GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόσυρση των παρατηρητών από τη Συρία ζητά σώμα του Αραβικού Συνδέσμου...

Από το tvxs.gr Έκκληση για άμεση απόσυρση της αποστολής παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία απηύθυνε συμβουλευτικό σώμα του Συνδέ...

Από το tvxs.gr

Έκκληση για άμεση απόσυρση της αποστολής παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία απηύθυνε συμβουλευτικό σώμα του Συνδέσμου. Σημειώνεται ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει αποστείλει μια μικρή ομάδα παρατηρητών στη Συρία για να ελέγξει κατά πόσον ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ τηρεί τις υποσχέσεις του για τερματισμό της καταστολής της εξέγερσης ενάντια στη...
διακυβέρνησή του.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι άνθρωποι εξακολουθούν να σκοτώνονται σε συγκρούσεις ενώ δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατέβει στους δρόμους για να δείξουν στους παρατηρητές το βαθμό στον οποίο είναι οργισμένοι.
Επιπλέον, το Αραβικό Κοινοβούλιο, μια συμβουλευτική επιτροπή η οποία αποτελείται από 88 μέλη που εκπροσωπούν όλα τα κράτη-μέλη του Συνδέσμου, ανέφερε πως η βία εξακολουθεί να προκαλεί πολλά θύματα.
«Το γεγονός ότι έχει συμβεί αυτό κατά την παρουσία των Αράβων παρατηρητών έχει προκαλέσει την οργή του αραβικού λαού και ακυρώνει το σκοπό της αποστολής μιας διερευνητικής αποστολής» δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού Σαλέμ αλ-Ντικμπασί. «Αυτό», όπως είπε, «δίνει στο συριακό καθεστώς ένα αραβικό κάλυμμα για να συνεχίζει τις απάνθρωπες πράξεις του κάτω από τα μάτια και τα αυτιά του Αραβικού Συνδέσμου».
Το Αραβικό Κοινοβούλιο ήταν το πρώτο σώμα που συνέστησε να παγώσει η συμμετοχή της Συρίας στον οργανισμό ως απάντηση στην καταστολή του Ασαντ.
Το κοινοβούλιο κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Ελαράμπι να συγκαλέσει μια σύνοδο των Αράβων υπουργών Εξωτερικών προκειμένου να υιοθετήσουν ένα ψήφισμα για την άμεση απόσυρση της αποστολής.
Η συνεχιζόμενη κατάχρηση εξουσίας και η δολοφονία αθώων Σύρων πολιτών είναι μια «καταφανής παραβίαση του πρωτοκόλλου του Αραβικού Συνδέσμου» συμπλήρωσε ο Σαλέμ αλ-Ντικμπασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση