GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ωστικό κύμα(;)...

Του Θανάση Νικολαΐδη ΤΟ λέμε απ’ την αρχή , πως θέλαμε να «θάψει» τους πολιτκούς μας η λαϊκή αντίδραση. Πολιτισμένα και χωρίς ακρότητες. ...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΤΟ λέμε απ’ την αρχή, πως θέλαμε να «θάψει» τους πολιτκούς μας η λαϊκή αντίδραση. Πολιτισμένα και χωρίς ακρότητες. Να τους συνταράξει η οργή του κόσμου και να εισπράξουν ό,τι…δικαιούνται. Σε δημόσιες εμφανίσεις τους, μέρες που είναι. Σε μορφή μυριόστομης ιαχής, που ξεσηκώνει συγκινεί και διεγείρει. Όχι με ΠΡΟ-ΚΑΤ παρεούλες, που χάνεται πριν βγει η φωνή τους.
ΕΙΝΑΙ (οι πολιτικοί) βασικοί φορείς και αίτιοι του δράματος που...
 εξελίσσεται σε τραγωδία. Δεν ψυλλιάστηκαν τα επερχόμενα; Ένιωσαν δυνατοί με την ψήφο των οπαδών και άνετοι στη ζεστασιά των παρατάξεων; Με τα κίνητρα και με την «ιδεολογία» τους, κατά κόμμα και, συνολικά σαν σινάφι, έκτισαν τα προνόμια τους, περιχαράκωσαν με την ατιμωρησία τους αμαρτήσαντες κι έδωσαν «μάχη». Όπως την εννοούν, χρόνια τώρα. Κρατώντας μαχαίρι και πεπόνι, αλλά με τη ματιά κολλημένη στο δισάκι των ψήφων. Χωρίς να αλλάζουν οπτικό πεδίο (ούτε να το διευρύνουν), μη δουν τα προβλήματα που θέριευαν, αυξάνονταν και πάνε να μας πνίξουν.
ΚΙ ύστερα, σήμερα τώρα; Καλύτερα να πάμε λίγες μέρες πριν, οπότε ακόνιζαν τη...γλώσσα τους για τα «πόθεν έσχες» και τους λογαριασμούς πολιτικών στην Ελβετία. Θόρυβος, σύγχυση, καυγάς, μεγάλα λόγια, φοβέρες και υποσχέσεις, μέχρι να κάνουν πίσω και να (ξανα)πέσει σιωπή και βουβαμάρα. Με τη Ν.Δ. να αρνείται αναφανδόν τον έλεγχο μιας και δεν ανέχεται τη «ταπείνωση των πολιτικών» (!;) και τους λοιπούς να κάνουν την κορόιδα. Αυτά κι εκείνα κι άλλα πολλά που εξοργίζουν κουβαλώντας στην πλάτη τους τα παλικάρια (και οι νιες), έσκασαν μύτη για δημόσιες εμφανίσεις. Με ασπίδα τις ιερές στιγμές των Θεοφαν(ε)ίων.
ΔΕΝ ήταν ώρα για γιουχάισμα και…γιαούρτια κι ήταν σωστό να μην υπάρξουν. Δεν σεβάστηκαν (κάποιοι) την παράδοση και ήταν λάθος. Ωστόσο, ήταν μια καλώς εννοούμενη ευκαιρία για μαζική έκφραση δυσαρέσκειας. Σε τετ-α-τετ των περιχαρακωμένων και φυλασσόμενων με ντουζίνες χωροφυλάκων πολιτικών με τον ανώνυμο πολίτη. Θα’ πρεπε να νιώσουν ένα ωστικό κύμα να τους χτυπάει αλύπητα, θυμίζοντάς τους παλιές αμαρτίες και τωρινές εμμονές τους στα ίδια. Αθροιστική φωνή συντονισμένων, φωνή λαού που καταλύει κάστρα, χωρίς κανόνια και πολεμίστρες.
ΑΝΤΙ αυτού, είδαμε ολιγάριθμους «θλιβερούς» μεμονωμένους, προπετείς και αγενείς, όσο να γίνει αναστάτωση στιγμιαία, αναποτελεσματική και ανίερη.

7 σχόλια

  1. ασε ρε νικολαιδη..
    καλα ειμαστε και δουλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προπετείς και αγενείς

    Αυτό σε μάρανε. Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
    Αμα ξυπνήσεις μπορεί να καταλάβεις ότι δεν είναι η εποχή για "καλούς τρόπους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παρασανταλο νικολαιδη να σε ρωτησω κατι.

    1. Γυφτο-σοι εισαι? Πολυ μαυρο εισαι ρε? Γυφτακι??
    Κυττα δεν ειναι κακο .. Εγω δεν εχω τιποτα με τους γυφτους..

    2. Αυτο που λες για τα "της Ελβετιας" και τετοια..
    Δεν καταλαβα.. Η αλητοσυμμορια πασοκ ειναι κυβερνηση ΝΑΙ η ΟΧΙ??

    Το λοιπον γιατι δεν ΖΗΤΑΕΙ ΕΥΘΕΩΣ απο την Ελβετια ,αυτο που καμωνεται οτι θελει??
    Κυρια Ελβετια ,παρακαλω θελω ανοιγμα ΟΛΩΝ των λογαριασμων Ελληνων..
    Που ειναι το προβλημα??
    Γιατι βαζει το μισοτρελλο βρωμυλο "καρχιμακη" να παραμυθιαζει το κοσμο ρε μαλακα???????

    Γαμω το .ριστο σας.. μπινεδες ...

    Εδω υπεγραψε το.."μνημονιο" ,την υποδουλωση της Ελλαδος στο ΔοΝηΤη ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ να ζητησει την ψηφο της βουλης ,απλα με ψηφο του μαμμουνι παπακωνσταντινου και ηλιθιο βλακογιοργο της τσαντ,τωρα θελει .."την συναινεση των αλλων κομματων"??

    Α! ρε γυφτο.. Σε σημαδεψε ο θεος ..
    Σε κανε μαυρο και ασχημο..

    Σημαδεμενε..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε όλους. Έχουμε μπει πλέον σε άλλο δρόμο. Βγήκε το χιλιάρμενο στη Μεσόγειο. Ο Καιρός γαρ εγγύς. Έρχεται η αναλαμπή της Ορθοδοξίας. Οι Ρώσοι πλέον δεν πρόκειται να φύγουν. Ο Πατροκοσμάς είπε θα έλθει ξένος στρατός. Χριστό θα πιστεύει, γλώσσα δεν θα ξέρει. Και πάλι είπε με άλλου θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξυπνήσετε. Όλος ο ελληνικός λαός είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, διότι Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία, όπως έλεγε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Τώρα, εάν μας κυβερνά μία κλίκα νεοεποχητών, που τους έφερε ο διεθνής σιωνισμός, η τριμερής επιτροπή της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ και οι Εβραίοι τραπεζίτες θα φύγουν και αυτοί, με τη βοήθεια του Θεού. Ας μη ξεχνάμε ο Θεός δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ελλάδα, αρκεί να τηρούμε τους κανόνες της Ορθοδοξίας. Κατά τα άλλα και πάλι Καλή Χρονιά και Λευτεριά στον Γέροντα Εφραίμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και κουράγιο Έλληνες.
    Δεν θα μας φάνε, θα τους φάμε.
    Συνελήφθησαν άνθρωποι γιατί αποδοκίμασαν τον Παπούλια.
    Ρε πουλημένε κωλόγερε, να σου πω μια ιστορία;
    Οι Ρώσοι (ΕΣΣΔ) κατέρριψαν κατά λάθος ένα 747 Ιαπωνικό. Ορίστηκε ένας Ιάπωνας υπέυθυνος για τις διαπραγματεύσεις γαι αποζημειώσεις.
    Επειδή θεώρησε, μόνος του, ότι δεν ήταν αρκετές, και θεώρησε υπεύθυνο τον εαυτό του, αυτοκτόνησε, με ένα σημείωμα "αφήνω την ζωή μου για συγνώμη".
    Εσύ ρε πορνόγερε, δεν έχεις ευθύνη για τα χάλια μας;
    Για την καθημερινή παραβίαση του συντάγματος;
    Η μόνη σου ευθύνη είναι απέναντι στο ΠΑΣΟΚ που σε στήριξε;
    Άντε ρε κωλόγερε και φθάνει η ώρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπούλα (Τζων) την...κουκούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση