GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ύμνοι του Δήμα προς τους Γερμανούς...

Την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ελληνικού χρέους (PSI) θα έχουν θετική έκβαση, παρά το γεγονός ότι είναι σκληρ...

Την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ελληνικού χρέους (PSI) θα έχουν θετική έκβαση, παρά το γεγονός ότι είναι σκληρές, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.
«Οι συζητήσεις είναι δύσκολες αλλά με καλή πίστη θα καταλήξουν σε ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που...
 παραχώρησε με τον Έλληνα ομόλογό του Σταύρο Δήμα στο υπουργείο Εξωτερικών.
«Μαζί με τον Έλληνα ομόλογό μου θέλω να πω ότι θα βοηθήσουμε ώστε να υπάρξουν καλύτερες εποχές, να ξεπεράσουμε την κρίση χρέους και αυτήν την δοκιμασία για την Ευρώπη. Ευχόμαστε όλοι, θέλουμε όλοι μία ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα. Γι' αυτό το λόγο θα δουλέψουμε προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας μέσα από, για παράδειγμα, διαρθρωτικές αλλαγές», ανέφερε.
Από την πλευρά του ο Σταύρος Δήμας επισήμανε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες προσωπικές θυσίες και ανησυχούν για το μέλλον και εκπέμποντας ύμνους προς τη Γερμανία τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση και η στήριξη της γερμανικής πλευράς για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση αλλά και για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δήμα είναι η εξής:
Σ. ΔΗΜΑΣ: Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στην Αθήνα τον φίλο Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, το Guido Westerwelle και τους συνεργάτες του. Δυστυχώς λόγω του σύντομου της επίσκεψης δεν θα μπορέσουμε να ανταποδώσουμε τη θερμή φιλοξενία με την οποίαν μας υποδέχτηκαν, πριν από ένα περίπου μήνα, στο Βερολίνο εμένα και τους συνεργάτες μου. Αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσει να έλθει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η επίσκεψή σας εδώ γίνεται σε μία πολύ κρίσιμη, θα έλεγα ίσως μία από τις κρισιμότερες στιγμές, περιόδους, στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Η παρουσία σας συμβολίζει ότι η χώρα μας, η Ελλάδα δεν θα δώσει τον αγώνα να βγει από την κρίση μόνη της. Υπογραμμίζει επίσης ότι η στενή συνεργασία μας είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση της κρίσης, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε, να υπερβούμε τις προκλήσεις όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω ακράδαντα ότι από αυτήν την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι για το καλό της Ευρώπης και την ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών.
Η περίοδος αυτή, όπως είπα και προηγουμένως, είναι δύσκολη. Γνωρίζεις Guido, γιατί το έχουμε συζητήσει, το επαναλάβαμε και σήμερα, ότι οι Έλληνες έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες και έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες. Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή είναι πολύ ανήσυχοι για το μέλλον τους, είναι απογοητευμένοι γιατί πιστεύουν ότι πολλές από τις θυσίες έχουν πέσει στο κενό, δεν πιάσανε τόπο. Η δέσμευση της Γερμανίας ότι θα είναι δίπλα στην Ελλάδα και ότι θα συνεργαστούμε μαζί έως ότου η χώρα μου θα βγει από αυτή την κρίση, θα αντιμετωπίσει την κρίση με επιτυχία, είναι πάρα πολύ σημαντική.
Είναι, νομίζω, απαραίτητο για όλη την Ευρώπη να αντιμετωπιστεί η ελληνική κρίση, είναι απαραίτητο να μπορέσουμε να δώσουμε ξανά στους Έλληνες ελπίδα. Χρειάζεται η Ελλάδα περισσότερο χρόνο, περισσότερα μέσα, χρειάζεται να αναπνεύσει, να μπορέσει να θέσει τις βάσεις για ανάκαμψη και εκεί βασιζόμαστε στην συνεργασία της Ευρώπης και της Γερμανίας ειδικότερα. Συζητήσαμε επίσης πολύ σύντομα για το περίφημο PSI, για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και βεβαίως πιστεύουμε ότι οι διαπραγματεύσεις οι οποίες θα επαναληφθούν θα καταλήξουν σε επιτυχία, γιατί αυτό επιβάλλει η λογική και το συμφέρον. Γιατί η οικονομία διέπεται από αυτά τα δύο, το συμφέρον και τη λογική, και το συμφέρον όλων σε αυτήν την περίπτωση είναι να επιτύχει η διαπραγμάτευση αυτή.
Επιπλέον συζητήσαμε και θα συνεχίσουμε την συζήτησή μας αμέσως μετά, για τα θέματα της γειτονιάς μας, του Αραβικού κόσμου, για το θέμα της Συρίας και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες εκεί και την ανάγκη να σταματήσουν οι δολοφονίες πολιτών. Πρέπει να ακούσουν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών που σήμερα απηύθυνε νέα έκκληση. Συζητήσαμε το θέμα του Ιράν και τις αναγκαίες κινήσεις και αποφάσεις εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα, αλλά ταυτόχρονα και τις ανάγκες και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν διάφορες χώρες της Ευρώπης σχετικά με το θέμα του Ιράν. Μιλήσαμε ακόμα για θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τις σχέσεις μας με την Τουρκία, το Κυπριακό, τη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια και τη συνεργασία μας για τη συνεχή προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
Guido, ευχαριστώ και πάλι για την επίσκεψή σου, έστω και σύντομη, και για τη συνεχή συμπαράσταση στη χώρα μου στην κρίσιμη αυτή περίοδο. Σε ευχαριστώ πολύ.

5 σχόλια

  1. Ασχετο (και σορυ δηλαδη)..

    Λοιπον πριν απο λιγο ειχα μια τηλεφωνικη επικοινωνια με καποιον της ..Αυστραλιας. (You know bastard jeffrey??)..

    Λοιπον ο ανθρωπος πηγε μικρος στην Αυστραλια ,δουλεψε, εκανε οικονομιες..
    Ωραια ! μαζεψε καποια λεφτα,τα παιδια του ειναι Αυστραλοι πολιτες,μορφωμενα, επαγγελματικα αποκαταστημενα...
    Αυτος ομως ο "ατυχος" ηρθε καποια εποχη στην Ελλαδα (στη πατριδα του!!) και εκανε ενα σπιτι ..
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !!
    Μαιζονεττα!!! Και διωροφο!!
    (Θελω να πεθανω στην ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ,μου ειπε)..

    Συνολικα ?? 260 τετραγωνικα μετρα..
    (πανω κατω)..
    ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ,οτι του ζητησε τελος παντων αυτο το μπουρδελο που λεγεται Ελληνικο κρατος..

    Εφυγε ξανα στην Αυστραλια..
    ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΗ στην ΔΕΗ..
    Λεει πληρωνω τα "παγια",ενταξει πληρωνω τα "δημους ΕΡΤ και ΦΠΑ 23%)..
    Ωραια! Ποσο ειναι αυτα.. Αντε 100 ευρω το διμηνο..
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ.. Προσεξτε!!

    Και τωρα του ηρθε να πληρωσει "εξτρα" 800 ευρω!!!!!!
    Για να σωσει την Ελλαδα η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια!!!!!!

    Ω! ΠΡΕΠΕΙ φιλοι μου να ΣΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ απο αυτους τους αλητες ...πριν μας σωσουν αυτοι..

    Συμφωνειτε φιλοι μου???

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί είπαν Βεστερβέλε-Σαμαράς ;
    ____________________________________________
    Γιατί ο Γερμανός συνάντησε μόνο τον Σαμαρά ;

    [Σύμφωνα με άρθρο του Spiegel ο Βεστερβέλε ήρθε στην Ελλάδα (
    και η επίσκεψη για σήμερα είχε γίνει γνωστή πολύ πριν καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις για το PSΙ και συνεπώς δεν σχετίζεται με αυτό παρά τα όσα λένε οι παπάρες των Finacial Times) για να ενθαρρύνει τους Έλληνες να επισπεύσουν τις μεταρρυθμίσεις και να ανιχνεύσει τις προθέσεις τους για την πολιτική που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές, που "σύμφωνα με τον Βενιζέλο θα γίνουν στις 29 Απριλίου" όπως λέει χαρακτηριστικά.

    Το "μετά τις εκλογές" είναι αυτό που νοιάζει τους Γερμανούς και γι αυτό συναντήθηκε με τον Σαμαρά και όχι με τον Παπανδρέου.

    Άρα για να τους νοιάζει το "μετά τις εκλογές" σημαίνει πως όποιος κυβερνάει μετά μπορεί να διαπραγματευτεί διάφορα, για να μην πούμε
    να τα κάνει πουτάνα, μιας και δεν υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες πολιτικοί].

    Η ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.
    Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε εκτενής συζήτηση για τις εξελίξεις επί τη βάσει της πορείας υλοποίησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και 9ης Δεκεμβρίου.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής και του εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής με μέτρα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

    Συζήτηση όμως έγινε και για θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που αφορούν στο Ιράν, στην Τουρκία και στο Αραβικό μέτωπο.

    Όσον αφορά τα οικονομικά που ήταν και το κύριο αντικείμενο της συνάντησης ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να συνοδεύεται με πολιτικές που θα τονώσουν την ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Οικονομία.

    Στη συνάντηση, από ελληνικής πλευράς, συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο αν. τομεάρχης Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας.
    Η ΝΔ θεωρεί ότι η συνάντηση δείχνει την σημασία που αποδίδουν οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στον κ. Αντώνη Σαμαρά καθώς η χώρα βαδίζει
    προς τις εκλογές.

    real.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Ο ΣΥΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ Η "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΕΓΙΝΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΑΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!!!!!!! ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κακως επρεπε να τους αρχισει στα βρισιδια ετσι θα φτιαξουμε περηφανη κ ισχυρη ελλας

    α ρε κατακαημενοι λαικιστες καραβλαχοι. Ειστε αξιολυπητοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση