GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αχτίδα αισιοδοξίας από το ΕΣΠΑ...

Υπερκαλύφθηκαν οι στόχοι του 2011 ·  Στο 31,5% η απορρόφηση του ΕΣΠΑ από το 3,5% που ήταν στο τέλος του 2009 · Ο στόχος μνημονίου για το 2...

Υπερκαλύφθηκαν οι στόχοι του 2011
· Στο 31,5% η απορρόφηση του ΕΣΠΑ από το 3,5% που ήταν στο τέλος του 2009
· Ο στόχος μνημονίου για το 2011 υπερκαλύφτηκε φτάνοντας στο 101,2%
· Μειώθηκε το έλλειμμα λόγω της θετικής πορείας του ΕΣΠΑ
· 1.2 δις δόθηκαν το 2011 σε επιχειρήσεις για τον αναπτυξιακό νόμο

Αχτίδα αισιοδοξίας για την πραγματική οικονομία αποτελούν τα στοιχεία για την πορεία του ΕΣΠΑ που ανακοινώθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.  Όπως ανακοίνωσαν από κοινού σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης ο στόχος μνημονίου του ΕΣΠΑ για το 2011 υπερκαλύφτηκε φτάνοντας στο 101,2% ενώ...
υπερκαλύφθηκε επίσης και ο στόχος των εσόδων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων φτάνοντας στο 115%. Μάλιστα η θετική πορεία του ΕΣΠΑ βοήθησε στην μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Θετικά είναι και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον κ. Μωραΐτη για τον παλιό αναπτυξιακό νόμο. Είχε τεθεί ως στόχος πληρωμών η υπέρβαση του 1 δις και έφτασε τελικά το 1,2 δις, την στιγμή που αθροιστικά την 5ετία 2004-2009, η Ελλάδα προ κρίσης, πλήρωσε 1,7 δις €
Η απορρόφηση του ΕΣΠΑ για φέτος έφτασε τα 3,389 δις ευρώ ενώ ο στόχος του Μνημονίου ήταν 3,35 δις ευρώ. Παράλληλα, η απορρόφηση συνολικά του ΕΣΠΑ έχει φτάσει το 31,5% σε σχέση με το 3,5% που ήταν στο τέλος του 2009.
Η επιτυχία, σύμφωνα με τον υπουργό, οφείλεται σε 3 παράγοντες:
Πρώτον, το ξεμπλοκάρισμα των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ο δεύτερος παράγοντας είναι, όπως τόνισε ο υπουργός, ότι «κατορθώσαμε με πολιτικό θάρρος και με ανυποχώρητη πολιτική απόφαση, ν’ απεντάξουμε έργα - φαντάσματα, και να βάλουμε στη θέση τους ζωντανά, ώριμα έργα τα οποία άρχισαν ήδη και δημοπρατούνται». Ο τρίτος παράγοντας για τον κ. Χρυσοχοΐδη είναι ότι «κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και αυτή τη στιγμή μπορούμε να ζητάμε οτιδήποτε θέλουμε».
«Δεν υπάρχουν θαύματα»
«Όσα πετύχαμε δεν έχουν να κάνουν ούτε με θαύματα ούτε με θαυματοποιούς. Το πετύχαμε με ισχυρή πολιτική βούληση να σπάσουμε γραφειοκρατικά κατεστημένα και με καθημερινή σκληρή και συστηματική προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, όπου από την πολιτική ηγεσία τονίστηκε η αντίθεση της στις συνεχείς περικοπές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
Όπως τόνισε ο Υφυπουργός, ανακοινώνοντας την επίτευξη των στόχων για το ΕΣΠΑ, μια μάχη κερδήθηκε αλλά ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ κοινοτικών πόρων.
Συνεχίζοντας, επισήμανε την δύσκολη κατάσταση που υπήρχε το 2011 στην εκτέλεση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που υπέστη δυο μεγάλες περικοπές για την μείωση των δαπανών, μεσούσης της χρονιάς. Αυτό άλλαξε και τον προγραμματισμό που υπήρχε και καταβλήθηκαν προσπάθειες για την καθημερινή παρακολούθηση της εξέλιξης του προγράμματος, την κάλυψη των ανελαστικών δαπανών των Υπουργείων, την δραστική μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την ομαλή ροή πληρωμών των επενδυτικών νόμων και την επίτευξη του στόχου των εσόδων.

12 σχόλια

  1. Πότε ένας άνθρωπος πεθαίνει;

    Πολλές απαντήσεις μπορούν να δοθούν σ’ αυτό το ερώτημα, προσωπική μου άποψη όμως είναι, πως ένας άνθρωπος πεθαίνει, όταν πάψει να ονειρεύεται, να ελπίζει.

    Γι’ αυτό, ομάδες ανθρώπων ή μεμονωμένα άτομα που έπαψαν να ελπίζουν σ’ ένα καλύτερο αύριο, που έπαψαν να ονειρεύονται μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, μια κοινωνία δικαίου, ισότητας κι ελευθερίας, μια κοινωνία που θα βοηθάει τους αδύνατους και θα εμποδίζει τους αδίστακτους να εκμεταλλεύονται τους άλλους, εγκαταλείπονται στη μοίρα τους, σιγά – σιγά φθίνουν, μαραίνονται, εξαφανίζονται.

    Αυτό το έχουν διαπιστώσει όλοι εκείνοι που επιθυμούν τη μάζα άβουλη, χωρίς αντιδράσεις και γι’ αυτό με μεθοδευμένες ενέργειες, με καταπληκτική στρατηγική, προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να πάψει να ελπίζει, να πάψει να ονειρεύεται.

    Τα απάνθρωπα οικονομικά μέτρα που πήραν και παίρνουν οι κατακτητές της Ελλάδας, έχουν προκαλέσει τρόμο και πανικό στους πολίτες.

    Η μεγαλύτερη επιτυχία όμως των κατακτητών είναι, πως κατάφεραν και καταφέρνουν, να σβήσουν κάθε φωνή αφύπνισης, κάθε προσπάθεια ανάδειξης άλλων προτάσεων για αλλαγή πολιτικής, χειραγωγώντας κατά ένα μεγάλο ποσοστό τα μέσα ενημέρωσης.

    Η μεγάλη ομολογουμένως προσπάθεια όλων των μέσων ενημέρωσης μετά τις εκλογές του 2009, όταν πρωθυπουργός εκλέχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, να μας πείσουν ότι το μνημόνιο κι η τρόικα είναι η μοναδική λύση για να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο ασφαλώς και δεν μπορεί κανείς να την ξεχάσει.

    Ελάχιστες ήταν οι αληθινές φωνές αντίστασης κι αντίδρασης στην υπογραφή του πρώτου μνημονίου γιατί ανάμεσα σε αυτές τις φωνές, υπήρχαν και φωνές υποκριτών, πολιτικών απατεώνων, που ενώ με δηλώσεις τους έλεγαν πως δεν συμφωνούν και δεν θα ψηφίσουν το μνημόνιο γιατί αυτό είναι η καταστροφή της χώρας ΚΑΙ στη Βουλή το ψήφιζαν.

    οι κατακτητές αποφάσισαν να δώσουν μια ψεύτικη ελπίδα στους Έλληνες για να καταλαγιάσουν τις αντιδράσεις και να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο τα σχέδιά τους για την ολοκληρωτική υποδούλωση της χώρας.

    Η ανάδειξη του Λουκά Παπαδήμου σε πρωθυπουργό από τα κόμματα που στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές ήταν ένα ακόμα πολιτικό τρικ των κατακτητών.

    Αν οι κατακτητές ήταν βέβαιοι πως ένα από τα τρία κόμματα που συνεργάζονται μαζί τους, θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση, έστω συνεργαζόμενο και με τα άλλα δύο, οι εκλογές θα είχανε γίνει.
    Όμως, τα «κουκιά» δεν τους βγαίνουν από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, παρά την προσπάθεια να εμφανίσουν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά σαν την φωνή αντίστασης κι αντίδρασης στα σχέδια της τρόικας, διαπιστώνουν πως οι πολίτες, είτε από σαφή αντίληψη των καταστάσεων είτε από διαίσθηση, έχουν στρέψει το βλέμμα τους προς άλλη κατεύθυνση, αναζητούν άλλες λύσεις.


    Η κοινωνία σήμερα αμφιβάλλει για την εθνική συνείδηση των πολιτικών.

    Η κοινωνία σήμερα αντιλαμβάνεται τους πολιτικούς σαν μια οργανωμένη ομάδα συμφερόντων που μοναδικό στόχο έχει την εξουσία και μέσα από αυτή τον πλουτισμό τον δικό τους και των συμφερόντων που ηθελημένα ή άθελα υπηρετούν.

    Όταν όμως ένας άνθρωπος, μια κοινωνία, αντιλαμβάνεται πως τον κυβερνούν ακατάλληλοι άνθρωποι θα πρέπει να αντιδράσει, θα πρέπει να αγωνιστεί τουλάχιστον, να αποτινάξει από πάνω του τον ζυγό της τυραννίας. Αυτό είναι χρέος του απέναντι στην οικογένειά του, στα παιδιά του, στις ερχόμενες γενιές, απέναντι στον εαυτό του.
    Δεν αντιδρούν μόνο οι νεκροί, όσοι είναι σε κώμα και οι… δούλοι.

    Ασφαλώς και όταν αντιδρά ένας πολίτης, μια κοινωνική ομάδα, υπάρχουν και συνέπειες. Όμως το αγαθό της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, πάντα κόστιζε πανάκριβα και πάντα θα είναι μεγάλο το κόστος.
    Πότε ένας άνθρωπος πεθαίνει;
    Όταν πάψει να ελπίζει και να ονειρεύεται;Όχι μόνο. Πεθαίνει κι όταν πάψει ν’ αγωνίζεται με κάθε μέσο για το δίκιο του, για το μέλλον του, για την ελευθερία του.

    Η ζωή είναι στα χέρια μας. Ή την κρατάμε ή την καταθέτουμε στα πόδια των κατακτητών…

    το Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

    Mπούτζουκας Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΝΑ "ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ" ΚΑΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κλασικός ΠΑΣΟΚΟΣ (
    συνώνυμα: απατεώνας, λαμόγιο, μέλος της Καμόρα ).. Χρυσοχοΐδης.

    Ενώ γνωρίζει ότι λέει ελεεινά ψέματα, δεν πτοείται!

    Τα ξεστομίζει με απόλυτη φυσικότητα χωρίς την παραμικρή ενοχή,
    χωρίς τύψεις χωρίς αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 5:44
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε τους μαλάκ@@!!
    Οι Ισπανοί δανείστηκαν σήμερα τα διπλά απ' όσα χρειαζόντουσαν ;)

    ( η φωτο των ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, δεν φαίνεται βέβαια ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΥΡΗ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ..ΚΟΛΑΣΗ ).

    Ποσό ύψους 9,986 δισ. ευρώ - διπλάσιο του αρχικού στόχου

    [το πιάσατε το υπονοούμενο;
    Οι βλάκες οι Ισπανοί "πήραν τα διπλά απ' όσα χρειαζόντουσαν" σε αντίθεση με τα γατόνια...
    Παπακωνσταντίνου και τον Γιωργάκη που τον Ιανουάριο του 2010 δεν πήραν τα 20 δις που τους πρόσφεραν με επιτόκια Καραμανλή
    δηλ. εξευτελιστικά σε σχέση με τι έγινε μετά από 2 μήνες.]

    - άντλησε σήμερα το ισπανικό δημόσιο μέσω της έκδοσης μεσο-μακροπρόθεσμων τίτλων.
    Η ζήτηση στη δημοπρασία ήταν ισχυρή ενώ σημαντική μείωση παρουσίασε και το κόστος δανεισμού.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ισπανίας εκδόθηκαν ομόλογα διάρκειας 3, 4 και 5 ετών με απόδοση από 3,384% έως 3,912%, έναντι αποδόσεως μεταξύ 4,871% και 4,848% κατά τις προηγούμενες αντίστοιχες δημοπρασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΧΙ ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ..ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ..ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αφιερωμένο στο Μπουκωμένο ΠασοκοΣΚΥΛΟ
    του Κοεμτζόγλου
    που γυγίζει στις 5.52. το ρεμάλι...
    -*-------------------------------

    ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ.
    ΑΠΟ ΤΟ BLOG.. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ.


    Χρυσοχοΐδη​ς ο άσχετος "Δημοκράτη​ς" Μπλαμπλάς!​!!

    Καθώς γράφω, αυτό το σχόλιο,
    πίσω μου η ανοιχτή τηλεόραση, συντονισμένη στόν Antenna, ακούω την φωνή τού Παπαδάκη πού έχει καλεσμένο τόν Χρυσοχοΐδη!!!

    Αυτός ο άσχετος με την επιχειρηματικότητα, αυτός ο τενεκές Υπουργός λέει τόσες βλακείες, που ευτυχώς το κανάλι πήγε σε διαφημίσεις γιατί ήμουν έτοιμος να ξεράσω!!!

    Αυτός ο "Executive manager" της πλάκας, φαίνεται δεν.....έχει καταλάβεi ακόμη ότι με την απολογία του αυτή και βοηθός μπακάλη να ήταν,ο μπακάλης το αφεντικό του θα τον είχε πάρει με τίς κλωτσιές και θα τόν έστελνε σπίτι του!!!

    Μας φλόμωσε με λέξεις χωρίς περιεχόμενο και προσπαθεί να μας πεί ότι αν και παραδέχεται ότι είναι ανίκανος να τόν κρατήσουμε για να μας σώσει!!!!
    Μα πολύ ασχετος ο........!!!
    Απορώ ποιοί ηλίθιοι ψηφίζουν αυτόν τόν ψιττακό!!!

    Στό φινάλε μάς είπε ότι δεν θα φύγει από την κυβέρνηση διότι πρώτα πρέπει να υπογράψουνε την νέα δανειακή σύμβαση και όλα τα παρελκόμενα, πού οδηγούν σε μιζέρια τόν΅Ελληνικό λαό!!!

    Δηλαδή πρωτού καταδικάσει την χώρα σε θάνατο και σε εξαφάνιση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 6:08
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΞΑΝΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ" ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ--ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ...!!!

    ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ και ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΚΑΝΑΝ... ΦΤΕΡΑ...!!!

    Σε 36 δισ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των καταθέσεων που έχουν αποσυρθεί από το Τραπεζικό σύστημα από τον Ιανουάριο του 2011...!!!

    Η ραγδαία συρρίκνωση των καταθέσεων αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για το τραπεζικό σύστημα:
    Στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 16 δισ. ευρώ περίπου, ενώ από την αρχή του έτους η μείωση ξεπερνά τα 36 δισ. ευρώ.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, όπως δημοσιεύτηκαν στην ενδιάμεση έκθεση, το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου η συνολική ρευστότητα του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος εμφανίζει μείωση κατά 80 δισ. ευρώ.
    Βέβαια, όταν ο Παπακωνσταντίνου έλεγε ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις καί πρό μηνών ό Παπανδρέου ομιλούσε γιά δημοψήφισμα ποιός Έλληνας θα εμπιστευόταν τις καταθέσεις του στις Ελληνικέ Τράπεζες;;;

    Οι Έλληνες φταίνε πού σήκωσαν τα λεφτά τους γιά να τά διαφυλάξουν καί ΟΧΙ οι Παπανδρέου--Παπακωνσταντίνου πού τους κατήυθυναν σε αυτή την μοναδική λύση;;;

    Είναι ή δεν είναι έγκλημα κατά της Ελληνικής οικονομίας;;;
    Πότε θα... "πληρώσουν";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Ρε παιδιά,
    τι έγινε τελικά μ'εκείνον τον λεβέντη που τον είχε προσλάβει ο Χρυσοχοήδης ανευ άδειας οδηγήσεως απο την μπαλκονόπορτα και μετά που βγήκαν ολα στη φόρα του φούνταρε απο τον 3ο όροφο;
    Ζει άραγε; Είναι καλά; Σηκώθηκε περπατάει; Κάνει ακόμη θεραπεία;
    Αν ξέρει κανείς ας απαντήσει να μάθουμε γιατι ο Χρυσοχοήδης όποτε πάει στο ΜΕGΑ όλο κατηγοράει άλλους και δεν έχει χρόνο να μας πει κάτι γι αυτό.


    ---Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θάνος Μωραϊτης ;;; Απόφοιτος γυμνασίου , παιδι του Ακη , γραμματέας νεολαίας ΠΑΣΟΚ που μετέφερε τα δεκαχιλιαρα σε χάρτινες σακούλες
    Ντροπή ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΙ "ΑΝΑΛΟΓΩΣ" ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    (3 Δεκεμβρίου 2011 στο Mega - Χρυσοχοΐδης δικά του λόγια)


    "Η διετής διακυβέρνησή μας οδήγησε σε φτώχεια, κοινωνική αποσύνθεση, σε πρωτοφανή βαθειά ύφεση. Οδήγησε σε εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια, και τέλος οδήγησε και σε κρατική αποδιοργάνωση και ευθύνη έχουμε όλοι μας."
    (και ιδού το ποιό ωραίο)
    "Αυτός που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο ηγέτης της παράταξης και εμείς αναλόγως."

    και εμείς αναλόγως.
    και εμείς αναλόγως.
    και εμείς αναλόγως.
    Δηλαδή αναλόγως πρός τι βρε μαλάκα; αναλόγως με το πόσο μας γαμήσατε;
    Εν τάξει ρε Μιχαλάκη, εντάξει, θα σας γαμήσουμε λοιπόν κι εμείς ΑΝΑΛΟΓΩΣ"


    ---Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση