GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχει αφήσει ακέφαλες τις Λαϊκές Αγορές ο Χρυσοχοΐδης για να βάλει τους δικούς του...

Από το http://spnews.gr/ Ακόμα και ο ορισμός της νέας διοίκησης του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης επηρεάζεται από το εσωκομματικ...

Από το http://spnews.gr/

Ακόμα και ο ορισμός της νέας διοίκησης του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης επηρεάζεται από το εσωκομματικό τοπίο που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Οργανισμός είναι ακέφαλος από τον Ιούνιο, η Περιφέρεια προτείνει σχήμα ενώ ο υπουργός θέλει να βάλει «τους δικούς του» που θα τον υποστηρίξουν για ...
την αρχηγία.
Διαβάστε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Βαγγέλη Στολάκη από τη σημερινή «Karfitsa»
Ο Μιχάλης …διαβασμένος για τις λαϊκές αγορές
Του Βαγγέλη Στολάκη
Χαμένοι στη μετάφραση…εδώ και μισό χρόνο είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης σε ότι αφορά το ζήτημα του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης , ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει «ακέφαλος». Και ενώ η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης κατέθεσε ομόφωνη πρόταση στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τη σύνθεση της Επιτροπής Διοίκησης Λαϊκών Αγορών, ο κ. Χρυσοχοΐδης, όπως καταγγέλλουν στην «Κ» περιφερειακοί σύμβουλοι, «βγάζει μπροστά τους δικούς του ανθρώπους».
Το πρόβλημα προέκυψε με τη δημιουργία του «Καλλικράτη» και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Στην προκειμένη περίπτωση εντοπίζεται στην λέξη «εποπτεία» και την ερμηνεία αυτής. Ποιος, δηλαδή, έχει την ευθύνη για τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών του νομού;
Η πρόταση της Αντιπεριφέρειας
Την ώρα που η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης προτείνει εδώ και μήνες ομόφωνα για τη θέση του προέδρου τον κ. Κώστα Εγγλέζο και για μέλη τον περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην δήμαρχο Σοχού, κ. Φάνη Παπά, τον κ. Γιώργο Φεστερίδη και τον κ. Αντώνη Μπάμιατζη μαζί με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων που συμμετέχουν στην Επιτροπή, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όχι μόνο δεν διευκρινίζει τι εννοεί το Υπουργείο με τη λέξη «εποπτεία» αλλά προωθεί την υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου Νεάπολης-Συκεών και κομματικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλη Πάππου, που φέρεται να παρέχει στήριξη στον κ. Χρυσοχοΐδη σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητά του για αρχηγός του Κινήματος.
«Δεν θα επιτρέψω σε καμία περίπτωση ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης να πληρώσει τα μικροκομματικά παιχνίδια του κάθε Υπουργού» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Προωθεί φίλους και ημέτερους…»
«Ο κ. Υπουργός όχι μόνο το Μνημόνιο ξέχασε να διαβάσει αλλά και όλους τους νόμους που έχει ψηφίσει, όπως αυτόν του “Καλλικράτη”. Εδώ και έξι μήνες δεν υπογράφει τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης για το 2011, λέγοντας πως δεν έχει αυτός την εποπτεία. Πόσο εύκολα την αποκτά όταν είναι να προωθήσει τους δικούς του ανθρώπους» αναρωτιέται μιλώντας στην «Κ» ο κ. Φάνης Παπάς και συμπληρώνει πως «ο κ. Χρυσοχοΐδης μάλλον αισθάνθηκε ότι ήρθε η ώρα να κάνει τον προεκλογικό του αγώνα ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διορίζοντας φίλους και ημέτερους».
Σύμφωνα με πληροφορίες ούτε και οι επαφές που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου δεν είχαν αποτέλεσμα. Έτσι, ο Οργανισμός παραμένει «ακέφαλος» από τον περασμένο Ιούνιο, όταν δηλαδή υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους τα μέλη του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου.
Διαμάχη για τις επιλογές Χρυσοχοΐδη
Και ενώ μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης ανέμενε να γίνει δεκτή η πρότασή της από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η πληροφορία ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης προκρίνει για τη θέση του προέδρου τον κ. Πάππου ήταν αρκετή για να ανέβουν οι τόνοι.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» έχουν γίνει και οι σχετικές συζητήσεις για τη σύνθεση των υπολοίπων μελών της Επιτροπής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το όνομα δημοσιογράφου, που τυγχάνει να είναι κουμπάρος του κ. Πάππου. Στην περίπτωση πάντως που ο τελευταίος αποδεχτεί τη θέση θα πρέπει να εκπέσει του αξιώματός του όπως ορίζει η παράγραφος 8 του άρθρου 14 του «Καλλικράτη».
Από την πλευρά του ο κ. Εγγλέζος, ο οποίος προτάθηκε για την προεδρία της Επιτροπής Διοίκησης Λαϊκών Αγορών, επισημαίνει πως «ο οργανισμός παραμένει ακέφαλος εδώ και μήνες με αποτέλεσμα να παρατηρούνται έντονα προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών».
ΟΛΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΔΩ

2 σχόλια

  1. Και βεβαια η πραγματικοτητα εχει ως εξης:
    Η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια εχει υποχρεωσει την ΙΕΗ (πρωην ΔΕΗ δηλαδη) να εισπραττει το χαρατσι "μεσω ΔΕΗ" ,(τροπον τινα ενοικιο) για το ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ!!!
    Που το εφτιαξα εγω !!
    Φτυνοντας αιμα γαμω το .ριστο τους τα μπασταρδα αλιτηρια καθικια!!!!!!

    Και φυσικα εγω δεν το πληρωσα..
    Και φυσικα η ΙΕΗ (ΔΕΗ που λεγαμε) μου εστειλε ξανα τον επομενο λογαριασμο δηλαδη του Ιανουαριου (πληρωτεον μεχρι 9-02-2012) στον οποιον προσθεσε και την προηγουμενη οφειλη ..
    Και με απειλει ευθεως,οτι αν μεχρι την 9-02-2012 δεν πληρωσω θα μου κοψει το ρευμα!

    Ωραια.
    Παω χτες λοιπον σε αυτο το μπουρδελο ΙΕΗ (πρωην ΔΕΗ που λεγαμε??) και τους λεω :
    Θελω να κανω διακοπη του ρευματος.
    Ταυτοτητα και τον λογαριασμο, μου λεει.
    Εδω ειναι,της κανω.
    Α! μου λεει δεν ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σας κανουμε διακοπη.
    ΠΡΕΠΕΙ πρωτα να εξοφλησετε το λογαριασμο και μετα θα σας κανουμε την διακοπη.

    Μα εδω μου λετε ,της κανω εγω,οτι αν δεν πληρωσω μεχρις τις 9/2 θα μου το κοψετε το ρευμα..
    Ναι!,μου λεει θα σου το κοψουμε ,αλλα οι λογαριασμοι θα ερχονται κανονικα!!!!
    Δηλαδη μονο καταναλωση ρευματος δεν θαχεις,Παγιο+δημο+ΕΡΤ+ χαρατσι (αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια) θα εχεις κανονικα!!

    Εκει ητανε που τα πηρα στο κρανιο..
    Καλα που ειχα αφησει την καραμπινα στο σπιτι..
    Αδελφια ,σημερα θα με ειχαν ολα τα μπουρδελοκαναλα,πρωτο τραπεζι πιστα..

    "Τρελλος" σκοτωσε (ξεπαστρεψε) 20 υπαλληλους της ΔΕΗ (ΙΕΗ που λεγαμε)..

    Και τελος παντων ..μετανοιωσα που δεν την ειχα μαζι μου..

    Αει σιχτιρ κατι πρεπει να γινει με τους αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    Μα ! θα μου πειτε .."υπαλληλοι ειναι αυτοι, τι φταινε"??

    Σωστα! Αλλα και οι Ναζι εκτελεστες..
    "υπαλληλοι" ηταν.!
    Η μαλλον κατι πολυ πιο χειροτερο:!!! Στρατιωτες!!

    Αυτο ομως δεν εμποδισε το δικαστηριο της Νυρεμβεργης να στειλει καμποσους απο αυτους στην κρεμαλα..

    Αυτο,του το ειπα του .."υπαλληλου" της ΙΕΗ (ΔΕΗ που λεγαμε!?!!)..

    Υ.Γ
    Μεχρι τις 9/2 εχουμε καμποσες μερες ..
    Ω! φοβαμαι εμενα , εμενα και μονο..

    (να μην με γραψουνε οι εφημεριδες! και με "παιζουν" τα σιχαμενα μπουρδελοκαναλα!) ..



    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε τελειώνει και από εδώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση