GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γυρνούν την κοινωνία δεκαετίες πίσω...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/   Στον χθεσινό Δευκαλίωνα προσεγγίσαμε πολύ περιληπτικά το αδιέξοδο που έχει δ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
 
Στον χθεσινό Δευκαλίωνα προσεγγίσαμε πολύ περιληπτικά το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην παγκόσμια οικονομία από την επιλογή του ακραία νεοφιλελεύθερου συντηρητικού διευθυντηρίου της ΕΕ που εκφράζεται ως γνωστό μέσω του Γάλλο-Γερμανικού άξονα. Συγκεκριμένα συνυπολογίσαμε ταυτόχρονα:
1) Το αναμενόμενο εδώ και πολύ καιρό για την στήλη δεδομένο της συνεχούς μείωσης των ρυθμών ανάπτυξης της κινέζικής οικονομίας
2) Την ύφεση που αργά αλλά σταθερά πλήττει την...
ευρωπαϊκή οικονομία καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα.
Αυτή η πολιτική είναι προϊόν της συμμαχίας του Βόρειο-Ευρωπαϊκού Βιομηχανικού Club και του μέρους εκείνου του Εβραϊκού Χρηματιστηριακού Κεφαλαίου που εκπροσωπείται από τον George Soros. Αυτή η πολιτική βασίζεται σε ένα συνονθύλευμα αντί-επιστημονικών, αντί-ιστορικών και αντί-ανθρωπιστικών παραδοχών για το ρόλο του κράτους. Αυτή η πολιτική σύμφωνα με τον βασικό της εκπρόσωπο και κήρυκα, τον γνωστό όπως είπαμε και μη εξαιρετέο George Soros, είναι απόλυτα αναγκαία για να προωθηθεί αποτελεσματικά η έννοια της παγκοσμιοποίησης. Αυτή η πολιτική προωθείται σε όλες τις χώρες του Βορείου ημισφαιρίου με ένα τρόπο. Προωθείται από πολιτικούς που -όπως ο Γιώργος Παπανδρέου αυτό-προσδιορίζονται ως Liberal (Φιλελεύθεροι)-, καταγγέλλουν με ιερό φανατισμό στρεβλώσεις και δυσαρμονίες του υφιστάμενου πολιτικοοικονομικού συστήματος και προβάλλουν με επικοινωνιακό φανατισμό το διαφορετικό, το νέο και την αλλαγή.
Όταν όμως αυτοί οι πολιτικοί βρεθούν στην κυβέρνηση, με την πρόφαση των μεγάλων αλλαγών που θα σώσουν την πατρίδα, υιοθετούν και κυβερνούν με την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη λογική και με την πιο αυταρχική πρακτική. Αποτέλεσμα; Γυρνούν την κοινωνία δεκαετίες πίσω, αφού όπως αποδεικνύει το παράδειγμα της χώρας μας αλλά και πολλών άλλων χωρών σε παγκόσμια κλίμακα:
1) Έσπρωξαν ήδη το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων κάτω από τα όρια της φτώχειας
2) Σπρώχνουν τώρα το σύνολο σχεδόν της μεσαίας τάξης στην ανείπωτη δυστυχία και την εξαθλίωση.
Κατανοούμε όλοι ότι κάτι πρέπει να γίνει ώστε η ανθρωπότητα να γλυτώσει από αυτή την Νέο-Φιλελεύθερη Ιερά Συμμαχία και τους κατά τόπους Εθνικούς Εκπροσώπους της. Πως θα γίνει όμως αυτό;
Που κτυπάει η Ιερά Συμμαχία του Νέο-Φιλελευθερισμού; Στο ρόλο του Κράτους.
Πιο είναι το κύριο σύνθημα της; Επειδή είναι διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό πρέπει να συρρικνωθεί.
Ποια θα μπορούσε να είναι η απάντηση; Για να διασωθούν τα θύματα της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας και να μην υπάρξουν άλλα, πρέπει κάποιος ισχυρός, δηλαδή το κράτος να τα προστατέψει.
Ποιος θα εκφράσει αυτή την θέση; Η ακραία συντηρητική δεξιά (Λαϊκό Κράτος) και η Κομμουνιστική Αριστερά (Δικτατορία του Προλεταριάτου). Αυτό είναι το πεδίο της μελλοντικής σύγκρουσης.
Πότε θα αρχίσει αυτή; Πολύ σύντομα.
Μία έκφραση της ακραίας συντηρητικής δεξιάς που θα μπορούσε δυνητικά να εκφράσει τα παραπάνω και να αντιταχθεί στο ακραία νεοφιλελεύθερο συντηρητικό Γάλλο-Γερμανικό άξονα είναι το Συντηρητικό Κόμμα της Μεγάλης Βρετανίας και γενικότερα η Αγγλοσαξονική έκφραση του καπιταλισμού. Παρ’ ότι όλοι νομίζουμε ότι οι Άγγλοι Συντηρητικοί εμφορούνται από φιλελεύθερες αρχές, το παραπάνω δόγμα έχει κρατήσει εν τους πράγμασι σαφείς αποστάσεις από το νεοφιλελεύθερο συντηρητικό διευθυντήριο του Γάλλο-Γερμανικού Άξονα.
Η μείωση των φόρων και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της μεσαίας τάξης που προωθούν οι Συντηρητικοί στην Μεγάλη Βρετανία, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν στρατηγικής σημασίας και κλίμακας νεοφιλελεύθερες επιλογές. Χωρίς να είναι ακόμα εμφανής η κεϋνσιανική φιλοσοφία στην πολιτική των Συντηρητικών έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα. Μειώνουν την φορολογία της μεσαίας τάξης ενώ οι συντηρητικοί του Γάλλο-Γερμανικού Άξονα την αυξάνουν. Εντοπίζουμε λοιπόν την απαρχή μίας μείζονος κλίμακας εσωτερικής αντίθεσης.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει εδώ και καιρό και στις ΗΠΑ. Αυξάνουν μεν την φορολογία αλλά αυξάνουν και τις κοινωνικές παροχές. Αυξάνονται οι κοινωνικές παροχές στις ΗΠΑ, ενώ οι συντηρητικοί του Γάλλο-Γερμανικού τις μειώνουν. Έχουμε και σε αυτό το σημείο την απαρχή μίας ακόμα μεγαλύτερης κλίμακας εσωτερικής αντίθεσης.
Σε λίγες ημέρες (29 Ιανουαρίου) θα έχουμε ακόμα μία συνεδρίαση κορυφής της ΕΕ. Πιθανότατα θα έχουμε εκεί μίας πρώτης τάξεως δημόσια απόδειξη της υποβόσκουσας αντίθεσης μεταξύ του Γάλλο-Γερμανικού άξονα και των Βρετανών Συντηρητικών.
Τι εννοούμε;
Εάν η Αγγλοσαξονική έκφραση του Καπιταλισμού (Κεϋνσιανή φιλοσοφία, ενίσχυση της μεσαίας τάξης) αντιδράσει και σε δημόσιο επίπεδο στις μεθοδεύσεις και αποφάσεις του Γάλλο-Γερμανικού άξονα σε θέματα μείζονος σημασίας για την Ε.Ε. Εάν διαπιστωθεί λοιπόν τέτοιου είδους δημόσια αντίθεση τότε έχουμε ένα σοβαρό δείγμα και ένδειξη δημόσιας αντίθεσης μεταξύ Βρετανίας και Γάλλο-Γερμανικού άξονα. Τότε πρέπει να ετοιμαζόμαστε… Ο Κάμερον ν’ αναδειχθεί σε ηγέτη της Ευρωπαϊκής δεξιάς!

3 σχόλια

  1. Μα γιατί συνεχίζεις τις μ....ες? Από πότε η ΕΕ έγινε νεοφιλελεύθερη? Με την μανία της για τις φορολογίες, τις κρατικές δαπάνες και προστασιες εθνικών επιχειρήσεων - πρωταθλητών και στον μη ΄ςλεγχο της νομισματικής κυκκφορίας πως γίνεται να είναι νεοφιλελέυθερη? Εξ άλλου, σε ποιό σημείο το όποιο Μνημόνιο συνιστά φόρους? Ομιλεί μόνο για μείωση ελλειμμάτων. Φόρους, και κόψιμο μισθών, έβαλαν κι έκαναν οι δικοί μας "σοσιαλιστές" μαζί με όλους εσάς που μιλάτε συνέχεια για καταπολέμηση δήθεν της φοροδιαφυγής που τελικά καταλήγει σε νέους φόρους. Ν/Φ θα ήταν η μείωση του κράτους και οι καταργήσεις φορέων μαζί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Το είδες να γίνεται πουθενά? Τότε γιατί συνέχεια τσαμπουνάς το παραμύθι περί Ν/Φ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ===================
    ΓΑΠ ο θαυματοποιός :γνωρίζουμε ότι έχουμε τις ικανότητες να κάνουμε τη φτώχεια παρελθόν, να αλλάξουμε τον κόσμο..

    Και γιατί δεν το έκανες στην Ελλάδα ρε μυαλοσακατεμένε
    (που λέει και ο Χάρυ Κλύνν) ;;

    Ο τύπος δεν έχει τον Θεό του...
    Θα μας ξεκάνει εντελώς..
    Θα μας ρίξει στα χάπια..
    Άρθρο ακατάλληλο για όσους είναι νευρικοί και έχουν "καρδιακά προβλήματα"...

    Σε κάθε περίπτωση απομακρύνετε τον υπολογιστή σας ...δεν σας φταίει σε τίποτα..

    Ακολουθεί μεταφρασμένο απόσπασμα από την χθεσινή ομιλία του ΓΑΠ, στο συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Costa Rica.

    εεε...δεν χρειάζεται να πάθουν και άλλο το νεύρα σας, οπότε ΧΕΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα μανία με τους "εβραιους"

    ποιος σου ειπε πως ο George Soros ειναι εβραίος;

    Ο Καρατζαφέρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση