GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι επενδυτές, το «τέρας» και οι…μακάριοι

Του Θανάση Νικολαΐδη ΚΑΤΙ ακούστηκε για επενδύσεις ξένων στην Ελλάδα. Ήρθαν οι Αμερικάνοι, είδαν και απήλθαν. Ύστερα φάνηκαν Σαουδάραβες...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΚΑΤΙ ακούστηκε για επενδύσεις
ξένων στην Ελλάδα. Ήρθαν οι Αμερικάνοι, είδαν και απήλθαν. Ύστερα φάνηκαν Σαουδάραβες στον ορίζοντα. Χθες ήρθε ο «κελεμπίας» και οι ελπίδες μας αναπτερώθηκαν. Λες «κάτι» να ξέρουν και μας δουλεύουν; Να πήραν γεύση από Ελλάδα της αρπαχτής και να μας ξανάρθουν μόνο για διακοπές, το καλοκαίρι;
ΚΙ ύστερα έπεσε η κάμερα στο Κοινοβούλιό μας. Πανοραμικά και σε στιγμές συνεδρίασης και…ακεφιάς. Δεν είχαν ψυχή για τσιρίδες και χειρονομίες οι εθνοπατέρες μας. Εκλογές έρχονται, είναι προσεκτικοί και δεν «εκτίθενται». Όμως, άλλο θέλουμε να...
 πούμε και να καταγγείλουμε. Την παθητική τους στάση απέναντι σε μιαν Ελλάδα που στενάζει. Την αδιαφορία τους να σιάξουν το προφίλ της, για να’ ναι «ελκυστική». Με τομές μέχρι το κόκαλο-όχι με μακιγιάζ μιας χρήσης.
ΘΑ’ πρεπε η βάση να πιέζει αφόρητα την κορυφή. Και είναι βάση ο βουλευτής που κοιμάται μακαρίως και μόνο ο εφιάλτης για τα ψηφαλάκια του τον ξυπνάει. Να μη σηκώνεται όρθιος για χειροκρότημα, αλλά για αξιώσεις και απαιτήσεις. Για τους κανόνες που δεν υπάρχουν, χρόνια τώρα, στην Ελλάδα της ρεμούλας. Να παίρνουν παραμάζωμα τους υπουργούς που σοφίζονται και δρομολογούν νομοσχέδια κι εμείς να βλέπουμε τριακόσιες χατζάρες να σκίζουν τον αγέρα απειλώντας. Ποιον; Το τέρας της γραφειοκρατίας! Αυτό που έστησαν μεθοδικά εκβιαστές κάθε βαθμίδας, για να τους «προσκυνάει» το θύμα, μέχρι να ενδώσει και να ρίξει το λαδάκι του στη φαρδιά τους τσέπη.
ΜΑΣ χρωστάνε αγώνα που δεν δίνουν και έγνοιες που δεν έχουν. Περιμένουμε προτάσεις από ιδέες που γεννιούνται σε μυαλά ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα κι αυτοί (κι αυτές) αγωνιούν για κόμματα και αρχηγούς. Για το «κόστος» μη κάνουν, ατομικά, τη γκάφα, για το κόμμα μην έρθει δεύτερο, για τη…ρεντιγκότα που είναι ασιδέρωτη για την ορκωμοσία.
ΑΠΟΡΟΥΜΕ για τους…αισιόδοξους επενδυτές μας (κι αν τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας λιγοστέψουν, τους περιμένουν απεργίες). Αγριεύουμε για την αφασία των κοινοβουλευτικών μας. Ντρεπόμαστε για την Ελλάδα και την κατάντια της. Την καρύδωσαν βρώμικα, αόρατα(;) χέρια και το «τέρας» (με κέρατα και…τερατάκια του) δείχνει τα δόντια και διώχνει ανυποψίαστους επενδυτές. Με τους πολιτικούς μας μακαρίως κοιμωμένους, είτε δραστηρίως ψηφοθηρούντες.

4 σχόλια

  1. προσπαθω να θυμηθω ενα νεο προιον
    απο ελληνες επιχειρηματιες
    απο το 74 και μετα,αλλα δεν μπορω..
    ολες μου οι φιλες λενε οτι οι επιχειρηματιες ζουσαν με δανεικα,που τωρα πρεπει να πληρωσουμε εμεις..
    βοηθηστε με..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια παντηση ασχετη με αυτο το θεμα.Εχουμε παρει πολλα χρηματα&θελουν να μασ τα παρουν πισω.Εργαζομενοι ιδιωτικα στισ πολυεθνικεσ, μασ μετρουσαν&το χρονο τησ τουαλετασ, σαν δουλουσ.Δεν Βγηκαμε σχεδον,ουτε για ενα γευμα για να κανουμε ενα σπιτακι.Πληρωσαμε τα μαλια τησ κεφαλησ μασ,ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ δεν μασ εδωσε ουτε λεπτο το κρατοσ μασ.Σπουδαζουμε παιδια εκτοσ Ελλαδοσ με χιλια βασανα.Ολα αυτα απαγορευονται για την Ελληνικη οικογενεια γιατι τουσ φαγαμε τα χρηματα τουσ που μασ ξεζουμησαν&τωρα να μασ κοψουν& τισ συνταξεισ μασ τισ κομενεσ,γιατι πρεπει να πεθανουμε,ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΡΟΜΠΟΤ, τα κερδη τουσ να μην ΧΑΣΟΥΝ,τα παιδια μασ να μην ερθουν στην πατριδα τουσ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.(ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)Η ΑΛΛΗ.ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ&ΑΥΤΟΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΟ Σ.... ΤΟΥΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΕΙΝΑΙ: "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΕ ΚΕΛΕΜΠΙΑ" ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΔΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΕΥΟΥΝ ΩΣΤΕ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΥΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση