GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος...

Γράφει ο Δευκαλίων http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Παρακολουθούσα σήμερα το πρωί σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή τον τέως υπουργό Ο...

Γράφει ο Δευκαλίων
  
Παρακολουθούσα σήμερα το πρωί σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή τον τέως υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να υπεραμύνεται για την οικονομική πολιτική που άσκησε το χρονικό διάστημα για το οποίο ήταν υπουργός Οικονομικών.
Εάν θελήσουμε να θέσουμε τους κανόνες με τους οποίους θα κρίνουμε την θητεία του Γ. Παπακωνσταντίνου τότε είμαστε υποχρεωμένοι να υιοθετήσουμε τον ένα και μοναδικό κανόνα με τον οποίο κρίνεται η ορθότητα μιας πολιτικής: «Η Πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος».
Μπορεί ο...
κανόνας να φαίνεται απόλυτος και θλιβερό απομεινάρι της Σταλινικής περιόδου αλλά τελικά είναι εξαιρετικά σωστός και αντικειμενικός. Διότι κακά τα ψέματα, οι προθέσεις δεν είναι δυνατόν να κριθούν διότι ποτέ δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα και ειλικρίνεια των οποιοδήποτε προθέσεων. Ήτοι, ας λέει ότι θέλει κάποιος σχετικά με την αγαθότητα και ειλικρίνεια των προθέσεων του, ποιος μπορεί να βεβαιώσει ότι λέει την αλήθεια; Αντικειμενικά κανένας.
Συνεπώς ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν θα κριθεί για τις οποιεσδήποτε καλές του προθέσεις. Κάτι για το οποίο πάσχιζε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή όταν ρωτούσε συνεχώς τους παρουσιαστές «τι πιστεύετε, είχαμε εμείς την πρόθεση στην κυβέρνηση να μειώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς;». Οι παρουσιαστές της εκπομπής απαντούσαν αρνητικά και έτσι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου περνούσε εύκολα τη δύσκολη ερώτηση. Ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων θα απαντήσει όμως μεγαλόπρεπα ΝΑΙ, ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης να μειώσει συντάξεις και μισθούς!
Και πως αποδεικνύεται αυτό; Πάρα πολύ απλά.
Γνώριζαν και αυτοί όπως και όλοι όσοι ασχολούνται έστω και σε επίπεδο πληροφόρησης με την διεθνή οικονομία ότι ΔΝΤ σημαίνει άμεσα και με το καλημέρα περικοπή συντάξεων και μισθών. Άλλωστε το έλεγε και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά. Κανόνας απαράβατος και μη διαπραγματεύσιμος. Τι πρόθεση λοιπόν είχαν όταν συζήταγαν κρυφά με το ΔΝΤ; Μήπως πως θα αυξηθούν οι συντάξεις και οι μισθοί; Άρα δεν είχαν ούτε καλή πρόθεση!
Πάμε τώρα στα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Ύφεση και Ανεργία εκτός ορίων. Πληθωρισμός σχετικά υψηλός σε μία χώρα που μειώνονται οι αποδοχές, συνεχής αποβιομηχάνιση για την υφιστάμενη ισχνή βιομηχανική υποδομή, λιμός εξαθλίωση, μιζέρια. Ακόμα και οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν την περίοδο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου.
Να μας πει ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ένα μα ένα τομέα που η πολιτική του απέδωσε αποτελέσματα. Αποτελέσματα πρακτικά και άμεσα ορατά στους Έλληνες. Αποτελέσματα έστω για ένα μόνον τομέα. Έτσι για να έχουμε θέμα συζήτησης.
Δυστυχώς εκτός από εκδήλωση και βαθμολογία προθέσεων δεν μπορεί να πει τίποτε άλλο. Παντού αποτυχία και μαυρίλα!
Το είπαμε και το ξαναλέμε: στην Ελλάδα των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου μόνον οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν!

* Φωτομοντάζ & από το "Γρέκι"

5 σχόλια

  1. αν δεν μπορεις,
    στην ανωνυμια της καλπης,
    να εκδικηθεις νδ-πασοκ-λαος,
    τοτε θα σε θεωρουν δεδομενο,
    ανισχυρο ΜΑΛΑΚΑ,
    και θα σου παρουν οτι εχεις..
    GROW A PAIR
    ΕΥΝΟΥΧΕ ΕΛΛΗΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ασε ρε αντιγονη..
    αυτα τα ζωα
    ψηφισανε πασοκ στις δημοτικες
    αφου τους ειχανε πηδηξει μια φορα..
    ο ελληνας ειναι γεννημενος δουλος..
    δειλος,πονηρος,βλακας,
    φθονερος,κλεφτης,γλυφτης,
    μισει τον εαυτο του
    και τον κοσμο ολο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτα τα βρωμερα σκατα
    καποιος τα ψηφισε
    καποιος πανηγυριζε
    οταν τα σκατα πηραν 45%
    το 2009,το 2004,...
    σκατα ψηφιζες
    σκατα θα φας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θάνατο σε όλους, αφήστε τα γιαούρτια και πιάστε χειροβομβίδες, δυναμίτες, καλάζνικοφ, όσο το καθυστερήσουμε τόσο ακριβά θα το πληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αυτό είναι το χρέος μας πια..
    Προσωπικά και γράφοντας ,το όνομα μου είμαι έτοιμος, αν τολμήσουν και υπογράψουν τοκογλυφικά ομόλογα με το άγγλοσαξονικό δίκαιο που θα διαλύσουν την χώρα για 100-150 χρόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΓΟΣ, ΔΥ.ΣΗ, θα πάρω έστω έναν μαζί μου (ΕΝΑΝ) , αν το έκαναν αυτό οι 1.800 περίπου αυτοκτονούντες θα είχαμε κάποια εξέλιξη…
    Το Σαββατοκύριακο Ο Γ.Π.Α κατά πάσα πιθανότητα φεύγει , αν όλοι που σήκωναν το χεράκι τους και έλεγαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ νομίζουν ότι θα γλιτώσουν ΚΑΝΟΥΝΕ μεγάλο λάθος ,οι άνθρωποι που από τα τέσσερα αποκόμματα είπαν και λένε ακόμα ΝΑΙ θα εισπράξουν τον φόβο, την βία, τον θάνατο μέχρι και οι σκύλοι τους .. Ο μήνας έχει 13-1-2012 σήμερα πήρα το τελευταίο γάλα του ανήλικου παιδιού μου, αν νομίζουν όλοι αυτοί οι προδότες ότι θα με κάτσουν σε ουρά για συσσίτιο , η ότι θα πάω σε καμιά διαφημιζόμενη οργάνωση φιλανθρωπίας ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ..
    Λέγομαι Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος είμαι από το Ηράκλειο Κρήτης το τηλέφωνο μου είναι 2810..371079 ,και διαβάσετε καλά αυτό που γράφω μήπως και βρεθεί κανείς σας να το πει: ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΥΤΟΤΟΝΙΝΗΣΩ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΡΑΚΑΡΩ… Αν θα ακούσετε ότι πήρα μαζί μου δυο τρεις από αυτά τα ΣΚΑΤΑ που ονομάζονται άνθρωποι και πολιτικοί τότε θα είναι αλήθεια , ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΩΝΙΑ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προσπαθω να θυμηθω ενα νεο προιον
    απο ελληνες επιχειρηματιες
    απο το 74 και μετα,αλλα δεν μπορω..
    ολες μου οι φιλες λενε οτι οι επιχειρηματιες ζουσαν με δανεικα,που τωρα πρεπει να πληρωσουμε εμεις..
    βοηθηστε με..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση