GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αχερουσία Λίμνη...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Μπήκαμε αισίως στη 2 εβδομάδα του Ιανουαρίου και το πρώτο σκληρό τελεσίγραφο...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Μπήκαμε αισίως στη 2 εβδομάδα του Ιανουαρίου και το πρώτο σκληρό τελεσίγραφο έφθασε στην Αθήνα. Αποστολέας η φράου Μέργκελ, περιεχόμενο «χωρίς νέα δανειακή σύμβαση δεν υπάρχει άλλη δόση για την Αθήνα», ήτοι θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν σε μεγάλο βαθμό οι διαπραγματεύσεις για το PSI, θα συνταχθεί και θα υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση και θα ολοκληρωθούν και θα υλοποιηθεί το PSI.
Αυτά είναι τα τρία αναγκαία και ικανά βήματα για να υπάρξει και να λειτουργήσει η νέα δανειακή σύμβαση. Και φυσικά στη νέα δανειακή σύμβαση θα...
προβλέπονται και θα υπάρχουν νέα πιο σκληρά και επώδυνα εισπρακτικά μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Θέλετε να θυμηθούμε από πού ξεκίνησαν όλα αυτά; Από εκείνη την αποφράδα 23η Απριλίου 2010, όταν από το Καστελόριζο ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε στον εμβρόντητο Ελληνικό λαό ότι υποχρεώθηκε εξ αιτίας την δράσης των κερδοσκόπων (τους οποίους ένα χρόνο μετά υποδέχθηκε στην Αθήνα) να προσφύγει στον κοινό μηχανισμό χρηματοδότησης ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
Από τότε κάθε τρεις και λίγο νέα σταθεροποιητικά προγράμματα αντικαθιστούν τα προηγούμενα που απέτυχαν (γιατί οι στόχοι ήταν αντικειμενικά υπερφίαλοι και μεγαλεπήβολοι) και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ανακοινώνονται. Ταυτόχρονα οι επεμβάσεις των διεθνών δανειστών στην Ελληνική Πολιτική ζωή γίνονται καθημερινά και πιο ωμές και βίαιες, μετατρέποντας το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο και το πολίτευμα σε μνημονιακή δημοκρατία της μπανανίας.
Δεν είμαστε υπερβολικοί. Τα έχουμε γράψει και τα έχουμε πει όταν οι περισσότεροι, όπως πχ ο Υπουργός Οικονομίας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, δήλωναν ακραιφνείς μνημονιακοί και υποστήριζαν τις μνημονιακές πολιτικές από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα μπορεί να δηλώνουν αντί-μνημονιακοί και μακάρι να το εννοούν, αλλά ταυτόχρονα περιμένουμε απ’ όλους αυτούς να αποδείξουν έμπρακτα ότι ανένηψαν, είδαν το φώς το αληθινό και είναι αντί-μνημονιακοί. Πως θα το κάνουν αυτό; Να σηκώσουν το μπόι τους και την φωνή τους και να μην υποκύψουν στον εκβιασμό της φράου Μέργκελ. Δηλαδή να της πουν από τις θεσμικές θέσεις που κάθονται:
«Ως εδώ και μην παρέκει. Τέρμα οι εκβιασμοί. Οι μνημονιακές πολιτικές απέτυχαν. Αν δεν θέλεις να μας δώσεις τη δόση, κανένα πρόβλημα, τα δικά μας τα παιδιά εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν να πιούν γάλα. Σκέψου μόνο τις γερμανικές τράπεζες που θα βαρέσουν κανόνι και πόσα γερμανόπουλα δεν θα έχουν να πιούν γάλα»
Σε αυτά τα λόγια βρίσκεται η πεμπτουσία του προβλήματος. Η ιστορική αλήθεια είναι μία. Η ηγεσία της ΕΕ (κύρια Γερμανία και δευτερευόντως Γαλλία) απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους που ταλανίζει την ευρωπαϊκή οικονομία από τα τέλη του 2009. Με πρώτο -και το τονίζουμε ξανά και ξανά- αναίτιο θύμα την Ελλάδα, η κρίση χρέους εξαπλώνεται πλέον σε όλη την ΕΕ. Βασική και αποκλειστική αιτία; Οι νεοφιλελεύθερες περιοριστικές πολιτικές που επιβάλει το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο (Γερμανία και Γαλλία) σε όσες χώρες αντιμετωπίζουν δημοσιονομικό πρόβλημα. Πολιτικές που σκοπεύουν και στοχεύουν να κινεζοποιήσουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες προκειμένου να τις μετατρέψουν σε εξαγωγικά εφάμιλλες και ισοδύναμες της κινεζικής. Πολιτικές όμως που όπως αποδεικνύει η ίδια η ζωή αυξάνουν τελικά τα ελλείμματα αφού προκαλούν ύφεση και ανεργία.
Οδεύουμε λοιπόν προς το Σημείο 0. Όσο το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο επιμένει στην ακραία μισαλλόδοξα νεοφιλελεύθερη πολιτική του, τόσο η ευρωπαϊκή οικονομία θα βυθίζεται στην ύφεση και τον μαρασμό. Το Σημείο 0 είναι το τελευταίο σημείο από το οποίο μπορεί να ξεκινήσει η ανάκαμψη δηλαδή να υπάρξει επιστροφή. Αμέσως μετά το Σημείο 0 δεν υπάρχει επιστροφή και η καταστροφή είναι η μόνο λογική και πιθανή εξέλιξη.
Στην αρχαία Ελλάδα το Σημείο 0 ήταν η Αχερουσία Λίμνη. Ήταν το σημείο από όπου όταν πέρναγαν οι ψυχές έμπαιναν για πάντα στο βασίλειο του θανάτου, στο βασίλειο του Άδη. Καλό λοιπόν θα ήταν να εξηγήσει κάποιος από τους προσφάτως ανανήψαντες Έλληνες πολιτικούς στην Φράου Μέργκελ τι σημαίνει Αχερουσία Λίμνη!

1 σχόλιο

  1. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση