GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πείραμα της Ρουμανίας...

Από τον Κώστα Ρίπη http://ripiscostas.blogspot.com/ Το πείραμα της Ρουμανίας παρά τις αμυδρές ελπίδες ανάπτυξης, δημιουργεί γενική δυσαρ...

Από τον Κώστα Ρίπη
http://ripiscostas.blogspot.com/


Το πείραμα της Ρουμανίας παρά τις αμυδρές ελπίδες ανάπτυξης, δημιουργεί γενική δυσαρέσκεια στην κοινωνία λόγω του ξεπουλήματος όλων των υποδομών της.
Depuis jeudi 12 janvier, retraités, chômeurs et actifs de toutes les classes sociales protestent dans une quarantaine de villes du pays.
(Από τις 12 Ιανουαρίου, συνταξιούχοι, άνεργοι και ενεργοί πολίτες από...
 όλα τα κοινωνικά στρώματα διαμαρτύρονται σε 40πόλεις της χώρας).
Διαβάστε σχόλια πολιτών που αναφέρονται στο μαζικό ξεπούλημα των υποδομών της Ρουμανίας σε ξένες πολυεθνικές εταιρείες και αναρωτηθείτε γιατί οι αντίστοιχες υποδομές μας δεν πρέπει επ' ουδενί να δοθούν...
« Aujourd’hui, nous payons notre eau à une compagnie française, notre électricité à une société italienne et notre carburant dans des stations-services autrichiennes. Bientôt on ne sera même plus propriétaires de notre sous-sol », lance un retraité qui critique les privatisations massives qui ont eu lieu ces dernières années. « Le président a annihilé le Parlement. Il n’y a plus que lui qui dirige ce pays. Il est comme un dictateur ! », ajoute Stefania, une commerçante de 52 ans.
(Σήμερα πληρώνουμε για το δικό μας νερό σε μια γαλλική εταιρεία, για το δικό μας ρεύμα σε μια ιταλική εταιρεία, και τα διυλιστήρια και οι σταθμοί καυσίμων σε εταιρείες από την Αυστρία. Σε λίγο δεν θα μας ανήκει ούτε ο ορυκτός μας πλούτος...)
ΠΗΓΗ : la Croix.com

5 σχόλια

  1. να τα βλεπουν οι πασοκομαλακες..
    που ειναι τοσο κρετινοι
    που ακομα πιστευουν
    τον μανο και τον αδριανοπουλο..
    εξυπνοπουλια μου..
    καταθεσατε τα οπλα?
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΟΙ ΦΡΑΓΚΑΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιες

    "αμυδρες ελπιδες αναπτυξης" ρε μάστορα;

    Η Ρουμανία ειναι μονο η αρχή και σύντομα θα ψαχνετε κανένα Τσαουσέσκου, Γιαρουζέλσκι και Δημητρώφ, να σώσει την κατασταση και να σταματησει τα κυματα πεινασμένων.

    Αμ τι νομίζευτε πως ειναι η αναπτυξη

    Μακ ντοναλτς και κοκα κόλα;

    ακομα δεν ειδατε τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΥΓΕΙΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έρχεται η ώρα να πάρει ο καθένας τισ ευθήνες του.
    Πολλές φορές στο παρελθόν η Ελλάδα και οι κυβερνήτες της έφτασαν στην ανάγκη να πουν το Μεγάλο ΟΧΙ όπως λέει και ο Καβάφης.
    Η ευθύνη για την προάσπιση της χώρας είναι καθαρό δικαίωμα και υποχρέωση των πολιτών της.
    Η ώρα για λόγια έχει ήδη περάσει....
    Ο καθένας πρέπει να αναλλάβει τις ευθύνες του.

    Προ-μνημονίου Σοσιαλιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΦΤΩΧΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΠΕΝΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ.ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΗΔΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΕΝΤΕΝΤΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΨΗΔΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΝΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση