GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ…"

Νέο κείμενο για τις εξελίξεις από 7 κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Προτείνουν εκλογή ηγεσίας μετά τη δανειακή σύμβαση και παράταση του βίο...

Νέο κείμενο για τις εξελίξεις από
7 κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ
(Προτείνουν εκλογή ηγεσίας μετά τη δανειακή σύμβαση
και παράταση του βίου της κυβέρνησης ως τον Οκτώβριο του 2013) 

Σήμερα, η χώρα βιώνει τις συνέπειες των στρεβλώσεων στη δομή του πολιτικού και διοικητικού συστήματος και ενός σαθρού παραγωγικού προτύπου. Εδώ και δύο χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της αδιέξοδης αυτής πορείας, που συσσώρευσε ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, δημιουργώντας ελλείμματα για πολλές δεκαετίες. Προσπάθεια που γίνεται δυσχερέστερη, αφού ο δημόσιος τομέας σε καίριες και κρίσιμες λειτουργίες του, εμφανίζει χαρακτηριστικά λειτουργίας «μη κράτους». Το κεντρικό πολιτικό προσωπικό που έχει ιστορικές ευθύνες για την κατάρρευση, ανασκουμπώνεται και ισχυρίζεται ότι έχει ξανά τη λύση στα διογκωμένα προβλήματα που το ίδιο προκάλεσε. Την ίδια στιγμή οι πολίτες, που υφίστανται μεγάλες θυσίες, οι οποίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες, απορημένοι διαπιστώνουν ότι ελάχιστοι ασχολούνται με το μείζον πρόβλημα της χώρας που είναι το έλλειμμα πολιτικής, το έλλειμμα κατεύθυνσης για το αύριο.Γι’ αυτό θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση είναι ανάγκη η χώρα να προχωρήσει με την Κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης στην...

υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών για να μπει η χώρα σε πορεία ανάκαμψης. Στην πορεία αυτή ρόλο θεματοφύλακα μπορεί και έχει χρέος να επιτελέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, αποτρέποντας τις μικροκομματικές στρατηγικές. Έχοντας ως ορίζοντα ακόμη και τον Οκτώβριο του 2013, εφόσον χρειαστεί. Ο Πρωθυπουργός έχει το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα να προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από την άσκηση των καθηκόντων του, φυσικά και σε ανασχηματισμό.Η ψυχραιμία είναι η κύρια προϋπόθεση για την σταθερότητα της πορείας της χώρας. Πιστεύουμε πως όποιοι επιμένουν στην επίσπευση οποιουδήποτε είδους εκλογικής διαδικασίας αυτή τη στιγμή, προτάσσουν τις προσωπικές τους αγωνίες και στρατηγικές, πάνω από τα συμφέροντα του τόπου.
Η διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκινήσει μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την εξασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο καταστατικό του Κινήματος, χωρίς διευθετήσεις, οι οποίες ναρκοθετούν το μέλλον της παράταξης. Απαραίτητη προϋπόθεση να προηγηθεί, σε επαρκές χρονικό περιθώριο, ένας ευρύς, ειλικρινής, επώδυνος, δημοκρατικός διάλογος για την Πολιτική, την πορεία της χώρας και της Δημοκρατικής Παράταξης.
ΓΙΑΝΗΣ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ
ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΘΩΝΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

18 σχόλια

  1. προσπαθω να θυμηθω ενα νεο προιον
    απο ελληνες επιχειρηματιες
    απο το 74 και μετα,αλλα δεν μπορω..
    ολες μου οι φιλες λενε οτι οι επιχειρηματιες ζουσαν με δανεικα,που τωρα πρεπει να πληρωσουμε εμεις..
    βοηθηστε με..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυρια ροδιτισσα
    εγω δεν ξερω
    αλλα ας σου απαντησουν
    οι κυριες
    ελενα παναριτη
    και μιραντα ξαφα
    εγκριτες οικονομολογοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ…"

    Ρε τους ...μαλάκ@@!!

    Οι Ισπανοί δανείστηκαν σήμερα τα διπλά απ' όσα χρειαζόντουσαν ;)
    Ποσό ύψους 9,986 δισ. ευρώ - διπλάσιο του αρχικού στόχου

    [το πιάσατε το υπονοούμενο;
    Οι βλάκες οι Ισπανοί "πήραν τα διπλά απ' όσα χρειαζόντουσαν" σε αντίθεση με τα γατόνια...
    Παπακωνσταντίνου και τον Γιωργάκη που τον Ιανουάριο του 2010 δεν πήραν τα 20 δις που τους πρόσφεραν με επιτόκια Καραμανλή δηλ. εξευτελιστικά σε σχέση με τι έγινε μετά από 2 μήνες.]

    - άντλησε σήμερα το ισπανικό δημόσιο μέσω της έκδοσης μεσο-μακροπρόθεσμων τίτλων.
    Η ζήτηση στη δημοπρασία ήταν ισχυρή ενώ σημαντική μείωση παρουσίασε και το κόστος δανεισμού.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ισπανίας εκδόθηκαν ομόλογα διάρκειας 3, 4 και 5 ετών με απόδοση από 3,384% έως 3,912%, έναντι αποδόσεως μεταξύ 4,871% και 4,848% κατά τις προηγούμενες αντίστοιχες δημοπρασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φερατε τους μπολσεβικους ρε αχρηστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως αλλιως θα ολοκληρωσει το εργο του (ρουσφετια) στη Χαλκιδικη ο Δρεβελεγκας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΓΑΜΙΟΛΙΔΕΣ,ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΙΛΑΤΕ;;;ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΑΣ ΡΕ ΧΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΕΙΤΩΣΕΤΕ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;;;
    ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΡΙΟΛΙΔΕΣ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΣΑΣ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ;;;;
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εν όψει της ταχείας κατάρρευσης της στρατηγικής του "άρχοντα του χάους" (περί του ΓΑΠ ο λόγος), οποίος ζήτησε παράταση του αρχηγικού του βίου στο ΠΑΣΟΚ, μέσω ενός σχήματος δυαρχίας, το οποίο θα τον κρατούσε αρχηγό, μέχρι τον Ιούνιο (και από εκεί και πέρα, ό,τι ήθελε προκύψει) και θα προέκρινε ως (υποψήφιο;) πρωθυπουργό τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο ΓΑΠ φαίνεται ότι προσανατολίζεται στην γρήγορη απομάκρυνσή του, από την αρχηγία του κόμματός του, αφού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το σχέδιό του, περί δυαρχίας, βρήκε ελάχιστους υποστηρικτές και την απόλυτη εναντίωση των υπολοίπων, όπως, άλλωστε, ήταν αναμενόμενο.

    Ως εκ τούτου ο "άρχοντας του χάους", κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, φαίνεται ότι θα αποσυρθεί γρήγορα, προκειμένου να υποστεί έναν ακόμη απόλυτο προσωπικό και πολιτικό κατεξευτελισμό.

    Μπορεί, βέβαια, ο μοιραίος για τον τόπο ΓΑΠ να αποτελεί, ουσιαστικά, ένα εφιαλτικό παρελθόν, αλλά αυτό δεν συμβαίνει και με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι απολύτως διατεθειμένο να εξακολουθήσει να ταλαιπωρεί τον ελληνικό πληθυσμό, με την παραμονή του στην εξουσία, φυσικά, χωρίς, την μεσολάβηση εκλογών.

    Αυτήν την πρόθεση και επιδίωξη είναι που εκφράζει η άρτι δημοσιευθείσα επιστολή των βουλευτών του κόμματος (και υπουργών) ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ, ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ, ΘΑΝΟΥ ΜΩΡΑΙΤΗ, ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ, ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ, και ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση Παπαδήμου να μείνει στην εξουσία, ανασχηματιζόμενη, μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, δηλαδή μέχρι την λήξη της θητείας της παρούσας Βουλής.


    Αυτοί, βέβαια, μπορεί να μιλούν για παραμονή της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά (στην ουσία δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να) περιγράφουν μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπό τον νέο αρχηγό του, (αν και) όταν αυτός εκλεγεί από μια ψηφοφορία των οπαδών του κόμματος (ή οπωσδήποτε αλλιώς γίνει αυτή η εκλογή).

    Με δεδομένη την αποχώρηση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση Παπαδήμου, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ζητήσει παράταση του βίου της κυβέρνησης, μέχρι το τέλος της θητείας της παρούσας Βουλής, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, έστω και για λόγους διαφύλαξης της προσωπικής του αξιοπιστίας, δεν θα μπορούσε να παραμείνει πρωθυπουργός, σε ένα σχήμα, στο οποίο δεν θα μετέχουν αυτά τα δύο κόμματα.

    Ακόμα και με την πιθανή ενίσχυση της κυβέρνησης Παπαδήμου, με την συμμετοχή κάποιων άλλων, π.χ. του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, ή ακόμα και του κόμματος του κ. Φώτη Κουβέλη (ή κάποιων "ορφανών" του κόμματος του εν λόγω κυρίου, σαν τον κ. Μάνο Ματσαγγάνη, ή την κ. Βάσω Κιντή και τους περί αυτών), ο κ. Λουκάς δεν θα μπορούσε να παραμείνει πρωθυπουργός, χωρίς να υποστεί έναν, άνευ προηγουμένου, εξευτελισμό. Βέβαια, είναι άβυσσος η ψυχή του κάθε ανθρώπου και ως εκ τούτου, ο κ. Παπαδήμος μπορεί και να αποδεχθεί να πρωθυπουργεύσει, ανασχηματίζοντας την κυβέρνησή του, με την αντικατάσταση των υπουργών της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, οι οποίοι δεν θα μείνουν σε ένα τέτοιο σχήμα, που θα η διάρκεια της ζωής του θα παραταθεί, μέχρι τον Οκτώβριο του 2013.

    Γιώργος Καρατζαφέρης, βέβαια, έχει όλη την ... καλή διάθεση να μείνει, αλλά δεν μπορεί να μείνει, αν δεν μείνει και η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά, η οποία δεν θα έχει κανέναν λόγο να μείνει, αφού θα έχουν "τακτοποιηθεί" οι τρέχουσες εκκρεμότητες, με το PSI και την δανειακή σύμβαση, με τους δανειστές της χώρας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλή η πάρέμβαση. Απευθύνεται κυρίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και δεν αποτελεί μανιφέστο προς την κοινωνία.

    Όμως έτσουξε κάποιους:

    1. Αυτούς που στα σχόλια τους βρίζουν για 'μίζες' και ότι 'έφαγαν'. Σιγά ρε ξερόλες. Έφαγε ο Μπόλαρης; Ο Ξυνίδης; Ο Πεταλωτής; Τους ξέρετε; Γνωρίζετε αν έφαγαν και πόσο και από πού; Ή ΥΠΟΘΕΤΕΤΕ ότι "αφού δεν τρώω εγώ ο αποτυχημένος/η, άτυχος / η, ε δεν μπορεί, και ο μισθός των βουλευτών μίζα είναι"

    2. Όλους τους θιασώτες του παραλογισμού να γίνουν εκλογές σε μια στιγμή υπαρξιακών αναζητήσεων για τη χώρα. Κάποιοι θέλουν να καταγραφούν ποσοστά. Αυτό τους ενδιαφέρει. Τι θα γίνει γενικά στη χώρα όχι. Θαρρείς και το 40% (χιχιχιχιχι) στον Τσίπρα θα σώσει τον τόπο. Ή η ... αυτοδυναμία Σαμαρά. Ή το ... 12% του ΠΑΣΟΚ Ι(κούνια που σας κούναγε)

    Την κοινή λογική επικαλούνται και προβάλλουν οι 7.

    Μπράβο τους για την γενναία ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο απο πανω
    πασοκιζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. με την κοινη λογικη
    και την επανασταση του αυτονοητου
    5.22
    μας βουλιαξατε..
    η κοινη λογικη λεει
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "αφού δεν τρώω εγώ ο αποτυχημένος/η, άτυχος / η, ε δεν μπορεί, και ο μισθός των βουλευτών μίζα είναι"

    ολη η πασοκια σε μια φραση..
    θα φατε καλα στις εκλογες..
    αυτονοητο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα μπορούσε κανένας να πει πολλά για κόαποιους εδωμέσα αλλά δεν αξίζουν να ασχολείσαι με δαύτους. Είναι τόσο μικρόνοες που και ένα λεπτό είναι πολύ να το ξοδέψεις γι αυτούς. Η Ευρώπη γονατίζει επειδή φταίει ο Παπανδρέου! Θα μας το πουν κι αυτό. Πλησιάζουν! Δε βλέπουν πως εμείς μπήκαμε πιο βαθιά επειδή ο Καταλληλότερος Κ. Καραμαν Αλής έτρωγε σουβλάκια τα δύο τελευταία χρόνια του, όταν οι δικοί του διέλυαν στην κυριολεξία το μαγαζί!!!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα μπορούσε κανένας να πει πολλά για κόαποιους εδωμέσα αλλά δεν αξίζουν να ασχολείσαι με δαύτους. Είναι τόσο μικρόνοες που και ένα λεπτό είναι πολύ να το ξοδέψεις γι αυτούς. Η Ευρώπη γονατίζει επειδή φταίει ο Παπανδρέου! Θα μας το πουν κι αυτό. Πλησιάζουν! Δε βλέπουν πως εμείς μπήκαμε πιο βαθιά επειδή ο Καταλληλότερος Κ. Καραμαν Αλής έτρωγε σουβλάκια τα δύο τελευταία χρόνια του, όταν οι δικοί του διέλυαν στην κυριολεξία το μαγαζί!!!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΕΑ

    η Αννα Διαμαντοπουλου μπροστα στο μεγαλυτερο σκανδαλο της καριερας της

    Ειχε καλεσει στην Βουλη την ανυπαρκτη - χωρις ΑΦΜ --Ελμε Προτυπων να εισηγηθει για τα Προτυπα Πειραματικα σχολεια!

    Η ΕΛΜΕ Προτύπων με Προεδρο την δεξια Παπατσιμπα Λαμπρινη που εκπροσωπεί μόνο δύο – τρία σχολεία από τα 45 Σχολεία!!!

    Είναι μια ΕΛΜΕ – σφραγίδα με ελάχιστα μέλη και από τα δύο – τρία αυτά Σχολεία, γιατί οι πιο πολλοί εκπαιδευτικοί απέχουν. Οι καταγγελίες λένε ότι η λεγόμενη ΕΛΜΕ Προτύπων εκπροσωπεί μόνο δύο – τρία Σχολεία.
    Η ΕΛΜΕ ΠΡΟΤΥΠΩΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΜ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!

    Το υπουργείο επέλεξε ως μοναδικό συνομιλητή την ΕΛΜΕ Προτύπων, μέλη της οποίας διόρισε και στην «Επιτροπή για την αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας των Πειραματικών Σχολείων της χώρας» (Φ.27/1546/165287/Γ1/29.12.
    2010 – οι 3 από τους 4 καθηγητές που διοριστηκαν απο την Διαμαντοπουλου ανηκουν στην ανυπαρκτη ΕΛΜΕ Προτυπων!!


    Ερχεται μεγαλο σκανδαλο!!
    Ερχεται και το ΣΔΟΕ για την ανυπαρκη ΕΛΜΕ Προτυπων που επερνε εισφορες, λεφτα, συνδικαλιστικες αδειες, μειωμενο ωραριο διδασκαλιας, εκβιασμους κλπ..

    Πασπίτες Παιδειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΙ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΔΟΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κοινό χαρακτηριστικό όσων υπογράφουν είναι ότι ούτε με θαύμα δέν επανακλέγονται.
    Εντελώς υποκειμενικοί λοιπόν και ατομικού συμφέροντος οι λόγοι της Επιστολής.
    Ο κόσμος έχει ήδη ανταμοίψει κάποιους από αυτούς με γιαουρτάκια, αλλά τη χαριστική βολή θα τη δώσει στο κόμμα τους και στους ίδιους στη κάλπη, άν φυσικά εμφανιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση