυτό του να μπαίνει στην κατάμεστη Βουλή και να λαμβάνει το λόγο στην «ώρα του πρωθυπουργού».
Πρέπει σε αυτό το σημείο να...
κάνουμε μια διευκρίνιση: είμεθα και κουτσομπόληδες και κακιασμένοι οπότε δεν θα προστατεύαμε τον εν λόγω υπουργό αν ξέραμε ότι μεθοκοπάει το πρωί ή ότι ακολουθεί αγωγή με ψυχοφάρμακα. Ο κ. Χρυσοχοϊδης το είπε αυτό νηφάλιος, με τη συγκρότηση που διαθέτει ως επαγγελματίας πολιτικός. Δηλαδή το λέει και το πιστεύει ότι δεν ήταν δική του δουλειά να διαβάσει τους όρους της δανειακής σύμβασης (η έκταση ήταν 1.300 σελίδες αλλά κυκλοφόρησε λυσάρι των 200). Ο υπουργός είχε αφιερωθεί τότε στο ποδοπάτημα των εμπόρων πρέζας, στον διωγμό πεταλούδων νυκτός, στη φύλαξη των συνόρων, στη σύλληψη μαφιόζων (δεν είναι ώρα να κρίνουμε την αποτελεσματικότητα της βαριάς δουλειάς…).
Ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι ο πρώτος που παραδέχεται δημόσια ότι δεν είχε ιδέα για το τι υποστήριζε. Οι υπόλοιποι είναι απλά μουλωχτοί. Την ίδια απερισκεψία έδειξαν πολλοί, από αυτούς που ψήφισαν και από αυτούς που καταψήφισαν. Όσοι έχουν την τύχη να συναγελάζονται τον πολιτικό κόσμο μεταφέρουν την ίδια εντύπωση: το μέγεθος της άγνοιας αφήνει άφωνους τους συνομιλητές. Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που περιμένουν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων για να αποστηθίσουν κανένα τσιτάτο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αδυνατούν να απαντήσουν στα πολύ βασικά. Να μην ξεχάσουμε ότι η διετία συνέβαλε στη σύγχυση. Πριν λίγο καιρό έπρεπε να κατανοήσουν και να διαδώσουν γιατί το κούρεμα θα ήταν η καταστροφή, τώρα πρέπει να λένε ότι είναι σωτήριο (ή αντίστροφα). Ακόμη όμως κι εκείνοι που καταφέρνουν να αρθρώσουν μια κουβέντα επί του περιεχομένου, πελαγώνουν μπροστά σε μια δεύτερη ερώτηση. Δεν έχουν που δεν έχουν σπουδάσει τα οικονομικά, έρχεται η επικαιρότητα και ανατρέπει τις απόψεις που δεν στηρίζονται σε γερά θεμέλια. Πώς να ανταπεξέλθουν οι άνθρωποι;
Ο υπουργός Ανάπτυξης είχε τη διακριτικότητα να μην εκθέσει συναδέλφους. Μίλησε για την προσωπική του ολιγωρία. Οι υπόλοιποι βουλευτές έχουν επίσης ένα σωρό δραστηριότητες: δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν μακροσκελή κείμενα γιατί σκύβουν πάνω στα ενδιαφέροντα του λαού τους . Αξίζει να περιγράψουμε τι γινόταν στο Κοινοβούλιο το βράδυ που ψηφιζόταν ο Προϋπολογισμός 2012. Η αίθουσα Ολομέλειας ήταν άδεια την περισσότερη ώρα. Οι βουλευτές είχαν εκείνο το βράδυ άλλες αγωνίες. Στο εντευκτήριο οι τρεις οθόνες έδειχναν μπάλα. Ηταν μια ξεχωριστή αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός έπαιζε με τη Μαρσέιγ. Στο γκολ ακούστηκαν ιαχές μέχρι έξω, στους αγανακτισμένους. Κανείς όμως δεν όρθωσε το ανάστημά του να πει δημόσια «δεν άκουσα ούτε μια τοποθέτηση για τον Προϋπολογισμό, δεν είναι δική μου δουλειά».

7 σχόλια

  1. Συμπέρασμα; Καταφέραμε να έχουμε τους πιο ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚ...και εγένετω της Πόπης.
    Μακελειό..στις μουνότριχες
    ------------------------------
    Η κυρία ονομάζεται Πηνελόπη Παπαϊωάννου, και πιθανόν τόσο το όνομα όσο και η φυσιογνωμία της να μην «σημαίνει» κάτι σε πολλούς από εμάς. Και γιατί, άλλωστε, να «σημαίνει».

    Η κυρία Πηνελόπη Παπαϊωάννου τα τελευταία χρόνια «λέει» ότι είναι αγιογράφος, ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

    Και δεν «λέει» ψέματα αφού διατηρεί στην.....
    περιοχή του Νέου Κόσμου εργαστήριο αγιογραφίας - ζωγραφικής - κατασκευών με την επωνυμία «Χρυσοκοντυλιά», σε συγκεκριμένη διεύθυνση. Είναι, δηλαδή, και ελεύθερη επαγγελματίας εγνωσμένης αξίας, όπως προκύπτει από 11 εκθέσεις ζωγραφικής του παρελθόντος, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει εργολαβικά δουλειές και εκ των πραγμάτων έχει εισπράξεις.

    Από αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία (με τη γνωστή συνταγή με την οποία εξασφάλισε δουλειά και σύνταξη και ο σύντροφος Μιχάλης Καρχιμάκης, την εφαρμογή, δηλαδή, του νόμου 3717/2008 περί μεταφοράς υπαλλήλων της Ο.Α. στον ευρύτερο δημόσιο τομέα), «βολεύτηκε» σε μια «νύχτα» και αυτή στο υπερτροφικό κράτος, όπως άλλωστε καταγγέλλει το λαλίστατο στέλεχος της κυβέρνησης Ανδρέας Λοβέρδος.

    Η Πηνελόπη Παπαϊωάννου, με την κοινή υπουργική απόφαση 22080/510-2010 του υφυπουργού Εσωτερικών, του υφυπουργού Οικονομικών, καθώς και του υπουργού Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων, βρίσκει δουλειά στο υπουργείο Εσωτερικών και, συγκεκριμένα, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης. Η απασχόληση αφορά σύμβαση αορίστου χρόνου σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, όπως προβλέπει ο νόμος 3717/2008.

    Η πρόσληψη της κυρίας Παπαϊωάννου δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αριθμός 1782, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2010, σε ειδική λίστα με άλλα οκτώ ονόματα ενώ είναι προφανές πως έχει προσληφθεί νομότυπα εκμεταλλευόμενη ευνοϊκό «παράθυρο» του νόμου για εργασιακή τακτοποίηση.

    Η κυρία Παπαϊωάννου όταν έφυγε από την Ο.Α πήρε εφ' άπαξ 50.000 ευρώ και τώρα θα έχει το δικαίωμα να πάρει ένα δεύτερο και βέβαια να απολαμβάνει τον μισθό της και μια καλή σύνταξη για τα γηρατειά.

    Ο κύριος της φωτογραφίας, θεωρώ, πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

    Είναι ο σημερινός Υπουργός Υγείας ο οποίος διατέλεσε επίσης Υπουργός Εργασίας και θα μείνει στην Ιστορία για πολιτικά του «ατοπήματα», έχει κάνει πολλές βαρύγδουπες δηλώσεις, ενώ εσχάτως στράφηκε και εναντίον τριμελών και τετραμελών οικογενειών που ζουν με έναν μόνο μισθό και θα δείτε πιο κάτω γιατί το αναφέρω.

    Είναι αυτός που πριν λίγες ημέρες, ως «εισαγγελέας» των πάντων και με την «ρητορική άνεση» που τον διακατέχει είπε πως «Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν εννέα εκατομμύρια Έλληνες», με αποτέλεσμα να οργίσει και να συσπειρώσει εναντίον του το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

    Αλήθεια, ποιος όμως, διορίζει ποιους στο δημόσιο;

    Ο κ. Λοβέρδος, όμως, έχει αποκρύψει επιμελώς εδώ και ενάμιση χρόνο να αναφέρει ότι ανάμεσα στους οκνηρούς και τεμπέληδες, όπως υπονόησε, διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους που «παρασιτούν» στην «καμπούρα» του ελληνικού λαού βρίσκεται και η γυναίκα του Καίσαρα, η αγαπημένη του σύζυγος!

    Απλά, διότι η κυρία Παπαϊωάννου, εκτός από το δικαίωμα που έχει στην εργασία ως Ελληνίδα πολίτης, τυγχάνει να είναι η σύζυγος του κ. Λοβέρδου!

    Ασφαλώς και η πρόσληψή της δεν θα ήταν κάτι περισσότερο από ένα «νόμιμο» ρουσφέτι με συγκεκριμένη αξία εάν δεν ήταν η σύζυγος του λαλίστατου Υπουργού και στην προκειμένη περίπτωση δεν κρίνεται τονόμιμο αλλά το ηθικό.

    Με άλλα λόγια, όπως άλλωστε έχω τονίσει και στο παρελθόν, «ότι νόμιμο, δεν είναι και απαραίτητα ηθικό»!

    Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ακόμα μια λεπτομέρεια που όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη:

    Στην οικογένεια Λοβέρδου μπαίνουν τρεις μισθοί ...
    ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΤΟΥΣ...
    την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι δεν έχουν να φάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε λωρη
    το συγκροτημα δεν ειχε κανει ηρωα
    το μιχαλακι;
    ευτυχως για σας
    οι μαλακες ψηφοφοροι ξεχνανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΆΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ.
    --------------------------------
    Από την Κόστα Ρίκα όπου βρίσκεται για το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είπε πως δεν διάβασε το Μνημόνιο γιατί είχε άλλες υποχρεώσεις ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη...

    Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως ούτε αυτός είχε διαβάσει το Μνημόνιο επειδή εκείνη την εποχή ήταν πρωθυπουργός της χώρας και είχε άλλες υποχρεώσεις.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως προσπάθησε να ρίξει μια ματιά στο Μνημόνιο αλλά -όταν είδε πως είχε μέσα μόνο λέξεις και καθόλου εικόνες- το παράτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σε γνωριζω σπο την κοψη
    του ταγιερ την τολμηρη
    σε γνωριζω απο την οψη
    του αρμανι σου μωρη

    με τα δανεια θρεμμενη
    της ΕΟΚ τα ιερα
    παντα ησουν πουλημενη
    ψοφα για να δω χαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση