GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί φθάσαμε έως εδώ...

Από τον Παύλο Παπαδάτο Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας κ...

Από τον Παύλο Παπαδάτο

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία
δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το σύνολο των κοινωνικά αποκλεισμένων, περιλαμβανομένων και των είκοσι δύο χιλιάδων αστέγων, φθάνει τα τρία εκατομμύρια τριάντα χιλιάδες!
Στο όριο της φτώχειας θεωρείται ότι βρίσκεται κάποιος που έχει εισόδημα μικρότερο των 590 ευρώ μηνιαίως. Τι είδους κοινωνική πολιτική ασκεί η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση για όλους αυτούς τους ανθρώπους; Επιτρέπει την αύξηση της τιμής των τροφίμων κατά 11%, της τιμής του αερίου θέρμανσης κατά 39% και φορολογεί...
τους «μεγαλοεισοδηματίες» που έχουν μηνιαίο εισόδημα 416 ευρώ!
Την ίδια στιγμή η διαφεύγουσα φορολογητέα ύλη που είχε αναλάβει να «συλλάβει» ο κύριος Καπελέρης, είναι 40 δις ευρώ ενώ άλλα 15 δις ευρώ μας περιμένουν στο ΕΣΠΑ και έχει αναλάβει να μας τα φέρει ο κύριος Χρυσοχοϊδης!
Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση ασχολείται αποκλειστικά με τον ερχομό της τρόικα, ενώ θα έπρεπε να εκπονεί νυχθημερόν αναπτυξιακά προγράμματα στην ενέργεια, στον τουρισμό, στη ναυτιλία, στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην εκμετάλλευση πρώτων υλών και όλη η χώρα να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο αναπτυξιακό εργοτάξιο. Αντ’ αυτού, ακόμη και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, μάχονται έως την τελευταία ρανίδα της αντιδραστικότητάς τους, προκειμένου να διατηρήσουν την πανεπιστημιακή ασυδοσία τους, αντί να προσπαθούν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε εκκολαπτήρια αναπτυξιακών κυττάρων της χώρας.
Έχουμε φυσικά και τον κύριο Παπανδρέου, που έφερε τη χώρα στο έσχατο σκαλοπάτι της οικονομικής εξαθλίωσης και το ΠΑΣΟΚ στο 13%, να μας λέει ότι δεν θα εγκαταλείψει το λαό!
Στις 20 Μαρτίου η χώρα πρέπει να πληρώσει 14.5 δις ευρώ ληξιπρόθεσμα ομόλογα, ενώ η τρόικα έρχεται εντός της εβδομάδας να ελέγξει τα διαρθρωτικά επιτεύγματά μας, τα οποία συνοψίζονται στην απόλυση επτακοσίων ταλαίπωρων δημόσιων υπαλλήλων, στην πώληση τεσσάρων airbus έναντι τριάντα ενός εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά το 7% ύφεση!
Έτσι, δεν θα εκπλαγώ αν ακούσω από τον Πωλ Τόμσεν να λέει στα δανέζικα: Νῦν δὲ ἀπολοφυράμενοι, ὃν προσήκει ἑκάστῳ, ᾄπιτε! Φυσικά το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν αταλάντευτα τη δική τους «διαρθρωτική αλλαγή» που αποβλέπει στο κλείσιμο και της τελευταίας βιοτεχνίας, προκειμένου να δημιουργήσουν στρατιές ανέργων για να αυξήσουν την πολιτική τους πελατεία.
Δυστυχώς, όλο και πιο έντονα ηχεί στα αυτιά μου ο τελευταίος δελφικός χρησμός: “Ου παγάν λαλέουσαν, απέσβετο και λάλον υδωρ”.
ΣημείωσηΠιστεύω, ότι βλέποντας κανείς το ήθος και το επίπεδο νοημοσύνης του κυρίου Κίμωνα Κουλούρη, αντιλαμβάνεται πλήρως ποιοι μας κυβερνούσαν και γιατί φθάσαμε έως εδώ.

8 σχόλια

  1. Είναι ωραία γκόμενα το Κουλουράκι ή του μοιάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. + Δηλώνω υπερήφανος που είμαι πολίτης ''της μόνης χώρας στον κόσμο,που μπόρεσε & δανείστηκε τόσα χρήματα'', όπως είπε ο ΓΑΠ.....


    - Mετα την εμπνευσμένη ομιλία ΓΑΠ υποβαθμίστηκε η νοημοσύνη σε κατηγορία τζανκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολες οι στατιστικες στην ελλαδα ειναι ψευτικες πειραγμενες για να τα τρωνε οι κοπριτες
    τα πραγματα ειναι χειροτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΠΕΣ ΜΕΓΑΛΕ ΑΡΘΟΓΡΑΦΕ ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΠΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΛΠ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστα τα λέτε ή μαλλον τα γραφετε και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας άλλωστε το άρθρο σας είναι η στυγνή πραγματικότητα που ζήσαμε και ζουμε όλοι καθημερινά.
    Το θέμα είναι αν αυτα τα καταφανέστατα γεγονότα που περιγράφετε γίνονται αντιληπτά από όλους στην πραγματική τους διάσταση κατι για το οποίο αμφιβάλλω.
    Ευστοχο και σωστό αρθρο για Ελληνες που ακόμα μπορούν να σκεφτόνται λογικά σε αυτη την ψυχοπαθή χώρα.
    ΑΛΕΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακολουθώ την αρθρογραφία σας στην Real News και είστε πραγματικά ένας από τους λίγους αρθρογράφους που όχι μόνο περιγράφουν και κρίνουν αλλά συγχρόνως προτείνουν κιόλας. Μπράβο
    σας, αλλά δυστυχώς οι πολιτικάντιδες ούτε διαβάζουν ούτε ακούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχω αντιληφθεί ποιος είναι ο λόγος και σε τι αντιδρούν οι καθηγητές του πανεπιστημίου. Μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε; Έχω την εντύπωση ότι είστε αρκετά μερολιπτικός και μάλλον επηρεάζεστε από την εμφανή Νεοδημοκρατικη πολιτική σας τοποθέτηση. Εξ άλλου στην σημερινή κυβέρνηση συμμετέχουν και νεοδημοκράτες υπουργοί. Μόνο το ΠΑΣΟΚ τα έκανε σκα...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε αρθροφγράφε Παπαδάτε αφού ενδιαφέρεσε τόσο πολύ για τους κοινωνικά αποκλεισμένους γιατί ποτέ σου δεν αρθρογράφισες ή δεν στήριξες τους διαμαρτυρόμενους έξω από την βουλή. Σε θεωρητικο επίπεδο είστε όλοι καλοί αφού πρώτα εχετε εξασφαλίσειόλοι τις βίλες σας όπως φυσικά και εσύ. Σε καθε περίπτωση όμως αν εισαι ειλικρινης όπως φαίνεσαι συγχαρητήρια. Αν όμως είσαι και συ λαμόγιο όπως όλοι άει και χάσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση