GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεσπά πολιτική θύελλα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που απειλεί την κυβέρνηση Παπαδήμου...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή  έλεγαν ότι «περιμέναμε τις διαρροές, ωστ...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή  έλεγαν ότι «περιμέναμε τις διαρροές, ωστόσο αποδεικνύεται ότι οι συντεχνίες έχουν ισχυρή επιρροή πάνω στους βουλευτές. Ειδικότερα για το θέμα του ωραρίου των φαρμακείων η κυβέρνηση θα επανέλθει με νεότερη νομοθετική πρωτοβουλία».
Πολιτικά πάντως το αποτέλεσμα συνιστά μια πολύ σοβαρή δοκιμασία για την κυβέρνηση Παπαδήμου καθώς...
 διαπιστώθηκε ότι οι φυγόνετρες τάσεις και στα δύο βασικά κόμματα που την στηρίζουν (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) είναι μεγάλες. Ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος φέρεται να δυσφορεί με την εξέλιξη και είναι βέβαιο ότι από σήμερα ξεσπά πολιτική θύελλα και στα δύο κόμματα που μπορεί να επηρεάσει και τη συνοχή της κυβέρνησης. Το ερώτημα είναι και τι θα κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Προς το παρόν ο μεν κ. Παπανδρέου είναι στην Κόστα Ρίκα, ο δε κ. Σαμαράς στη Μόσχα.

4 σχόλια

  1. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΝΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ 5.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΓΙΑ ... ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΜΑΣΗΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ ,ΛΑΟΣ.ΜΕ ΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΥΓΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΕΑΝ ΕΧΕΤΑΙ .ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ .ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΑΙ ,ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΣΑΣ .ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ .ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΦΑΓΟΣ ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΩΝ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ.ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ .ΤΙ ΣΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ. ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ .ΤΟΝ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ.ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΥΣ .ΒΡΕ ΘΑ ΦΑΤΕ ΦΟΥΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΜΟΥΤΡΑΚΛΕ ΣΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε μέρα και νέες φωτογραφίες του Βελόπουλου, αγγαλιά με τους μαφιόζους
    Περιφερειάρχες και λοιπούς ΛΑγΟΥΣ ΠΑ$$ΟΚ.

    [Επειδή το ΒΗΜΑ δεν αποκαλύπτει την πηγή των φωτογραφιών να πούμε ότι προέρχονται από την Αστυνομία και βρέθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων. Πιθανώς να υπάρχουν φωτογραφίες των κατηγορουμένων και με άλλους πολιτικούς, πχ. Βενιζέλο, αλλά δεν θα βγούνε ποτέ ;) Προς το παρόν όμως το σίγουρο είναι ότι ο κατά τ' άλλα λαλίστατος κριτής των πάντων, Βελόπουλος, έχει μουγγαθεί και εξαφανιστεί σκεπτόμενος όπως κάθε πολιτικός: Πόσες φώτο μου θα βγάλουν ακόμα; 5-10; Μετά θα ξεχαστεί το θέμα και θα επανέλθω στα κάγκελα εναντίον του Καραμανλή, του Βατοπεδίου, της φαυλότητας και θα κατακεραυνώνω τα λαμόγια...]
    Πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τις διασυνδέσεις βουλευτών του ΛΑΟΣ με ηγετικά μέλη της «μαφίας της Θεσσαλονίκης» , ύστερα κι από τον νέο κύκλο φωτογραφιών που αποκαλύπτει «Το Βήμα».
    Σε μία από αυτές εικονίζεται ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος να σφιχταγκαλιάζει -μετά τους Μάρκο Καραμπέρη και Δημήτρη Λαμπάκη - και τρίτο κατηγορούμενο για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιάσεων και τοκογλυφίας.

    Πρόκειται για τον 48χρονο Δημήτρη Λογοθέτη (στη φωτογραφία αγκαλιά με τον κ. Βελόπουλο) που κατηγορείται ότι βοηθούσε στις παράνομες τραπεζικές συναλλαγές του κυκλώματος. Επιπλέον σε μία άλλη φωτογραφία ο κ. Βελόπουλος φαίνεται να κτυπάει... παλαμάκια στον κατηγορούμενο ως αρχιτοκογλύφο Μάρκο Καραμπέρη, ενώ στο μικρόφωνο είναι ένας άλλος εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Οι φωτογραφίες αυτές με πρωταγωνιστή τον κ. Βελόπουλο ο οποίος εμφανίζεται να γλεντάει μαζί με κορυφαία μέλη του κυκλώματος και να δείχνει μια εντυπωσιακή οικειότητα μαζί τους, δημιουργούν σειρά αποριών για το είδος των σχέσεων του βουλευτή του ΛΑΟΣ με τους αρχιτοκογλύφους της Θεσσαλονίκης. Πάντως ο κ. Βελόπουλος, μέχρι στιγμής, δεν έχει προχωρήσει σε κανένα διευκρινιστικό σχόλιο για τις επαφές του αυτές. Επιπλέον η υπόθεση φέρεται να αποκτά και άλλες διαστάσεις αφού φαίνεται ότι σειρά συναντήσεων με τα ίδια άτομα που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση τοκογλυφίας, είχε και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει «Το Βήμα» φέρεται να έχουν ληφθεί σε νυκτερινό κέντρο της συμπρωτεύουσας, το φθινόπωρο του 2010, σε εκδήλωση για την υποψηφιότητα του βασικού κατηγορούμενου Μάρκου Καραμπέρη ως υποψήφιου περιφερειάρχη Ημαθίας. Ωστόσο στην εκδήλωση αυτή δίνουν βροντερό παρόν και φωτογραφίζονται πανευτυχείς στο πλευρό του κ. Βελόπουλου επιχειρηματίες και πρώην τραπεζικοί που κατηγορούνται ότι πρωτοστατούσαν στο κύκλωμα τοκογλυφίας. Ανάμεσα σε αυτούς λοιπόν, με τους οποίους φωτογραφίζεται περιχαρής ο κ Βελόπουλος και τους χειροκροτεί, είναι και ο Δημήτρης Λογοθέτης, ο οποίος όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ «είναι άμεσος συνεργάτης του Καραμπέρη και ο ρόλος του είναι να παρέχει συμβουλές ώστε να είναι νομιμοφανείς οι παράνομες δραστηριότητές του, εκμεταλλευόμενος ότι είναι άριστος γνώστης του τραπεζικού συστήματος». Μάλιστα, σύμφωνα με καταθέσεις, φέρεται να ήταν αυτός που φρόντιζε να διοχετεύει έσοδα του κυκλώματος στην Ελβετία ενώ έχει πραγματοποιήσει ταξίδια στη Ζυρίχη μαζί με τον Μάρκο Καραμπέρη. Σε συνομιλίες που περιέχονται στην δικογραφία ακούγεται ο Δημήτρης Λογοθέτης να συνεννοείται μαζί τους για εισπράξεις από θύματα του τοκογλυφικού κυκλώματος. Επιπλέον, σε μια άλλη συνομιλία(στις 13 Ιουλίου 2011), ακούγεται ο ίδιος κατηγορούμενος να αποκαλεί τον Δημήτρη -αρχηγό μιας από τις εγκληματικές οργανώσεις της συμπρωτεύουσας- «συνεταίρο μου, κολλητό μου, αδελφό μου, αίμα μου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος -μόλις έμαθε ότι θα τιμηθεί με το φετινό μεγάλο βραβείο του υπουργείου Πολιτισμού- έκανε την εξής δήλωση:
    «Ούτε θα εμφανιστώ, ούτε θα απλώσω το χέρι για να το πάρω. Δεν θέλω ούτε τα βραβεία, ούτε τα λεφτά τους». Άξιος, κύριε Χριστιανόπουλε, κι ας μη θεωρηθεί αυτό επιβράβευση εκ μέρους μου. (Ούτε συνεννοημένοι να ήμασταν.)

    Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης, απ΄ όπου και αν προέρχεται…

    Είμαι εναντίον των βραβείων γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Βραβεύω σημαίνει αναγνωρίζω την αξία κάποιου κατώτερου μου – και κάποτε πρέπει να απαλλαγούμε από την συγκατάβαση των μεγάλων. Παίρνω βραβείο σημαίνει παραδέχομαι πνευματικά αφεντικά – και κάποτε πρέπει να διώξουμε τα αφεντικά από την ζωή μας…

    Είμαι εναντίον των χρηματικών επιχορηγήσεων, σιχαίνομαι τους φτωχοπρόδρομους που απλώνουν το χέρι τους για παραδάκι. Οι χορηγίες μεγαλώνουν την μανία μας για διακρίσεις και...
    την δίψα μας για λεφτά· ξεπουλάνε την ατομική ανεξαρτησία μας.

    Είμαι εναντίον των σχέσεων με το κράτος και βρίσκομαι σε διαρκή αντιδικία μαζί του. Πότε μου δεν πάτησα σε υπουργείο, και το καυχιέμαι. Η μόνη μου εξάρτηση από το κράτος είναι η εφορία, που με γδέρνει.

    Είμαι εναντίον των εφημερίδων. Χαντακώνουν αξίες, ανεβάζουν μηδαμινότητες, προβάλλουν ημετέρους, αποσιωπούν τους απροσκύνητους· όλα τα μαγειρεύουν, όπως αυτές θέλουν. Δεξιές, αριστερές, κεντρώες – όλες το ίδιο σκατό…

    Είμαι εναντίον των κλικών. Προωθούν τους δικούς τους· τους άλλους, όλους τους θάβουν. Όποιοι δεν τους παραδέχονται, καρατομούνται. Κυριαρχούν οι γλύφτηδες και οι τζουτζέδες. Δεν έχω καμμιά αμφιβολία πως το μέλλον ανήκει στα σκουπίδια.

    Είμαι εναντίον των κουλτουριάρηδων. Όλα τ’ αμφισβήτησαν, εκτός από τις τρίχες τους. Τους έχω μάθει για καλά. Xαλνούν τον κόσμο με την κριτική τους. Όλους τους βγάζουν σκάρτους και πουλημένους. Και μόλις πάρουν το πτυχίο, αμέσως διορίζονται στα υπουργεία· από παντού βυζαίνουν και ο ιδεαλισμός τους ξεφουσκώνει μέσ’ στα βολέματα του κατεστημένου.

    Είμαι εναντίον κάθε ιδεολογίας, σε οποιαδήποτε απόχρωση και αν μας την πασέρνουν. Όσο πιο γοητευτικές και προοδευτικές είναι οι ιδέες, τόσο πιο τιποτένια ανθρωπάκια μπορεί να κρύβονται από πίσω τους. Όσο πιο όμορφα τα λόγια τους, τόσο πιο ύποπτα τα έργα τους. Όσο πιο υψηλοί οι στόχοι, τόσο πιο άνοστοι οι στίχοι.

    Είμαι, προπάντων, εναντίον κάθε ατομικής φιλοδοξίας, που καθημερινά μας οδηγεί σε μικρούς και μεγάλους συμβιβασμούς. Αν σήμερα κυριαρχούν παραγοντίσκοι και τσανάκια, δεν φταίει μόνο το κωλοχανείο· φταίνε και οι δικές μας παραχωρήσεις και αδυναμίες. Αν πιάστηκε η μέση του οδοκαθαριστή, φταίμε και εμείς που πετούμε το τσιγάρο μας στο δρόμο. Κι αν η λογοτεχνία μας κατάντησε σκάρτη, μήπως δεν φταίει και η δική μας σκαρταδούρα;

    Περιοδικό ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ,
    αρ. 1, Ιανουάριος – Απρίλιος 1979

    ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ Μπουτζουκας Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση