GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Είναι αμετανόητος..."

Γράφει ο Δευκαλίων http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Η στήλη επιδιώκει η θεματολογία της να είναι συμβατή με την τρέχουσα ειδησεογραφί...

Γράφει ο Δευκαλίων
Η στήλη επιδιώκει η θεματολογία της να είναι συμβατή με την τρέχουσα ειδησεογραφία. Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με θέμα της διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα ανάδειξης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή πώς και πότε θα εκλεγεί νέος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ ή θα επανεκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Γι’ αυτό τον λόγο εχθές επανέφερε για πολλοστή φορά το θέμα των τεράστιων ευθυνών του Γιώργου Παπανδρέου για τους τραγικούς χειρισμούς της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης.
Κάτι παρόμοιο αλλά από την αντίθετη οπτική γωνία φαίνεται ότι σκέφθηκε και ο...
Γιώργος Παπανδρέου. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο έδωσε συνέντευξη στο αυστριακό περιοδικό “Profil”. Με την συνέντευξη του αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να δικαιολογήσει τα πράξεις του από την εποχή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Ας τον παρακολουθήσουμε λοιπόν…
1. Ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι για την κρίση έχει ευθύνη και η Ελλάδα, αλλά η Ελληνική κρίση αποκάλυψε την αδυναμία του οικοδομήματος της Ευρωζώνης. Δηλαδή δεν έχει ακούσει τίποτε για την συστημική κρίση της παγκόσμιας οικονομίας η οποία οφείλεται στις δομικές αδυναμίες του νεοφιλελευθερισμού;
2. Ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι η κρίση άρχισε μεν από την Ελλάδα, αλλά οφείλεται στον φόβο των αγορών για τις διαρθρωτικές αδυναμίες της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρωζώνης. Δηλαδή δεν έχει ακούσει τίποτε για τον νομισματικό-εμπορικό πόλεμο που μαίνονταν και συνεχίζει να μαίνεται στην παγκόσμια οικονομία τα τελευταία 3 χρόνια;
3. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν συμφωνεί ότι παραποιήθηκαν τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας κατά την είσοδο της στην Ευρωζώνη. Δηλαδή δεν έχει ακούσει τίποτε για το swap της Goldman Sachs;
4. Ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι από τον Φεβρουάριο του 2010 είχε συνειδητοποιήσει ότι η ΕΕ έπρεπε δυναμικά και αποφασιστικά να ξεκαθαρίσει στις αγορές ότι προστατεύει την οποιαδήποτε χώρα από τις μαζικές κερδοσκοπικές κινήσεις των αγορών, αλλιώς θα προκαλούνταν ντόμινο. Δηλαδή τότε που μας έλεγε ότι το πιστόλι εναντίον των κερδοσκόπων είναι πάνω στο τραπέζι είχε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έλεγε;
5. Ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι δεν γνώριζε το πραγματικό ύψος του ελλείμματος και ότι δεν πήρε αρκετό χρόνο από τις αγορές προκειμένου να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που σχεδίαζε. Δηλαδή η αγαστή συνεργασία του Γιώργου Παπανδρέου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλο ξεκίνησε με ένα ψέμα για το ύψος του ελλείμματος (γιατί ο κ. Γ. Προβόπουλος σίγουρα γνώριζε), ενώ δεν πρόλαβε να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που προσδοκούσαν οι αγορές και τις οποίες τώρα επιβάλει το ΔΝΤ;
Αυτός ήταν πάντα ο Γιώργος Παπανδρέου, ένας νεοφιλελεύθερος αστός πολιτικός του συστήματος:
1. Που προσπάθησε να κρύψει, πολλές φορές επιτυχώς, την αποκρουστική νεοφιλελεύθερη πολιτική του ταυτότητα.
2. Που ως γνήσιος νεοφιλελεύθερος, άρα επιστημονικά ανεπαρκής, διακρίθηκε έτι περαιτέρω και ως γνωσιολογικά ανεπαρκής στα θέματα ερμηνείας και διαχείρισης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
3. Που ως γνήσιος νεοφιλελεύθερος, άρα ηθικά ελλειμματικός, ποτέ μα ποτέ δεν παραδέχεται τις δικές του ευθύνες καθώς και αυτές των άμεσων συνεργατών του.
4. Που ως γνήσιος νεοφιλελεύθερος, άρα ψυχολογικά ελλειμματικός, δεν διστάζει να ρίξει το φταίξιμο για την κακή εξέλιξη στους άλλους μέχρι εχθές άψογους συνεταίρους.
5. Που ως γνήσιος νεοφιλελεύθερος, άρα πολιτικά ψεύτης και διπρόσωπος, επιχειρεί ακόμα και σήμερα να μας πείσει ότι δεν φταίει αυτός αλλά η κακή ενημέρωση και οι αγορές για το δράμα που περνάει ο Ελληνικός Λαός.
Αυτός ήταν και παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ένας κλασικός αστός πολιτικός υπηρέτης της αστικής τάξη που είναι ικανός να φορέσει την οποιαδήποτε ιδεολογική φιλοσοφική και πολιτική στολή αρκεί να κρύψει τη νεοφιλελεύθερη ταυτότητα του και σκέψη του. Είναι αμετανόητος!

34 σχόλια

  1. Ρε συ Πυρρα μαζεψε τον επιτέλους
    Πρωινιατικα ντίρλα είναι πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΛΑΣΑΝΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΟ 90 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει παλαβώσει τελείως !

    Ο άνθρωπος που έταζε λαγούς με πετραχήλια για να γίνει πρωθυπουργός και αφού έγινε με δικές του επιλογές και αποφάσεις έφτασε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού σήμερα αισθάνεται υπερήφανος για αυτά που έκανε !

    Έλεος!

    Ακόμα και ο θεός μας ξέχασε ;

    χωρις το Megaκολο
    το παΣΟΚ θα ειχε πεσει σε ενα χρονο..
    Μη παριστανετε τις παρθενες παΣΤΟΚΟΙ..


    Ειναι τοσο,μα τοοοοοοοοσο,
    τσακωμενοι με το MEGA, που βαλανε τον Καψη στην Κυβερνηση..

    ο πασοκομαλακας ψηφοφορος θα καταπιει τα παντα, τη φτωχεια,
    την ανεργια, τη μιζερια...
    Αρκει να κυβερναει η συμμορία της
    Σάπιας οικογένειας.....ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΙΜΕΝΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ. ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΪΚΟΔΕΞΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ. ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΤΖΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΛΑΪΚΟΔΕΞΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ, ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΝΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην ασχολειστε πλεον με τον ΓΑΠ

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Δείτε απο τωρα και περα τι κανουμε, για να μην ξαναπαθουμε τα ιδια.

    Δείτε ποιοι είναι υποψηφιοι στο ΠΑΣΟΚ, λιγη σημασια εχει για ενα κομμα που θα παρει 12% στις εκλογές;

    ΟΧΙ αγαπητοί!

    Εχει μεγαλη σημασια διοτι εις το μελλον κανενα κομμα δεν θα λαβει πανω του 20% και ολοι σε συμμαχίες και κρυφές συμφωνίες βασίζονται.

    Η ατιμωρησία των μελών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είναι συνεχεια της ατιμωρησίας λαμογίων Σημιτη Καραμαλή.

    Αν δεν τιμωρησεις αυτον που κατέστρεψε και έκλεψε, γιατί ο επόμενος να νοιαστεί;

    Συμβουλεύω λοιπον με τη μικρή μου πείρα,

    απο δώ και πέρα να προσέχουμε τις διεργασίες σε ΝΔ ΛΑΟΣ διοτι αυτοι καθορίζουν το μελον των διευθαρμένων ΠΑΣΟΚων.

    Επομενως το προβλημά μας δεν ονομαζεται ΠΑΣΟΚ

    Ονομαζεται κομματική διαπλοκή, είναι οι μηχανισμοι που επιλεγουν και προωθούν δικους των ανθρώπους στις θεσεις των υποψηφίων των κομματων.

    Υποψήφιος στη ΝΔ δεν μπορεί να ειναι οποιοσδήποτε με βαση γεωγραφικά, επαγγελματικά, και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

    Είναι γόνοι των ιδιων γνωστών μαφιών.

    Οι έμπιστοι πρεσβειών, οι αποφοιτοι γνωστών πανεπιστημίων, ανθρωποι με τα γνωστά κινητικά και διανοητικά προβλήματα.

    ΓΙΑΤΊ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάλι τα διαπλεκόμενα του φταίνε του ψυχάκια !!
    Τα έβαλε με τον ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ Ψυχάρη.

    Το έργο είναι γνωστό και το έχουμε ξαναδεί το φθινόπωρο του 2007 πριν από τι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Γιωργάκης εμφάνισε τον εαυτόν του σαν θύμα του ΔΟΛ και κατάφερε έτσι να ανατρέψει τα προγνωστικά και να κερδίσει άνετα τον Βενιζέλο για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Τώρα ο ΓΑΠ κάνει πάλι το ίδιο:

    Στο ΠΣ του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Ψυχάρη ότι τον πολεμάει επειδή δεν πήρε "χαριστικό δάνειο 10 εκ ευρώ από την Εθνική"... παράλληλα "επιτέθηκε" και κατά των δικαστικών και τραπεζιτών (ναι.... αυτών των τραπεζιτών που διοργάνωναν τραπέζια προς τιμήν του το 2008),
    που "με την αδράνειά τους δεν προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις και αναγκαίες αλλαγές"...
    τώρα τι μεταρρυθμίσεις έπρεπε να κάνουν οι δικαστές και οι τραπεζίτες και δεν τις έκαναν
    μόνο
    το θολωμένο μυαλό του ΓΑΠ ξέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ βρε Παπανδρέου τα είχες όλα στα χέρια σου.
    Ήξερες από τον παππού σου και τον πατέρα σου, τι σημαίνει συγκρότημα ΔΟΛ που ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις, τόσο ο Χρ. Λαμπράκης, όσο και τώρα αυτή η βρωμόφατσα ο Ψυχάρης, που έστειλε και το γιο του διπλωματικό σύμβουλο του Σαμαρά!
    Δεν τα εκτίμησες σωστά και με το λάθος του δημοψηφίσματος, μετά και όχι πριν τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους,όπως θα ήταν σωστό, τα άφησες να χαθούν!
    Κρίμα για την Ελλάδα, γιατί ,αυτά τα κοράκια οι υποψήφιοι διάδοχοί σου, είναι δυστυχώς κατώτεροι των περιστάσεων!
    Θυμάμαι το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ που έλεγε για τους υποψήφιους διαδόχους του : "Αφήστε τα κοράκια να κράζουν"!
    Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ειναι αμετανοητος.Μαλακας και ταλληροφονιας ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήττα ΓΑΠ: Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚθα αποφασίσει για τον τρόπο εκλογής αρχηγού...

    [ Μιλάμε για καραμαλάκ@@...

    έβγαλαν τον τίτλο "Εθνικής"
    από το Υπ. Παιδείας και συνεχίζουν να τον έχουν σε .....όργανό τους !!!!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ,
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ.ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΠΑΤΟΙ .ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΕΣ.ΚΟΙΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΠΟΥ ΚΟΡΔΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΗΛΙΚΙΑ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕΤΟ.ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΧΑΡΤΟΣΙΑ.ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΜΕ ΒΙΝΤΣΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΚΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΥΤΡΑΚΛΕ ΣΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...ΕΠΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.ΜΟΛΙΣ ΘΙΓΟΥΝ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΟΡΜΑΝΕ ΣΑΣΝ ΥΑΙΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗ.ΑΚΟΥ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ .ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.ΚΑΛΟΜΑΘΕ Η ΓΡΙΑ ΣΤΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ.ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΗΤΕΣ ΕΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ.ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η λουλού ο Μπεγλίτης.. επιβεβαιώνει τη συνάντηση του ΓΑΠ με τον Ψυχάρη αλλά λέει ότι ο ΓΑΠ του ζήτησε αντικειμενική ενημέρωση...

    .....το πιστέψαμε ! ΜΕΓΑΛΕ Μ@Λ@Κ@@..


    Χωρις το Megaκολο
    το παΣΟΚ θα ειχε πεσει
    σε ενα χρονο..
    Μη παριστανετε τις παρθενες παΣΤΟΚΟΙ..


    Εξάλλου είναι τοσο, μα τοοοοοοοοσο,
    τσακωμενοι με το MEGA, που βαλανε τον Καψη στην Κυβερνηση..

    Αλλά ο πασοκομαλακας ψηφοφορος θα καταπιει τα παντα, τη φτωχεια,
    την ανεργια, τη μιζερια...
    Αρκει να κυβερναει η συμμορία της
    Σάπιας οικογένειας.....

    ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ?...... ζώα & κτήνη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑ 90 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΚΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ? Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΗΤΑΝΕ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΘΕΜΑ. ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ. ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ. ΚΑΙ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΘΑ ΣΕ ΡΙΞΟΥΝΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 3%. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΚΟΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΠΑΣΟΚ ΥΣΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ, ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ 2004-09.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι Πασοκοσκυλαίοι προτρέπουν τον ανάπηρο να κάνει νέο κόμμα, έχουν κυρήξει τους Μπένυ - Λοβέρδο - Διαμαντοπούλου ορκισμένους εχθρούς για μας λένε μετά απο τον Γιώργο το χάος η καταστροφή το τίποτα όλη μας η ζωή είναι μόνο ο απεσταλμένος του θεού Τζέφρι.
    Σόι η μαλακία και η ψυχοπάθεια στην Πασοκοσκυλαίικη καφρίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το gapοπαιδο θα μπει φυλακη με αυτα που εχει κανει η οικογενεια του στον τοπο

    αντε ολοι οι παπανδρεου μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΦΗΜΕΡΗΔΕΣ ΤΙ .Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ,ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΤΙ.ΑΥΤΟΣ ΠΑΛΙ ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ.ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΒΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΗΜΑ .ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΚΥΛΙΑΣΑΝΕ.Η ΣΑΥΡΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΚΩΝΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ
    ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ .ΒΡΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.ΜΑΘΑΤΕ ΣΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΤΑΙΣΟΥΝ ΣΑΣ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συνεχίζεται η επίθεση Ψυχάρη: Ανακρίβειες, αναχρονισμοί και αφέλειες του κ. Γ. Παπανδρέου.
    ________________________________
    Ανακρίβειες, αναχρονισμοί και αφέλειες χαρακτηρίζουν τους ισχυρισμούς του κ. Γιώργου Παπανδρέου για το ρόλο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στην επιχειρηθείσα συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank, τουλάχιστον όπως παρουσίασε τα πράγματα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Πάνος Μπεγλίτης.

    «Το Βήμα της Κυριακής» και «Τα Νέα», τόσο κατά την ανακοίνωση της προσέγγισης των δύο πλευρών όσο και τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρονταν με θετικά σχόλια για το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

    Επιχειρηματολογούσαν υπέρ της ανάγκης δημιουργίας μεγαλύτερων σχημάτων ώστε να ισχυροποιηθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και να ανταπεξέλθει στην κρίση.
    Ακόμα και μετά την ανακοίνωση του ναυαγίου της συγχώνευσης «Το Βήμα της Κυριακής» έγραφε: «Μπορεί οι κ.κ. Γιάννης Κωστόπουλος (πρόεδρος της Alpha Bank) και Απόστολος Ταμβακάκης (διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής) να βρίσκονται στα "χαρακώματα", όμως οι πιέσεις για αναδιάρθρωση του κλάδου φέρνουν πιο κοντά τους τραπεζίτες».

    Αλλωστε, δεν υπήρχε περίπτωση να υπονομεύσει κάποιος το deal διότι όταν ανακοινώθηκε είχε ήδη χαλάσει.

    Οπως είναι πλέον γνωστό, το ραντεβού που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των κ.κ. Κωστόπουλου και Ταμβακάκη το βράδι της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου 2011 δεν πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξει το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 2011 η δημοσιοποίηση της πρότασης μονόπλευρα από την Εθνική και η διακοπή των συνομιλιών.

    Δηλαδή το deal χάλασε πριν καν γίνουν γνωστές στον Τύπο οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών. Αρα εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατη η παρέμβαση των εφημερίδων και των ηλεκτρονικών μέσων του ΔΟΛ.

    Εξάλλου, είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι ο μοναδικός λόγος που δεν καρποφόρησε η προσπάθεια ήταν οι διαφορετικές νοοτροπίες του μάνατζμεντ των δύο τραπεζών.

    Είναι λοιπόν αφελές να ισχυρίζεται κανείς σήμερα ότι η συμφωνία χάλασε εξαιτίας του ΔΟΛ. Οπως αφελές είναι να υποστηρίζει ο κ. Παπανδρέου ότι μία κυβέρνση, στη συγκεκριμένη περίπτωση η δική του, έπεσε για ένα δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ εκτός από το άλμα λογικής, εμφανίζεται επίσης να πραγματοποιεί και ένα χρονικό άλμα. Οταν «Τα Νέα» δημοσίευσαν κάποια σχόλια για τον επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, αυτό έγινε στις 30 Μαρτίου 2011.

    Δηλαδή σχεδόν ενάμιση μήνα μετά το ναυάγιο του deal, όταν πλέον όλες οι προσπάθειες επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών είχαν και αυτές ναυαγήσει και το deal είχε οριστικά «ταφεί».

    Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάτι τέτοιο μόνο αν τα σχόλια της εφημερίδας είχαν γίνει σε προγενέστερο της συμφωνίας χρόνο.

    Οσον αφορά το δάνειο, ο ΔΟΛ ζήτησε και πήρε από την Εθνική δάνειο ύψους 19 εκατ. ευρώ βάζοντας ως υποθήκη (sale & lease back) το ακίνητο που στεγάζεται επί της οδού Μιχαλακοπούλου 80, αξίας 35 εκατ. ευρώ.

    Στη συνέχεια επανήλθε, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Τύπος, ζητώντας πρόσθετο δάνειο 10 εκατ. ευρώ.

    Η διοίκηση της Εθνικής ακολουθώντας την προσφιλή τακτική των τραπεζιτών για υπερβολικές καλύψεις, ζήτησε πρόσθετες εξασφαλίσεις. Δεν της αρκούσε δηλαδή η κάλυψη που προσέφερε το πολλαπλής αξίας κτίριο.

    Ο ΔΟΛ δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις πρόσθετες απαιτήσεις και δεν έλαβε το δάνειο. Δηλαδή δεν πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίζεται να υιοθετεί πλήρως τη σαράφικη λογική των τραπεζιτών που στραγγαλίζει την επιχειρηματικότητα.

    Βεβαίως η Εθνική αμφισβητεί ότι ζήτησε την άδεια του τότε Πρωθυπουργού, κάτι που αν ισχύει εκθέτει ανεπανόρθωτα την τράπεζα.

    Η διοίκηση της Εθνικής στο παρελθον έδωσε μάχες για να απαγκιστρωθεί από το δημόσιο και να κερδίσει την εμπιστοσυνή των αγορών και των ιδιωτών μετόχων, ιδιαίτερα των ξένων που κατέχουν το 50% του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της τράπεζας, ο κ. Ταμβακάκης, δεν ζήτησε ποτέ την έγκριση του κ. Παπανδρέου για να χορηγήσει δάνειο στον ΔΟΛ. Δεν υπάρχουν όμως ανάλογες διαβεβαιώσεις για ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου και σχετική απάντηση από το γραφείο του τότε Πρωθυπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. γιωργάκη έσενα θέλουμε. Μην ακούς κανέναν. Έτσι και την κάνεις το κένο που θα μας δημιουργήσεις δεν τόχουνε ακόμα εκτιμήσει οι πολέμιοι σου. Εδώ για πάντα, και συ και η mammmy και ο χαλιμάς καιο andy και τα οικογενειακά cds...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. χρεωκοπια
    δραχμη
    δημευσεις περιουσιων
    φορολογια των φραγκατων
    ποτε πια νδ-πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τιποτα δεν θα αλλαξει
    αν οι ψηφοφοροι
    συνεχισουν να πιστευουν
    το μεγκα-σκαι-protagon..
    οσα νεα κομματα/προσωπα
    και να βγουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όχι στα καρακόλια που μας ήπιαν το αίμα .
    Εργολάβοι, φάγανε . «αγρότες», φάγανε. Μαϊμού ασφαλισμένοι, φάγανε. Εκδότες, φάγανε. Γιατροί, φάγανε. Φαρμακοβιομηχανίες, φάγανε. Άνεργοι με καταθέσεις στην Ελβετία, φάγανε. Τραπεζίτες , φάγανε. Λαθρέμποροι , πετρελαίου τσιγάρων κλπ φάγανε. Δημοσιογράφοι , φάγανε . Φοροφυγάδες ,φάγανε…
    Βρέθηκε ένας Γεώργιος Παπανδρέου και τους είπε ΤΕΛΟΣ και τους στέλνει στον εισαγγελέα.
    Όλα αυτά τα λαμόγια σήμερα έχουν σηκώσει κεφάλι και φωνάζουν.
    Έλεος !!!!! Ρε καρακόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 3.46
    ποσα δις πηραν οι τραπεζες;
    110 και παμε..
    τι δικαιωματα εχει το δημοσιο στη διοικηση των τραπεζων;
    μηδεν

    γιαπακι του εξωτερικου σε κοβω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 3:46
    Ούτε αυτοί ακόμα δέν τον γουστάρουν απο κεί να καταλάβεις πόσο ΜΑΛΑΑΑΑΚΑΑΑΣ είναι. Eσύ έφαγες πολλά τα δύο τελευταία χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. τι λετε ρε λετσοι για τον global thinker?
    επαρχιωτες,μπασκλασαρια,βρωμαει το χνωτο σας απο την πεινα..
    που θα κρινετε εσεις το αρχοντολοι..
    τους καλυτερους στον κοσμο..
    τους ανωτερους σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. σας εδωσαν λαθος διαγνωση..
    (για ολα φταιει το σπαταλο κρατος κλπ..)
    τους πιστεψατε σαν αγραμματοι χαχολοι που εισαστε..
    τους ψηφισατε..
    και τωρα τιμωρειστε..
    απο σας θα επιζησουν
    οι ευπαρουσιαστες νεες
    και οι πρωτου βαθμου συγγενεις αυτων..
    το καταντημα της πρωην σοβιετιας
    δεν σας εμαθε τιποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. το εχουν επισημανει και αλλοι,
    και ο 5.11..
    ποτε δεν καταθετεις τα οπλα..
    η ιρλανδια εκανε ενοπλο αγωνα για αιωνες,ΠΟΤΕ δεν παραδοθηκε..
    και κερδισε..
    εσεις προδωσατε,και τα δωσατε ολα για ενα δανειακι..
    για να μην υστερειτε απο τους γειτονες..
    τωρα θα εχετε την μοιρα οσων πσραδινονται..

    Ενώ ακόμα οι αψιμαχίες συνεχίζονταν στη Κωνσταντινούπολη, ο Νοταράς εμφανίστηκε να συνοδεύει τον Μωάμεθ Β' στην περιήγησή του στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας όπου και του ανακοινώθηκε από τον ίδιο το σουλτάνο ο διορισμός του ως διοικητή της πόλης..
    Την επομένη ο Νοταράς δέχτηκε την τιμητική επίσκεψη του σουλτάνου στην οικία του.. Το ίδιο απόγευμα ο Νοταράς αποκεφαλίστηκε μαζί με τους δύο μεγαλύτερους γιους του. Kατά την επικρατέστερη άποψη αρνήθηκε να παραχωρήσει οικειοθελώς τον τρίτο και νεώτερο γιο του στο σουλτανικό χαρέμι κατόπιν σχετικής παραγγελίας του Μωάμεθ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Un día el cobre se alzará
    y en las entrañas del carbón
    temblará el grito contenido de la tierra
    ¡Para el traidor no habrá perdón!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν ειναι αμετανοητος.Μαλακας και ταλληροφονιας ειναι.

    ΣΩΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΘΩΝΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΑΧΝΑΝ ΤΑ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ 2 ΩΡΕΣ.ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΣΩΝΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Νεκροθάφτης του ΠΑΣΟΚ ο γιος του ιδρυτή του;

    Σε μια κυβέρνηση οι ευθύνες είναι συλλογικές. Γι’ αυτό είναι τουλάχιστον πρόκληση στη νοημοσύνη η απόπειρα ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να φορτώσουν στον Γιώργο Παπανδρέου όλη την ευθύνη για τα έργα και τις ημέρες της τελευταίας διετίας.
    Στο ίδιο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου κάθονταν , μαζί αποφάσιζαν. Kι αν διαφωνούσαν σε κάτι, δεν το έλεγαν(τότε). Πάντως, δεν παραιτήθηκαν. Τώρα είναι λίγο αργά να βγάλουν την ουρά τους απέξω.
    Από την άλλη, η ευθύνη του ηγέτη είναι η πρώτη και καθοριστική. Και την αναλαμβάνει χωρίς υπεκφυγές, αστερίσκους και....ύστερες σκέψεις.

    Όμως, αυτό ακριβώς κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου από την ημέρα που αποχώρησε από την πρωθυπουργία. Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.
    Με ποιον στόχο; Είναι κοινό μυστικό ότι θέλει να παραμείνει αρχηγός τουλάχιστον ως τον Ιούνιο, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει ξανά την επανεκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Αλλιώς δεν θα έχει κανέναν απολύτως ρόλο,
    ούτε εγχώριο ούτε διεθνή.
    Θεμιτή η φιλοδοξία του, μόνο που, για να εκπληρωθεί, πρέπει να έρθει σε σύγκρουση τουλάχιστον με το μισό στελεχικό δυναμικό του κόμματος και, κυρίως, με την εκλογική του βάση. Κι αν το πρώτο μπορεί να το αγνοήσει, δεν δικαιούται να αγνοήσει τους ψηφοφόρους.

    Και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (όσοι του έχουν απομείνει…) είναι πολύ οργισμένοι με όσα έγιναν ή δεν έγιναν τα τελευταία δυο χρόνια και με τον ίδιο προσωπικά. Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι οι ψηφοφόροι έχουν πάντα δίκιο , ούτε ότι όλα όσα έκανε ο κ. Παπανδρέου είναι για πέταμα. Όμως, η πολιτική είναι σκληρή.
    Η διαμορφωμένη πραγματικότητα δεν επιτρέπει στον κ. Παπανδρέου να συνεχίσει να διαφεντεύει το κόμμα του, εκτός αν θέλει να το οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση και εκλογική συντριβή μεγαλύτερη από αυτήν που διαφαίνεται.

    Αν δεν αντιληφθεί αυτήν την πραγματικότητα και συνεχίζει να βλέπει το κόμμα κάτι σαν οικογενειακό κειμήλιο, αναθέτοντας στον αδελφό του να μιλάει για λογαριασμό του, τότε το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο: το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του και δέσποσε επι τρεις -και πλέον- δεκαετίες στην πολιτική ζωή του τόπου, θα καταντήσει κομματίδιο.

    Ο γιός θα γίνει ο νεκροθάφτης του.
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς.της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μηνε στο ΠΑΣΟΚ Γιώργο ΜΗΝΕ ..
    Εγώ σε θέλω άσε τι λένε οι χόχολοι..

    Τα έφτιαξες όλα αλλά δεν τα βλέπουν γιατί αν τα έβλεπαν!!!! έστω έναν σας θα τον είχαμε γα.........σι .. έγινε ΟΧΙ; άρα σας γουστάρουμε αγαπούλα μου... βαράτε μας βαράτε μας μας αρέσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση