GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογή Προέδρου ΠΑΣΟΚ. Μια "Εθνική Υπόθεση"...

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη http://antartisgr.blogspot.com/ Διάβασα σε μια ιστοσελίδα (statesmen.gr) μια ενδιαφέρουσα άποψη με τίτλο: "...

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
http://antartisgr.blogspot.com/

Διάβασα σε μια ιστοσελίδα (statesmen.gr) μια ενδιαφέρουσα άποψη με τίτλο: "Κι όμως, ο Γιώργος έχει δίκιο". Ο αρθρογράφος χρησιμοποίησε αρκετά, πραγματικά δέχομαι, επιχειρήματα προκειμένου να μας πείσει γιατί πρέπει η εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κατά τη γνώμη του, να γίνει μετά τις εθνικές εκλογές. Όπως ακριβώς επιθυμεί και...
 προτείνει δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου, εξ' ου και ο τίτλος. Επικαλείται και δικαίως, πως αν η εκλογή του νέου Προέδρου του κόμματος γίνει πριν τις εθνικές εκλογές μπορεί να έχουμε τα εξής φαινόμενα κατά τη διεξαγωγή της διαδικασίας:
-μεγάλη αποχή του κόσμου από την εκλογή και,
-φαινόμενα αποδοκιμασίας από "αγανακτισμένους" έξω από τα εκλογικά τμήματα.
Ως εδώ όλα καλά..
φαίνεται δηλαδή, πως αν αυτό είναι πράγματι το σκεπτικό του Γιώργου Παπανδρέου, να έχει αρχικά δίκιο. Ωστόσο, με αυτό το ίδιο σκεπτικό ανακύπτουν σοβαρά ερωτηματικά που κλονίζουν, την ήδη κλονισμένη, αξιοπιστία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ, η πρόταση αυτή δε φαίνεται να λαμβάνει υπόψη της πολλά υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η "διαδοχολογία" του κόμματος στην Κυβέρνηση και τη Χώρα.
Πρώτα, πρώτα ο Γιώργος Παπανδρέου τόσα χρόνια μας έχει "πείσει" ότι δεν τον ενδιαφέρει η προσωπική του πολιτική καριέρα κι ότι πρωτίστως και πάνω απ' όλα τον ενδιαφέρει η "σωτηρία της πατρίδας". Ο ίδιος του άλλωστε, πλειστάκις στο παρελθόν, μας έχει διαβεβαιώσει πως δεν τον νοιάζει το πολιτικό κόστος και το κόμμα μπροστά στη σωτηρία αυτή της χώρας.
Δευτερευόντως, η διαδικασία - εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού, δυαρχία και εκλογή Προέδρου μετά τις εθνικές εκλογές - που προτείνεται από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα (ή ανανέωσης της δικής του κατ' άλλους) θυμίζει ατυχείς εποχές επί Σημίτη. Θυμίζει το περίφημο "δακτυλίδι" του κόμματος που τα τελευταία χρόνια πηγαίνει από Πρόεδρο σε "εκλεκτό" και απ' ότι φαίνεται ο εκάστοτε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετεξελίσσεται σε "Άρχοντα του Δακτυλιδιού" πιότερο (αυτό είναι "Σημιτικό" !) παρά θυμίζει Πρόεδρο κόμματος. Αν, μάλιστα, αναλογιστούμε πως όλη η σημερινή "φασαρία" στο κόμμα γίνεται επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται πλέον και από τους ίδιους τους υπουργούς του, ως επιεικώς "αποτυχημένος" τότε, μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο επικίνδυνη καταλήγει να είναι η διαδοχή ενός Προέδρου κόμματος με ένα "απλό δακτυλίδι".
Τρίτον, ας μη παραγνωρίζουμε το γεγονός πως αρκετοί μέσα στο κόμμα μιλούν ανοιχτά για "υπόγεια" συμφωνία Παπανδρέου-Βενιζέλου (λόγω της εκλογής του υποψηφίου πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα) κάτι που επιβεβαιώνουν οι μέχρι σήμερα κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και το πολιτικό ρεπορτάζ. Αυτό θα σημάνει και τη διάλυση του κόμματος λόγω δακτυλιδιού, διότι, το "δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού" .
Αυτά σε ότι έχει να κάνει το ίδιο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.. Και θα ήταν μια καθόλα εσωκομματική μόνον διαδικασία, με το ανάλογο ενδιαφέρον, αν δεν επικρατούσε στη χώρα όλη αυτή η σκληρή οικονομική πραγματικότητα που μας πιέζει καθημερινά. Η εσωκομματική αυτή, λοιπόν, διαδικασία δε θα είχε κανένα "εθνικό", να μου επιτραπεί να πω, ενδιαφέρον αν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δεν επηρέαζαν την Κυβέρνηση και την πορεία της Χώρας.
Και σήμερα, λόγω της "διαδοχολογίας" στο ΠΑΣΟΚ κανένας από τους δελφίνους υπουργούς της Κυβέρνησης που ανήκει στο κόμμα δεν εργάζεται για τον τόπο αλλά, αναλίσκεται αποκλειστικά και με ένταση στο εσωκομματικό παιγνίδι. Σήμερα, η χώρα απειλείται πραγματικά με τα μύρια όσα, όχι μόνον από τις αστοχίες του Γιώργου Παπανδρέου από διετίας, αλλά και από τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, λοιπόν, έχουμε φτάσει στο σημείο να "ταυτίζουμε" την επαπειλούμενη διάλυση ενός κόμματος (ΠΑΣΟΚ) με την επικείμενη διάλυση μιας ολόκληρης χώρας.
Είναι δηλαδή, προφανές ότι η όποια εσωκομματική εκλογική διαδικασία επηρεάζει την Κυβέρνηση και την πορεία της Χώρας. Είναι προφανές ότι η όποια εκλογή Προέδρου-Πρωθυπουργού στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να προηγηθεί των εθνικών εκλογών, όχι μόνον για κομματικούς λόγους, όπως διατείνονται οι επίδοξοι διάδοχοι του Γιώργου Παπανδρέου αλλά κυρίως, για το καλό της Χώρας και των Ελλήνων.
Ε, σε όλα τούτα, αν μη τι άλλο, ο Γιώργος Παπανδρέου σε ένα μας λέει σίγουρα την μία και πραγματική αλήθεια: δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και η διάλυση του ΠΑΣΟΚ.. μένει να αποδειχθεί αν τον ενδιαφέρει και η "σωτηρία" της Χώρας, όπως τόσο καιρό μας διαβεβαίωνε.

6 σχόλια

  1. ΓΕΛΟΙΕΕΕΕΕΕΕΕ
    τόσο " εθνική πιά " !!!

    ΠΟΥ..
    Ο Βενιζέλος – Τούρκογλου που θέλει οπωσδήποτε να τον κάνει αρχηγό ο Καρατζαφέρης,
    δίνοντας μάχη για την μείωση των δημοσίων δαπανών, αλλά και έχοντας στο μυαλό του
    την… μητέρα των μαχών για την αρχηγία του αποκόμματος πλέον ΠΑΣΟΚ..

    Προσλαμβάνει στο Πολιτικό του Γραφείου μερικά ακόμα αργόμισθα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να χτίσει τον κομματικό του στρατό ανά την Ελλάδα.
    ___________________
    Η Μαρία Κλαυδιανού
    ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο...
    ____________________________
    Ενώ η Χριστίνα Μανωλοπούλου ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα.

    Στο… πρόσωπο των δυο κυριών βρήκε σπάνια και δυσεύρετα …προσόντα και τα οποία θα αξιοποιήσει …αναλόγως.

    ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ..

    http://ixnos.blogspot.com/2012/01/blog-post_3248.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείκτης διαφθοράς:

    Τα σωτήρια έτη ΓΑΠ η Ελλάδα
    έπεσε στην 80η θέση με 3,4 βαθμούς,

    από την 56η του "σκανδαλιάαρη"
    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ με 4,7

    Δείτε τον πίνακα με την κατρακύλα των 2 τελευταίων χρόνων,
    κάτω από Σαμόα,
    Τυνησία,
    Γκάμπια,
    Βανουάτου,
    Κολομβία και Ελ Σαλβαδόρ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. _______________________________________________
    ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ (ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ)... 1.727 ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ...!!!

    + ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ
    Γ.Α.Π.-ΤΡΟΪΚΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ και Δ.Ν.Τ...!!!

    Ανατριχιαστικά στοιχεία..
    Δραματική αύξηση των αυτοκτονιών παρουσιάζεται στη χώρα μας μέσα στα χρόνια της κρίσης,
    σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή.

    Συγκεκριμένα, από το 2009 έως και την 10η Δεκεμβρίου 2011, σε όλη την Ελλάδα έχουν σημειωθεί 1.727 αυτοκτονίες.

    Το 2009 ο αριθμός τους ανήλθε σε 507 +
    το 2010 παρουσίασαν αύξηση κατά 22,5%
    και ανήλθαν σε 622 +
    ενώ τους 11 μήνες του 2011 οι αυτοκτονίες ανήλθαν σε 598 +

    Το έγγραφο κατατέθηκε στη Βουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ από τα στοιχεία προκύπτει ότι η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτοκτονίες παρουσιάζεται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία.
    Πιο αναλυτικά:
    - Στην Αττική το 2009 ανήλθαν σε 158, το 2010 σε 178 και το 2011 σε 198.
    - Στη Θεσσαλονίκη το 2009 σε 55, το 2010 σε 98 και το 2011 σε 97.
    - Στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη το 2009 σε 30, 2010 39 και 2011 30.
    - Κεντρική Μακεδονία το 2009 σε 34, το 2010 σε 42 και το 2011 σε 25.
    - Δυτική Μακεδονία το 2009 σε 9 το 2010 σε 11 και το 2011 σε 15.
    - Ηπειρος το 2009 σε 16, το 2010 σε 18 και το 2011 σε 16.
    - Θεσσαλία το 2009 σε 32 το 2010 σε 56 και το 2011 σε 46.
    - Στερεά Ελλάδα το 2009 σε 34 το 2010 σε 28 και το 2011 σε 25.
    - Πελοπόννησος το 2009 σε 41 το 2010 σε 45 και το 2011 σε 36.
    - Δυτικής Ελλάδα το 2009 σε 32 το 2010 σε 41 και το 2011 σε 41.
    - Νησιά Ιονίου το 2009 σε 12 το 2010 σε 10 και το 2011 σε 8.
    - Νησιά Βορείου Αιγαίου το 2009 σε 5 το 2010 σε 12 και το 2011 σε 13.
    - Κρήτη το 2009 σε 37 το 2010 σε 30 και το 2011 σε 39.

    Να δούμε πόσοι θα αυτοκτονήσουν, λόγω Παπαδήμου...!!!
    _________________________
    ΠΑΣΟΚ: ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
    ΣΤΟΝ Θ Α Ν Α Τ Ο ..ΣΟΥ

    & ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ++++++++++++++++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

    Όταν λέει ο Ελληνικός Λαός ότι αυτοί που βρίσκονται στην Ελληνική Βουλή σε πολύ μεγάλο ποσοστό, δεν ξέρουνε τι τους γίνετε και εξ αυτού και τα χάλια μας ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!
    Και δεν είναι μόνο που δεν ξέρουνε τι τους γίνετε αλλά ΠΟΛΛΟΙ είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
    Και εξηγούμαι.
    Σήμερα Τετάρτη 11/1/2012 συζητιόταν στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα γεωργικά φάρμακα. Ένας βουλευτής από την Νέα Δημοκρατία είπε από το βήμα ότι σε ένα άρθρο υπάρχει η πρόβλεψη να αναγράφετε στις συσκευασίες των αγροτικών προϊόντων ποιο γεωργικό φάρμακο έχει χρησιμοποιηθεί από τον παραγωγό και σε ποια ποσότητα, αλλά σε περίπτωση που αυτό είναι ψευδές, δηλαδή αντί για πορτα/φόν χρησιμοποιήθηκε πορτα/λόν ( τα ονόματα είναι τυχαία και ούτε είναι φυτοφάρμακα) και σε ποσότητες επιβλαβείς για τον άνθρωπο και αποκαλυφθεί από κάποιον, να διώκονται οι διακινητές, δηλαδή ο μανάβης, ο χονδρέμπορος, αλλά όχι ο παραγωγός που το έγραψε, δηλαδή ο χονδρέμπορος με τον μανάβη για τα αγγούρια που θα διακινήσουν και για να μην βρεθούν μπλεγμένοι θα πρέπει να έχουν εργαστήρια από όπου θα περνούν τα αγγούρια και μετά θα τα βγάζουν στην αγορά!
    Είπε λοιπόν συνεχίζοντας ο Βουλευτής ( και από αυτό φάνηκε ότι έχει και μυαλό και συνείδηση ) ότι το σωστό είναι να χτυπηθεί το κακό στην ρίζα του και να διώκετε αυτός που έκανε την απατεωνιά, ούτως ώστε να μην ξαναγίνει, αυτός δηλαδή ο αγρότης που για να πουλήσει το προϊόν του το οποίο έχει ταϊστεί από αυτόν με επιβλαβή φυτοφάρμακα είτε σε ποσότητα είτε σε είδος για ευνόητους για αυτόν λόγους, παραβλέποντας την ζημιά που θα κάνει στην υγεία των συνανθρώπων του έγραψε ψευδώς στην συσκευασία άλλα αντί άλλων, που για εμένα είναι εγκληματίας εκ προμελέτης, δηλαδή ένας στυγνός εγκληματίας….
    Τι έκανε ο παριστάμενος Υφυπουργός της Κυβέρνησης; ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ!
    Τι κάνανε οι υπόλοιποι ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΙ Βουλευτές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ σε υποστήριξη του Βουλευτή που το ανέφερε πριν και ζήτησε να διορθωθεί αυτό το πράγμα για το καλό της υγείας όλων των Ελλήνων και φυσικά και αυτών των παρισταμένων Βουλευτών;
    ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!
    ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ;;;;
    ΣΤ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ
    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ
    ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ !!!!!
    ΜΗ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΥΝ
    ΘΑΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ
    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκλογή Προέδρου ΠΑΣΟΚ. Μια "Εθνική Υπόθεση"...
    ////////////////////////////////
    Απο πότε η αρχηγία οποιουδήποτε
    σκατοκόμματος αναγορεύεται σε
    "Εθνική Υπόθεση"?
    Μόνο οι γλυψιματίες του περιβάλλοντος
    χώρου νοιάζονται,με το μυαλό τους
    στο βόλεμα.
    Σάλτα και γαμηθείτε να συνεχίσετε
    τη ράτσα σας.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση