GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κ. Φωτεινή Πιπιλή, οι τρεις γάτοι και η έλλειψη παιδείας...

Από το elpasa@freemail.gr Το Σάββατο το βράδυ στις 21/1/2012 είχα την ατυχία να δω στην τηλεόραση την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της...

Από το elpasa@freemail.gr

Το Σάββατο το βράδυ στις 21/1/2012 είχα την ατυχία να δω στην τηλεόραση την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα «αδέσποτα ζώα συντροφιάς» στην οποία εσείς κ. Πιπιλή ήσασταν Εισηγήτρια της Μειοψηφίας.
Δεν συζητούσατε για τα περιττώματα των ζώων στα πεζοδρόμια, δεν συζητούσατε για τα σκυλιά που μετά την βόλτα τους στο πάρκο γεμίζουν την είσοδο των πολυκατοικιών πατημασιές με λάσπες, δεν συζητούσατε για τα σκυλιά στα μπαλκόνια που γαβγίζουν και ενοχλούν , δεν...
συζητούσατε για τον κίνδυνο που διατρέχουμε όταν περνάμε μέσα από πάρκα όπου οι «ζωόφιλοι» αφήνουν ελεύθερα τα σκυλιά τους, όχι, συζητούσατε για το δικό σας δικαίωμα κ Φ. Πιπιλή να μπορείτε να έχετε (νόμιμα), και ένα και δυο και τρία και τέσσερα γατιά ώστε να μην μπορεί ο διαχειριστής της πολυκατοικίας να σας κάνει παρατήρηση!
Ο σημερινός νόμος δεν σας επιτρέπει να έχετε τις τρεις γάτες που είπατε ότι έχετε στο σπίτι σας, αλλά είναι γνωστό σε αυτή την χώρα ότι οι νόμοι δεν αφορούν τους πολιτικούς.
Ποιος είναι ο ορισμός του ζωόφιλου κ Πιπιλή; Αν πάρω ένα σκυλί και το κλείσω σε ένα διαμέρισμα για να το χρησιμοποιεί ως «παιχνίδι» η κόρη μου είμαι ζωόφιλος;
Αν έχω τέσσερις γάτες στο σπίτι μου επειδή νοιώθω μοναξιά και έχω ανάγκη από παρέα είμαι άραγε ζωόφιλος;
Επίσης δεν έχω καταλάβει, πως προσδιορίζεται το μέγεθος της αγάπης μου για τα ζώα; Αν έχω ένα σκύλο είμαι μήπως λιγότερο ζωόφιλος από κάποιον άλλο που έχει 7 σκύλους; Αν δεν έχω κανέναν τι είμαι;
Αν πάρω ένα σκυλί από το δρόμο, μετά το στειρώσω, μετά του βάλω ένα τσιπάκι και το φυλακίσω στο διαμέρισμα μου θα είναι επειδή αγαπάω τα ζώα! Αυτό είναι ένας περίεργος πραγματικά τρόπος σκέψης. Με μια παρόμοια μέθοδο πρόσφατα κάποιος πρωθυπουργός αποφάσισε για το καλό μας να υπογράψει ένα Μνημόνιο και αυτός από αγάπη για το λαό του λέει πως το έκανε.
Φανταστείτε λοιπόν κύριοι «ζωόφιλοι» ο αγώνας σας να δικαιωθεί και να γίνουμε όλοι σαν και εσάς, η τέλεια κοινωνία ε; κ Πιπιλή, κάθε μπαλκόνι θα έχει από ένα σκυλί, δυο κότες, έναν κόκορα, επτά γάτες κ.τ.λ. Η Αθήνα θα μετατρέπονταν πολύ γρήγορα σε μια απέραντη φάρμα των ζώων.
Στην συνέχεια της «σοβαρής» συζήτησης σας κ Πιπιλή αναφερθήκατε σε μια ομοϊδεάτισσα σας η οποία είπατε ότι έχει έναν κόκορα και τον βγάζει βόλτα δένοντας τον με ένα λουράκι όπως οι άλλοι τα σκυλιά τους. Φοβερό θέαμα. Θα είναι χάρμα οφθαλμών να κοιτάζεις το πανάκριβο δερμάτινο λουράκι που κρατάει στο χέρι της η κυρία και να αναρωτιέσαι σε ποια από τις δυο άκρες του βρίσκεται το ζώο.
Ο «Σοσιαλιστής» αν δεν κάνω λάθος πρόεδρος της επιτροπή σας, είχε ακούσει βεβαίως για «κόκορα μακαρονάδα» αλλά πρώτη φορά άκουγε για «κόκορα με λουράκι» που κόβει βόλτες στους δρόμους της Αθήνας.
Αδυνατώντας να αντισταθεί στον πειρασμό σχολίασε το «σημαντικό» αυτό γεγονός λέγοντας ότι αυτοί στο χωριό όταν τους ξυπνάει ο κόκορας στις 4 η ώρα το πρωί μετά κοιμούνται καλύτερα. Δηλαδή παραλίγο να μας πει ότι για ψυχοθεραπευτικούς λόγους πρέπει να έχουμε όλοι έναν κόκορα να μας ξυπνάει νωρίς το πρωί. Ποιος ξέρει ίσως στο επόμενο νομοσχέδιο….
Κατόπιν ανακάλυψα το προσωπικό σας blog στο οποίο γράφετε πως «Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι το μεγάλο έλλειμμα στην Ελλάδα δυστυχώς εξακολουθεί να είναι η έλλειψη παιδείας..» αντιπαραβάλλοντας το με αυτό που συμβαίνει στην Ινδία όπου «ο φτωχός ινδός αγόραζε ρύζι από τον πλανόδιο πωλητή και το μοιραζόταν με τα αδέσποτα ζώα».
Δηλαδή εμείς οι Έλληνες πολίτες έχουμε έλλειψη παιδείας επειδή δεν αγοράζουμε ρύζι από τον πλανόδιο πωλητή για να ταΐσουμε τα αδέσποτα ζώα;!
Το μεγάλο έλλειμμα της Ελλάδος κ Φ. Πιπιλή το εντοπίζεται στην δική μου παιδεία; Αυτό είναι πολύ ευχάριστο γιατί εδώ και δυο χρόνια κάποιοι ψεύτες ισχυρίζονται ότι βρίσκεται στο ταμείο του κράτους…..
Δεν είμαι καθόλου περήφανος για τους συμπολίτες μου κ Φ. Πιπιλή αλλά τους μέμφομαι κυρίως για την τεράστια ανοχή που επιδεικνύουν στους πολιτικούς στους τραπεζίτες και τους δημοσιογράφους που τους κοροϊδεύουν και τους καθυβρίζουν εδώ και δεκαετίες και όχι για τους λόγους που εσείς αναφέρεται.
Φέρατε ως παράδειγμα στην ομιλία σας την εξαίρεση, δηλαδή την συμπεριφορά κάποιων κτηνοτρόφων στην Ικαρία, προσπαθώντας πάνω σε αυτό να «κτίσετε» έναν κανόνα, δηλαδή μια νομοθετική ρύθμιση, που θα αφορά όλους τους Έλληνες!
Σας προτείνω λοιπόν να αποκαταστήσουμε πρώτα την λογική σε αυτήν την χώρα και να είστε σίγουρη ότι αν αυτό γίνει όλα τα άλλα προβλήματα μας θα αντιμετωπισθούν πολύ εύκολα.

18 σχόλια

  1. Όσο ποιο γρήγορα φωνάξουμε τον Κώστα Καραμανλή ,
    να έρθει να μας σώσει από την καταστροφή που μας έφερε , το ΠΑΣΟΚ , ο Λουκάς Παπαδήμος και η υπόλοιποι της παρέας εθνοσωτήρες , που όπως αποδεικνύετε πλέον με αποδείξεις ότι είναι όλοι τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ , μπορούμε να βγούμε από την καταστροφή ζωντανοί , με έξυπνες πατριωτικές κινήσεις , που θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο ποιο γρήγορα φωνάξουμε τον Κώστα Καραμανλή ,
    να έρθει να μας σώσει από την καταστροφή που μας έφερε , το ΠΑΣΟΚ , ο Λουκάς Παπαδήμος και η υπόλοιποι της παρέας εθνοσωτήρες , που όπως αποδεικνύετε πλέον με αποδείξεις ότι είναι όλοι τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ , μπορούμε να βγούμε από την καταστροφή ζωντανοί , με έξυπνες πατριωτικές κινήσεις , που θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο ποιο γρήγορα φωνάξουμε τον Κώστα Καραμανλή ,
    να έρθει να μας σώσει από την καταστροφή που μας έφερε , το ΠΑΣΟΚ , ο Λουκάς Παπαδήμος και η υπόλοιποι της παρέας εθνοσωτήρες , που όπως αποδεικνύετε πλέον με αποδείξεις ότι είναι όλοι τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ , μπορούμε να βγούμε από την καταστροφή ζωντανοί , με έξυπνες πατριωτικές κινήσεις , που θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποιό είναι το χειρότερο ελληνικό blog; ψηφίστε τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θελω να δω τι θα κανουν οι φιλοζωοι στην πολυκατοικια που μενω
    οταν βρω επιτελους το κοκορα που θελω και τον βαλω στο μπαλκονι μου.

    Στις 4 το πρωι ΟΛΟΙ θα ξυπνανε
    αλλα ας βαλους βουλοκερι στ αφτια τους

    .




    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε μου πολύ ωραια τα λες . Το πρόβλημα όμως δεν πρόκειται να λυθεί αν δεν μαζέψουμε όλοι όσοι ζούμε στην Αθηνα από ένα σκυλο, ένα γάτο, έναν κοκορα,ενα κουνέλι και ό,τι άλλο χωράει η ψυχη του καθενός. Κατ, αυτόν τον τρόπο θα ψάχνονται νομικά κάτι τέτοιες τυπισες πως να απαλαγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΕΝΑ ΓΑΙΔΑΡΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΝΑ ΓΚΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΚΛΑΝΕΙ, ΝΑ ΑΝΤΙΒΟΓΓΑΕΙ Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γουρούνι 1000 κιλών... όχι δεν είναι ο Πάγκαλος ________





    Κάθε χρόνο στην Ταιβάν γίνεται διαγωνισμός για το βαρύτερο γουρούνι. Όσο μεγαλύτερο το γουρούνι τόσο μεγαλύτερη η τύχη που φέρνει στον ιδιοκτήτη του. Αποτέλεσμα να ταΐζονται τα γουρούνια με καθετήρα σε σημείο που να μην μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Φέτος το βαρύτερο ήταν...

    1069 κιλά και αφού το έγδαραν στόλισαν το δέρμα του (που βλέπετε στην φώτο) με ζωγραφιές, φρούτα και κοσμήματα. Το διαγωνισμό παρακολούθησαν 100.000 άτομα!!


    ---------------------------------
    Μη σας μπαίνουν πονηρές ιδέες για τα δικά μας παχύδερμα
    γιατί αυτά τα έθιμα θέλουν λαούς ξύπνιους και όχι αποχαυνωμένους και μαστούρηδες για τούρκικα σήριαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ζει ακομα αυτο το πορδοβουλωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Κα Πιπιλη σιγουρα αγαπα τα ζωα, αυτο δεν την υποχρεωνει καθολου να φορα δερματινα ρουχα (οπως πολλες φορες την ειδαμε στα διαφορα καναλια π.χ. και κατ'αρχην) δεν συζητω καθολου την περιπτωση ναναι χορτοφαγος οπως πολλοι, μα παρα πολλοι αλλοι ζωοφιλοι! Η ευαισθησια της συγκεκριμενης Κυριας μαλλον ειναι -να υποθεσουμε- περιορισμενης ευθυνης, διοτι πως αλλιως να καταννοηθουν και να εξηγηθουν οσα -με ευκολια- δηλωσε για την πραξη των αγροτων ενος νομου να μοιρασουν δωρεαν τα προιοντα τους στο Συνταγμα (ναι ναι δεν εκλεγεται σ'αυτον τον νομο. Ειναι κριμα που δεν καταλαβε την αναγκη παραγωγου να φτανει να διαθετει δωρεαν το προιον του κοπου και της επενδυσης του! Ειναι επισης αναλγησια να μην γινεται αντιληπτο πως ολοι αυτοι οι ανθρωποι που στωικα περιμεναν στο κρυο για μερικα κρεμυδια ή πατατες ή καρωτα, δεν το εκαναν απο περιεργεια προς αποκτηση της εμειριας. Και ειναι αξιο αποριας που δεν το καταλαβε μιας και -μαλλον ηταν εκει κατα το γεγονος- αφου οπως δηλωσε ηταν μονο αλλοδαποι.
    Για να επανελθω στο θεμα, η συχωρεμενη η γιαγια μου ελεγε διαφορα -ακαταλαβιστικα για τα παιδικα μου αυτια τοτε- αλλα τωρα καθε φορα που τα θυμαμαι διαπιστωνω ποσες αληθειες ελεγε, αυτη μια αγραμματη, φτωχη γυναικα που ομως διεθετε κοινο νου και την σοφια των παλαιοτερων. Ελεγελοιπον -αναμεσα σε αλλα- πως ολοι οσοι τοσο πολυ αγαπουν τα ζωα και ξοδευουν για αυτα ενω κανουν πολυ λιγωτερα ή τιποτε για τους γειτονους τους το κανουν μονο για εναν λογο, αγαπανε τα ζωα -ελεγε- γιατι δεν "σου αντιλογιουνται ποτε, τους λες μυστικα σου, τα βριζεις, τα χτυπας κι οταν εχεις αναγκη τα παιζεισ αλλα τα ερμα τα ζωντανα δε σου μιλανε δεν εχουν λαλια να σου πουν τι τραβανε στα χερια σου και πως μονο για το φαι μενουνε" ετσι ελεγε η γιαγια μου! Και αυτο σκεφτομαι για καθε εναν που αγαπα τα ζωα και λεει και λει αλλα εξαφανιζεται οταν ενα αδεσποτο -η οχι- καταστρεφει το προσωπο ενος παιδιου! Τι να λεμε πια για αυτους την ζωοφιλια τους και το πεζοδρομιο η το τσιπακι! Αν και δεν περιμενει κανεις ευαισuησιες για παιδια απο οσoυς δεν εχουν δικα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ναγιασει το στομα σου 9.29..
    οι φιλοζωοι
    δεν σγαπουν τους ανθρωπους..
    ελεγε η δικια μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ψοφα μωρη πιπιλου
    να δειξει την κηδεια η τηλεοραση
    να γελασει το χειλι του κοσμου..
    ψοφηστε ολοι σας αχρηστα σκυλια
    που ασχολειστε με τετραποδα
    οταν καταστρεφονται ανθρωποι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε εσύ με τον Καραμαλέγκο, στον αυριανό κυριακάτικο τύπο αναφέρεται πως σε πρόσφατη εκδρομή του αντί για κοντοσούβλια και κοψίδια κατάπιε κάτι λαγούς με σκορδαλιά......ετοιμάζεται όπως φαίνεται για την σωτηρία της πατρίδος..........στο ρεπορτάζ δεν αναφέρεται αν κατάπιε αμάσητους τούς λαγούς μαζί με την σκορδαλιά η ξεχωριστά.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΒΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ.
    ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΣΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ.
    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ.

    ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ έχω σκύλο.Κατά τη διάρκεια της βόλτας, έχω στην τσέπη μου μια σακούλα του σούπερ μάρκετ, κομμένη στα τέσσερα,για τα περιττώματα του σκύλου και λίγο χαρτί κουζίνας για τα πόδια του.
    Δεν μου στοιχίζει τίποτα.
    Απλά σέβομαι και τους συνανθρώπους μου και τον εαυτό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. με έξυπνες πατριωτικές κινήσεις , που θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής

    Όπως Ζαχόπουλος Βατοπέδι Βουλγαράκης κτλ.
    Γιά χαζούς ψάχνεις μπετόβλακα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ!!!

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!


    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΑ BLOGS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση