GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περιμένοντας τον Γιώργο...

Tης Κατερίνας Γκίκα " Είχα έρθει στην Βουλή χωρίς να έχω αποφασίσει τι θα ψηφίσω. Να σου πω την αλήθεια ήμουν έτοιμη να πω ναι αλλά μό...


"Είχα έρθει στην Βουλή χωρίς να έχω αποφασίσει τι θα ψηφίσω. Να σου πω την αλήθεια ήμουν έτοιμη να πω ναι αλλά μόλις είδα τι γίνεται απελευθερώθηκα, είπα όχι όπου μπορούσα. Να σου πως ψέματα; Πολύ το ευχαριστήθηκα!
Αυτό μου εξομολογήθηκε βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ μετά την ψηφοφορία -μπάχαλο που έγινε στην Βουλή το βράδυ της Τρίτης. Σημασία δεν είχε τόσο η ουσία, υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που περνούν απ' την βουλή και θα μπορούσα κανείς να έχει περισσότερες διαφωνίες σημασία είχε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι στο κόμμα τους υπάρχει μια χαλαρότητα αυτή την εποχή και...
έστειλαν το μήνυμα τους . Ότι δηλαδή θα λειτουργούν στο εξής σαν...”καμικάζι".
Άλλωστε τι έχουμε να χάσουμε”; Μεταφέρω τα λόγια ενός άλλου βουλευτή καθώς μελετούσε τα στοιχεία από το νέο γκάλοπ που δείχνει το ΠΑΣΟΚ πέμπτο κόμμα . “ Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα εκλεγούμε στις εκλογές. Τουλάχιστον να έχουμε πει και ένα όχι πριν πάμε στα σπίτια μας”.
Αυτά όλα συνέβησαν ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου,βρισκόταν στην Κόστα Ρίκα. Όμως επέστρεψε “ αγριεμένος”, όπως λένε, και έτοιμος να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Να τακτοποιήσει το ζήτημα Χρυσοχοϊδη που πολύ τον έχει εκνευρίσει και έχει διαμηνύσει πως θα ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα και να προσγειώσει εκείνους που κάνουν όνειρα για εκλογή προέδρου από την Κ.Ο. ( βλ. Κώστας Σκανδαλίδης). Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεδριάσει μεν την ερχόμενη Πέμπτη όχι πάντως για αυτό το θέμα, αλλά για να γίνει ανοιχτή και εκτενής κουβέντα για τη συμβολή και την συνεισφορά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Βέβαια ανάμεσα σε εκείνα τα στελέχη που είπαν όχι σε τέσσερα άρθρα του πολυνομοσχεδίου ήταν και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Πάνος Μπεγλίτης. Αδυνατώ να πιστέψω ότι η απουσία του Προέδρου τον απελευθέρωσε τόσο όσο να τον κάνει κι εκείνον να ταχθεί κατά της κυβέρνησης την οποία στηρίζει πρώτη απ' όλους το κόμμα της πλειοψηφίας.
Απ' την άλλη δύσκολα τα βρήκε και ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, που δεν μπορούσε να μαζέψει τους βουλευτές του, όταν είδαν ότι γενικώς επικρατεί ένα χάος στα έδρανα.
Πάντως οι γαλάζιοι ήταν πιο συγκρατημένοι. Δεν είπαν όχι, είπαν παρών κυρίως για την τσαπατσουλιά με την οποία έφερε ο υπουργός τις αλλαγές στην διατύπωση του άρθρου.
“Ένα μέρος της Κ.Ο της ΝΔ επηρεάστηκε από τον αρνητισμό του ΠΑΣΟΚ”, μου εξομολογήθηκε ο γαλάζιος γραμματέας, αναφερόμενος σε εκείνους που επέλεξαν να αποχωρίσουν από την ψηφοφορία, Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του πως θα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ πάνε να τορπιλίσουν την κυβέρνηση. “ Από εδώ μέχρι τις εκλογές αναμένονται πολλές αναταράξεις “, προέβλεψε ο ίδιος όπως και ο γραμματέας του πράσινου στρατοπέδου Βασίλης Έξαρχος. “ Αν για αυτά τα άρθρα στα οποία ο υπουργός έφερνε απλά τροποποιημένα προς το καλύτερο , έγινε αυτό που είδατε, σκεφτείτε τι θα γίνει στα άλλα που θα έρθουν” , μου είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως το πρόβλημα δεν το έχει το ΠΑΣΟΚ το έχει η κυβέρνηση” Αυτή πρέπει να βρει έναν τρόπο να συντονιστεί. Εμείς τι δουλειά έχουμε;”.
Αυτό είναι αλήθεια. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματα πιλότο. Κι όπως φαίνεται η ψήφος του βουλευτή δεν είναι δεδομένη. Ειδικότερα τώρα που ο βουλευτής έχει την άνεση καθότι δεν μπαίνουν κομματικές πειθαρχίες και υπάρχει μια αριθμητική άνεση, να πει και όχι.
Δεν γράφω όμως τίποτα άλλο γι’ αυτά. Ο Γιώργος είναι πάλι εδώ και ίσως στην Κόστα Ρίκα να σκέφτηκε κάτι που δεν το έχει σκεφτεί κανένας από τους περιζήτητους δελφίνους που βιάζονται να τον ξεφορτωθούν!

5 σχόλια

  1. Το θεμα δεν ειναι να λες οχι, για το οχι, γιατι ετσι σου εχει κατεβει, αλλα γιατι το αισθανεσαι οτι ειναι καλητερο για το τοπο. Οχι λοιπον στο ανοιγμα των κλειστων επαγγελατων!
    σκατομυαλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι η πρωτη φορα που οι βουλευτες ψηφισαν οτι θεωρουσαν σωστο αυτο αλλωστε ειναι το καθηκον τους και πεσανε ολοι οι δημοσιογραφοι να τους φανε για την ανταρσια τους.αυτοι που θα τους περνουσαν γενεες δεκατεσερες εαν πηγαιναν να ψηφισουν ως προβατα οτι τους επεβαλαν τα αρχηγικα μαγειρεια.Ας αποφασισουμε τι βουλευτες θελουμε επι τελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΩΩ...Ν Α Ι.....

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ..
    -----------------------------


    Βίντεο: Αυτιστικός δίπλα στο ΓΑΠ εντυπωσιάζεται από τα ψέμματά του.
    --------------------------------------------------------------------
    Προσέξτε τον αυτιστικό δίπλα στον Γιωργάκη πως κάνει όταν ο ΓΑΠ λέει
    το ποίημα ότι παρέλαβε 16% χρέος:

    real gr ELLEIMA..Μεταφορτώθηκε από το χρήστη Realgrportal την 25 Ιαν 2012

    - Πρέπει να μάθουμε ποιος είναι ο βλαμένος δίπλα του!!!
    Θα παρουσιαστεί σαν τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ υποστηρικτή του ΓΑΠ!!!
    ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ

    - ΓΙΑ ΤΑ CDS ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΗΣΑΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΧΙΔΩΣΙΛΟΓΕ ΚΑΡΑΦΛΑ ΝΕΚΤΟΘΑΦΤΗ;;;

    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ. ΣΧΕΤΙΚΑ "ΝΟΗΜΩΝ" ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ..
    για να γράφει και στο Ιντερνετ ο Πούστης
    (ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΝΕΙ COPY)
    ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ.

    - ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ..
    ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ..
    ME ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ-ΝΤΑΟΥΝ ΕΙΝΑΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΤΑ... 9,5% ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ και 6% ΤΟΥ ΛΑΟΣ...!!!

    ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ... ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...!!!

    Λίγοι γνωρίζουν ή θυμούνται ότι ο Ηγέτης του Πασοκ Γ.Παπανδρέου (
    με το... όνομα), στο Εθνικό Συµβούλιο τού κομματός του,
    όπως έγραψε το ΒΗΜΑ, όταν του είπαν:

    «Πρόεδρε, λένε κάποιοι ότι αν είσαι εσύ υποψήφιος πρωθυπουργός το ΠΑΣΟΚ θα φτάσει στο 5%!», απάντησε:
    «Γιατί, λίγο είναι το 5%;»...!!!

    Σήμερα λοιπόν στην πρώτη έρευνα της VPRC για το 2012,
    το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει 12% έναντι 6% του ΛΑΟΣ και 2,5% της Ντόρας...

    Ποσοστό ...υπερδιπλάσιο και απο τις προσδοκίες του ΓΑΠ,
    πρίν φύγει για την Κοστα Ρίκα...

    Αρκετό βέβαια, να μη φύγει ποτέ από την Ελλάδα και να μείνει έγκλειστος, γιά πάντα, σε Ιδρυμα γιά παιδιά με "ειδικές ικανότητες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. _____________________________________________________________________
    "Βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Που πάνε τα 77.000 ευρώ που μας κρατάτε κάθε μήνα;"
    __________________________________________________________________
    Νέα αναστάτωση αναμένεται να προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η κίνηση αρκετών βουλευτών οι οποίοι ετοιμάζονται να ζητήσουν εξηγήσεις από την ηγεσία του κόμματος για το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της Ιπποκράτους παραμένουν ουσιαστικά απλήρωτοι από τον Νοέμβριο, με ...εξαίρεση το δώρο των Χριστουγέννων.
    Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι κάθε μήνα από τη μισθοδοσία τους παρακρατούνται από το κόμμα 500 ευρώ από τον καθένα, κάτι που ανεβάζει το σύνολο του ποσού το οποίο συγκεντρώνεται σε περίπου 77.000 ευρώ.
    Και ζητούν τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται για την πληρωμή μέρους έστω των δεδουλευμένων για τους περίπου 150 υπαλλήλους οι οποίοι μισθοδοτούνται από το κόμμα και όχι για άλλες δραστηριότητες του προέδρου ή του ΠΑΣΟΚ.

    Χαρακτηριστική ήταν η συζήτηση που είχαν σήμερα στο καφενείο της Βουλής οι βουλευτές Τόνια Αντωνίου, Σοφία Γιαννακά και Σάκης Οικονόμου, οι οποίοι επισήμαιναν ότι είναι πολύ κακό για την εικόνα του ΠΑΣΟΚ να μην πληρώνει τους υπαλλήλους του και την ίδια ώρα να δίνει την εντύπωση ότι δαπανά χρήματα αλλού.

    ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ...ΚΟΥΤΑ !
    --------------------------------------------
    Προηγούνται τα ταξίδια του ΓΑΠ στις ανούσιες συναντήσεις της "Σοσιαλιστικής Διεθνούς",
    τα αμάξια του αδελφού Νίκου.

    Η στήριξη των "πράσινων" επιχειρήσεων του Αντρίκου και η ΜΚΟ για κυρίες της υψηλής κοινωνίας της μαμάς Μαργαρίτας.

    ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...
    Στα ταξίδια του άχρηστου και στην ΜΚΟ της Μαργαρίτας.
    Στα ΣΠΑ της ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ, στα Λίαρ τζετ που χρησιμοποιεί ο Πρίγκηψ Νικόλαος για τις μετακινήσεις του και για τον καλλωπισμό των νυχοπόδαρων των Παπανδρέου...


    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΨΟΦΙΜΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ + + + +

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση