GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λουκάς Παπαδήμος...

Από τον Στάθη Διομήδη Λουκάς Παπαδήμος: Ο γενίτσαρος που σφαγιάζει τους Έλληνες και λεηλατεί την Ελλάδα.  Θα το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ; Δε χρειάστηκ...

Από τον Στάθη Διομήδη
Λουκάς Παπαδήμος: Ο γενίτσαρος που σφαγιάζει τους Έλληνες και λεηλατεί την Ελλάδα.  Θα το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;
Δε χρειάστηκε να περάσει παρά ελάχιστος καιρός από τη στιγμή που ο εντολοδόχος της Δικτατορίας των χρηματαγορών χρίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας, για να...
 πέσουν οι μάσκες.
Ο γενίτσαρος Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προχωρά με γοργούς ρυθμούς, στη διάλυση της ελληνικής οικογένειας, σπρώχνοντας τους Έλληνες στην ανέχεια και την εξαθλίωση.
Ως καλός εντολοδόχος μέσα σε λίγο καιρό, οι εντολές του έγιναν πράξη και η κρατική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ σε όλα τα επίπεδα είναι πλέον γεγονός.
Τρομοκρατεί τους εργαζομένους του δημοσίου τομέα με εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις. Τρομοκρατεί τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα με περικοπές μισθών και δώρων. Τρομοκρατεί τους συνταξιούχους με περικοπές συντάξεων και περίθαλψης.
Τρομοκρατεί όλους τους ασφαλισμένους Έλληνες αφήνοντάς τους χωρίς ιατρική περίθαλψη και φάρμακα.
Τρομοκρατεί τους πάντες με μισθούς πείνας και με «δώρο» την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.
Τρομοκρατεί τους διαμαρτυρόμενους πολίτες με τη βία της χωροφυλακής αλλά και με συλλήψεις σε όποιον «εκινήθει».
Τρομοκρατεί τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με οικονομική τρομοκρατία χρησιμοποιώντας τους κρατικούς φοροεισπρακτικούς-εκβιαστικούς μηχανισμούς κατά το δοκούν.
Μετά τους μισθούς και τις συντάξεις λεηλατεί και την ιδιωτική περιουσία ώστε να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι κανείς.
Ταυτόχρονα αυξάνει τα κέρδη των τραπεζιτών (υπάλληλός τους άλλωστε) εξασφαλίζοντάς τους πάμφθηνα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Ο γενίτσαρος Λουκάς όντας γαλαντόμος εισπράττει από το ελληνικό δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από διάφορες θέσεις και συντάξεις που παίρνει. Αλήθεια γιατί όσοι βρίσκονται στη Βουλή και στην κυβέρνηση δεν πληρώνονται με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου; Για να μας δείξουν και πόσο αγαπούν την Ελλάδα που τόσο κόπτονται για αυτήν;
Ο ΕΧΘΡΟΣ πλέον βρίσκεται εδώ. Είναι στο ΜΑΞΊΜΟΥ, είναι στα κυβερνητικά έδρανα του κοινοβουλίου, είναι στο προεδρικό μέγαρο… Είναι εδώ και κάνει κουμάντο. Η πολιτική ηγεσία του τόπου παρέδωσε εδώ και καιρό τη διακυβέρνηση της χώρας στους γενίτσαρους. Θα το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;
Θα αφήσετε το παιδί σας να πεινάσει; Θα αφήσετε τον παππού σας να πεθάνει από το κρύο γιατί δεν έχει να πληρώσει θέρμανση; Θα αφήσετε τους ανθρώπους σας να πονούν και να κινδυνεύουν από κάποια ασθένεια γιατί δεν έχουν περίθαλψη; Θα αφήσετε την Ελλάδα στους κατακτητές; Θα αφήσετε τους γενίτσαρους να σφαγιάζουν ελληνικές ψυχές;
Θα αφήσετε τους Έλληνες χωρίς πατρίδα;
Πλέον ο αγώνας είναι ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ και θα πολεμήσουμε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ:
«ή ταν ή επί τας»

16 σχόλια

  1. Εγω του καραβιου γοργονα
    στο ορθοπλωρο καραβι μπρος
    εναντια οι δανειες δυναμεις
    κι η χωρα μου Τιτανικος

    Ενας δεν ειμαι μα χιλιαδες
    ζουν σαν εμενα μες τη γη
    ανδρεικελα κι αχυρανθρωποι
    σε μιαν αραδα σκοτεινη

    Δε δινω εγω δουλειες και χρημα
    μοιραζω λογια σ ολουνους
    πρασινη αναπτυξη διαυγεια
    του σοσιαλισμου ο νους

    Οπου περνω, γκρεμιζω κατω
    και σε βορια και σε νοτια
    ολα τα δεξια ρηγατα
    χτισμενα με τα δανεικα

    Κι ενα στηλωνω κι ανασταινω
    το ενα Βασιλειο της Δουλειας
    βασιλειο των μισθων της πεινας
    της κατοχης και της σκλαβιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γουρουνια θρεμμενα με πακετα ντελορ
    και την ψηφο του αδουλωτου λαγου μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΟΚ! Το LSD και οι αυξημένες αντοχές του αθλητή πρωθυπουργού!
    ------------------------------------------
    [Επαναλαμβάνουμε πάλι: Κάθε ομοιότητα με Πρωθυπουργό, βαλκανικής χώρας που φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα, είναι τυχαία εξάλλου το σενάριο μιλάει για αφρικανική χώρα Μπανανία]
    ------------------------------------

    Πρωθυπουργός έπινε LSD και ψυχοτρόπες ουσίες στο ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία…

    [Οποιαδήποτε ομοιότητα με Πρωθυπουργό βαλκανικής χώρας, που εξαφανίζεται επίσς για ολόκληρες μέρες...είναι φυσικά τυχαία]
    η
    …αυτό θα είναι το σενάριο ταινίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα θα γίνει ανάρπαστο από τις Αμερικανικές εταιρείες παραγωγής ταινιών. Συγγραφέας του, νεαρός ταλαντούχος Ελληνικής μάλιστα καταγωγής!

    Σύμφωνα λοιπόν με το ευφάνταστο σενάριο, πρωθυπουργός Αφρικανικής χώρας, πλούσιας σε διαμάντια και ορυκτό πλούτο, πέφτει στα χέρια δόλιου επιχειρηματία ο οποίος σταδιακά και με την χρήση ψυχοτρόπων ουσιών τον καθιστά υποχείριο του. Σκοπός όπως καταλαβαίνετε, να καρπωθεί τον αμύθητο πλούτο της αφρικανικής χώρας πριν προλάβουν να τον αξιοποιήσουν οι ιθαγενείς.

    Το σενάριο πραγματικά κόβει την ανάσα αφού μεγάλο μέρος του διαδραματίζεται στο ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία όπου οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας αλλά και οι δελφίνοι, είναι αδύνατον να παρακολουθήσουν τι συμβαίνει. Επί ολόκληρα τριήμερα η χώρα μένει ακυβέρνητη χωρίς κανένας να γνωρίζει που βρίσκεται ο Αφρικανός πρωθυπουργός.

    Εκατομμύρια μοιράζονται στα οικεία του πρόσωπα, όλοι σιωπούν ενώ ο λαός υποφέρει σα να επανήλθε στην δουλεία. Μόνο ένας πυγμαίος υπασπιστής του και ένας μοχθηρός επιχειρηματίας τολμούν να αντισταθούν…

    …η συνέχεια (ελπίζουμε σύντομα) στην μεγάλη οθόνη.

    olympia.gr
    -----------------------------------
    Διαβάζοντας χθες για το σενάριο που ετοιμάζει ο φέρελπις νέος με υπόθεση: Πρωθυπουργός έπινε LSD και ψυχοτρόπες ουσίες στο ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία…

    Οφείλω να τονίσω ότι σύμφωνα με επιστημονικά συμπεράσματα, το LSD αυξάνει την γνήσια βιολογική αντοχή.

    Σε παρακαλώ λοιπόν να ενημερώσεις τον σεναριογράφο πως εάν ο πρωθυπουργός της Αφρικανικής χώρας που αναφέρει έκανε όντως χρήση LSD, θα χαρακτηριζόταν όχι από υποτονικές αντιδράσεις αλλά αντίθετα από τεράστια αντοχή που θα εκφραζόταν πιθανότατα από τα αντίστοιχα αθλήματα.

    Άρα ο σεναριογράφος πρέπει είτε να αντικαταστήσει το ναρκωτικό με κάτι άλλο (π.χ. οπιούχα) ή να παρουσιάσει τον πρωθυπουργό ως υπερδραστήριο sportsman.

    Για του λόγου το αληθές:

    Η εξοικείωση με τη χρήση του φαρμάκου, και με τις ψυχικές μεταβολές που επιφέρει ίσως δικαιολογεί ως προς έναν βαθμό την αντοχή στις φαρμακολογικές του δράσεις. Φαίνεται, όμως, ότι έχουμε να κάνουμε μάλλον με γνήσια βιολογική αντοχή, δηλαδή με κάποιο βασικό βιοχημικό μηχανισμό που οδηγεί σε μικρότερη ευαισθησία του οργανισμού στο φάρμακο.

    Μετά την διακοπή του LSD, σε διάστημα μίας εβδομάδας εξαφανίζεται και η αντοχή. Το LSD αποτελεί αξιοσημείωτη εξαίρεση ψυχοτρόπου φαρμάκου που εγκαθιστά αντοχή, αλλά δε δημιουργεί σωματική εξάρτηση, δηλαδή η διακοπή του δε συνοδεύεται από στερητικά φαινόμενα.

    Η επίδραση του LSD στην ψυχική σφαίρα είναι απροκαθόριστη, επειδή εξαρτάται από ατομικούς παράγοντες συμπεριφοράς, από τυχόν προηγούμενες εμπειρίες, από τη γενικότερη στάση, τις προσδοκίες και τα κίνητρα που οδήγησαν στη λήψη του φαρμάκου. Δεν πρέπει, άλλωστε, να παραβλέπεται και ο ρόλος της ομάδας μέσα στην οποία γίνεται η χρήση. Αυτό ισχύει ειδικά για τα ψευδαισθησιογόνα εκείνα που έχουν κατά καιρούς αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς για διάφορα θρησκευτικά και άλλα κινήματα.

    Πηγή: http://www.multiforums.gr/sciences/viewthread.php?tid=1341&page=11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλε!!!

    Πάνε η ρομαντικές βραδιές της λευτεριάς που τα παλικάρια για στρώμα τους, είχαν τη μαύρη γης, προσκέφαλο λιθάρια, και για απανοσκεπάσματα, του φεγγαριού τη λάμψη.

    Τώρα αντί για τουφεκιές ούτε και την υπογραφή τους δε τολμάν να βάλουν, να ψάξου με τους κολλητούς σου να δεις?

    Σημασία έχει για τους τσομπαναραίους του λαού στη Βουλή, να μη μείνουν από ψηφο-ερίφια τα κομματικά τους βοσκοτόπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο καπεταν νικωλο παπανδρεου
    ποτε ως ποπη συνοδινου
    ποτε ως grande poeta 9.06..

    καπεταν νικωλο..
    με ποια περσονα
    θα μας εμφανιστει ξανα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΤΑΞΤΕ

    ΕΞΩ ΑΠ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

    ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ

    ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!
    ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΛΟΓΙΟ ΑΕ!!!
    Στο Κτηματολογιο ξεκινησαν οι απολυσεις στο δημοσιο.2Ο υπαλληλοι αοριστου χρονου απολυθηκαν "σιωπηλα" ανοιγοντας το δρομο για τις απολυσεις των 50 χιλιαδων δημοσιων υπαλληλων που ερχονται τωρα. Να θυμησουμε οτι τις απολυσεις εκαναν οι παρακατω:

    1.Αρβανιτης προεδρος του Κτηματολογιο ΑΕ-καθηγητης τοπογραφιας στο Πολυτεχνειο Θεσσαλονικης. Δηλαδη διπλοθεσιτης και κουμπαρος υφηπουργου.
    2.Καρτελια η γενικη διευθυντρια. Είναι αποφοιτος λυκειου και παιρνει 6000 ευρω μισθο. Απο την αρχη που πηγε στο κτηματολογιο είχε συμφωνησει με την Μπιρμπιλη να απολυσει δημοσιους υπαλληλους, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΑΡΤΕΛΙΑ ΕΙΧΕ ΕΜΠΕΙΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΗ ΥΓΙEIΝΗΣ (LOL).
    3.Ελισαβετ Γκολφινοπουλου η οποια διοριστηκε την επομενη των εκλογων και εισηγηθηκε απολυσεις
    4.Καλημερης-ο βαρωνος του κτηματολογιου. Διπλοθεσιτης επαιξε το βρωμικο ρολο του ΠΑΣΟΚΟΥ. Παλια ετρωγε και επι ΝΔ.

    Oi Αnonymous ξαναχτυπούν και αυτή τη φορά το ελληνικό δημόσιο, αφού το Εθνικό Κτηματολόγιο δέχθηκε ηλεκτρονική επίθεση από την πασίγνωστη ομάδα «χακτιβιστών» του διαδικτύου.Επίσης Νεο σκανδαλο αποκαλυψε Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΔΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!Οι πρωτες απολυσεις δημοσιων υπαλληλων...
    εγιναν σε αυτο το αρρωστημενο περιβαλλον δωσιλογων και κλεφτων και κομματοσκυλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πασοκ
    Μηπως η Λαγκραντ ειναι η γυναικα που θα σταματησει την Μερκελ ειπε οδρ Κουτσουκοςστους εντιμους πρασινοφρουρους?



    Η ελληνική κρίση στο επίκεντρο συνάντησης Μέρκελ - Λαγκάρντ στο Βερολίνο
    Με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συναντάται στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ, μία ημέρα μετά τη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, κατά την οποία οι δύο ηγέτες τόνισαν την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν στα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι και η κατάσταση στην Ελλάδα. Την Τετάρτη, η Κριστίν Λαγκάρντ θα πάει στο Παρίσι για επαφές με τον Νικολά Σαρκοζ

    Αντε να δουμε γιατι η Λαγκραντ εχει αριστοκρατικη καταγωγη και ελληνικη παιδεια

    Μιλτος πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΣΟΚ
    το γυρω του διαδικτυου καινει η αναφορα του Δρ Κουτσουκου στην Εισαγγελια Αρειου Παγου για τους μεθυσους καθηγητες!!

    Πειραματικά, Πρότυπα ή σχολεία της "ρούκλας" (οινοποσίας)...
    [Site popularity rank: #313,995] stoxasmos-politikh.blogspot.com/.../blog-... -

    15 Δεκ. 2011 – γ) του νέου όρου «Πειραματικά Πρότυπα», που ιδρύθηκαν με τον νέο νόμο (Ν.3966/2011) και μόνο «συνδέονται» με τα Πανεπιστήμια, αλλά δεν ...


    ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙΟ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΝΙΛΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΙΟΚΑΝΗΣ ΔΙΕΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΥΜΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΕΛΕΜ ΠΡΟΤΥΠΩΝ!

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιστρέφει ΚΑΙ ...ο εφιάλτης.

    Εμείς δεν μπορούμε να πάμε ούτε στο περίπτερο και Γιωργάκης έκανε 10ημέρες χειμερινές διακοπές σε άγνωστο ευρωπαϊκό προορισμό.

    Αλλα όπως μας ενημερώνει το πάντα καλά ενημερωμένο περί τα Πασοκικά real.gr
    - εξάλλου είναι γνωστή η φιλία του Χατζηνικολάου με τον Γιωργάκη-

    ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μαζί με την σύζυγο του Άντα... ταξίδεψαν στο Λονδίνο προκειμένου να περάσουν αυτές τις μέρες μαζί με την κόρη τους, Μαργαρίτα η οποία σπουδάζει σε γνωστό πανεπιστήμιο της Βρετανίας.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου στο τέλος της εβδομάδας θα βρίσκεται και πάλι στο Καστρί, καθώς θα συναντηθεί την Παρασκευή ή το Σάββατο με τον Λουκά Παπαδήμο.

    Επίσης, το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί και η κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γραφτε μαλακιες και θα πατε στους Παραδεισους

    ΕΦΡΑΙΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. KOΣΜΟΣ

    Εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου της Βόρειας θάλασσας, ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax πως η Ομάδα Μάχης του ρωσικού αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov η οποία ναυλοχούσε...ΠΑΕΙ ΓΙΑ κΥΠΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ρέκλα, ρέχλα
    Ορισμός: 7
    Λήμμα: 7
    Αποχαύνωση. Το απόλυτο αρντάν. Τεμπελιά και βαριεστιμάρα που εξελίσσεται σε κούραση, ίσως ακόμη και σε μυϊκή εξάντληση. Μια προχωρημένη μορφή χαβαλέ όπου δεν παίζεις ούτε τα βλέφαρά σου.

    Η ρέκλα παραπέμπει σε ατελείωτα φραπόγαλα ή μπυρίτσουαλς. Ή, σε καλοκαιρινές διακοπές - φάση χύμα στο κύμα με καύσωνα. Ή, σε κοκούνινγκ με το καλοριφέρ στο φουλ. Ή, βέβαια, όπως ήδη έχει πει ο linc751979, στο στρατό - σε φάση μονάδα χυμείο.

    Η ετυμολογία της λέξης δεν είναι εύκολη. Η άποψη ότι προέρχεται από την κα-ρέκλα στην οποίαν αράζουμε και χαλαρώνουμε σε σημείο που βαριόμαστε καν να πούμε το κα- είναι μεν ευρηματική αλλά μάλλον δεν ευσταθεί.

    Ίσως, η ρέκλα να προέρχεται από το Ιταλικό recluso=ερημίτης, απομονωμένος. Στα Επτάνησα απαντάται η λέξη ρεκλούτης που σημαίνει ρακένδυτος, εξαθλιωμένος και εξ αυτού λένε ότι και κάποιος είναι ρέκλα όταν βρίσκεται σε κακό χάλι - έχει απομονωθεί, δεν προσέχει τον εαυτό του, είναι βρώμικος και ατημέλητος κλπ. Όλα αυτά με επιφύλαξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειναι τροπος ζωης μην τον ξεχνατε και δεν προκυτε να αλλαξετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πως το έγραψε ο άλλος.... ///


    O τραπεζουπάλληλος που χρειάζεται 50 υπουργούς και 107 συμβούλους για να κυβερνήσει μια χρεοκοπημένη χώρα των Βαλκανίων...

    Ο τραπεζουπάλληλος Λουκάς Παπαδήμος σχημάτισε με το καλημέρα κυβέρνηση με 50 υπουργούς στην οποία κάνουν κουμάντο ο Βενιζέλος και ο Καρατζαφέρης.

    Ακόμη και οι υποστηριχτές του σχολίασαν αρνητικά το πλαδαρό κυβερνητικό σχήμα.

    Τώρα ο ίδιος άνθρωπος, ο ....
    Λουκάς Παπαδήμος, έρχεται να διορίσει-ανακοινώθηκε μάλιστα κυριακάτικα-άλλους
    107 συμβούλους στο Μαξίμου!

    Ο πρωθυπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας των Βαλκανίων εκτός από τους 50 υπουργούς χρειάζεται άλλους 107 συμβούλους!
    Σκέψου να μην ήταν «τεχνοκράτης»!

    Όπως όλα δείχνουν ο περίφημος Παπαδήμος δεν ήταν παρά ένα καμμένο χαρτί για τις περίφημες αγορές, τον οποίο προσκάλεσαν στην Ελλάδα οι πολύ συγκεκριμένοι νταβατζήδες που ελέγχουν τα ΜΜΕ.

    Αυτή τη φορά θα λογοδοτήσουν και οι ίδιοι
    - μαζί με τον Παπαδήμο -
    στο λαό αλλά και στην Ιστορία της χώρας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση