GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Παπανδρέου, η διαδοχή και η διάσπαση...

Από το  sofokleous10.gr Kαζάνι που βράζει είναι το ΠΑΣΟΚ, ενώ πολλά στελέχη διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως σκέφτονται να αποχωρήσουν ...

Από το sofokleous10.gr
Kαζάνι που βράζει είναι το ΠΑΣΟΚ, ενώ πολλά στελέχη διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως σκέφτονται να αποχωρήσουν από το κόμμα, αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποχωρήσει από την ηγεσία. Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα βαρύ στον απόηχο των δημοσκοπήσεων φέρνουν το κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 13%, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως η Β’ Αθήνας έρχεται τρίτο. Υπό αυτών των συνθηκών το νέο Πολιτικό Συμβούλιο που θα...
πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον του κινήματος.
Οι «δελφίνοι» που άσκησαν σκληρή κριτική στον Γ. Παπανδρέου στο θυελλώδες Πολιτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 27 Δεκεμβρίου είναι τώρα έτοιμοι για νέο γύρο αντιπαράθεσης. Μάλιστα φέρονται αποφασισμένοι να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα, εάν ο Παπανδρέου δεν ξεκαθαρίσει τις διαθέσεις του και δεν ανοίξει άμεσα της διαδικασίες για την αλλαγή της ηγεσίας.
Πάντως ο Γ. Παπανδρέου δεν πτοείται από τα όσα διαδραματίζονται στο ΠΑΣΟΚ και τηρεί σιγήν ιχθύος για το τι θα πράξει στο προσεχές Πολιτικό Συμβούλιο. Πάντως της Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, εκτίμησε ότι ο Γιώργος θα ανακοινώσει το ευρύτερο πλαίσιο για την έναρξη διαδικασίας για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στις 4 Ιανουαρίου. Ο κ. Μπεγλίτης εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν παίζει παρτίδα πόκερ ούτε παίζει με το χρόνο αλλά «άνοιξε το δρόμο της συνεργασίας για να μπορέσουν να συμβάλουν οι πολιτικές δυνάμεις στην αντιμετώπιση της κρίσης». Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για τις παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος στα ΜΜΕ για τη διαδοχή και υπογράμμισε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει το ευρύτερο πλαίσιο για την έναρξη της διαδικασίας για το θέμα της ηγεσίας στις 4 Ιανουαρίου. Ειλικρινά τον τελευταίο 1,5 μήνα υπήρχε προσδοκία για άμεσες λύσεις. Όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε με συντεταγμένο τρόπο το λεω να μη βιαζόμαστε, να υπάρχει ψυχραιμία».
Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο τέως πρωθυπουργός «ροκανίζει» τον χρόνο προκειμένου να φέρει προ τετελεσμένων το κόμμα του. Δηλαδή, να οδηγηθεί στις εκλογές υπό την ηγεσία του, την προσεχή Άνοιξη. Ή τουλάχιστον μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί η πρόθεσή του να μην τοποθετείται πολιτικά για την «επόμενη ημέρα». Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης θεωρούν ότι η συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου (με τη συμμετοχή 36 υπουργών και πολιτικών στελεχών) και η προαναγγελία και επόμενου την προσεχή εβδομάδα, έξω από τα θεσμικά όργανα του ΠΑΣΟΚ τα οποία θα κληθούν σε «δεύτερο χρόνο» να λάβουν αποφάσεις, είναι ένα εξόφθαλμο «ροκάνισμα» του πολιτικού χρόνου μέχρι τις προσεχείς εκλογές.
Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης φοβούνται ότι εάν ο Παπανδρέου επιλέξει να παρατείνει την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα προκληθεί μεγάλη εσωκομματική σύγκρουση που ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και στην διάσπαση του κόμματος.
Άρα το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος στις αντικρουόμενες εισηγήσεις των συνεργατών του. Από τη μια κάποιοι του συνιστούν να βάλει εκ νέου υποψηφιότητα (οικογένεια, στενοί συνεργάτες) και από την άλλη κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να αφήσει τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ούτε στους πιο δικούς του ανθρώπους και προέχει αυτή τη στιγμή να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου, παρατείνοντας τη θητεία της. Σύμφωνα μάλιστα με τις κακές γλώσσες, αυτό είναι και προς όφελός του, αφού βγαίνει εκτός κάδρου ευθυνών, με τα δύσκολα νέα μέτρα να ψηφίζονται από άλλον πρωθυπουργό και άλλη κυβέρνηση.

19 σχόλια

  1. κ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΙΑ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΦΡΕΜ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΥΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ3%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλο πλήγμα για τον Παγκόσμιο Σοσιαλισμό ήταν η χρονιά που πέρασε...

    - Χάθηκε για πάντα από κοντά μας ο μεγάλος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ
    (16 Φεβρουαρίου 1941-17 Δεκεμβρίου 2011)...
    Κανείς ΒορειοΚορεάτης δεν θα ξεχάσει τον Σοσιαλιστή Ηγέτη που έσωσε την Β.Κορέα από τους κακούς ...

    - Έχασε την Πρωθυπουργία ο Μέγας Οραματιστής και Ηγέτης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Σωτήρας της Ελλάδας κ Γεώργιος Α. Παπανδρέου
    (4 Οκτωβρίου 2009 -10 Νοεμβρίου 2011)
    Κανείς Έλληνας δεν θα ξεχάσει τον Σοσιαλιστή Ηγέτη που έσωσε την Ελλάδα από τους κακούς ...

    - Χάθηκε για πάντα από κοντά μας ο μεγάλος ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ αλ Καντάφι (7 Ιουνίου 1942 - 20 Οκτωβρίου 2011).
    Κανείς Λίβυος δεν θα ξεχάσει τον Σοσιαλιστή Ηγέτη που είχε διασώσει την Λιβύη από τους κακούς ...

    - Έχασε την Προεδρία ο Μέγας Ηγέτης της Αιγύπτου και Σοσιαλιστής Χόσνι Σαΐντ Μουμπάρακ 4ος πρόεδρος της χώρας από 14 Οκτωβρίου 1981 – 11 Φεβρουαρίου 2011 .
    Κανείς Αιγύπτιος δεν θα ξεχάσει τον Σοσιαλιστή Ηγέτη που είχε διασώσει την Αίγυπτο από τους Φανατικούς Ισλαμιστές...

    Εκτός Συναγωνισμού υπάρχουν και πολλοί άλλοι ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ Ηγέτες (όπως ο Τυνήσιος Μπέν Αλί) αλλά είπαμε ότι αυτή είναι μία mini ανασκόπηση και όχι μαγκαζίνο του Σοσιαλισμού...

    Νομίζω ότι οι κορυφαίες αυτές απώλειες είναι αρκετές για να νιώσετε και σείς συγκλονισμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ

    Νεο σκανδαλο αποκαλυψε η εφημεριδα τa Νεα ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΔΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!Οι πρωτες απολυσεις δημοσιων υπαλληλων...
    εγιναν σε αυτο το αρρωστημενο περιβαλλον δωσιλογων και κλεφτων και κομματοσκυλων.Το σκανδαλο προσπαθουν να κουκουλωσουν δημοσιογραφοι πολιτικοι κλπ.Μιλαμε για σκανδαλο μεγαλυτερο απο το Βατοπεδιο.Το ακουτε πουθενα????

    Ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης και η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου .αυτος σιγουρα δε φοβατε την εφεδρεια. Ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας...
    Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να "τρέχει" όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο...
    στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας. Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν) .Για την ιστορια τις απολυσεις που εισηγηθηκε το κοπροσκυλο ο Καλημερης υπεγραψε η Μπιρμπιλη και το λαμογιο ο προεδρος Αρβανιτης (καθηγητης τοπογραφιας πολλα δε μαζευονται με καθηγητες τωρα τελευταια???)
    Eπισης πανικος εχει πιασει τους ρουφιανους υπαλληλους του κτηματολογιο (που πουλησαν τους απολυμενους συναδερφους τους καθως δεν απεργησαν καν για να τους βοηθησουν οταν μπορουσαν),καθως ακουγεται οτι αυτη η δεκο παει για πωληση σε ιδιωτες!Ουστ ρουφιανοπαιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12.07# Συμφωνω μαζι σου και περιμενω με αγωνια να ξαναελεθει στα πραγματα η μεγαλη δεξια παραταξη με ολα τα καμωματα της με τον μεγαλο Ηγετη τον αναδιαπραγματευτη . Μεχρι ο Πουτιν προσδοκα την ελευση τους στυ γκουβερνο για την αμεση απελευθερωση του Εφραιμ, Αμην.
    Να δεις που θα απαιτησουν να τον Βαλει ο Σαμαρας και στο Οικονομικων αφου ειναι ατσιδας ο ανθρωπος και εκανε οτι εκανε μονος του χωρις να παρει κανεις χαμποαρι απο τις ωραιες κοιμωμενες της νεας διακυβερνησης του δογματος ''σεμνα και ταπεινα''. Να μην τα ξεχναμε ε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και έλεγε ο ΓΑΠ εξάρχής, δεν με ενδιαφέρει να ξαναβγώ, να σώσω τη χώρα από την χρεοκοπία θέλω......

    Το κάθαρμα ο προδότης αδελφός σου κατόπιν εντολών απο αμερική λόγω ευρώ, αφού μας έβαλε δολίως στο ΔΝΤ με πειραγμένες στατιστικές και άλλα κόλπα και μας κατέστρεψε, ήθελε μετά να μας σώσει.

    Τι λές ρε γ.α.μ.ι.ό.λ.η π.ο.ύ. στη έχετε το θράσος να βγάζετε και γλώσσα...
    Οτι λειτουργείτε οικογενειακώς στην επιχείρηση καταστροφή της Ελλάδας/ευρώ ειναι γνωστό όπως και αντιληπτό οτι θέλετε τώρα να την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια.

    Δεν θα προλάβετε κοπρόσκυλα, οικογενειακά θα γ-α-μ-η-θ-ε-ί-τ-ε
    να το θυμάσαι...

    Παλαιοπ.ο.υ.σ.τ.ά.ρ.α "πρίγκιπα" ανεπάγγελτε αλλά κροίσε ΜΚΟ.

    ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ
    ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΤΟΥ 10% ΑΣΤΑΚΟ.
    Ο δικός αναγκάστηκε να παραιτηθεί
    γιατί πολύ απλά τον ΔΙΩΞΑΝΕ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ
    ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
    Του δήλωσαν τότε που τον είπε μαλάκα
    πραγματικό μαλάκα και ο Σαρκοζύ δημόσια
    στον Ομπάμπα.
    " Ότι δεν σε θεωρούμε πια αξιόπιστο συνομιλητή και εκπρόσωπο κράτους μέλους της Ε.Ε....και ΤΕΛΟΣ.

    αυτή είναι η αλήθεια.
    Τις κατινιές στην μάνα σου........... καργιόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παλιό μαλακες γουρουνια (300 γουρουνια) καταστρεψατε την ελλαδα την λιστεπσαται και αχριστεπσατε την χωρα δεν μας εμβιστεβουν ποια στον κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παλιό μαλακές, αξριστεπσατε την χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παλιό μαλακές, αχριστεπσατε την χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Good on you mate, go to hell with your party ministers "One-way Ticket". Your party ruined Greece with your unsustainable policies creating well rooted " corruptionocracy" within the system. Pasok is not fit enough to rule and of course George Papandreou has no knowledge of politics, you are better off washing dishes mate if you know how to do that.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς τον Κ. Παγκαλος,

    Ειστε ενας μεγαλος μαλακας και γουρουνι.

    Μετα τιμης,

    Ελληνας πολιτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Andreas Papandreou & George Papandreou FUCK YOU BOTH. You destroyed Greece with your politics and your pigs politicians. Go to hell you fucking bastards.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μπραβο σας, γιαούρτια σε όλους τους βουλευτές τους κλέφτες απατεώνες κατέστρεψαν την χώρα τα γουρούνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες
    αληταραδες ψευτες απατεωνες πουστιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργο φύγε ξεκουμβήσου ρε μαλακά πουστοπασοκτζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χρεωκόπησε την ελλάδα παλιό μαλακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χρεωκόπησατε την ελλάδα παλιό μαλακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καταστρεπσατε τιν χορα παλιο πουστιδες πασοκτσιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το πασοκ πρέπει να σβήσει από το πολιτικό χάρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση