GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αναγέννηση της επανάστασης» βλέπει ο αιγυπτιακός Τύπος...

« Αναγέννηση της επανάστασης » βλέπει ο αιγυπτιακός Τύπος . Την ίδια ώρα, ακτιβιστές καλούν σε διαδηλώσεις για φύγει ο στρατός. Χθες, δεκάδε...

«Αναγέννηση της επανάστασης» βλέπει ο αιγυπτιακός Τύπος. Την ίδια ώρα, ακτιβιστές καλούν σε διαδηλώσεις για φύγει ο στρατός. Χθες, δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ και το κέντρο του Καΐρου αλλά και σε άλλες πόλεις χθες, ένα χρόνο αφότου είχε ξεσπάσει η εξέγερση εναντίον του καθεστώτος Μουμπάρακ.
Ο αιγυπτιακός Τύπος χαιρετίζει σήμερα τις...
χθεσινές μαζικές διαδηλώσεις, στην πρώτη επέτειο της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, χαρακτηρίζοντάς τις «αναγέννηση» της επανάστασης.

«Η επανάσταση συνεχίζεται» είναι ο τίτλος της ανεξάρτητης εφημερίδας αλ Σόρουκ, που εκτιμά ότι εκατομμύρια Αιγύπτιοι θέλουν «το τέλος της εξουσίας του στρατού|», ο οποίος κυβερνά τη χώρα μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου.
«Ο λαός θέλει τη συνέχιση της επανάστασης» ανέφερε από την πλευρά της η κυβερνητική εφημερίδα αλ Αχράμ, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ, σύμβολο της αμφισβήτησης του πρώην καθεστώτος.
Εκατοντάδες διαδηλωτές πέρασαν χθες τη νύχτα στην πλατεία χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο παρά τις προειδοποιήσεις από την προσωρινή κυβέρνηση και τον επίσημο Τύπο για τον κίνδυνο να ξεσπάσουν ταραχές, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Δημοσιογράφοι του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters μετέδωσαν ότι το πλήθος στην Ταχρίρ ήταν μοιρασμένο-ανάμεσα στη νεολαία που αξιώνει από το Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΔ) να παραδώσει την εξουσία σε πολιτικούς και τους ισλαμιστές που εόρταζαν τη σαρωτική τους πολιτική νίκη στις εκλογές που τους εξασφαλίζει την πλειοψηφία στη νέα Εθνοσυνέλευση έπειτα από δεκαετίες που το πολιτικό ισλάμ ήταν απαγορευμένο.
Για αύριο Παρασκευή, είναι προγραμματισμένη νέα διαδήλωση - ενώ ορισμένες παρατάξεις τάχθηκαν υπέρ της κατάληψης της πλατείας επ' αόριστον, ώσπου ο στρατός να εγκαταλείψει την εξουσία. Το συμβούλιο του στρατού κατηγορείται ότι έχει στόχο την διατήρηση του συστήματος της καταπίεσης καθώς και των προνομίων του στρατού.
«Το συμβούλιο του στρατού διαπράττει τις ίδιες καταχρήσεις που διέπραττε και ο Μουμπάρακ. Δεν νιώθω οποιαδήποτε αλλαγή. Το στρατιωτικό συμβούλιο ηγείται μιας αντεπανάστασης. Θα διαδηλώνουμε ώσπου ο στρατός να φύγει» δήλωσε ο 23χρονος φοιτητής Σαμίρ Κάμπιλ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση