GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφώνησαν για Χρυσό Κανόνα και κυρώσεις...

Σε συμφωνία κατέληξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες σχετικά με το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέ...

Σε συμφωνία κατέληξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες σχετικά με το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Εκτός συμφωνίας αποφάσισαν να τεθούν Βρετανία Τσεχία. «Όλες οι χώρες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο εκτός από τη Βρετανία και την Τσεχική Δημοκρατία», είπε στους...
δημοσιογράφους ο Φρέντρικ Ράινφελτ στο περιθώριο της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής. Το Σύμφωνο θα αρχίσει να τίθεται σε ισχύ αφού κυρωθεί από 12 χώρες.
Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, μεταξύ άλλων, προβλέπει επιβολή αυτόματων κυρώσεων στις χώρες που παρουσιάζουν υπερβολικά ελλείμματα, αναμένεται να συγκεντρώσει τις υπογραφές των περισσότερων χωρών - μελών. Στη Σύνοδο οι ευρωπαίοι ηγέτες θα προσπαθήσουν να κλείσουν τα όποια ζητήματα έχουν παραμείνει ανοιχτά.
Ακόμη προβλέπει την εισαγωγή στα εθνικά συντάγματα (κατά προτίμηση) του λεγόμενου χρυσού κανόνα, που θα περιορίζει το δημόσιο έλλειμμα σε ποσοστό 0,5% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση. Επιπλέον, ένα κράτος μέλος που θα υπογράψει τη Συνθήκη θα έχει τη δυνατότητα μετά από σχετική έκθεση της Επιτροπής ή με δική του πρωτοβουλία να προσφεύγει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για να επαληθεύσει εάν ένα άλλο κράτος μέλος έχει εφαρμόσει σωστά το χρυσό κανόνα.
Σημειώνεται πως το Δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε ένα κράτος, οι οποίες θα ανέρχονται έως και 0,1% του ΑΕΠ.
Από την πλευρά της Γερμανίας, η  Άνγκελα Μέρκελ χαιρέτισε την αποδοχή του Δημοσιονομικού Συμφώνου από τις χώρες της ΕΕ. Στόχος είναι η εφαρμογή του σε ορίζονται πενταετίας, ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενέκριναν και την επίσπευση της ενεργοποίησης του ESM, του μόνιμου μηχανισμού στήριξης για την Ευρωζώνη, το φετινό Ιούλιο. Η συνθήκη που θα διέπει τη λειτουργία του θα καταρτιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
Μόνο θεωρία για την αντιμετώπιση της ανεργίας
Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες περιορίστηκαν σε μια περιγραφή του πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας στην Ευρωζώνη, δείχνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου για «καθοδήγηση» των κρατών μελών αναφορικά με τις πολιτικές απασχόλησης των κρατών μελών. Στο κοινό τους ανακοινωθέν, οι «27» υπογραμμίζουν την ανάγκη «έξυπνης» δημοσιονομικής εξυγίνασης που δεν θα βλάπτει την ανάπτυξη μαζί με δραστικές στρατηγικές προώθησης της απασχόλησης.
Η Σύνοδος καλεί σε ενίσχυση των προγραμμάτων για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, την έμφαση σε «πράσινες θέσεις εργασίας», δομικές μεταρρυθμίσεις για αύξηση τις ανταγωνιστικότητας και προκρίνει τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους ως κίνηση που μπορεί να «έχει σημαντική επίδραση» στην αγορά εργασίας.
Ντράγκι: Πρώτο βήμα προς τη δημοσιονομική ένωση
Την ικανοποίησή του για την υπογραφή του Δημοσιονομικού Συμφώνου, εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι κρίνοντας ότι αυτό θα «ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη». Η συνθήκη αυτή που ενισχύει τη δημοσιονομική πειθαρχία είναι «ένα πρώτο βήμα προς τη δημοσιονομική ένωση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Χαιρετίζουμε επίσης την έναρξη της ισχύος τον Ιούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), του ταμείου μόνιμης διάσωσης της Eυρωζώνης», πρόσθεσε ο Ντράγκι.

2 σχόλια

  1. Η ευρωζώνη και το ευρώ είναι μία καταστροφή σε σλόου μόσιον όλοι οι σοβαροφανείς μοιραίοι και άβουλοι ηγέτες της ευρωζώνης είναι για τα μπάζα αφού ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές του τρισωμικού πιονιού Μέρκελ και κατ επέκταση των πανηλίθιων γερμανών αφεντικών της........αντί να κόψουν φρέσκο χρήμα οι ηλίθιοι......και να πάρουν παραγωγικές μονάδες από την ασία......επέλεξαν οι κρετίνοι την κινεζοποίηση της ευρώπης.........θα το πληρώσουν πολύ ακριβά........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι τα ιδία!!! με τον φόβο ότι θα μας πάνε στο δικαστήριο
    και δωστου πρόστιμα αν ξεφύγει ένα κλικ η οικονομία..

    Ρε τους αρχηπουστηδες τι άλλο θα σκαριφίστουν.. θα μας πηγαίνει η Φιλανδία στα δικαστήρια !!!!! και αυτό λέγετε ελεύθερος ΚΡΑΤΟΣ Η ΕΛΛΑΣ!!!! ΚΑΝΈΝΑ ΆΛΛΟ ΠΕΊΡΑΜΆ ,ΜΑΛΑΚΕΣ ΥΠΆΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση