GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι χορεύτριες του Παπανδρέου...

Γράφει η Λώρη Κέζα Το μεσοδιάστημα είναι αποκαλυπτικό. Αυτούς τους μήνες μεταξύ αποχώρησης από την πρωθυπουργία και εκλογής νέου προέδρου...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Το μεσοδιάστημα είναι αποκαλυπτικό. Αυτούς τους μήνες μεταξύ αποχώρησης από την πρωθυπουργία και εκλογής νέου προέδρου του ΠαΣοΚ μαθαίνουμε πολλά, όχι όμως για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Μαθαίνουμε πολλά για όσους τον περιβάλλουν, μαθαίνουμε πολλά για εκείνους που βολεύτηκαν από την κυριαρχία του, γενικώς για αυτούς που απαρτίζουν τον πολιτικό κόσμο και μετέχουν στη δημόσια συζήτηση. Η επίθεση που δέχεται εξ οικείων και από πρώην μουγγαμένους του συστήματος δεν είναι απλά άκομψη, είναι άνανδρη. Τώρα ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι υπήρξε προβληματικός και καταπιεστικός ηγέτης, ότι δεν επέτρεψε στα κομματικά όργανα να λειτουργήσουν, ότι έκανε του κεφαλιού του. Έχουν περάσει μάλιστα στη φάση της ανεκδοτολογίας αφηγούμενοι ακόμη και...
ιστορίες όπου ο πρόεδρος καθυστερούσε να προσέλθει στις συναντήσεις του με τους υπουργούς και τους συνεργάτες του. Δεν υπήρξε όμως κανείς όλον αυτόν τον καιρό να πει «εγώ δεν περιμένω πάνω από 20 λεπτά» και να σηκωθεί να φύγει. Δεν υπήρξε κανείς που να ορθώσει το ανάστημά του και να απαντήσει στο «λεφτά υπάρχουν» ούτε προσέφερε κανείς ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση στα οικονομικά. Το όλον ΠαΣοΚ υπήρξε μια χορωδία που τραγουδούσε «Μάλιστα Πρόεδρε».
Τα στελέχη του κόμματος μετέχουν στην πλειονότητά τους στο σφυροκόπημα του κ. Παπανδρέου, κάποιοι πιο επιθετικά και δημόσια, άλλοι στα μουλωχτά (κατά τα ειωθότα). Αν συνεχίσουν έτσι θα μεταμορφωθούν σε συμμορία που χτυπά κάποιον μοναχικό ανυπεράσπιστο και τούτο δεν έχει σχέση με τα πεπραγμένα του πρώην πρωθυπουργού. Έχει σχέση με το ποιόν του μελλοντικού αρχηγού της παράταξης. Η συμμετοχή σε ομαδικό ξύλο, σε μια εκ των υστέρων αντίδραση, μπορεί να δείξει τον κακό χαρακτήρα εκείνων που διεκδικούν την καρέκλα της επόμενης μέρας. Έχει τούτο καμία σημασία όταν τα υπόλοιπα είναι προαποφασισμένα; Το ΠαΣοΚ θα συνεχίσει να λειτουργεί ως μια παράταξη αποκλίνοντος φιλελευθερισμού και να στηρίζει μια κοινωνία καπιταλιστικής πρόνοιας. Εν ολίγοις έχει χάσει το ιδεολόγημα, μπορεί όμως να αναδείξει το πρόσωπο που υπερτερεί σε αξιοπρέπεια. Μέρος της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας (αν αυτό έχει σημασία) είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει κάποιος τον ηττημένο αντίπαλο. Αν ο κ. Παπανδρέου αποχώρησε από την πρωθυπουργία, τούτο δεν δικαιώνει όσους του υποδεικνύουν να βρει ένα λαγούμι να χωθεί δια παντός. Κυρίως όταν η υπόδειξη προέρχεται από όσους επί μακρόν υπήρξαν πειθήνιοι.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει βαλθεί να μετατρέπει τους χορωδούς του ΠαΣοΚ σε χορεύτριες. Όσο τους χορεύει, τόσο εκείνοι αποκαλύπτονται. Για τα μέλη του κόμματος και όσους παρακολουθούν την πολιτική επικαιρότητα αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο. Προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα από τις τολμηρές πιρουέτες.

13 σχόλια

  1. οι Έλληνες πολιτικοί (κυρίως οι νέοι ) αντί όταν μπουν στο "γήπεδο" να παίξουν την μπάλα που ξέρουν( να εργαστούν και να εφαρμόσουν), κοιτούν δεξιά και αριστερά να καταλάβουν/κατανοήσουν τους κανόνες του παιχνιδιού όπως στο ποδόσφαιρο όπου άλλα σφυρίγματα ακούς στο Ελληνικό πρωτάθλημα και άλλα στο διεθνές.
    Από την στιγμή που ποτέ τους δεν κατονόμασαν τους "νταβατζήδες" και δεν μας είπαν τα όρια της "ελευθερίας" μας τους θεωρώ εξ ίσου ένοχους.
    Στις επόμενες λοιπόν εκλογές θα ψηφίσω τον Παπαδήμο που έβγαλαν μπροστά και ας βγει άκυρο το ψηφοδέλτιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σημασια εχει να μην παγιδευονται οι φτωχοι σε μια δηθεν αριστερη παραταξη.
    ας κανουν και τον βελοπουλο αρχηγο,
    αρκει να μην παιρνουν ψηφους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει παλαβώσει τελείως !

    Ο άνθρωπος που έταζε λαγούς με πετραχήλια για να γίνει πρωθυπουργός και αφού έγινε με δικές του επιλογές και αποφάσεις έφτασε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού σήμερα αισθάνεται υπερήφανος για αυτά που έκανε !

    Έλεος!

    Ακόμα και ο θεός μας ξέχασε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μανδαμ, αν δεν κανω λαθος αρθρογραφος του ΔΟΛ δεν ειστε η αφεντια σας??? ε! απο την πισω πορτα μπαινατε και εσεις στο Μαξιμου. Πες στο αφεντικο σου οτι δεν μασαμε καθοτι τα γεγονοτα τα ειχαμε και εμεις οι απλοι πολιτες αντιληφθει με την αλλαγη συμπεριφορας και των δημοσιογραφων αλλα και των εντυπων του ΔΟΛ. Για κοροιδα ψαξτε αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χωρις το Megaκολο
    το παΣΟΚ θα ειχε πεσει σε ενα χρονο..
    Μη παριστανετε τις παρθενες παΣΤΟΚΟΙ..


    Ειναι τοσο,μα τοοοοοοοοσο,
    τσακωμενοι με το MEGA, που βαλανε τον Καψη στην Κυβερνηση..

    ο πασοκομαλακας ψηφοφορος θα καταπιει τα παντα, τη φτωχεια,
    την ανεργια, τη μιζερια...
    Αρκει να κυβερναει η συμμορία της
    Σάπιας οικογένειας.....ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην ασχολειστε πλεον με τον ΓΑΠ

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Δείτε απο τωρα και περα τι κανουμε, για να μην ξαναπαθουμε τα ιδια.

    Δείτε ποιοι είναι υποψηφιοι στο ΠΑΣΟΚ, λιγη σημασια εχει για ενα κομμα που θα παρει 12% στις εκλογές;

    ΟΧΙ αγαπητοί!

    Εχει μεγαλη σημασια διοτι εις το μελλον κανενα κομμα δεν θα λαβει πανω του 20% και ολοι σε συμμαχίες και κρυφές συμφωνίες βασίζονται.

    Η ατιμωρησία των μελών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είναι συνεχεια της ατιμωρησίας λαμογίων Σημιτη Καραμαλή.

    Αν δεν τιμωρησεις αυτον που κατέστρεψε και έκλεψε, γιατί ο επόμενος να νοιαστεί;

    Συμβουλεύω λοιπον με τη μικρή μου πείρα,

    απο δώ και πέρα να προσέχουμε τις διεργασίες σε ΝΔ ΛΑΟΣ διοτι αυτοι καθορίζουν το μελον των διευθαρμένων ΠΑΣΟΚων.

    Επομενως το προβλημά μας δεν ονομαζεται ΠΑΣΟΚ

    Ονομαζεται κομματική διαπλοκή, είναι οι μηχανισμοι που επιλεγουν και προωθούν δικους των ανθρώπους στις θεσεις των υποψηφίων των κομματων.

    Υποψήφιος στη ΝΔ δεν μπορεί να ειναι οποιοσδήποτε με βαση γεωγραφικά, επαγγελματικά, και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

    Είναι γόνοι των ιδιων γνωστών μαφιών.

    Οι έμπιστοι πρεσβειών, οι αποφοιτοι γνωστών πανεπιστημίων, ανθρωποι με τα γνωστά κινητικά και διανοητικά προβλήματα.

    ΓΙΑΤΊ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η λουλού ο Μπεγλίτης.. επιβεβαιώνει τη συνάντηση του ΓΑΠ με τον Ψυχάρη αλλά λέει ότι ο ΓΑΠ του ζήτησε αντικειμενική ενημέρωση... .....το πιστέψαμε!



    Ρόμπα κάνει ο Ψυχάρης τον ΓΑΠ: «Να μας πει ο ΓΑΠ γιατί συναντηθήκαμε τελευταία, γιατί μας ζήτησαν να πάμε από την πίσω πόρτα και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο»!!
    ______________________________________________
    Ο πρόεδρος του ΔΟΛ αναφέρθηκε σε όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου για τον ίδιο, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Απαντώντας στα όσα ο κ Παπανδρέου ανέφερε στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη,
    Σταύρος Π. Ψυχάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου. Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων, μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία. Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

    »Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»
    ______________________________________________
    Ήμαστε μάρτυρες της απόλυτης ξεφτίλας του Έλληνα.
    Έχουν φτάσει στο σημείο να παραδέχονται τα πιο ειδεχθή εγκλήματα κατά της Δημοκρατίας και του Δημόσιου συμφέροντος και δεν κουνιέται φύλο.

    Τα θεωρούμε όλα φυσιολογικά!

    Άντε ρε ξυπνήστε να τους φάμε τους αχρείους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί κατηγόρησε ο ΓΑΠ τους δικαστές;
    __________________________________
    Απίστευτος είναι ο λόγος που ο ΓΑΠ κατηγόρησε της δικαιοσύνη, στην οποία δεν υπάρχει πρόβλημα να επιτίθεται ο ίδιος αρκεί να μην το κάνουν οι άλλοι.
    Ο λόγος λοιπόν που ο ΓΑΠ τα έχει πάρει στο κρανίο με τη δικαιοσύνη είναι ότι δεν εκδικάζεται γρήγορα η αγωγή του αδερφού του Αντρίκου εναντίον του Καμμένου για τα CDS

    Επι λέξη ο ΓΑΠ ανέφερε:
    «δεν μπορεί η δικαιοσύνη να αργοπορεί τόσο για τα CDS ώστε να αιωρείται μια κατηγορία εναντίον του αδελφού μου...»

    Ωραίος ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας !
    Απαιτεί ξεχωριστή και ειδική αντιμετώπιση για τον εαυτόν του...

    Ο κλασικός κομματάρχης δηλ.
    που μας παρουσιάστηκε σαν ο αντεξουσιαστής που θα τελείωνε ειδικά τέτοιες συμπεριφορές...

    Δεν έχει πάτο η κατρακύλα του
    και το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της ΑΛΗΤΕΙΑΣ
    ΠΑΣΟΚ.....συνεχίζεται..δυστυχώς -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. να τοποθετηθουν
    η σωτη
    ο καφετζοπουλος
    και τα λοιπα βληματα
    που στηριζαν γιοργακι και μεταρρυθμισεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Un día el cobre se alzará
    y en las entrañas del carbón
    temblará el grito contenido de la tierra
    ¡Para el traidor no habrá perdón!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ολοι οι Παπανδρεου ειναι παμπλουτοι χωρίς να έχουν δουλέψει ουτε μία μέρα απο τότε που ήρθαν αποτην Αμερική με ένα ζιβάγκο και μια βαλίτσα και η μανουλα η Μαργαρίτα με τις ΜΚΟ ζει όλα αυτά τα χρόνια στην χλιδα στην παραθαλάσσια Βίλα χωρίς να έχει δουλεψει ουτε μια μέρα κακο χρονο ναχει η σκατοψυχη και η γεννήτρα τέτοιων λαμογοπαιδων.
    Ολο το σκυλοσογο των Παπανδρέου πρέπει να εκτελεστουν και τα πτωματά τους να καουν στην Υψικάμινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργο φύγε ξεκουμβήσου ρε μαλακά πουστοπασοκτζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση